|
Patlıcan İmambayıldı |
|
Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc10569
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006
6,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
Her biri 250 gr gelen 4 patlıcan
1 su bardağı zeytinyağı
5 baş orta irilikte soğan
3 iri domates
10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2,5 bardak su
Tuz
Soğanlar yarım ay biçiminde ince ince doğranır. Sonra yayvan bir kâsede ovalanarak öldürülür. Üzerlerine, kabuklan soyulup çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesler konur. Maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra ince ince doğranır ve kâsedekilerin üzerine serpilir. Kıyılmış sarımsaklar katılarak ve yeteri kadar tuz serpilerek iyice karıştırılır. Diğer tarafta patlıcanlar alaca denilen biçimde, yani kabuğu uzunlamasına, bir parmak kalınlığında aralıklarla soyulur. Uçları birbirlerinden ayrılmadan uzunlamasına kesilerek gövdeleri dörde bölünür. Bu yarıklardan yararlanılarak porselen kâsedeki harç içlerine doldurulur ve yayvan bir tencereye yanyana dizilir. Kaba, bir bardak su ve yeteri kadar tuz döktükten sonra patlıcanların üzerine ters olarak geniş bir tabak oturtulur ve tencerenin kapağı örtülerek kuvvetli ateşte pişmeye bırakılır. Yarım saat sonra ocağın altı kısılır. Patlıcanlar, sularını çekip iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar yani 1-1,5 saat kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilip içindekiler soğuyuncaya kadar bekletilir. Patlıcanlar iyice soğuyunca servis tabağına alınır ve sofraya götürüp servis yapılır.
|
PATLICAN İMAM BAYILDI |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9996
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
4,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patlıcan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
6 adet soğan «orta boy»
4 adet büyük domates
1 bardak zeytinyağı veya ayçiçeği yağı
Patlıcanların sapları kesilip başları düzeltildikten sonra, kabuk kısmı üç veya dört tarafından uzunlamasına şeritler halinde kesilir. Bundan sonra patlıcanların ortalarına ince sivri bir bıçak sokularak sap tarafları kesilmeyecek şekilde bir yarık açılır. Bundan sonra bu patlıcanlar kızgın zeytinyağına atılarak birkaç defa çevrilip çıkarılır. Diğer tarafta halka veya piyazlık denen şekilde iri doğranmış soğanlar ile, sarımsaklar aynı yağda hafif saranncaya kadar kavrulur ve kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış olan domatesler ile bir fincan su da ilave edilerek 15 dakika kadar pişirilir. Tuz da ilave edilir. Bunlar da piştikten sonra süzgeçten geçirilerek suyu ayrılır. Süzgeçte kalan harca maydanoz ilave edilerek bu iç patlıcanların yarılmış olan karınlarına doldurulur ve üzerlerine de birer parmak kalınlığında kesilmiş domates konur. Bu şekilde hazırlanıp doldurulmuş olan patlıcanlar yayvan bir tencereye dizilerek üzerine süzgeçten süzülmüş olan su da ilave edilerek yarım saat kadar ağır ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
|
İmambayıldı |
|
beyazit
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15025
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2007
3,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 patlıcan
2 çarliston biber
6 domates
8 soğan
3 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Patlıcanları yıkayın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve tuzlu suda bekletip süzün. Biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanozu kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Soğan ve sarımsağı soteleyin. Biber, domates, domates salçası, baharat, şeker ve maydanozun yarısını ekleyip salça kıvamında pişirin. Kalan zeytinyağını ayrı bir tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
Hazırladığınız soğanlı malzemeyi patlıcanların içine paylaştırın. Patlıcanları bir tepsiye yan yana dizin. 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Sıcak fırında 15 dakika pişirin. Patlıcanları sosuyla birlikte soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp kalan maydanozla süsleyin. Servis yapın.
|
İMAM BAYILDI |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20553
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
3,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Orta boy patlıcan
3 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Orta boy domates
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Baş sarımsak
Patlıcanları yıkayıp, saplarını kesiniz. Bıçağın ucu ile ortasını boydan boya çok ince oyunuz. Kalın kısımlarının çabuk pişmesi için, içinden bıçakla çiziniz.
Soğanı yarım halka şeklinde incecik doğrayarak bir kâseye koyunuz kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağ, tuz ve şekeri soğana ilave edip karıştırınız.
Patlıcanların ortasını açıp hazırlanan karışımı sıkıca doldurunuz. Üzerlerine domates dilimi yerleştiriniz. Tepsi veya tencereye dizip üzerine 2 su bardağı kaynar su ve biraz tuz koyarak ağzını kapatınız. Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişiriniz. Servis tabağına yerleştirip, üzerine suyunu gezdiriniz.
|
İmambayıldı |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2005
3,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy patlıcan
tuz
5 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 iri domates
1 bağ maydanoz
yarım çay fincanı zeytinyağı
2 orta boy domates
1,5 çay fincanı su
1 adet dolmalık biber
Patlıcanları temizleyin, soyun ve ortasından yarın, sonra enlemesine de bir yarık yapın. Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarın.Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayın. Üç domatesi ufak ufak kesin. Patlıcanları sararıncaya kadar zeytinyağda kızarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye dizin, aynı yağda soğan ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri de katıp çevirin. 15 dakika pişirin. Maydanozu katın, daha sonra bu içi patlıcanlara doldurun. Suyunu koyun. Üzerine 2 domates ve biber dilimleri koyarak yarım saat pişirin, soğutun.
ML® İmambayıldı için tıklayın
|
İMAM BAYILDI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84492
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2012
3,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
6 orta boy patlıcan
Tuz
6 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 büyük domates
1/2 çay fincanı zeytinyağı
1,5 çay fincanı su
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 orta boy domates (parmak şeklinde 5 parçaya bölünmüş)
1 dolma biber (domates gibi kesilmiş)
1) Patlıcanların saplarını 3 santim bırakarak kesiniz. Öbür uçlarını da 3'er santim keserek ayırıp saplarındaki yeşil yapraklarını keserek temizleyiniz.
2) Patlıcanların iki tarafından 2'şer santim kabuk bırakarak beyaz olarak soyunuz. Tam ortalarından bir bıçak sokup karşılıklı 2'şer santim aşağıya ve 2'şer santim yukarıya yarınız.
3) Üzerlerine 2 çorba kaşığı tuz serpip karıştırınız ve 30 dakika bekletip yıkayınız, hafifçe sıkarak bir tabağa çıkarınız.
4) Soğpn ve sarmısağı piyaz biçimi doğrayınız Domateslerin kabuğunu soyup ince doğrayınız.
5) Bir tencerede yağı kızdırıp patlıcanları ilâve edip sararıncaya kadar kızartınız ve pişireceğiniz tepsiye diziniz.
6) Yağı başka bir tencereye boşaltıp soğanları ve sarmısağı ilâve ediniz. Beyaz vaziyette 5 dakika kavurarak domatesleri ilâve ediniz.
7) Tuz ve suyunu koyup ağır ateşte 15 dakika pişiriniz. Bir süzgece boşaltıp suyunu saklayınız.
8) Süzgeçteki soğanların içine maydanozu karıştırınız. Patlıcanları yarık tarafından kaşığın tersiyle açarak soğanları doldurunuz.
9) Üzerine 1 dilim domates, 1 dilim biber ve sakladığınız suyu ilâve ediniz ve ağır ateşte üstü kapalı olarak 30 dakika pişirip, soğuk olarak servis yapınız.
|
PATLICAN İMAM BAYILDI |
|
nazlı
Aşçı
Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc23576
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
3,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
1 su bardağı zeytinyağı
3 soğan
3 domates
10 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Bir kuşanede doğranmış soğan, yağla kavrulur. Domates ve sarımsak ilave edilir. Maydanoz ve tuz koyarak hepsi karıştırılır.
Diğer taraftan patlıcanı alaca tabir edilen şekilde traş edercesine ince kesmek suretiyle ayıkladıktan sonra ortasını bıçakla yarılır. Yarık olan kısma hazırlanmış içten yerleştirilir. Sonra içleri doldurulmuş ve tencereye döşenmiş bir çeyrek bardak zeytinyağı, toz şeker, tuz ve bir bardak su ilave ettikten sonra üstlerine bir tabak oturtulur. Suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir.
|
İmambayıldı |
|
HAydın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24291
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2008
3,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patlıcan (5-6 adet küçük boy)
1 bardak zeytinyağı
4 baş soğan
4 baş sarımsak
2-3 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Patlıcanların yeşil kısımlarını soyup saplarını kesmeyin. Dilerseniz sap ve uç kısmına yakın, şekilli olarak kabuk bırakın. Diğer kısımlarını alacalı soyup yıkayın ve kurulayın. Bütün olarak hafifçe kızartın.
Soğanları soyup yarım daire biçiminde ince ince doğrayın. Sarımsakları soyun. Maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik kıyın Domateslerin kabuklarını soyup 1 tanesini dilimleyin, diğerlerini fındık büyüklüğünde doğrayın. Soğanları biraz zeytinyağında sarartmadan oldurup, ateşten alın ve küçük doğranmış domatesleri, diş sarımsakları, kıyılmış maydanozu ilave edin. 1 fiske şeker ve tuz atın. Kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye dizerek, ortalarını kaşıkla boydan boya çizin ve kaşığın dibi ile oval bir çukur yapın. Soğanlı harcı patlıcan oyuklarına yerleştirin. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatıp biraz tuz serpip, patlıcanların yarısına gelecek şekilde 1 bardak sıcak su koyup fırında pişirin.
Aynı kapta soğutup hafifçe limon suyu gezdirin. Düz bir dağıtım tabağına yerleştirip servis yapın.
|
İmam Bayıldı |
|
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17995
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2007
3,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet ince uzun patlıcan
5 adet domates
4 adet kuru soğan
5-6 diş ezilmiş sarımsak
3 kesme şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 su bardağı su
Tuz
Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyun. Üzerlerine derin çizikler yapın. Domateslerin kabuklarım soyup rendeleyin, soğanları rendeleyin, sarımsakları ezin. Hazırladığınız harcı patlıcanların kestiğiniz kısımlarına doldurup geniş ve sığ bir tencereye dizin. 1 su bardağı suyu, zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve kesme şekerleri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. (30-40 dk.) Soğuk servis yapın.
|
İmambayıldı |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19745
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
3,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tunalı Çiçek Lokantası Kavaklıdere
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet yeşilbiber
2 adet domates
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Toz Şeker
Süslemek için:
Limon
maydonoz
Patlıcanlar alacalı biçimde soyulur. Yayvan bir tavada 1 su bardağı sıvı yağ ile kızartılır. Kızartılan patlıcanlar soğumaları için geniş bir kaba alınır. Patlıcanların karın kısmı bıçak yardımı ile kesilir ve kaşıkla genişletilerek açılır. 1 adet ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Yoğrulduktan sonra patlıcanların içerisine doldurulur. Daha sonra, kalan diğer kuru soğan piyaz şeklinde, 4 diş sarımsak ise küçük küçük doğranır. Derince bir tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsak eklenerek kavrulmaya bırakılır. Üzerine çekirdekleri alınmış ve ince ince doğranmış biberler de eklenerek biraz daha kavrulur. Daha sonra üzerine kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış 1 adet domates, tuz ve biraz şeker eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra bir süzgeç yardımı ile süzülür. Süzerken süzgecin altına bir kap konulur. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Patlıcanların içerisine tuz ve biraz şeker serpilir. Daha sonra içleri hazırlanan malzeme ile doldurulur. Malzemeden süzülen suya bir miktar ince doğranmış maydanoz eklenir ve patlıcanların üzerine kaşık yardımı ile dökülür. 170° fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra kalan 1 adet domates ve biber dilimlenir ve patlıcanların üzerine konur. İsteğe göre limon ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
|
İMAM BAYILDI |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc22840
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
3,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
3 orta boy domates
6-7 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Sıvı yağ
Patlıcanları alacalı soyup ortalarını hafifçe oyun ve kızartıp bekletin. Soğanları küp şeklinde doğrayıp iki kaşık zeytinyağında hafifçe kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sarımsakları birkaç parçaya ayırıp domateslerle birlikte soğanların içine atın ve biraz daha kavurun. Şekeri ve tuzu serpip kıyılmış maydanozu da katın. Kızarttığınız patlıcanların içlerini bu harç ile eşit şekilde doldurun. Üzerlerini domates dilimleri ile kapatıp kalan zeytinyağını dökün. Kısık ateşte yeterince sıcak su ilâvesi ile pişirin.
Not: İmam bayıldı yayvan bir tencerede pişirilmeli, patlıcanlar birbirlerinin üzerine konulmamalıdır.
|
PATLICAN İMAMBAYILDI |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8061
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2006
3,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
4 baş soğan
1 adet kesnıeşeker
500 gram domates
Yeteri kadar tuz
İnce kıyılmış soğan, sarımsak, iki kaşık yağla kavrulur, domatesin yarısı ve maydanoz ilâve edilerek hazırlanır. Patlıcanlar alaca soyulmuş, yarılmış olarak geri kalan yağda öldürülür. Yağdan .çıktıktan sonra hazırladığımız harç içine doldurulur. Pişecek kaba konur. Üzerine domates kesilerek bir bardak su ile orta ateşte pişirilir. Ateşten alacağımız zaman susuz olarak çıkarılacaktır.
|
İmambayıldı |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1197
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006
3,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 küçük patlıcan
4-5 soğan
7-8 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1-2 dal nane
2-3 domates
2-3 sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
1-2 kahve kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.
Zeytinyağında hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.
Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak, zeytinyağında kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
Kızartılan sebzenin içinde doldurulur.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın
|
PATLICAN İMAMBAYILDI |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19231
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
3,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
3 adet soğan
3 adet domates
1 kahve kaşığı şeker
1 bardak zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 baş sarımsak
Tuz
1/2 limon
1 Patlıcanları alacalı soyunuz.
2 Ortalarını hafifçe oyunuz.
3 Zeytinyağında hafifçe kızartınız.
4 Kalan yağa soğanları doğrayıp hafifçe öldürünüz.
5 Sonra kabuklan soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, soyulmuş sarımsağı koyup biraz öldürünüz.
6 Hazırladığınız bu harcı patlıcanların oyuk kısmına doldurup üzerine domates dilimi kapatınız.
7 Suyunu da üstüne döküp şekeri, tuzu ve 1/2 limon suyunu sıkıp orta hararetli ateşte pişiriniz.
8 Ateşten alınca üzerlerine maydanoz doğrayınız.
9 Servis tabağına koyup servis yapınız.
Not: Soğanı ince yarım halkalara doğrayıp bütün malzemelerde soğan karıştırıp patlıcanlar doldurulur. Yağı ve suyu da konup pişirilir. Lezzet ve besleyici değer bakımından farklı değildir. Midesi rahatsız olanlar çiğden yapmayı tercih etmelidirler.
|
İmam Bayıldı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7798
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet orta boy patlıcan
4 adet kuru soğan
7 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 dal taze nane
3 adet domates
3 adet yeşil sivribiber
1 su bardağı zeytinyağı
1 kahve kaşığı şeker
karabiber
yeterince tuz
Patlıcanlar baş kısmından kesilip alacalı şekilde soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp kurulanır. Patlıcanlar zeytinyağında hafifçe kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir. Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir. Ayrı bir tavada halka şeklinde doğranmış soğan, sivribiber ve sarımsak zeytinyağında kavrulur. İçine soyulup doğranmış domates eklenip karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. Kavrulan harç patlıcanların içine doldurulur. Az su ilavesiyle yavaş yavaş pişirilir.
|
İmambayıldı |
|
lekelimelek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2006
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR |
Kısa URL: https://ml.md/lc3504
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
3,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
3 iri domates (kabuklari soyulup dogranmis)
3 yesil biber (dogranmis)
3 dis sarımsak
½ su bardagi zeytinyag
1 kesme seker
½ demet maydanoz
Patlicanlari alaca soyup uç kisimlarinda 2 'ser cm. kalacak sekilde ortalarindan biçakla yarin. Tuzlu suda yarim saat bekletin.
Bir tavada yagi kizdirin. Patlicanlarin suyunu iyice siktiktan sonra tavaya atip kizartin. Kizaran patlıcanlari çikarip genis bir tencereye yerlestirin.
Tavada kalan yagin içine önce soğanlari koyup sarartin daha sonra domates, tuz, seker ve biberleri atin. 15 dakika agir ateste pisirin. Atesten indirince ince kiyilmis maydanozu ilave edin.
Patlicanlari yarik tarafindan esit olarak paylastirdiginiz harçla doldurun.
1,5 su bardagi suyu ve harcin suyunu ilave ederek kisik ateste pisirin.
Soguk olarak servis yapin.
|
imambayıldı |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8934
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 patlıcan
2 su bardağı sıvıyağ
2 kuru soğan
6-7 diş sarımsak
7 sivribiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
1. patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. köklerini ayırmayacak biçimde yeşil kısımlarını koparın. (kökü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir.)
2. soyduktan sonra kızdırılmış 2 su bardağı sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın. (bütün olmazsa yağı içine çekip kararabilirler. ayrıca ateşin nispeten yüksek olmasına özen gösterin. ateş kısık olursa çekilen yağ oranı da artar.) hepsini kızarttıktan sonra kağıt havlulun üzerine alın.
3. soğanları halka halka doğrayın. sarımsakları ve biberleri de minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ateşi söndürün.
4. patlıcanları fırın tepsisine dizin. ortalarını kaşık yardımıyla çizgi şeklinde açın. içine malzemeleri doldurun. dilerseniz üzerlerine yarım sivrirbiber koyun. tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.
|
İmambayıldı |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc4767
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane patlıcan
4 orta boy soğan
4 orta boy domates
1 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı su
Tuz, Şeker
Soğanları piyazlık doğrayın, domatesleri rendeleyin, sarımsağı temizleyin.
Üçünü karıştırdıktan sonra zeytinyağı, tuz ve şekerle iyice ovun.
Patlıcanları alacalı soyup, ortalarından derince çizin. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine pay edip, tencereye dizin. Suyu ilave ettikten sonra 20-30 dakika kısık ateşte pişirin,
|
İmambayıldı |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc9688
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
2,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. küçük patlıcan
5-6 soğan
5-6 yeşil biber
4-5 iri domates
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra gövdelerini boyuna yarın, yağda öldürün. İç malzemesini zeytinyağında pembeleştirin. Küçük doğranmış domatesleri ve dövülmüş sarımsakları ilave ederek 4-5 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi katın. Patlıcanların içini bu malzemeyle doldurun ve çelik tavada 10-15 dakika pişirin. Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk servis yapın.
|
PATLICAN İMAMBAYILDI |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8706
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
2,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 gr. patlıcan
1+1/4 bardak zeytinyağı
5 büyük soğan
3 büyük domates
3,5 bardak su
14 diş sarımsak
1,5 demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Bir tencereye yarım ay şeklinde soğanları doğrayın, avuçla ovduktan sonra bunlara kabukları ve çekirdekleri çıkartılarak küçük küçük doğranmış domatesleri ilâve edin. Sarmısak, kıyılmış maydanoz, tuz da koyarak karıştırın ve bir tarafa bırakın. Patlıcanları, alaca alaca soyun, başlarından alt kısımlarına kadar keserek gövdeleri dörde yarın ve yarık kısımlarını içlerine, soğan ve domates harcı doldurarak bir tencereye döşeyin. Patlıcanların üzerine zeytinyağı, ılık su, toz şeker, tuz ilâve ederek ateşin üzerine oturtun ve bir buçuk saat pişirin. Patlıcanlar yumuşayıp suyunu çekince tencereyi ateşten indirin. Soğuyunca tabağa alarak servis yapın.
|
|