|
Karnıyarık |
|
mesut bahtiyar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72145
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 küçük patlıcan
8 yeşil biber
2 orta soğan
4 diş sarımsak
1 domates
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 adet biberide yağda kızartın. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek birmüddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarımsak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.
|
KARNIYARIK |
|
ölçü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54195
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
4 patlıcan
1 domates
2 sivribiber
1 soğan
2 diş sarımsak
150 gram dana+koyun kıyma
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı ayçiçek yağı
4-5 dal maydanoz
Şeker
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları şerit soyun, ikiye bölüp ortalarını çizin, yağda kızartın. Soğanı küp doğrayın tereyağında pembeleşene kadar kavurun, kıymayı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun, salçayı ekleyip 3-4 defa karıştırın, su ve dövülmüş sarımsak ilavesinden sonra karıştırıp 10 dakika kaynatın, suyunu süzün. İnce kıyılmış maydanoz ve karabiber ekleyin. Patlıcanların içine tuz ve şeker serpin, içi pay edin. Üzerlerine domates ve sivribiber dilimleri yerleştirin. Etten süzdüğünüz sosu patlıcanların üstüne gezdirin, orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirdikten sonra servis yapın.
|
KARNIYARIK |
|
Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61259
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
1,957 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
200 gram kıyma
150 gram tereyağı
250 gr. soğan (üç orta boy)
3 adet domates (büyük)
6 adet yeşil biber
1 bardak su
tuz
Küçük bir tencere içerisine, küçük, küçük çentilmiş soğan ile iki çorba kaşığı tereyağı koyarak, soğanları ateş üzerinde hafifçe öldürünüz. Sonra üzerine kıymayı ilâve ederek, on dakika daha karıştırarak kavuru nuz. Üzerine iki tatlı kaşığı tuz, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri katınız. Domatesler eriyip de suyunu çekinceye kadar pişirip, ateşten indiriniz.
Bu arada, patlıcanların bir kısım kabuklarını soyup, diğerlerini bırakarak, boyuna doğru soyunuz. Patlıcanları soyulmuş olan baş taraflarından, aşağı kısmına kadar, çok derin olmamak şartiyle gövdelerini yarınız. Sonra bunları, içinde bol tuzlu su olan kaba atarak yarım saat kadar öylece bırakınız. Yarım saat sonra, patlıcanları tuzlu sudan çıkararak, içinde kızdırılmış, yarım bardak ayçiçeği yağı olan tavaya atıp, pembe bir renk alana kadar kızartınız. Sonra da delikli kepçe ile alarak, yarık tarafları üste gelmek üzere, sıra ile bir tepsiye yerleştiriniz. Daha önce hazırlamış olduğunuz kıymalı içten herbirisinin içine yetecek miktarda doldurup, ince doğranmış domates dilimi dizip, birer adet de yeşil biber koyarak, bir bardak su ilâve ediniz. Sonra tencerenin kapağını kapatıp, patlıcanlar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar, ortadan az hararetli ateşte yarım saat pişiriniz. Piştikten sonra ateş üzerinden indirip, servis yapınız.
Not: Fırında pişerse daha lezzetli olur.
|
Karnıyarık |
|
tacir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74963
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
1,936 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
250-300 gr kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Patlıcanları şerit şerit soyun uçları ayrılmayacak şekilde ortadan yarın ve tuzlu suya koyun. Kuruladıktan sonra patlıcanları kızartın. Öte yandan küçük doğranmış soğanları üç yemek kaşığı margarinde pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Daha sonra tuz, karabiberini ilave edin. Küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanozu katıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bu içleri patlıcanların ortalarına koyun. Üzerlerine bir dilim domates ve yeşil biberle süsleyin. İki bardak suyla beraber bir çimdik tuz atın. Üzerini kapatıp pişirin.
|
Karnıyarık |
|
kaide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc102567
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2014
1,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet kemer patlıcan
350 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
5 adet sivribiber
Patlıcanları kabuklarıyla yağda 4 dakika kadar kızartın. Soğan ve domatesleri irice doğrayın. Sarımsakları ezip üzerine serpiştirin. Zeytinyağını tuzunu da ilave edin. Sivribiberleri de üzerine iri parçalar halinde kesip ekleyin. Kızarttığınız patlıcanların içlerini karnıyarık gibi açıp domatesli soğanlı sarımsaklı karışımı içine doldurun. Son olarak kıymayı da üzerine koyup zeytinyağını gezdirip kapağını kapatıp hiç su koymadan kendi suyu ile pişmeye bırakın. Çok kısık ateşte pişirin ki lezzeti çok daha güzel olsun. Fırında da hazırlanabilir. Patlıcanları kızartmadan da hepsini çiğden hazırlayıp pişirebilirsiniz.
|
PATLICAN KARNIYARIK |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53774
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010
1,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcanları doğrayarak bir tarafını uzunlamasına yarınız. İçini oyup bir boşluk veriniz. Tencereye 2 - 3 soğan çenterek 1,5 kaşık sadeyağ ile öldürünüz. İçine 300 gram ince kıyma, fıstık, üzüm atarak pembeleşinceye kadar kavurup indiriniz. Kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve baharat karıştırarak patlıcanları doldurunuz. Tepsiye dizerek fırında pişiriniz.
|
Karnıyarık |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68103
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
1,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 patlıcan
2 kase kıyma
2 kuru soğan
2 yeşil biber
2-3 dal maydanoz
1 domates
2 yemek kaşığı salça
yeterince tuz, karabiber
pulbiber
Patlıcanları çizgili olarak soyun, uzunlamasına ikiye kesip önlü arkalı az yağda hafif kızartın. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyup ince doğranmış kuru soğanları kavurun, küçük küçük doğranmış yeşil biberi de koyup hafif kavurun ve kıymayı ekleyin. İyice kavurup indirmeden bir kaşık salçayı ekleyin.Yeterince tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Patlıcanların kabuksuz kısmını hafifçe açarak iç malzemeyi eşit şekilde yerleştirin. Domates, biber ve maydanozu kesip üzerini süsleyin, bir kaşık salçayı bir su bardağı suda çok az tuzla karıştırıp üzerine dökün. Fırında pişirin
|
Karnıyarık |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc101590
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2014
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlican
500 kg kıyma
1 adet soğan
4 adet biber
1 adet domates
2 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 bardak sıvı yağ
1 kaşık salça
1 çay kaşıgı pulbiber
2 su bardağı su
Tuz
Patlıcanları kemer şeklinde soyup kızartın sonra kıymayı pişirin soğanı, biberi, sarmısak, domatesi doğrayıp pişirin. Ateşten aldıktan sonra maydanozları ekleyin, patlıcanların içine koyun üstüne salça suyu ekleyip fırına koyun pişince servise hazır.
|
Karnıyarık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107423
Gönderme Tarihi: 08.May.2015
1,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kemer patlıcan
400 gram kıyma
3 adet sivribiber
1 adet soğan
6 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz, karabiber
3 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun, üzerini yağlayıp fırında ızgarada közleyin. Bu arada içi için soğanı ve yağı kavurup kıymayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. İçine kıyılmış sivribiberi, rendelenmiş domatesi, sarımsağı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak kıyılmış bol maydanozu içine ekleyin. Pişmiş patlıcanların içlerine kıymalı içi yerleştirin, tencerede az suyla pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111112
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2015
1,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
T.C. Berlin Büyükelçiliği
6 tane patlıcan
250 gram kıyma
3 domates
2 soğan
6 diş sarmısak
4 adet yeşil biber
1/2 demet maydonoz
1 kaşık salça (10 g)
1/2 çay bardağı su (50 ml)
1/2 çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
1 su bardağı zeytinyağı (100 ml)
1 çay kaşığı tuz (8 g) ve karabiber (3 g)
Patlıcanlar alacalı soyulup biberle beraber bir su bardağı zeytinyağında kızartılır. (Daha az yağ kullanmak için; patlıcanların üzeri hafifçe yağlanıp aluminyum kağıdı ile kapatılır, fırında veya tost makinasında yumuşayıncaya kadar pişirilir.)
Sonra kağıt peçete üzerine alınır. Yarım çay bardağı zeytinyağında kıyma, ince kıyılmış soğan, domates ve biber, tuz, karabiber, sarmısak kavrulur ve doğranmış olan maydanoz ilave edilir.
Patlıcanlar bir tepsiye veya büyük tavaya sıralanır ve bıçakla ortadan ayrılır.
Hazırlanılan harç içlerine doldurulur ve üzerinlerine dilimlenmiş domates ve kızartılmış biber konulur.
Salça, yarım bardak suyla sulandılırıp tepsiye veya tavaya dökülür ve üzeri kapatalır.
Patlıcanlar tavada orta ateşte veya fırında 175°Cde yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Fotoğraf "nazmiye" tarafından gönderildi. 28.09.2020
|
Karnıyarık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111960
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2015
1,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patlıcan
Yağsız kıyma
1 tutam maydanoz
1 kuru soğan
1 domates (rendelenmiş)
Çok az salça
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Tuz
Karabiber
Patlıcanı pijama şeklinde soyduktan sonra fırın poşetine koyup fırınlayın. Diğer taraftan soğanları minik doğrayıp soteleyin. Kıyma ekleyip kavurun. Biberleri küçük doğradıktan sonra ekleyin. Salça, karabiber ve tuzu ilave edip kavurun. Pişen patlıcanın içine malzemeleri yerleştirip üzerine maydanoz serpin.
|
Karnıyarık |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125079
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.annemutfagi.com
4 tane patlıcan
1 kase kıyma
1 kaşık salça
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
Kimyon
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Patlıcanları yıkayıp, al al soyup enine ve boyuna bölerek dörder parçaya ayırın, bol yağda kızartın. Kızardıklarınızı tepsiye dizin.
İç harcı: Kıymayı, salçayı, soğanı ve baharatları sıvı yağ ile kavurun. Tepsideki patlıcanların için doldurup üzerine bir dilim domates ve biber koyun. 1 bardak salçalı suyu tepsiye koyup 15 dk pişirin.
Not: Patlıcanları kabuğu ile yıkayınız. Soyduktan sonra suya sokmayın. Yağ çekmemesi için patlıcanların iyice kızarıp kendini salması bekleyin.
|
Karnıyarık |
|
topaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc123108
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2017
1,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.vzug.com
Patlıcan
4 patlıcan, her biri yaklaşık 200 g
2 l su
2 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme:
200 g kıyma, kuzu veya dana
2 soğan, küçük küçük doğranmış
1 uzun yeşil sivri biber, çekirdekleri çıkartılmış, şeritler halinde kesilmiş
2 diş sarımsak, küçük küçük doğranmış
1 domates, küçük küpler halinde doğranmış
2 çorba kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1 çay kaşığı biber
1 dl su
2 dilim domates, yarıya kesilmiş
2 uzun yeşil sivri biber, uzunlamasına ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış
Patlıcan kabuklarının yarısını şeritler halinde soyun, saplarını kesin.
Suyu tuzla karıştırın. Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika dinlendirin, çıkarın, mutfak havlusuyla kurutun. Yağı büyük bir kaplamalı tavada kızdırın, patlıcanları yakl. 10 dakika altın renginde kızartın. Çıkarın ve bir porselen kalıba koyun. Patlıcanları boyuna kesin, biraz dışarı bastırın ve kalan tuzu ekleyin.
Kıymayı kavurun, soğan, biber ve sarımsağı da birlikte kavurun. Domates küpleri ve püresini ekleyin, baharatlayın. Su dökün, suyu buharlaşana kadar biraz kaynatın. Kıymayı patlıcanların üzerine dağıtın, domates dilimlerini ve biberleri üstüne koyun. Kalıbı ısıtılmış fırının içindeki ızgara telinin üzerine yerleştirin. Fırınlayın.
|
Karnıyarık |
|
mutfak kölesi
Aşçı
Kayıt: 23.01.2017
Mesajlar: 18 Şehir: Bitlis |
Kısa URL: https://ml.md/lc124831
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017
991 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
1 su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
2 orta boy soğan (doğranmış)
3-4 diş sarımsak
300 gr. kıyma
4 adet ortaboy domates
Bir tutam maydanoz,
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
5 adet sivribiber
Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun.
Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
Bir tavaya 1 bardak sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın.
Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın.
Kızartma yaptığınız tavanın fazla yağını süzün (2 yemek kaşığı kadar kalsa yeterli) yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun.
Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp küp doğradığınız yada rondodan geçirdiğiniz domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Hafifçe yağda kızarttığınız sivribiberleri üzerlerine yerleştirip süsleyin.
1 su bardağı et suyunu kalan domates püresi ve saklça ile karıştırın. Sosu tepsinin kenarından dökün.
Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. Karnıyarıklarınızı, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123652
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
920 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Patlıcan 400 gr (2 ad.)
Kıyma 250 gr
Domates 150 gr
Tatlı biber 120 gr
Soğan 50 gr
Domates salçası 20 gr
Bitkisel Yağ 40 ml
Sarımsak 2 gr
Tuz
Baharatlar
Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve tohumları çıkartın. Soğan ve sarımsağı bıçakla doğrayın. Domates ve tatlı biberi 0,5 cmlik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye patlıcanları koyun, tuz ekleyin. Kapağı kapatmadan patlıcanları çevirerek çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır patlıcanları kağıt havluya koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye kıyma, soğan, domates salçası, domates, biber koyun. Tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Patlıcanları, elde ettiğiniz karışımla doldurun. Pişiricinin dibine mutfak kağıdını ve üstüne patlıcanları koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Karnıyarık |
|
uygun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131711
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
720 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet küçük boy patlıcan
1 adet büyük soğan
150-200 gram yağsız kıyma
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tavaya küp küp kesilmiş soğanları ve halka halka kesilmiş biberleri 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Kıymayı ilave edin suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra domates ve salçasını ilave edin.Domates piştikten sonra ocağı kapatıp maydanoz,tuz,karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Patlıcanları alacalı soyun.Üst kısma bıçakla bir uzun bir kesik atın.
