|
KARNIYARIK |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16467
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Patlıcan
8 Sivri biber
600 gr. Kıyma
3 Kaşık sadeyağ
3 Soğan
2 Bardak su
3 Domates
tuz, biber
1 Demet Maydanoz
İnce doğranmış soğanı yağda kavurun. Kıyma, doğranmış domates ve tuz katıp, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Maydanoz katıp ateşten indirin.
Alaca soyulmuş patlıcanı, ortalarından yarıp kızartın. Hazırladığınız içi doldurun. Tepsiye dizin. Üstüne dilinmiş, biber ve domates, biraz su koyup pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44108
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2009
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
100 gr. pirinç
200 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 tablet tavuk suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI:
Birinci ayıklayıp tuzlu suda 40 dakika haşlayınız. Süzüp pirinçleri alınız. Patlıcanları yıkayınız. Alaca soyup, karnını boydan boya yararak içini açınız. 10 dakika kaynar suda patlıcanları haşlayınız. Soğanları yemeklik doğrayıp, 1 çorba kaşığı zeytinyağında soğan ve kıymayı kavurunuz. Domateslerin kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarınız. Sonra yemeklik doğrayıp, kıymaya ilave ediniz. Patlıcanların içini oyarak boşaltınız, parçaları da ekleyerek, hepsini kavurunuz. Havanda dövdüğünüz sarımsağı, tuzu, biberi ekleyerek karıştırınız. Ateşten indirip, haşladığınız pirinçleri ilave ederek karıştırınız. Fırını 180 derece ısıtınız. Yaptığınız içi patlıcanların karın boşluğuna gevşek şekilde doldurunuz. Hazırladığınız patlıcanları fırın tabağına yerleştiriniz. Kalan zeytinyağını ve 1/2 tabletten hazırladığınız et suyunu üzerine dökünüz. Tabağı fırına sürüp 30-35 dakika pişiriniz. Pişme sırasında üstü kurumasın diye ayırdığınız tavuk suyundan kaşıkla üstüne dökünüz. Fırın tabağıyla sofraya getirip bölüştürerek ikram ediniz.
Fotoğraf "şans eseri" tarafından gönderildi. 19.02.2020
|
PATLICAN KARNIYARIK |
|
fener
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc44643
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
2,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 orta boy patlıcan
10 çorba kaşığı sadeyağ veya mutfak margarini
2 orta boy soğan
250 gram koyun kıyması
2 büyük boy domates
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 su bardağı su.
Bütün patlıcanın sapı bırakılıp diğer ucu 2-3 santim kesilir, kabukları soyulur, sapa yakın baş tarafında biraz kabuk bırakılır. Uzunluğunca karnı, keskin ve sivri bir bıçakla kesilir, 10-15 dakika kendi haline bırakılır ve suda iyice yıkanır. Sıkılır. Orta kızgın yağda pembe kavrulur, bir tepsiye dizilir. Kalan yağ ile, rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine kabukları soyulmuş ve ufak kesilmiş bir domates, kıyma, tuz ve karabiber konulur. 3-4 dakika daha kavrulup ateşten indirilir. Kıymanın salçası, patlıcanı koyduğunuz tepsiye süzdürülür, kıymanın içerisine ince kesilmiş maydanoz ilave edilerek iyice karıştırılır. Patlıcanların uzunlamasına kesilen yerleri, küçük bir kaşıkla aralanır ve bu yere kıyma doldurulur. Uzunlamasına kesilen bir domates dilimi kıymanın üzerine konulur. Arzu edilirse bir adet sivri biber de, domatesin üzerine konulur. Bir müddet fırında pişirilip kendi tepsisi ile servis edilir.
|
KARNIYARIK |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83999
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2012
2,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
4 adet orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı tuz
2 kaşık silme yağ
2 adet orta boy ince kıyılmış soğan
150 gram az yağlı kıyma
3 adet soyulmuş, ince doğranmış domates
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su
1 demet kıyılmış maydanoz
4 kaşık tepeleme yağ
4 adet sivribiber
1 adet 4'e bölünmüş domates
1) Patlıcanların saplarını 2 santim yukarıdan kesip atınız. Sapın dibindeki yaprakların fazlalıklarını külâh biçimi keserek temizledikten sonra patlıcanın altından 1 santim kesip, alt ve üst kısmından 2'şer santim kabuk bırakarak kesin bir bıçakla tamamen soyup tam ortasına bir bıçak batırıp aşağı yukarı hareket ettirerek 4 santim yarınız.
2) Sonra patlıcanları bir kaba koyup tuzunu serpip 1 saat tuzda yatırıp sonra yıkayıp bir tabağa çıkarınız.
3) Küçük bir tencereye 2 kaşık yağ ve soğanı koyup orta ateşte 4-5 dakika kavurduktan sonra kıymayı ilâve edip karıştırarak 4-5 dakika daha kavurunuz.
4) Kıyılmış domates, tuz ve biberini ilâve edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra suyunu ilâve ederek 15 dakika ağır ateşte pişiriniz ve Maydanozunu da ilâve edip, süzülmesi için altında çukur bir kap bulunan ince bir süzgece koyarak bir kenara ayırınız.
5) Küçük bir tencereye kalan yağı koyup iyice kızdırdıktan sonra patlıcanları ilâve edip yakmadan sarı bir renk alıncaya kadar 4-5 dakika kızartıp pişireceğiniz tepsiye patlıcanları yağsız olarak çıkarınız.
6) Bir kaşığın tersiyle yarık kısımlarını basarak açıp süzgeçteki kıymayı do|durup üzerlerine biber, 1 dilim domates ve 1 adet sivribiber koyup kıymanın süzülmüş salçalı suyunu da üzerine dökünüz.
7) Ağzını kapatıp ağır ateşte 30 dakika pişiriniz.
|
Karnıyarık |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83662
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012
2,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
300 gr kıyma
4 adet orta boy domates
Birkaç dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı salça
3 adet çarliston biber
Kızartmak için sıvıyağ
5 adet sivri biber (üzeri için)
Patlıcanların saplarını kısaltın ve alacalı soyun. Bıçak yardımı ile gövdesine çizik atıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra sudan çıkartıp süzdükten sonra kurulama beziyle iyice kurulayın. Patlıcanı kızgın yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzün. 2 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp önce soğan ve sarımsakları kavurun ardından kıymayı ekleyin. Küçük doğranmış biberleri ve zar şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymalı karışımı ocaktan alın, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Karışımı, her patlıcanın ortasındaki boşluğa paylaştırın. İsteğe göre üzerlerine dilimlenmiş domates ile sivribiber yerleştirin.Sosu için 2 bardak sıcad suda salçayı çırpın ve bu sosu tepsinin kenarından dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
|
Karnıyarık |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110705
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet patlıcan
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
İçi için:
300 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri için:
Domates
Sivri biber
Sosu için:
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Patlıcanlar çubuklu olarak soyulur. Yanmaz yüzeyli bir tavada çok az bir sıvı yağla çevire çevire kızartılır.
İçi için, ayrı bir kaba kıyma alınır, kavrulmaya başlanır. Kıyma suyunu salıp çekince önce doğranmış soğanlar, sonra biberler eklenir, beraberca biraz kavrulunca 1 kahve fincanı ayçiçek yağı ve tuz ilave edilir.
Kabukları soyularak çok küçük küp doğranan domates ilave edilir, domates biraz sulanınca salça, karabiber, kırmızı pul biber ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
İç malzemelerinin hepsi bütünleşip suyunu çekene kadar kavrulur, ateş kapatılır.
Kızarmış patlıcanlar geniş bir karnıyarık tenceresine yanyana dizilir. Bir bıçak yardımıyla araları düzgünce açılır, aralarına hazırlanan iç bölüştürülür.
Domateslerin kabukları soyularak dilimlenir. patlıcanların üzerine 1'er domates dilimi ve sapları kesilmiş, tohumları çıkartılmış, enine ve boyuna kesilmiş biberler dizilir.
1 yemek kaşığı domates salçası, yarım bardak suda eritilir, tencerede dizili olan karnıyarıkların üzerine dökülerek ateşe oturtulur. Suyunu çekene kadar kısa süre pişirilerek servise sunulur.
|
KARNIYARIK |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87950
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
2,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram patlıcan (6 küçük)
150 gram yağ (4'te üç bardak)
120 gram soğan (2 küçük)
40 gram zeytinyağı (2 çorba kaşığı)
200 gram kıyma
250 gram domates (2 orta)
1 kahve kaşığı karabiber
1 bardak su
1 adet domates üstüne
Tuz
6 adet yeşil biber (arzuya bağlı)
Bir tencereye çentilircesine küçük kesilmiş 2 küçük soğan ile 2 çorba kaşığı yağ koyarak, soğanlar pembe bir renk alıncaya kadar karıştırıp kavurunuz. Sonra da kavrulmuş soğanlara 200 gram kıymanın yalnız dörtte üçünü ilâve ederek, 10 dakika kıymalan da kavurduktan sonra bunlara, biraz tuz, kabukları soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış 2 orta boy domates ilâve ediniz. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmekte devam ediniz. Sonra da bunlara bir tarafa ayırmış olduğunuz dörtte bir kıyma ile bir kahve kaşığı da karabiberi kattıktan sonra hepsini karıştırınız ve tencereyi ateşten alınız.
Diğer tarafta 6 adet küçükçe patlıcanın baş kısımlarının birer parmak aşağısından alt kısmının nihayetine bir parmak kalana kadar kabuklarını soyduktan sonra, soyulmuş olan baş taraflarından aşağı kısımlarına kadar ve yalnız bir taraflarından olmak üzere patlıcanlan varınız, sonra da vanlmış olan bu parçaların üstlerine bir miktar tuz serperek acı sularının çıkması için 20-30 dakika arasında bir tarafa bırakınız. (Patlıcanların bir parça yağ çekmesini istiyenler patlıcanları tuzlamadan doğrudan doğruya yağa vurmalıdır. Bu tertipte pişirilen kamıyank daha lezzetli, fakat biraz ağırca olur.)
Patlıcanlar acı sularını salınca, iyice yıkayınız ve kurulayınız. Sonra bunları kızdınlmış yağa atarak, patlıcanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kızartıp, sonra da patlıcanların yarık tarafları üste gelmek üzere bunları bir delikli kepçe ile itinalı bir surette tavadan bir tepsiye alınız.
Sonra, tepsiye döşemiş olduğunuz bu patlıcanların yarık kısımlarını, bütün patlıcanlara yetebilecek miktarda domatesli kıymadan doldurunuz, kıvmaların üstlerine de kalınca kesilmiş birer domates dilimi oturtunuz ve bunlara bir bardakta su ilâve ediniz. Sonra da tencerenin kapağını kapatarak patlıcanlar iyice yumuşak bir hâl alıncaya kadar ortadan daha az hararetteki ateşte aşağı yukan 30-40 dakika arasında pişiriniz ve patlıcanlan parçalamadan tabağa alarak derhal servis yapınız.
|
Karnıyarık |
|
Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76672
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini hafifçe yağlayın ve fırında 15 dakika kızartın. Bu arada kıymayı ve soğanı kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber de ekleyip karıştırın. Baharatları ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kızaran patlıcanların içlerini açıp bu harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine bir miktar su koyup 25 dakika pişirin.
