Kısa URL: https://ml.md/lc40267
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
3,755 defa indirildi / yazdırıldı
Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Adının türkülere konu olduğu madımak; Orta Anadolu’nun bilinen en eski yemeklerindendir.Madımak, soğan, bulgur, tercihe göre pastırma veya çemen ile yapılır. İnce ince kıyılan madımaklar yıkanır. Soğanlar tereyağında kavrulur, pastırma ilave edilir. Sıcak su konulup kaynatılır ve en son madımak ve bulgur konularak pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc151051
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2020
477 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram madımak
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
100 gram pastırma
100 gram kavurma
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Madımakların saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın.
Büyük yaprakları varsa doğrayın.
Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp bir tencereye alın.
Tereyağında rengi değişene kadar kavurun.
Pastırma ve kavurmayı da küçük küçük doğrayın.
Daha sonra tencereye salça, kavurma ve pastırmayı ekleyip biraz kavurun.
Ardından madımakları ilave edin.
En son 3 su bardağı sıcak su ve bulguru ilave edip 40-50 dakika kadar pişirin.