| 
 
 
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7526 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006 
8,670 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı mercimek
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı et suyu
 
3 çorba kaşığı süt
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Bir kap İçinde yağ, kıyılmış soğan, un kavrulur. Üç bardak kaynamış et suyu ilave edilerek ateşe konur. Temizlenmiş mercimek bir defa kaynamış, süzülmüş olarak hazırladığımız et suyuna katılır, bir saat piştikten sonra bir yumurta sarısı ile üç kaşık süt karıştırılarak ayrı bir kaba süzgeç ile süzülür. Arzu edilirse üzerine servis edileceği zaman zar gibi küçük küçük kesilmiş ve yağda kızarmış ekmek de konulabilir.
 
 
 ML® Mercimek Çorbası için tıklayın
 
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7445 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006 
11,550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak kırmızı mercimek
 
1 fincan pirinç
 
9-10 bardak su
 
1 adet orta boy havuç
 
1 adet orta boy soğan
 
1 adet orta boy patates
 
3 diş  sarımsak
 
isteğe göre pul biber
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı margarin
 
yeterince tuz
 
 
Uygun bir tencereye ayırdığımız suyu koyalım. Küp şeklinde doğradığımız havucu, soğanı, patatesleri ve sarımsağı tenceremizin içine koyalım. Pirinci ve kırmızı mercimeği de katarak hepsini birlikte kaynatarak pişirelim. Tuzunu da ilave ederek blendır veya ince delikli tel süzgeçten geçirelim. Ayrı bir tavada kızdırdığımız yağın içine pul biberi ve salçayı da koyarak, düşük ateşte hafifçe kavuralım. Hazırladığımız çorbanın içine koyarak yedirinceye kadar iyice karıştıralım.
 
 
 ML® Say Çorbası için tıklayın
 
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5552 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2006 
3,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı mercimek
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı süt
 
1 soğan
 
3 bardak etsuyu
 
1 yumurta 
 
tuz
 
 
İnce kıyılmış soğanı bir kap içinde, yağ ve unu da katmak suğretiyle kavurun. Daha sonra etsuyunu katın. Başka bir kapta kaynatılmış mercimekleri, suyunu süzerek et suyuna katın. Yumurtanın sarısını sütle çırptıktan sonra ağır ağır karıştırarak çorbaya katın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
Turist Ömer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2005 
Mesajlar: 81
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4866 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006 
3,092 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. Kırmızı Mercimek
 
1/2 Soğan
 
1 Adet Defne Yaprağı
 
1 Tutam Tane Karabiber
 
5 Su Bardağı Su
 
2 Çorba Kaşığı Margarin
 
1 Çorba Kaşığı Un
 
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
1 Tutam Kırmızıbiber
 
1 Adet Limon
 
Tuz
 
 
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
 
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.
 
Limon sıkıp servis yapın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
EnginAr 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2006 
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3458 
Gönderme Tarihi: 05.May.2006 
11,007 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
 
1 büyük boy soğan
 
1 kahve fincani un
 
259 gr (bir bardak tepeleme) kirmizi mercimek
 
2 yemek kasigi tereyağı veya margarin
 
½ yemek kasigi tuz
 
Terbiyesi:
 
1 bardak süt
 
2 yumurta sarisi
 
 
1-Sogani ayiklayip küçük parçalar halinde dograyin. 2 kasik yagla kisik ateste 4-5 dakika kizartin. içine un koyup 1-2 dakika daha karistirin.
 
2-Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte katin ve yavas yavas kaynatin.
 
3-Çorbayi süzgeçten geçirin. Tekrar atese koyun. Sütlü terbiyesini katin. Bir iki tasim kaynatip indirin. Kizarmis ekmekle servis yapin.
 
 
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyağı (1 yemek kasigi), un(1 yemek kasigi), süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin. Devamli karistirarak 5 dakika pisirin.
 
 
Not: sütlü terbiye yapilmis çorbalara limon katilmaz (limon sütü keser)
 
 
 ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 26.04.2020
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2675 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
3,253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ paket mercimek
 
1 adet soğan
 
1 adet patates
 
1 bardak sıvıyağ
 
Küp küp kesilmiş 1 tabak dolusu bayat ekmek 
 
Tuz
 
 
Bütün malzeme büyükçe bir tencereye atılır üzerine tencerenin iki parmak altına gelecek şekilde su doldurulur. Bu malzeme 45 dakika kadar kaynatılır. Bir süre ılınması beklendikten sonra tencerenin içine bir mikser tutularak malzeme çekilir. Diğer tarafta kızdırılmış yağa küp küp kesilmiş ekmekler atılır. Çorba sıcak sıcak servis edilirken, kızarmış ekmekler de üzerine garnitür olarak konulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2674 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
3,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket kırmızı mercimek
 
1 baş soğan
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı nane
 
Yarım limon
 
2,5 litre su (10 su bardağı kadar)
 
Tuz
 
 
Kaynamakta olan suya ayıklanmış, yıkanmış, iri iri doğranmış soğan, patates, havuç, yağ ve mercimekler atılır. Yarım saat kadar kaynatılır. Çorba ılındıktan sonra el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Bir taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman limon suyu ve kuru nane ilave edilir.
 
 
 ML® Mercimekli Patates için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.03.2023
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2440 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
13,600 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
 
1 litre et suyu veya su
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
1 adet havuç
 
1 baş soğan 
 
 
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.
 
 
 ML® Kebapçı Usulü Mercimek Çorbası için tıklayın
 
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1169 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006 
3,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 bardak et suyu
 
1,5 bardak kırmızı mercimek
 
1 adet patates
 
2 baş soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 yumurta sarısı
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
1 bardak süt
 
 
Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir.
 
Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
 
Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten kaşık yardımı ile geçirilir.
 
Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
 
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
 
 
Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
 
1) Yumurta sarısı-süt karışımı
 
2) Yumurta sarısı-limon suyu karışımı 
 
3) Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı
 
 
 ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 02.05.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |