https://www.cumhuriyet.com.tr
3 çorba kaşığı un
1 büyük kase lor peyniri
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Çorba tenceresine 4 su bardağı suyu alıp kaynatın. Lor peyniri ve unu derin bir kasede karıştırın. Kaynayan sudan 1 kepçe alıp lorlu malzemeye ekleyip, sulandırın ve ısıyı eşitleyin. Daha sonra bu karışımı da yavaş yavaş tencereye ekleyin ve sürekli karıştırın. Tuzu ve maydanozu ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını tavada kokusu çıkana kadar eritip, çorbanın üzerine gezdirin. Dilerseniz bu aşamada kuru nanede ekleyebilirsiniz. Kruton ekmekle sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|