Fotoğraf "şans eseri" tarafından gönderildi. 19.02.2020
|
Karnıyarık |
|
zümre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56723
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2010
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
150 gr. kıyma
Kızartmak için sıvıyağ
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15 dk. bekletin. Sudan aldığınız patlıcanları temiz bir mutfak havlusu ile kurulayın. Sıvı yağı kızdırın, patlıcanları içine atıp kızartın ve kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Başka bir tencerede iki çorba kaşığı sıvıyağ kızdırın, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye dek kavurun ve kıymayı tencereye alın. Bir çorba kaşığı salçayla birkaç dakika daha kavurun, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve kırmızı biber ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve patlıcanların ortasını bıçakla açın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun ve tepsiye dizin. Artan domates ve biberleri dilimleyerek patlıcanların üzerine koyun. Bir su bardağı su ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk. pişirin.
|
KARNIYARIK |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61491
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2011
2,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy patlıcan
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
200 gr kıyma (az yağlı)
2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
2 domates (kabukları soyulup ince doğranmış)
2 orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/4 kahve kaşığı karabiber
1 su bardağı rafine yağ
1 domates (dörde bölünmüş) 4 sivri biber
Patlıcanların her iki ucunu kesip atınız. Patlıcanların kabuklarını uçlarında 1'er cm bıraktıktan sonra tamamen soyarak (ya da uzunlamasına 1 cm ara ile şerit biçiminde soyarak) temizleyiniz. Keskin bir bıçağı patlıcanların tam ortalarına batırıp, aşağı yukarı hareket ettirerek 4'er cm uzunlusunda birer yarık açınız. Sonra, patlıcanların çeşitli yerlerine, bıçağın ucunu hafifçe batırıp çıkarınız.
Patlıcanları bir kaba koyup, üstlerine 2 çorba kaşığı tuz serperek 1 saat bekletiniz.
Küçük bir tencereye tereyağı koyup eritiniz. Soğanı ekleyip 5 dakika kavurduktan sonra, kıymayı katarak 5 dakika daha kavurunuz. İnce doğranmış domatesleri, karabiberi ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip 1 dakika daha kavurunuz. 1 su bardağı suyu ekledikten sonra, 15 dakika ağır ateşte pişiriniz.
Genişçe bir tencerenin üstüne bir kevgir yerleştiriniz. Tencereyi ateşten alıp, içindeki harcı kevgire koyarak suyunu süzdükten sonra, maydanozu serpiniz.
Küçük bir tencereye rafine yağı koyup iyice kızdırınız. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra tencereye atıp 4 dakika, renkleri sararana kadar kızartınız.
Patlıcanları derin olmayan bir güvece yada tepsiye dizip, yarık kısımlarını bastırıp açarak, kevgirdeki kıymayı eşit olarak doldurunuz. Her patlıcanın üstüne 1 sivri biber ve 1 parça domates yerleştiriniz.
Tencereye süzdüğünüz harç suyunu ekleyip (gerekirse biraz daha su koyunuz), güveci ağzı kapalı olarak ağır ateşte 30 dakika pişirdikten sonra, servis ediniz.
|
Karnıyarık |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58390
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2010
2,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 patlıcan
300 g kıyma
2 orta boy soğan
1 domates
Maydanoz
Salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzerine
1 domates
4-5 adet sivri biber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Patlıcanlar alacalı soyulup ortası kesilip tuzlu suda bekletilir. Yıkadıktan sonra kızartılır. Bu arada diğer malzemelerle karnıyarığın iç malzemesi hazırlanır. Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir, kıyma harcı ile içleri doldurulur. Her birinin üzerine domates ve biber dilimi yerleştirilir. 1 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salça sulandırılıp tepsiye dökülür. Domates ve biberler kızarana kadar fırında pişirilir.
|
KARNIYARIK |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82747
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2012
2,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
5 kemer patlıcan,
200 g dana kıyma
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 kabuğu soyulmuş ve ince kıyılmış domates
2 ince kıyılmış çarliston biber
50 g zeytinyağı
10 g biber salçası
2 ince kıyılmış diş sarımsak
3 g tuz
Tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsaklar konulup kavrulur. Kıyma ilave edilip kavurmaya devam edilir. Domates ve çarliston biberler eklenip üç dakika daha kavrularak; salça, tuz ve bir su bardağı su ilave edilir ve10 dakika daha kaynatılır. Patlıcanlar ala şekilde soyulup, kızgın yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Kaşık yardımı ile ortası açılıp kıyma harcı doldurulur. Patlıcanların üstüne bir dilim domates ve bir dilim biber konulup önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Fotoğraf "muhafız" tarafından gönderildi. 06.05.2020
|
KARNIYARIK |
|
mırmır
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc61370
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011
2,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet patlıcan
250 gram koyun kıyması
250 gram zeytinyağı
250 gram domates
2 adet soğan
50 gram pirinç
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
Patlıcanların sivri uçlarını birer parça kesiniz. İki ucundan ikişer santim kabuk bileziği bırakınız. Arada kalan kısmı tamamen soyunuz. Soyulan kısmın bir yüzünden uzunlamasına kesiniz. Tavada zeytinyağı içerisinde, yumuşayıncaya kadar kızartınız. Tepsinin içine sıra ile diziniz.
Diğer taraftan, soğanları tavaya incecik çenterek, yağ içerisinde hafifçe kızartınız. Bu arada kıymayı da on dakika kadar kavurunuz. Kavururken karabiber ve tuzu aynı zamanda, ince ince kıyılmış maydanozu ilâve ediniz. Ayrıca bol suda yıkanmış, pirinci de buna katınız. Sonra bunları iyice karıştırarak, tepsideki patlıcanların, yardığınız kısımlarına kaşıkla doldurunuz. Kıymanın üzerine de yarım daireler şeklinde doğradığınız domatesleri diziniz. Tuz, yağ ve su ilâve ederek, orta hararetli ateş üzerinde yarım saat kaynatıp, kapağını örterek fırında hafif pişiriniz. Daha sonra servis yapınız.
|
Karnıyarık |
|
sarı kiraz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66611
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2011
2,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
Yarım kilo kıyma
3 adet biber
2 adet domates
4 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Patlıcanları alacalı soyun. Sıvıyağı kızdırın, patlıcanları kızartın. Başka bir kapta soğanları biraz yağda kavurun. Üzerine kıymayı ilave ederek, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Biber ve domatesleri ekleyin. Baharatları katın. Dövülmüş sarmısağı ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp, beş dakika daha pişirin. Patlıcanları tencereye alın. İçlerini açın. Hazırladığınız içi kaşık yardımıyla patlıcanların içine doldurun. Tencereye bir bardak kadar sıcak su koyup, 15-20 dakika pişirin.
|
KARNIYARIK |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73030
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2012
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
6 adet orta boy patlıcan
200 gr kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet büyük boy domates
3 adet sivribiber
50 gr margarin
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyduktan sonra, uzunlamalarına ortalarından hafifçe keselim.
Acısının çıkması için bol tuzlu suyun içinde 20-25 dakika bekletelim. Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim. Kıymayı da soğanlara ilave edip, suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
2 adet domatesin kabuklarını soyup, kuşbaşı kestikten sonra, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ilave edelim.
Domatesler eriyinceye kadar pişirip, ocaktan indirelim.
Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzüp, temiz bir bezle kuruladıktan sonra, kızgın sıvıyağda kızartalım.
Kızaran patlıcanları, bir tepsiye kesik kısımları üstte kalacak şekilde dizelim.
Kesik kısımlarını 1 çay kaşığı yardımıyla genişletip, içlerine birer tutam tuz ve tozşeker serpelim.
Hazırladığımız kıymalı içi, eşit miktarlarda patlıcanların içlerine dolduralım.
Kalan domatesi ince ince dilimleyip, sivribiberlerin de çekirdek kısımlarını çıkardıktan sonra, uzunlamalarına ikiye keselim.
Patlıcanların üzerine birer adet domates ve sivribiber yerleştirip, yeterince su ilave edelim ve ister ocakta, istersek de fırında pişirelim.
Pişen patlıcanları dağıtmadan servis tabağına çıkarıp, sıcak olarak servis yapalım.
|
Karnıyarık |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54304
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
300 gr. kıyma (yağsız)
2-3 sivribiber
3 orta boy domates (biri üstü için)
1/2 demet maydanoz
1/2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak dilimlere kesip patlıcaların üzerine yerleştirelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile incelterek tencereye alalım. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.
Not: Arzuya göre üzerine kaşar serpip 10 dakika fırınlayabilirsiniz.
|
KARNIYARIK |
|
limon çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc58634
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010
2,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 buçuk kilo patlıcan
3 baş soğan
4 domates
1 avuç biber
1 demet maydanoz
4 kaşık yağ
Tuz
Biber
Karnıyarık için üç baş soğanı ince ince doğrayın, iki kaşık yağda kavurun. Buna, ince ince doğrayacağınız, dört domatesi tuz ve karabiberi katın. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce de, ayıklayacağınız, demet maydanozu ekleyin.
Alaca soyulmuş olan patlıcanları ortalarından yarıp yağda kızartın. Bundan sonra kızaran patlıcanları ateşten indirin ve soğumaya yüz tutunca da içlerine hazırlamış olduğunuz içi doldurun, tepsiye dizin. İçlerin üzerine de dilinmiş biber ve domatesleri dizin. Yarım bardak su ve bir kaşık yağ koyarak biraz pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
tzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2011
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65824
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
300 gr kıyma
3 domates
4 diş sarımsak
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Patlıcanları alacalı olarak soyup iki ucu arasında uzunlamasına bıçağın ucu ile bir kesik atın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip acısını alın. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda çevirerek hafifçe kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Kıymayı kıyılmış soğan ve dilimlenmiş sarımsakla birlikte 1 kaşık yağda kavurun. Domatesleri soyup kııçıık küçük doğrayın. Kıymaya ekleyin. Tuz karabiber ilave edip 5 dakika daha kavurun. Patlıcanları kesik yerinden elinizle biraz ııçtn ve kıymalı malzemeyi içlerini doldurun. Bir fırın kabına dizip 1 pqrmak kadar su ekleyin. Hafifçe tuz ilave edip fırında veya tencereyle ocakla kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
Meriç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc74790
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012
2,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
250-300 gr kıyma
1 adet büyük boy kurusoğan
2 adet domates
5-6 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
Soğanı küçük küçük doğrayalım 2 sivri biberi ince ince kıyalım 2 yemek kaşığı sıvı yağda biraz öldürelim kıymayı ekleyip bi güzel kavuralım 1 tatlı kaşığı salça, damak tadımıza göre baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştıralım soyulmuş bir domatesi minik doğrayıp kıymaya ekleyelim en son ince kıyılmış maydanozları ekleyip ocaktan alalım. Patlıcanları alaca soyup,büyükse ikiye bölüp kızgın yağda kızartalım.fırın kabına alıp bıçakla ortasını çizerek açalım, hazırladığımız kıyma harcını eşit miktarlarda patlıcanların içine dolduralım üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.1 yemek kaşığı salçayı 2/3 su bardağı sıcak suda eritelim, içine isterseniz baharat ekleyebilirsiniz. Patlıcanların yarısına gelecek şekilde suyu patlıcanların üzerine gezdirerek koyup 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
|
KARNIYARIK |
|
Şıpsevdi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53077
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010
2,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 adet orta boy patlıcan
5 adet sivri biber
200 gr yağsız kıyma
3 adet orta boy domates
3 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
biraz tuz
2 çay kaşığı margarin
Hazırlanışı:
2 çay kaşığı margarine ince kıyılmış soğanı ilâve ederek pembeleşinceye kadar kavurunuz, buna kıymayı ilâve ederek 5 dakika daha karıştırınız, ona da kabukları soyulup doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozu, tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika kısık ateşte pişiriniz. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanarak kurulanmış patlıcanları VMS tavasında 2 kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kızartınız, kızartılan patlıcanları boyuna ortalarından yarınız ve bunlara hazırlanan harcı doldurunuz, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1 fincan su ilâve ederek 10 dakika pişiriniz. Kapağı açarak sivri biberleri karnıyarıkların üzerine koyunuz ve kapağı tekrar kapatarak ateşi söndürünüz, 15 dakika kapağı kapalı tutarak demlenmesini sağlayınız.
|
|