|
Karaçuval Helvası (Çorum) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9103
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2006
3,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un
250 gr margarin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı leblebi tozu
1. Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin.
2. Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın.
3. Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın. Servis tabağına dizip soğumaya bırakın. Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın.
|
Karaçuval Helvası (Çorum) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40277
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
4,828 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un, tereyağı, pekmez şekerden yapılır. Un tavada rengi koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kavrulur, koyulaşınca tereyağı ilave edilip iyice yedirilir. Kara pekmez, toz şeker, ceviz içi ve soğuk su birbirine karıştırılıp unun üzerine dökülür. İyice karıştırılıp yumurta büyüklüğünde parçalar yapılır ve üzerine isteğe göre hindistancevizi dökülür.
Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019
|
Karaçuval Helvası (Çorum) |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68476
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
3/4 su bardağı kara pekmez
2 su bardağı un
1/4 su bardağı su
Unu geniş bir tavada pembeleşene kadar kavurun.
Pekmez ile suyu da bir kasede karıştırın.
Daha sonra unu ocaktan alıp biraz ılıyınca pekmezli karışımı ilave edin.
Güzelce karıştırdıktan sonra dilediğiniz gibi şekil verip servis edebilirsiniz.
|
Karaçuval Helvası (Çorum) |
|
balayı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc89636
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2013
2,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase un,
Yarım kase pekmez
Yarım kase su
Yarım kase ceviz
Un bir tavaya alınır, rengi kahverengine dönene kadar kavrulur. Sonra karıştırarak soğutulur. Üzerine üzüm pekmezi, su ilave edilir ve yoğurmaya başlanır. Bütünleşince iri dövülmüş ceviz katılır, kısa süre yoğrulur. Harçtan ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır ve servis tabağına dizilir.
|
Kara Çuval Helvası (Çorum) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116260
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
3,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
2 su bardağı un
3/4 su bardağı kara pekmez
1/4 su bardağı su
Un pembeleşene dek kavrulur. Ateşten alınıp ılıyınca sulandırılmış kara pekmez eklenir. Bir süre karıştırıldıktan sonra istenilen şekil verilerek servis edilir.
|
Karaçuval Helvası (Çorum) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140214
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
1,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gram margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı leblebi unu
Margarini bir tencerede eritin ve un ilave edip, rengi dönene kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Pekmez ile suyu ayrı bir kapta karıştırın. Kavrulan unun içine azar azar ilave ederken bir yandan da sürekli hızlıca karıştırın. Helva kıvam alınca ocaktan kaldırın ve tencerenin ağzı kapalı olarak yarım saat dinlendirin. Dilediğiniz biçimde şekil verin ve leblebi unu ile birlikte servis yapın.
|
Kara Çuval Helvası (Çorum) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179144
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kenan Pala
Buğday unu 200 gram
Kara pekmez 250 gram
Su 50 mililitre
Uygun bir tavada un pembeleşene kadar kavrulur.
Ateşten alınıp ılıması beklenir.
Ilıyınca su ile açılmış kara pekmez ilave edilerek bir süre karıştırılır.
Kıvam alan helva tercihe göre şekillendirilip servise hazırlanır.
|
|