Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Karalahana Sarması (2 adet - 3,961 defa bakıldı)

Karalahana Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karalahana Sarması

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146436
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2019
450 defa indirildi / yazdırıldı




Haşlanırken kullanmak için:
Yarım çay kaşığı kaya tuzu
Sarma için:
500 gram karalahana
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3/4 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
125 gram kıyma
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salça
Yarım demet maydanoz
Üzerine gezdirmek için:
1 çay bardağı zeytinyağı
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salça
15 gram tereyağı

Bir tencerede bolca su kaynatın.
İçine kaya tuzunu ekleyip erittikten sonra ayıklayıp saplarını kestiğiniz karalahanaları suya atın.
Lahana yapraklarını 3 dakika kadar haşlayıp kevgirle sıcak sudan alıp soğuk suya koyun.
Sarmanın içi için kuru soğan, kıyma, pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, baharatlar ve kıyılmış maydanozu güzelce karıştırıp bir harç elde edin.
Lahananın en kalın birkaç yaprağını tencerenin dibine sermek için kenara ayırın.
Diğer yaprakların sert damarlarını bıçakla kesip alın.
Kıymalı harcı yaprakların içine güzelce sarın, kenarlarını kapatıp iç harcın yerinde kalmasını sağlayın.
Ayırdığınız lahanaları tencerenin dibine serip sardığınız dolmaları lahanaların üzerine yerleştirin.
Lahanaların üzerine zeytinyağını gezdirip porselen bir tabağı tencerenin üzerine yerleştirerek sarmaların yerinde kalmasını sağlayın.
Tencerenin yarısına gelecek kadar suyu tabağın kenarından yavaşça dökün.
Kapağını kapatıp önce yüksek sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
Sarmalarınız pişince altını kapatın.
Yemeğin sosu için tereyağını tavada eritip içine salçayı ekleyin ve kavurun.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Sarmaları servis ederken üzerine önce yoğurt, sonra da salçalı sos gezdirin.



Karalahana Sarması

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172296
Gönderme Tarihi: 27.May.2023
107 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

40 adet karalahana yaprağı, 8x10 cm ebadında
50 g tereyağı veya sadeyağ
İçi için:
200 g pilavlık bulgur
300 g dana döş kıyma, yağlı
3 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
1 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
½ litre su

Karalahana yapraklarını 2 litre suda 5 dakika pişirin. Süzün ve bir kenara alın.
Harcını hazırlamak için bulguru suda bir defa yıkayıp süzdürün.
Bir kâse ya da tepside kıyma, soğan, pul biber ve nane ile karıştırın. Karabiber ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyerek tekrar karıştırın.
Karışımı 40 eşit parçaya bölün.
Düz bir zemine karalahana yapraklarını damarlı kısımları üste gelecek şekilde yayın. İç harcını uzun kısmına çizgi halinde yerleştirin. Yaprağı bir tam tur kenarlarını içine katlayarak 2,5-3 santim eninde sarın.
Kalan karalahana yapraklarını tencere dibine yerleştirin. Üzerine sarmaları dizin.
½ litre suyu, yağ ve ½ tatlı kaşığı tuzla sos tenceresinde beş dakika ısıtın. Sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerini ters çevirdiğiniz bir tabakla kapayın.
Tencere kapağını kapamadan orta ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra kısık ateşe getirerek kapağı kapalı olarak 45 dakika - 1 saat pişirin. Sıcak servis edin.

Not: Doğu Karadeniz’de geleneksel olarak mısırla (korkota) pişirilen bu tarifi, bulgur yerine mısır yarması kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Pirinç kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Sarmadan artan karalahana yapraklarını çorba için saklayabilirsiniz.






Karalahana Sarması Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(2 adet Karalahana Sarması 3,961 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort