Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ordu Yemekleri > Karaçuval Helvası (Çorum) (5 adet - 287,810 defa bakıldı)

Karaçuval Helvası (Çorum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karaçuval Helvası (Çorum)

Yörem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc9103
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2006
3,413 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 su bardağı un
250 gr margarin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı leblebi tozu

1. Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin.
2. Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın.
3. Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın. Servis tabağına dizip soğumaya bırakın. Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın.



Karaçuval Helvası (Çorum)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40277
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
4,829 defa indirildi / yazdırıldı




Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Un, tereyağı, pekmez şekerden yapılır. Un tavada rengi koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kavrulur, koyulaşınca tereyağı ilave edilip iyice yedirilir. Kara pekmez, toz şeker, ceviz içi ve soğuk su birbirine karıştırılıp unun üzerine dökülür. İyice karıştırılıp yumurta büyüklüğünde parçalar yapılır ve üzerine isteğe göre hindistancevizi dökülür.


Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019


Karaçuval Helvası (Çorum)

hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc68476
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
2,315 defa indirildi / yazdırıldı




3/4 su bardağı kara pekmez
2 su bardağı un
1/4 su bardağı su

Unu geniş bir tavada pembeleşene kadar kavurun.
Pekmez ile suyu da bir kasede karıştırın.
Daha sonra unu ocaktan alıp biraz ılıyınca pekmezli karışımı ilave edin.
Güzelce karıştırdıktan sonra dilediğiniz gibi şekil verip servis edebilirsiniz.



Kara Çuval Helvası (Çorum)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116260
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
3,161 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

2 su bardağı un
3/4 su bardağı kara pekmez
1/4 su bardağı su

Un pembeleşene dek kavrulur. Ateşten alınıp ılıyınca sulandırılmış kara pekmez eklenir. Bir süre karıştırıldıktan sonra istenilen şekil verilerek servis edilir.



Karaçuval Helvası (Çorum)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140214
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
1,054 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

250 gram margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı leblebi unu

Margarini bir tencerede eritin ve un ilave edip, rengi dönene kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Pekmez ile suyu ayrı bir kapta karıştırın. Kavrulan unun içine azar azar ilave ederken bir yandan da sürekli hızlıca karıştırın. Helva kıvam alınca ocaktan kaldırın ve tencerenin ağzı kapalı olarak yarım saat dinlendirin. Dilediğiniz biçimde şekil verin ve leblebi unu ile birlikte servis yapın.







Karaçuval Helvası (Çorum) Tarifleri Ordu Yemekleri



(5 adet Karaçuval Helvası (Çorum) 287,810 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort