Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Adıyaman Yemekleri > Lebüzünye (Diyarbakır) (2 adet - 5,175 defa bakıldı)

Lebüzünye (Diyarbakır)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lebüzünye (Diyarbakır)

mükemmel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131649
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2018
700 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 su bardağı ağartılmış badem (payam)
2 su bardağı toz şeker
1 fincan su

Bademler sıcak suya konularak bir taşım kaynatılır.
Ateşten alınan bademlerin üzerine soğuk su ilave edilerek kabukları soyulur.
Ağartılan bademler iyice kurutulur.
Havanda dövülür veya makinede çekilir.
Diğer taraftan toz şeker öğütülüp pudra şekeri haline getirilir.
Şeker bademe ilave edilerek beraber iyice dövülür. (yağı çıkıncaya kadar)
Azar azar su ilave edilerek hamur gibi yoğrulur.
Yoğurma esnasında istenirse gül suyu, karanfil veya tarçın ilave edilebilir.
Yoğurulan badem karışımı düz bir yüzeye bir parmak kalınlığında açılarak baklava dilimi, küçük kareler , küçük toplar halinde veya rulo yapılarak verev kesilebilir.

Not: Eskiden lebüzünye dibekte dövülerek yapılırmış. Yoğurma sırasında 2 yemek kaşığı kakao veya hindistancevizi ilave edilerek yapılabilir. Besleyici ve doğal bir şekerleme türüdür.


Lebzünye (Diyarbakır)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174476
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı




İrfan Rıza Yazıcıoğlu

500 gr iç badem
500 gr pudra şekeri
Çok az su

Bademler suda bekletilip kabukları soyulduktan sonra mikserden geçirilir.
Pudra şekeri ile karıştırılıp iyice yoğrulur kıvamına göre çok az damla damla su eklenir kulak memesi kıvamına gelince 2 cm kalınlığında tepsiye bastırılarak çevrilir ve dilimlenir.
Eskiden bayramlarda taş dibekte dövülerek yapılırdı.







Lebüzünye (Diyarbakır) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet Lebüzünye (Diyarbakır) 5,175 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort