| 
 
 
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
sarı fatma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133237 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018 
1,235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek 
 
1/4 fincan ezilmiş domates 
 
2-3 yemek kaşığı doğranmış kereviz, havuç, soğan 
 
1 çay kaşığı kimyon 
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
 
1/4 çay kaşığı acı biber 
 
1/4 fincan zeytinyağı 
 
1 su bardağı sebze suyu 
 
4-5 dal maydanoz
 
 
Su veya sebze suyu ile mercimek üzeri geçene kadar bir tencereye konur.
 
Soğan, kereviz ve havuç karışıma eklenir.
 
5 dakika yavaş yavaş kaynatın.  
 
Ezilmiş domates ve zeytinyağını ekleyin.
 
Kimyon ile, karabiber, kırmızı ve acı biber ile tatlandırılır.
 
Arzuya göre blendırdan geçirilir.
 
Biraz daha kaynatılıp  kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
çevrimiçi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133081 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018 
754 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
1 adet sarımsak
 
4-5 yeşil biber
 
1 adet rendelenmiş patates
 
2 adet rendelenmiş havuç
 
Baharat
 
Salça
 
1 kase kırmızı mercimek
 
 
Soğan sarımsak ve biberi kavurun. Havuç ve patatesi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra baharat tuz ve salçayı ekleyin. Aldığı kadar su ekleyip kaynatın. Mercimek eridiğinde el blendırıyla çekerek kaynatmaya devam edin. Üzerine yağda kavurduğunuz mercimek ve pul biber döküp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
ana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124489 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017 
1,066 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
2 su bardağı kırmızı mercimek
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı margarin
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
Pulbiber
 
Nane
 
Tuz
 
 
Mercimek yıkandıktan sonra tepsiye dökülür. Soğanlar küçük küçük doğranır ve diğer malzemelerle birlikte üzerine 4 su bardağı su ilave edilerek fırına verilir. Universal programda 100 derecede 30-40 dk.pişirilir.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
babafingo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123600 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017 
1,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Kırmızı mercimek  300 gr
 
Tereyağı  100 gr
 
Domates Salçası  40 gr (İsteğe bağlı)
 
Havuç  60 gr
 
Soğan  60 gr
 
Bitkisel yağ  20 ml
 
Su  1,5 Lt
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Mercimeği yıkayın. Soğanı ve havucu küp küp doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine mercimeği, soğanı ve havucu koyun. 1,5 litre suyu ilave edin. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı 100°С pişirme suresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basınız. Kapağını kapatın ve çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basın ve çorbayı derin bir kaseye boşaltın. Çorbanın pürüzsüz olması için blendırdan geçirin. Çorbayı çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun. Yağı, tuzu ve isteğe bağlı olarak salçayı ilave edin, karıştırın ve kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA, pişirme suresini 15 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basınız. Çalışma modu bitine kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111111 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2015 
1,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
T.C. Berlin Büyükelçiliği
 
 
2 su bardağı mercimek (500 g)
 
1 soğan
 
1,5 bardak su (375 ml)
 
1 yemek kaşığı tuz (15 g)
 
1 yemek kaşığı un (10 g)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml)
 
1 çay kaşığı kırmızı biber (3 g)
 
1 çay kaşığı kuru nane (3 g)
 
1 yemek kaşığı tavuk bulyon (15 g)
 
1 yemek kaşığı salça (10 g)
 
ihtiyaca göre ılık su
 
 
Bir tencerede mercimek ve doğranmış soğan su içinde haşlanır.
 
Bir başka tencerede un zeytinyağında kavrulur, üzerine salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Üzerine biraz su ilave edilerek sıvı bir karışım elde edilir. Haşlanmış olan mercimek, tuz, karabiber, su ve tavuk suyu tencereye eklenir ve pişirilir.
 
Servis yapmadan önce isteğe göre nane ve kırmızı biber eklenebilir.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
şahbaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2015 
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106676 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015 
2,049 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet patates
 
1 adet havuç
 
1 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
6 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğanları 2- 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan soğanlara unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. İri parçalar halinde doğradığınız patates ve havucu tencereye aktarın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra arzuya göre et su tablet ile hazırladığınız sıcak suyu ilave edin.Tuz ve karabiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için; el blendırından geçirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101571 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2014 
4,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Tuz
 
 
Mercimekler bir kaç defa yıkanır, tencereye alınır, üzerine 5 bardak su ilave edilir, arada bir karıştırarak pişmeye bırakılır, pişen mercimek blendırdan geçirilir.
 
Bir tavaya yağ konur, salça, 1 çay kaşığı pul biber ilave edilerek, bir süre karıştırılır, üzerine un ilave edilerek, bir süre daha pişirmeye devam edilir, nane ilave edilir, sosusumuz hazır hale gelir.
 
Hazırlanan sos tenceredeki mercimeğin üzerine dökülerek karıştırılır, 5 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocağın altı kapatılarak, sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
ju ju 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2014 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100547 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2014 
2,007 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1 lt et suyu veya su
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1 baş soğan
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Garnitürü;
 
1 dilim bayat ekmek
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
 
Mercimek ayıklanıp, suyla bolca yıkanır, bir kenara bırakılır. Bir tencerede yağ eritilip, ince doğranmış soğan pembeleşirceye kadar kavrulur. Un ilave edilip bir iki kez de un kavrulur. Ilık etsuyu veya su ilave edilip, mercimek, küçük küp şeklinde doğranmış havuç ve patates ilave edilir. Tuzu, biberi ekilir. Bir çay kaşığı da kimyon ilave edilip, tencerenin ağzı kapatılarak mercimek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Karışım süzgeçten geçirilir, tencereye konur. Küçük bir tavada kızdırılmış tereyagında küp şeklinde doğranmış bayat ekmek parçaları kızartılır. Servis kasesine alınmış çorbanın üstüne kızarmış ekmekler ilave edilir. Bir çay kaşığı kırmızı biber kızdırılmış tereyağında eritilip, kaselerin üstüne gezdirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 10.03.2022
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
meltem güçlü 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 19.03.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96734 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2014 
2,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı un
 
2,5 çay kaşığı nane
 
2,5 bardak et suyu
 
2 çorba kaşığı margarin
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1/4 kg.kırmızı mercimek
 
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
 
Tuz
 
 
Mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp, dağılıncaya kadar pişirin. Süzgeçten geçirin ve tekrar tencereye koyup, tuz ekleyin ve bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvamına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bunu bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
fadıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2013 
Mesajlar: 38 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93644 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2013 
1,940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı mercimek
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
7 su bardağı su
 
2 diş sarımsak
 
 
 
Mercimekleri bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. Üzerine yağı ve rendelenmiş soğanı ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı, rendelenmiş havucu, ezilmiş sarımsağı da koyup karıştırın. Üzerine 6-7 bardak sıcak su koyup kaynatın. Havuç iyice yumuşayınca mikserle püre haline getirin ve istediğiniz baharatları ekleyip sıcak servis yapın. Genelde mercimek çorbasının baharatları kimyon, kırmızı pul biber, nane olsa da ben bir miktar zerdeçal koymanızı öneririm. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
aşina 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2013 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92603 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2013 
1,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı mercimek
 
1 soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
6 su bardağı su
 
2 diş sarımsak
 
 
Mercimeğin üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyup tencerede kaynatın. Bir tavada tereyağında rendelenmiş soğanı ve unu 5 dakika kavurun, salçayı, ezilmiş sarımsağı ekleyin. Üzerine pişen mercimeği ve 6 bardak sıcak su koyup kaynatın. İstediğiniz baharatı ekleyip sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
gülder 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90675 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2013 
1,910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı mercimek 
 
1 çorba kaşığı un 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
6 su bardağı su 
 
2 diş sarımsak 
 
1 adet soğan 
 
1 adet patates 
 
 
Mercimeğin üzerine suyu koyun, kabukları soyulmuş patates ve soğanı bütün olarak tencereye ekleyip 25 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimekler pişince süzgeçten geçirin. Unu tereyağında kavurun, süzdüğünüz çorbayı ve ezilmiş sarımsakları ilave edip üç dakika daha kaynatın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
demelale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2012 
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82926 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012 
2,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yeşil mercimek
 
6 su bardağı et ya da tavuk suyu
 
2 adet orta boy soğan
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
4 çorba kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı bal
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı erişte
 
 
Mercimeği beş dakika haşlayıp suyunu süzün. Et suyunu tencereye alıp üzerine mercimeği ekleyin ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, bal, kimyon, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Mercimek 30 dakika piştikten sonra erişteleri tencereye ekleyin. Kısık ateşte beş dakika pişirip soğanlı karışımı çorbaya katın. 10-15 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber dökün ve servis yapın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80056 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012 
3,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
1 adet orta boy soğan
 
2 litre et suyu
 
5 kahve fincanı kırmızı mercimek
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
1 silme çorba kaşığı yağ
 
2 kahve fincanı un (60 gram)
 
 
Soğanı soyup piyaz biçimi doğrayınız. Mercimeği yıkayıp bir süzgece çıkarınız. Bir tencereye 1 kaşık yağı koyup eritiniz, soğanı ilâve ederek orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartınız.
 
Mercimeği ilâve edip 1 dakika karıştırdıktan sonra, et suyunu ve tuzunu ilâve edip 30 dakika ağır ağır kaynatıp karıştırınız ve ateşten alınız.
 
Sonra mercimekleri suyu ile bir süzgeçten veya püre makinesinden tamamen geçiriniz.
 
Başka bir tencereye yağı koyup erittikten sonra unu ilâve ederek bir çırpma teliyle devamlı karıştırarak orta ateşte un sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz, sonra süzdürünüz.
 
Mercimeği ilâve ederek ağır ağır 2 dakika kaynatıp ateşten alıp, kızarmış ekmekle servis yapınız.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75548 
Gönderme Tarihi: 06.May.2012 
3,431 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
300 gram kırmızı mercimek
 
2 adet kuru soğan
 
2 çorba kasığı un
 
1 su bardağı süt
 
6 su bardağı su
 
1/2 paket margarin
 
Tuz
 
Üstüne koymak için:
 
50 gram margarin
 
Kırmızıbiber
 
Kıtır ekmek
 
 
İnce kıydığımız kuru soğanları, çeyrek paket margarin yağında pembeleştirdikten sonra, içine çok iyi yıkadığımız mercimekleri ilave edip, bir kere karıştıralım.
 
6 su bardağı suyunu ve yeterince tuzunu ilave edip,iyice haşlayalım.
 
Mercimekler püre olunca, tel süzgeçten süzüp, posasını ayıralım.
 
Başka bir tencerede, unu, çeyrek paket margarin yağında kavurup,önce sütü, sonra da süzdüğümüz mercimekleri ilave edip, hep birlikte pişirelim.
 
Kırmızıbiberi, 50 gram margarin yağında kızdırıp, çorbanın üstüne dökelim.
 
Kıtır ekmekle süsleyerek, servis yapalım.
 
 
Not: Kıtır ekmek yapmak için, kabuğunu soyduğunuz bayat ekmeği kuşbaşı şeklinde kestikten sonra,ister sıvıyağda, isterseniz de fırında kızartabilirsiniz. Süzme olarak yaptığımız bu çorbanın içine, 1 adet havuç ve 1 adet patates de katarak, hem kıvam artırmak hem de nefis bir çorba içmek mümkündür.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
gülfidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75227 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012 
2,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı kırmızı mercimek
 
2 su bardağı kaynar su
 
1 büyük baş soğan
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
 
Mercimek çorbasını yapmak için öncelikle soğanları ince ince doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağda kavurun. Önceden ayıklayıp yıkadığınız kırmızı mercimeği, salça ve tavuk suyu ile birlikte soğanları kavurduğunuz tencerenin içine alın. Ardından üzerine 5 su bardağı kaynar su ilave edin. Yaklaşık 10 dakika haşlayın. Mercimekler haşlandıktan sonra tüm malzemeyi ince bir süzgeçten geçirin. İyice özleşen mercimeği tekrar tencereye alarak bir taşım daha kaynatın. Kaynarken damak zevkinize göre nane, tuz ve kırmızı biber ekleyin. Pişen mercimek çorbasını 5 dk dinlendirdikten sonra servis edin.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
şirincik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2011 
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74177 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012 
3,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kırmızı mercimek
 
Yarım soğan
 
1 adet defne yaprağı
 
1 tutam karabiber
 
5 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tutam kırmızıbiber
 
1 adet limon
 
 
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin. Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
flamingo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74136 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012 
2,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Mercimeği ayıklayın, yıkayıp süzün. Derin bir tencereye mercimeği, soğanı ve 6 su bardağı suyu koyun. Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Haşlanmış mercimeği ince süzgeçten geçirerek veya blendırda çekerek püre haline getirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, üzerine unu serpeleyin. Kısık ateşe koyun. Tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan karıştırmaya devam ederken diğer yandan haşlanmış mercimeği ilave edin. Tuzunu biberini serpin. Karıştırarak bir taşım kaynatın. Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifçe kavurun. Çorbayı kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
külkedisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2007 
Mesajlar: 34
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74003 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012 
2,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kırmızı mercimek
 
1/2 çay bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı salça
 
4-5 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 adet kuru soğan
 
 
Soğanı rendeleyin. Tencereye yağı  koyup, soğanı kavurmaya başlayın. Ardından salçayı ve kırmızı toz biberi de ekleyip biraz daha kavurun. Mercimekle pirinci yıkayın ve tencereye koyun. Üzerine su ve tuzu da ilave edip orta ateşte pişirin. Ayrı bir yerde yağı eritin ve naneyi ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra sosu çorbaya ilave edin. 1-2 kere karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
aysesurelsan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72003 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012 
2,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kırmızı mercimek
 
5 su bardağı sıcak su
 
4 su bardağı soğan
 
1 adet margarin
 
50 gr un
 
 
Mercimeği yıkıyıp soğanı doğrayoruz. Yağı kavurup mercimeği ve suyu ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz Ayrı bir tava içinde margarin eritip unu kavuruyoruz ,daha sonra ekleyerek karıştırarak pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |