Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sinop Yemekleri > Laz Böreği (Rize) (2 adet - 188,847 defa bakıldı)

Laz Böreği (Rize)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Laz Böreği (Rize)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38832
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2009
3,775 defa indirildi / yazdırıldı




Rize Valiliği

5 yumurta
7 su bardağı süt
5 kaşık tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1,5 kahve fincanı nişasta
1,5 kahve fincanı pirinç unu
Alabildiği kadar buğday unu
Tuz

Bir kase su, iki kaşık tereyağı, bir yumurta sarısı, az tuz, bir iki damla zeytinyağı ve alabildiğince un katılarak yoğrulur ve ondört parçaya bölünür. Bu ondört parça ile laz böreğinin on dört yufkası açılır.

Yapraklar arasına konacak muhallebinin yapılışı:
Süt ve şeker kaynatildıktan sonra az tuz konur, ayrı bir kapta pirinç unu veya nişasta, dört yumurta sarısı, bir bardak soğuk su ile iyice çırpılır, kaynayan süte karıştırılarak ilave edilir. Piştikten sonra bir tutam karabiber serpilir.

Yedi hamur tek tek açılır ve her bir yaprağına tereyağı sürülerek tepsiye dizilir, üzerine önceden hazırlanmış olan muhallebi soğuk olarak dökülür. Geriye kalan yedi hamurda tek tek açılarak ve tereyağı süıiilerek muhallebinin üzerine dizilir. Arzu edilen şekilde kesilir, üzerine tereyağı gezdirilerek fırına verilir.
Bir buçuk bardak şeker, bir bardak su ile hazırlanan ilik şurup, fırından çıkan böreğin üzerine dökülür. Fındık veya cevizle süslendikten sonra ılık olarak servis yapılır.


ML® Laz Böreği için tıklayın





Laz Böreği (Rize)

napolyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc149203
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2020
591 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 çay bardağı su
1 yumurta
150 gram tereyağı
5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
10 gram tereyağı
Hamuru açmak için:
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Üzeri için:
1 su bardağı pudra şekeri

Yumurta, zeytinyağı, tuz, su, yoğurt ve 25 gram erimiş tereyağını hamuru yoğuracağınız kapta iyice pişirin.
Elediğiniz unu az az ekleyerek kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun.
Üstünü nemli bezle örtüp 30 dakika bekletin.
Muhallebiyi hazırlamak için şeker, nişasta, süt ve unu kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan aldıktan sonra tereyağı ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra ılınmaya alın.
Hamuru rahatça açabilmek için un ve nişastayı karıp, hamurdan kopardığınız ceviz büyüklüğündeki parçaları bu karışıma bulayarak baklava yufkası inceliğinde açın. Boyutlarını tepsinize göre ayarlayın.
Her bir yufkayı bir bez üzerine sererek havalandırın.
Ilınmış muhallebiyi mikserde çırpın.
Kalan tereyağını eritip ılıtın.
Fırın tepsinizi yağlayın ve 20 yufkayı üst üste serdikten sonra muhallebinin tamamını dökün.
Kalan 20 yufkayı da üzerine serip, baklava dilimi şeklinde dilimleyin.
Kalan ılıttığınız tereyağını üzerinde gezdirin.
Bu tatlı hamurunu ısıtılmış fırında 175 derecede 45 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınızda sıcakken üzerine pudra şekerini serpin.
Dilerseniz üzerine reçel dökerek servis edebilirsiniz.







Laz Böreği (Rize) Tarifleri Sinop Yemekleri



(2 adet Laz Böreği (Rize) 188,847 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort