|
İskefe Böreği (Amasya) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82841
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
4,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
Amasya Valiliği
1 yumurta
1 su bardağı süt
Tuz
Alabildiği kadar un
Aralarını yağlamak için 1 su bardağı
eritilmiş tereyağı
Üzerine sürmek için 1 yumurta
Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Cevizden biraz büyük bezeler yapılır. Açılabildiği kadar büyütülür. Saç üzerinde kurutulur. (Çok kızarmayacak) kullanılacağı zaman hafi f ıslatılarak tavlanır. Tepsiye araları hafif yağlanarak üst üste yerleştirilir. Ortaya arzu edilen iç konulur. (Kıymalı, çökelekli, patatesli, peynirli, ıspanaklı) kalan işkefeler üzerine döşenir en üste de yağla karıştırılmış bir yumurta sürülür, kızartılır. Kızardıktan sonra kesilerek servis yapılır.
Not: Buna Yoka Böreği de denir.
|
İskefe Böreği (Amasya) |
|
hüsamettin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140181
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2019
766 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Un
1 Litre su
Tuz
İçi için:
Yağlı çökelek 500 gram
Maydanoz yarım demet ince kıyılmış
Üzeri ve aralara yaymak için:
Eritilmiş tereyağı 1 su bardağı
Harcı kefe süt, un, yumurta, su karışımından da yapılır.
Geniş bir kabın içerisine tuz ve su alabildiği kadar un ile karıştırılarak sert olacak şekilde yoğurulur.Hamur biraz dinlendikten sonra küçük yumaklar halinde kesilip oklava yardımı ile incecik açılır.Kızdırılan sacın üzerine oklava yardımı ile konulur ve aktaracak ile hafif pişirilir. Pişen işkefeler üst üste konularak istiflenir.
İşkefelerin üzeri ılık su ile hafif ıslatılır.
Biraz beklettikten sonra yuvarlak bir tepsi altı yağlanır. Bir kat yufka bir kat içerisine maydanoz, çökelek karışımı konularak üst üste bu işlem 12 yufka ile yapılır. Katların arasına eritilmiş tereyağı gezdirmeyi unutmayınız.
En son olarak üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır. 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. Alt üst yapılıp çevrildikten sonra 15 dakika kadar tekrar bekletilir. Fırından çıkınca eritilmiş tereyağı ile yağlanarak ılık olarak servis edilir.
|
|