| 
 
 
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
şerife sözen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32949 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009 
2,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kırmızı mercimek
 
250 gr. siyah mercimek
 
6 bardak su
 
2 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Tuz
 
 
Kırmızı ve siyah mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra, büyük bir tencereye koyun. Üzerine suyu dökün. (Verilen miktar su yeterli olmazsa, biraz daha ilave etmelisiniz. Su mercimeklerin biraz üstüne çıkmalıdır.) Kısık ateşte mercimekler iyice pişip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan mercimeği bir kevgirden geçirerek başka tencereye süzülmüş suyu ile aktarın. Diğer malzemeleri de katıp beraber kaynatın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
Son yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2008 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26913 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008 
7,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı su
 
2 su bardağı et suyu
 
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
 
1 kahve fincanı un 
 
1 yarım yemek kaşığı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ayıklanmış mercimek 1 bardak su ile iyice pişinceye kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirilir. Et suyu ve tuz katılarak 1-2 dk. daha kaynatılır. Tencerede yağ eritilir. Üzerine un konarak hafifçe kavrulur. Bunların üzerine süzüp, pişirdiğimiz mercimekli et suyu yavaş yavaş dökülür. Karıştırarark 10-15 dk. daha pişirilir.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24084 
Gönderme Tarihi: 27.May.2008 
2,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay fincanı mercimek
 
1 bütün soğan
 
1 çay fincanı erişte
 
3 litre su, ya da et suyu
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
2-3 adet olgun domates, ya da 2 kaşık domates salçası
 
3 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
 
1/2 tatlı kaşığı kuru nane
 
 
Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye soyulmuş bütün bir soğanı birlikte koyun. Üzerine su, ya da et suyunu ilave edin, tuzunu atın bir süre piştikten sonra erişteyi ilave edin.
 
Bir tavada, rendelenmiş domates, ya da sulandırılmış salçayı, yağla birlikte 5-10 dakika pişirin. Sonra kuru nane koyup 5 dakika dana kaynatın. Pişirdiğiniz çorbaya katın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
şefkarnaval 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23286 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008 
6,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak mercimek
 
2 çorba kaşığı yağ
 
3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
yarım kahve fincanı un
 
1 baş soğan
 
8 bardak et suyu yahut su
 
 
Yağ, soğan ve un kavurun. Daha sonra yıkanmış mercimek ilave edip 10 dakika kadar kavrulur. Su ilave edilip iyice pişirilir. Ezilmiş sarımsağa 1 çorba kaşığı sirke ilave edilir. Doğranmış ekmek dilimleri kızartılarak ilave edilir.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
bekir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23004 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008 
2,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Gazete
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1 orta boy patates
 
1 orta boy soğan
 
1 orta boy havuç
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı krema
 
 
Mercimek, soğan, patates, havuç zeytinyağını bir tencereye alın. 3-4 bardak suyla haşlayın. Haşladığınız çorbayı süzgeçten ya da bianderdan geçirin. Eğer koyuluğundan memnun değilseniz içine su ekleyip kaynatabilirsiniz. Servis ederken kremayla süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
Havva Aytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2008 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22888 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008 
5,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara
 
 
2 su bardağı kırmızı mercimek
 
100 gr margarin
 
1 yemek kaşığı mısır özü yağı
 
1 adet et bulyon
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay kaşığı salça
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet havuç
 
1/4 limon
 
Tuz
 
Pulbiber
 
Arzuya göre üzerine kroton ekmek
 
 
Kırmızı mercimek iyice yıkanır. Derince bir tencereye konan mercimeklere, üzerini geçecek şekilde su ilave edilir. Orta ateşte altı yanarken kuru soğan ve havuç doğranır. Doğranan havuç ve soğanlar, et bulyon ve limonla birlikte mercimeklere ilave edilir. Mercimekler hamurlaşana kadar pişirilir. Başka bir tencereye Adese margarin ve mısır özü yağı konur. Yağ kızdıktan sonra un eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Una salça da eklenir ve tekrar karıştırılır. Üzerine soğuk su eklenir. Su eklenirken topaklaşmaması için sürekli karıştırılır. Haşlanmış olan mercimekler de bu karışıma eklenir. Bir süre kaynatılır. Tuzu ve pulbiberi de atılır. Piştikten sonra, çorba bir süzgeç yardımı ile süzülür. Sıcak olarak servis yapılır. İsteğe bağlı olarak üzeri kroton ekmeği ile süslenerek servis yapılır.
 
 
Kroton Ekmeği Yapımı Mercimekler haşlanırken ekmek sepetinde kalan bayat, kurumuş ekmekler kare kare doğranır ve 1 çay kaşığı tereyağı veya ayçiçek yağı ile teflon tavada, kısık ateşte, ekmekler kızarana kadar karıştırılır. Çorbalar kaselere konunca kızarmış ekmekler üzerine serpilir. Böylece hem çorba süslenmiş olur hem de yemeğe ayrı bir lezzet katılır.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
senfoni 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22604 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008 
6,836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1 çay bardağı pirinç
 
2 orta boy havuç
 
2 orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Tuz
 
Yeterince et suyu veya su
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
2 çorba kaşığı un
 
 
Malzemeleri güzelce yıkayın. Sebzeleri doğrayıp mercimek ve pirinçle birlikte bir tencerede haşlayın. Karışım piştikten sonra blendırdan veya süzgeçten geçirin. Bir tencerede, yağda unu kavurup kanşımı yavaş yavaş ilâve edin. Tuzunu, arzu ederseniz nanesini ilâve edip bir taşım daha kaynatın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
bıdık45 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20140 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2007 
7,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
 
1/2 çorba kaşığı tereyağı
 
3-4 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çorba kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı kurunane
 
 
Tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatınız. Mercimek, dövülmüş sarımsak, salça, yağ ve tuzunu katıp hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. 1 çorba kaşığı limon suyu katıp bir taşım kaynatınız. Çorba kasesine boşaltıp üzerine nane gezdiriniz.
 
 
 
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
R.Dumankaya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2007 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18328 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007 
7,578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 bardak et suyu
 
2 bardak kırmızı mercimek
 
2 baş soğan
 
1,5 kaşık sıvı yağ
 
3 çeyrek kahve fincanı un
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
2 bardak su
 
Tuz
 
 
Tencereye 2 bardak su ile taşları, çöpleri ayıklanmış, iyice yıkanmış kırmızı mercimek konur. Orta ısıdaki bir ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Mercimeğin suyu çekilip de iyice yumuşamamışsa, biraz daha sıcak su katılarak kaynatılabilir.) Mercimek iyice yumuşa-yınca orta incelikteki bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezilerek geçirilir veya mikserle 5-10 dakika karıştırılır. (Mikserin parçalayıcı bıçağıyla) Bir başka tencereye yağla ince ince doğranmış soğan konur ve orta ısıdaki bir ateşte kavrulur. Soğan pembeleşince buna un katılır ve çabuk çabuk karıştırılarak 3 dakika da unla birlikte pişirilir. Sonra unla kavrulmuş soğanları elekten geçirerek veya mikserle karıştırarak püre durumuna getirilmiş mercimeklerle yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber katılır. Ayrıca hazırlanacak et suyundan 8 bardak kattıktan sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde örtülür. 10 dakika sonra tadına bakılır. Tuzu, biberi yeterliyse servis kaselerine boşaltılır ve sofraya çıkarılır.
 
 
 
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
ErikAğacı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2007 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16968 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007 
2,933 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kırmızı mercimek (iyi yıkanmış)
 
2 yemek kaşığı un
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ veya yarım paket margarin
 
10 bardak su
 
2 yemek kaşığı Tuzot
 
 
5 bardak suyu ve mercimeği tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca, üzerinin köpüğünü alın, mercimek püre haline gelinceye kadar çırpma teliyle çırpın ve 30 dakika pişirin. Yağı başka bir tencerede eritip, unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kalan 5 bardak suyu, tencereye azar azar ilave ederek sürekli karıştırın.
 
Diğer tenceredeki mercimeği de ilave edin ve Tuzot'u da katıp 5 dakika daha kaynatın.
 
İstenirse, az miktar yağa pulbiber eklenip, 5 dakika kavrulduktan sonra çorbaların üzerine azar azar ilave edilebilir.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
Şükran Arık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.06.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16523 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007 
7,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Bardak kırmızı mercimek
 
2 Kaşık sade yağ
 
6 Bardak su
 
4 Bardak et suyu
 
sirke tuz
 
 
Kırmızı mercimek iyice ayıklanıp su ile tencereye konur. İyice ezilene kadar pişirilir. Pişen ve boza kıvamına gelen mercimekler varsa bir presle yoksa süzgeçle iyice süzülmeli veya ezilmelidir. Böylece iyice koyu hale oelen mercimeklere et suyunu ve yağı katmalı 15 dakika daha kaynatmalıdır. Böylece pişen çorba sofraya getirilecek hale gelir.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10425 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006 
7,265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
 
1 litre et suyu (veya su)
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
1 adet havuç
 
1 baş soğan 
 
 
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10404 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006 
7,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 bardak et suyu
 
1 bardak üç çeyrek kırmızı mercimek
 
2 baş iri soğan
 
1,5 çorba kaşığı sade yağ
 
üç çeyrek kahve fincanı un
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
yeteri kadar tuz
 
2 bardak su
 
 
Tencereye 2 bardak su ile taşları, çöpleri ayıklanmış, iyice yıkanmış kırmızı mercimek konur. Orta ısıdaki bir ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Mercimeğin suyu çekilip de iyice yumuşamamışsa, biraz daha sıcak su katılarak kaynatılır.) Mercimek iyice yumuşayınca orta incelikteki bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezilerek geçirilir. Bir başka tencereye yağla ince ince doğranmış soğan konur ve orta ısıdaki bir ateşte kavrulur. Soğan pembeleşince buna un katılır ve çabuk çabuk karıştırarak 3 dakika da unla birlikte pişirilir. Sonra unla kavrulmuş soğanlara elekten geçirilerek püre durumuna getirilmiş mercimeklerle yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber katılır. Ayrıca hazırlanacak et suyundan da 8 bardak kattıktan sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak biçimde örtülür. Çorba 10 dakika kadar kaynatılır. 10 dakika sonra tadına bakılır'. Tuzu, biberi yeterliyse servis kâsesine boşaltılır ve sofraya çıkarılır.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
Seval Hoşgör 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9888 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
7,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. kırmızı mercimek
 
10 bardak et suyu
 
4 yemek kaşığı margarin
 
3 baş soğan
 
1 kahve fincanı su
 
3 yumurta sarısı 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 çay kaşığı kırmızı biber
 
4 dilim bayat ekmek 
 
1 fincan çiçek yağı
 
 
Mercimek dikkatle ayıklanıp sudan geçirilerek, bir tencerede bulunan et suyuna konur ve kaynatmaya başlanır. Diğer tarafa çentilmiş soğanlar yağda börttürülür «5 dakika kadar.» Sonra bunlara un ilave edilerek bir iki dakika çevrilir. Sonra bu kavrulmuş unlu soğan kaynamakta olan mercimeklere katılır, tuz ve biberi ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Üç yumurta sarısı ile iyice çırpılır, bunların içinde çırpıldığı kaba, kaynamakta olan çorbanın suyundan azar azar ve yavaş olarak bir yağda kızartılan (iri zarlar şeklinde kesilen) ekmekler ilave edilir. Sonra yavaş yavaş karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edilir ve çorba kaseye aktarılır. Arzu edildiği takdirde içine zar gibi kesilip yağda kızartılmış ekmek de atılarak derhal servis yapılır.
 
 
ML® Yeni Gelin Çorbası (görsel)
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9806 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006 
7,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnce doğranmış soğanla, bir fincan unu, yağda kavurun. Bir bardak dolusu, ayıklanıp, yıkanmış  kırmızı mercimeği ve altı bardak kaynar etsuyunu, karıştırarak,   35-40  dakika  yavaş yavaş pişirin. Çorbayı, bir başka tencereye  süzün. Tuz  ve karabiberini   atıp,   bir  taşım  daha kaynatın. İki kaşık, tuzlu suda haşlanmış  pirinci, süzerek çorbaya   ekleyin.   İsterseniz,   küp şeklinde   kestiğiniz   ekmekleri, tereyağında kızartıp,  çorba ile birlikte servis yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Mercimekli Patates için tıklayın
 
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9676 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006 
8,020 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı pirinç
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
5 bardak su
 
Dereotu, maydanoz, nane,
 
karabiber, kırmızıbiber, tuz
 
 
5 su bardağı suya salça ilave edin, karıştırarak kaynatın. İçine kırmızı mercimek ve pirinci katın, zeytinyağı ilave edin Pembeleşince içine diğer malzemeleri katın kaynamaya bırakın 15 dakika sonra servis yapın.
 
 
 ML® Kara Şimşek için tıklayın
 
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
Hüsran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9516 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2006 
3,128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak kuru mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış
 
1-2 büyük diş sarımsak
 
1 büyük soğan
 
1 kuru defne yaprağı
 
1 yemek kaşığı yemeklik yağ
 
6 bardak su
 
2-3 yemek kaşığı hardal
 
1/2 bardak kıyılmış maydanoz
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Sarımsağı soyup sarımsak kıyıcıda kıyın, soğanları soyup piyazlık doğrayın, defne yaprağını doğrayın. Bu malzemelerle beraber mercimekleri, suyu ve yağı düdüklü tencereye koyun. Kapağını kapatın ve basınç ayarını 2'ye getirin. Buhar çıkmaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 9 dakika pişirin ve buharı salın. Defne yaprağını çıkarın. Hardal, maydanoz ve tuzu karıştırdıktan sonra servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
Jale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9435 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006 
3,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1 cay kaşığı kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı nane
 
Yeteri kadar su
 
Tuz
 
 
Geniş bir kabın içine suyu alın. 1 su bardağı mercimeği ekleyin. Nane, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Mercimekler yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8582 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006 
2,945 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. 2 adet soğanı küp doğrayın. 10 gr. tereyağı ile soğanları tencerede çevirin. Pembeleşince 10 gr. un ilave edin. Kokusu çıkana kadar çevirin. Mercimek, 1 lt. et suyu ve tuz ilave edip mercimekler yumuşayana kadar pişirin. El blenderiyle pürüzsüz hale getirin. 1 adet yumurtanın sarısını çırpın. 1/2 adet limonun suyu ile karıştırın. Tencereye sırasıyla 250 mi. süt ve limonlu yumurta ekleyip bir taşım kaynatın. 10 gr. tereyağını bir tutam kırmızıbiber ile eritip çorbaya ilave edin, sıcak servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
ananas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2006 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7969 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006 
3,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı su veya et suyu
 
1  baş soğan
 
2 çorba kaşığı katıyağ
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay fincanı mercimek
 
2 çorba kaşığı arpa şehriye
 
1 bardak süt
 
1 yumurta sarısı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı ince ince kıyıp bir tencerede yağ ile pembeleşinceye kadar kavurunuz. Bir çorba kaşığı unu ilave edip bir iki defa karıştırınız. 4 su bardağı su veya et suyunu ilave edip, orta hararetli ateş üzerinde ağır ağır kaynatınız. Mercimekleri iyice yıkayıp kaynayan suya ilave ediniz. Mercimekler yumuşayıp pişince, arpa şehriyeyi ilave ediniz. Çorba istediğiniz kıvama gelince ateşten indirmeden, sütlü terbiyenizi yumurta sarısıyla yapıp ekleyiniz. Karıştırarak bütünleştiriniz. Sıcak sıcak ikram ederken üzerine toz nane serpiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |