Hindi kuşbaşı yıkanıp tencereye alınır. Kereviz, patates, margarin, havuç iri küpler halinde doğranıp tencereye alınır. Soğanlar 4′e bölünüp tencereye atılır. Tuz ve karabiber konulup 5 bardak su eklenir, et ve sebzeler yumuşayana dek pişirilir. Diğer yanda 1 yumurta sarısı 1 limon suyu ile iyice çırpılır. Yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye eklenir. 1-2 taşım daha kaynatılıp servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc24795
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2008
3,443 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet hindi budu
4 adet soğan
6 adet patates
4 adet havuç
Tuz
Karabiber
Maydanoz
4 adet yumurta sarısı
1 limon suyu
4 diş sarımsak
Hindi butlarını haşlamalık doğrayın ve bir tencereye koyun. Soğanları bütün olarak katın. Havuçları iri iri doğrayın. Tuzunu ve karabiberini katın. Patatesi de kattıktan sonra suyunu bol koyun ve haşlayın. Bir kâsede yumurta sarısına limonu sıkıp çırpın. Soğuk suyla sulandırın ve haşlanmış hindilerin üzerine dökün. Sarmısağı ezip içine katın. Sıcak servis yapın.