Elinize kalan yağı alıp patlıcanlara bulayın. Yağsız tavaya alıp kızartın.
Çevire çevire ortaları ayrılana kadar kızartın. Her tarafı iyice kızarınca fırın tepsisine alın. İçlerine kıymalı harcı koyun.
1 tatlı kaşığı salçayı sıcak suda ezip üstüne dökün. Fırında pişirince 2,5-3 su bardağı sıcak su koyun.
Tencerede yaparsanız patlıcanların yarısı kadar su koyun.Üstüne halka domates ve biber koyun.
|
Karnıyarık |
|
adda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140571
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
719 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
50 gram margarin
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
5 dal maydanoz
4 adet patlıcan
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2 difl sarmısak
4 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyup ortalarına boydan boya çizik atın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kurulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Soğan, domates, çarliston biber ve sarmısağı temizleyip ince kıyın. Margarini bir tavaya alıp kıymayı ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğan ve sarmısak ekleyin. Soğanın rengi dönünce kıyılmış biber, domates ve salça ekleyip kavurun. Su katıp, 15 dakika pişirdikten sonra suyunu süzün. Kıymalı harca kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin. Harcı içlerine paylaştırın. Sivri biberleri temizleyip her patlıcanın üzerine bir adet koyun. Süzdüğünüz suyu üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136454
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
681 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (ya da 2 adet domates)
250 gram Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1/3 bardak sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak sıcak su suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Patlıcanları alaca soyup, üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesip atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak, yarım saat bekletin.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp, bir bezle kuruladığınız patlıcanları, hafif pembemsi bir renk alana kadar, her tarafını döndürerek kızartın.
Domateslerin kabuklarını soyun, küçük parçalara doğrayın. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, kıymayı ilave edin ve kavurun. Kıymalar suyunu salıp çekilince, 2-3 dakika kadar kavurun. Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurun (salça kullanmak isterseniz, 1 çorba kaşığı ilave edin).
Hafifçe renk alınca, ateşten alın, tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. Eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada da yayabilirsiniz.
2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı (kaya) tuzunu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp, fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145173
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2019
658 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan (küçük ve çekirdeksiz olmasına dikkat edin)
200 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Patlıcanları alaca soyup acılarının çıkması için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Sudan çıkardığınız patlıcanları kağıt havluyla iyice kurulayıp az yağda kızarın.
Patlıcanları tavadan aldıktan sonra tavayı yıkamadan sırasıyla soğanları, sarımsakları, kıymayı, 4 adet biberi, 1 adet domatesi, tuzu ve baharatları ekleyerek hepsini iyice kavurun. Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip sos kıvamına getirin ve 5 dakika kadar kaynatın.
Kızarttığınız patlıcanları tepsiye yerleştirin. Ortalarını boydan boya yarıp içlerini bastırarak kıymalı sosa yer açın. Oluşan boşluğa sosu doldurun. Diğer domatesinizi ve kalan biberlerinizi irice doğrayarak patlıcanların üzerine yerleştirin.
Ayrı bir yerde bir kaşık salçayı 1 kase sıcak suyla iyice açın ve tepside patlıcanlardan kalan boşluklara gezdirin. Tepsiyi fırına verin. 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.
Çıkarınca üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
|
Patlıcan Karnıyarık |
|
Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc134896
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 tane uzun ince patlıcan
Sıvıyağ kızartmak için
2 tane soğan
400 gr kıyma
4 tane domates
Maydanoz isteğe bağlı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
5 diş sarımsak
Sivribiber
Su
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat kadar acısının çıkmasını bekliyoruz. soğanları yemeklik doğruyoruz tenceremize sıvı yağ koyup kavuruyoruz. sarımsakları rendeliyoruz ve ardından kıymamızı kavuruyoruz .kıyma suyunu çekene kadar kavuralım ve ardından küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim tuzunu karabiberini ekleyelim karıştıralım.domateslerde suyunu çekince ocaktan alalım maydanozu ince ince kıyalım .patlıcanları kağıt havluya alalım kurulayalım ortasına birer çizik atalım ve kızgın yağda kızartalım.tekrar kağıt havluya alalım yağını bırakmaları için.aralarını bir çatal yardımı ile açıp harçtan dolduralım tepsiye dizelim güzelce ardından 1 su bardağı suya salçayı koyup eritelim tepsinin kıyısından koyalım. patlıcanlarımızın üzerine dilim domates yerleştirelim sivri biber yerleştirelim.180 derecede patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim ve afiyet olsun benden yapıp göstermesi size de denemek kalıyor.
|
|