Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kestaneli Pasta Tarifleri > Meyveli Tart (31 adet - 752,428 defa bakıldı)

Meyveli Tart


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Meyveli Tart

Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
Kısa URL: https://ml.md/lc2695
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,288 defa indirildi / yazdırıldı




tarçın
1 paket vanilya
2 adet yumurta
125 gr margarin
2 su baradağı un
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1/2 kg vişne (ya da elma, kayısı, şeftali vs.)

Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı eritip diğer malzemelerle karıştırın ve yağladığınız bir tart kalıbına dökün. Üzerine tarçın serpin ve meyveleri dilimleyip dizin. Soğuk fırına koyup, hafif ateşte pişirin.


Meyveli Tart

savran
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36
Şehir: sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc8392
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006
2,649 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 adet rendelenmiş limon kabuğu.
İçi için:
1 paket krem şanti
1 salkım üzüm
3 adet kiv
1 adet muz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri karıştırın. Yumurtayı, unu, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bu karışımı yarım saat buzdolabında bekletin. Daha sonra hamuru elinizle açın, su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına veya tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi olana dek pişirin. Krem şantiyi hazırlayın. Fırından aldığınız tartların arasına krem şantiyi sürün. Muz ve kiviyi küçük doğrayın. Pudra şekeri ile karıştırın. Meyveleri de ekledikten sonra diğer katı kapatın.


Meyveli Tart

fert
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35
Şehir: nice
Kısa URL: https://ml.md/lc8918
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
2,612 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un (450 gr)
1 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (17 gr.)
1 1/4 kahve fincanı pudra şekeri (50 gr.)
1/2 su bardağı ılık sut (100 gr.)
50 gr. tereyağ
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz (1 gr.)
ÜST KREMA MALZEMELERİ:
5 su bardağı süt (1 litre)
2 adet yumurta
2 su bardağı un (220 gr.)
5 kahve fincanı toz şeker (300 gr.)
1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)
2/5 paket margarin (100 gr.)

Mayalı hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra 5-6 mm. kalınlığında açın ve yağlanmış bir tepsiye veya yuvarlak pasta kalıbının içine alın. Aşağıda yapımı anlatılan kremayı yayın ve istediğiniz yaş veya kuru meyveleri uygun şekillerde dizerek üzerini süsleyin. 25-30 dakika dinlendirdikten sonra 110°C ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıktığında üzerine marmelat sürerek servis yapın.
Üst Kremasının Hazırlanması: Bir kabın içine sütü ve şekerin 3/4'ünü (150 gr.) koyarak kaynatın. Diğer tarafta 2 yumurtayla kalan şekeri iyice çırpın ve unu da ilâve ederek karıştırın. Kaynayan sütten azar azar alarak bu kanşıma dökün ve karıştırmaya devam edin. Sütün tamamını bu şekilde kullandıktan sonra tekrar kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bu kremayı soğuttuktan sonra içine vanilya ve 100 gr. margarin katarak iyice çırpın ve parfe kıvamı almasını sağlayın.


Meyveli Tart

ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc10927
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
3,072 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. un
120 gr. yağ
1 iri yumurta
90 gr. Pudra şekeri 2,5 kahve fincanı
1/4 çay kaşığı karbonat
amonyak
Biraz limon kabuğu rendesi
Garnitür:
500 gram Krem Şantiy
400 gram Çilek
Ağaç çileği muz veya iç kabukları da alınmış biraz portakal
Meyvelerin altına arzu edilirse pastacı kreması da döşenebilir

Şeker ve un hamur açılacak yere boşaltılır. Ortası açılır ve buraya eritilmiş yağ konur, mıncıklanarak hallolacak hale getirilir, bir yumurta ilâve edilir ve elle döndüre döndüre birkaç dakika çalıştırılır. Aynı zamanda yavaş yavaş un ile şeker yedirilir. Amonyak tuzu bir kahve kaşığı su ile avuç içinde halledilerek hamur toparlanır ve yoğrulur. Sonra bir yağ kâğıdı içerisinde yarım saat dinlendirilir. Küçük formalara veya bir tek büyük tart kalıbına yarım santim kalınlığında yerleştirilir. Ortalara doğru bıçak ucu darbeleri ile ufak delikler açılır. El ile yerleştirmek güç gelirse kalıp kutrunda oklava ile açılır. Bundan sonra tart fırına verilerek hafif pembeleşinceye kadar orta hararette pişirilir. «Renk beyaz pembe olacaktır.»
Kremanın Hazırlanması:
375 gram süt «Takriben 1,5 bardak» 100 gram şeker «takriben 3/4 bardak», 80 gram un «takriben yarım bardak», 20 gram nişasta «takriben 1 yemek kaşığı», 1 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta, bir tutam vanilya arzu edilirse ve limon kabuğu rendesi. Toz şeker, vanilya ve yumurta bir kapta tel ile vurularak karıştırılır. Sonra yavaşça kaynayan sütün birazı ilâve edilir ve kalan süt çarpılarak konur ve bu sırada un ile nişasta da konur. Bu durumda karıştırmaya devam edilerek 7 - 8 dakika kadar pişirilir ve karışım tamamiyle koyulaşınca ateşten alınır. Alta krema döşendikten sonra üstüne meyva dizilir ve aralarına duy ile arzu edilen şekillerde krem şantiy sıkılır veya böyle sıkacak bir duy yoksa bıçak ile bolca sürülür.

Not: Karbonat d'amonium eczanelerde satılır. Hamura karbonat d'amonium konmadan da bu tart yapılabilir. Tabiî ki konduğu takdirde sonuç daha müsbet olur.


Meyveli tart

Karabiber
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2007
Mesajlar: 28
Şehir: Reyhanlı/HATAY
Kısa URL: https://ml.md/lc16911
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2007
2,783 defa indirildi / yazdırıldı




Hamura için:
2.5 su bardağı un,
125 gram margarin,
1 fiske tuz,
2 çorba kaşığı süt
Kreması için:
4 adet yumurta sarısı,
4.5 çorba kaşığı un,
2 su bardağı su,
yarım su bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
yarım paket vanilya.
Üstü için:
2 adet kivi,
6 adet kayısı
6 adet erik,
1 salkım siyah üzüm

Unu ve tuzu yayvan bir kaba eleyin. Küçük parçalara ayırdığınız margarini unun ortasına koyun, sütü ekleyip yoğurun. Hamuru tart kalıbından 3 parmak büyük açın. Tart hamurunu kenarlarını da kaplayacak şekilde tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için birkaç yerinden bıçakla delin. Orta derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kremasını hazırlamak için yumurta sarısı ve unu bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Orta ateşte karıştırarak koyülaşın-caya kadar pişirin. Ocağı kapatın. Krema ılındıktan sonra 1 su bardağı şekeri ekleyip kanştınn. Rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin. Hazırladığınız kremayı tart hamurunun üzerine yayın. Üzerine dilimlenmiş meyveleri dizin.


Meyveli Tart

Pembe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc17119
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007
2,527 defa indirildi / yazdırıldı




Tart hamuru için:
50 gram kakaolu fındık kreması,
130 gram (3 buçuk su bardağı) eritilmiş tereyağı veya margarin.
150 gram (1 su bardağı) tozşeker,
3 adet yumurta,
1.5 çorba kaşığı kakao,
160 gram un,
fındık parçaları veya üzüm.
Kreması için:
Hazır krem şanti,
125 ml. süt,
50 gr. (yarım su bardağı) pudra şekeri,
120 gram kakaolu fındık kreması,
hazır çikolata sosu

Fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın. Kakaolu fındık kremasını, tereyağı nı ve şekeri çırparak köpürtün. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kakao ve unu elekten geçirerek ilave edin. Önceden yağlanmış minik tartolet kalıplarına hazırladığınız hamuru bölüştürün ve kalıbın şeklini alması için elinizle bastırarak düzgünce yayın. Fırına sürerek 20 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın. Krem şantiyi, süt ve pudra şekeri ile çırpın ve benmari usulü yumuşatılmış kakaolu fındık kremasını ekleyerek krema haline getirin.
Hazırlanan kremayı tartoletlerin üzerine dökün. İstediğiniz taze meyvelerle süsleyip üzerine hazır çikolata sosu dökün.


Meyveli Tartlar

Meral Akyüz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc19264
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2007
5,602 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur:
150 g un
50 g seker
50 g rendelenmiş badem
100 g tereyağı veya margarin
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı krema
Krema:
50 g yumuşak tereyağı
75 g pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
100 g taze peynir (tuzsuz)
1 tutam tuz
1 yumurta akı
Üst:
500 g olgun kayısı
150 g frenk üzümü
50 g yabani mersin
Jöle:
Yarım litre elma suyu
2 tepeleme yemek kaşığı toz seker
1 paket jöle
limon suyu
nane yaprakları

Malzemelerden hızlı bir şekilde hamur yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolabına kaldırın.
Krema: Tereyağı ve yumurta sarısını köpürtün. Limon suyu, taze peynir ve tuz karıştırın. Yumurta akını köpürtün ve özenle karıştırın.
Üst: Kayısıları yıkayarak ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, dilimleyin. Frenk üzümleri ayıklayarak yıkayın ve kurulayın.
Hamuru unlu zemin üstünde 4 mm kalınlığında açın. 10 cm çapında tart kalıplarını yağlayın, hamur parçalarını döşeyin (parmak uçlarınız unlu olsun). Kalıpları 5-10 dakika soğutun. Soğuduktan sonra 175 derecede ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişirin. Tartların rengi altın sarısı olmalı. Kalıpları ters çevirin, tartları çıkarın ve soğumaya bırakın.
Jöle: Elma suyu, şeker ve jöle tozu ile jöle hazırlayın, bir miktar limon suyu ilave edin. Tartlara krema doldurun, meyveleri dizin, jöleyi kaşık kaşık üzerine dökün. Nane yaprakları ile garnitür yapın.


MEYVELİ TART

Elvin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20175
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
2,494 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
250 gr. un
100 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket sana yağı
1 adet yumurta beyazı
Krema için;
250 gr. süt
100 gr. toz şeker
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya,
1/5 paket Sana yağı

Un, yağ, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı mikserde veya elde edilen hamuru merdane veya oklava yardımıyla açın. Daha sonra hamuru tart kalıbının içine koyun ve 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğmaya bırakın.
Kreması için; bütün malzemeyi süt ile birlikte küçük bir tencereye koyun. Karışımı ağır ateşte sürekli karıştırarak yoğurun. 15 dakika pişirin. Krema soğuduktan sonra sana yağını içine yedirin. Tart hamurunu açıp içine kremayı koyun ve üzerine mevsim meyveleri koyun. Arzu ederseniz meyvelerin üzerine jöle koyabilirsiniz. Tartı soğuduktan sonra servis yapın.


Meyveli Tart

Petek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.12.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc20298
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007
2,599 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için;
200 g margarin (oda sıcaklığında),
1 yumurta,
1 fincan yoğurt
1 paket şekerli vanilin,
1 paket hamur kabartma Tozu,
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri,
3 su bardağı un
Krema İçin;
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı şeker,
1 yumurta,
1 paket şekerli vanilin,
1/2 kalıp peynir
2 su bardağı süt

Hamur malzemeleri yoğurulup yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurun dörtte biri aynlır. Büyük parça yaslanmış tart kabına yayılır, ayrılan parçasına saç örgüsü şekli verilin hamur etrafıma çevrilir,180°C'de pembeleşinceye kadar pişirilir.
Krema malzemelerini karıştırılır, üzerine 2 su sütü yavaş yavaş ilave edilerek pişirilir. Soğutulan tartın üzerine pişirilen krema yayılır, üzeri meyve dilimleri ile süslenir.


Meyveli Tart

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35287
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009
2,718 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Malzemesi:
250 gr un
125 gr tereyağ
1 adet yumurta beyazı
75 gr pudra şekeri
İç malzemesi:
50 gr çilek
50 gr frambuaz
50 gr dut
50 gr vişne

Hazırlanışı:
Un, tereyağ, yumurta beyazı ve pudra şekerini hamur haline getirene kadar karıştırın. Merdane ile düzgünce açıp ortasına meyveleri yerleştirip kenarlarından toplayarak kase şeklinde fırın tepsisine koyun. 150 derecede 25 dakika kadar pişirin ve fırından çıkarınca pudra şekeri serpin.


Meyveli Tart

burçe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc37490
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2009
2,936 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru:
10 çorba kaşığı un
1 küçük paket margarin
1 yumurta
50 gr. pudra şekeri (1,5 çorba kaşığı)
vanilya
Kreması:
1/2 bardak süt
1 küçük margarin
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta.
Mevsim meyvaları
Süslemek için yeşil fıstık

Unu hamur tahtasına eleyin. Ortasını açıp yağı koyun. Bir bıçakla yağ ve unu incecik kıyın. Tekrar ortasını açıp yumurtayı, kenarlarına da pudra şekeri, vanilya ve tuzu koyup yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 10-15 dakika dinlendirin. İyice yağlanmış kalıba koyup pişirin. Kalıptan çıkarıp soğutun. Diğer tarafta kremasını hazırlamak için, sütü ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı çok az su ile kullandırıp kaynayan süte koyup kaynatın. Karıştırarak boza kıvamından biraz daha koyu olunca ateşten alın. Ateşten alınca vanilya veya likörü koyup karıştırarak soğutun. Krema soğuduktan sonra margarini koyup kremaya iyice yedirin. Bu pasta kremini soğumuş olan tart hamuruna bolca sürün. Pasta kreminin üzerine mevsim meyvalarını zevkinize göre yerleştirin. Kıyılmış fıstık veya krem şantiyle süsleyin. Servis tabağma alarak servis yapın.


Meyveli Tart

antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42
Şehir: Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc38310
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2009
2,811 defa indirildi / yazdırıldı




2 desilitre su
1/2 paket vanilya
5 gr. tuz
1 limon kabuğu rendesi
125 gr. tereyağı
250 gr. un
İstenilen mevsim meyvesi

Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı yumuşatınız, (bir tahta kaşık ile çevire çevire)
Yağı ve unu karıştırınız. Elde edilen karışımın ortasını havuz biçiminde açınız.
Tuz ve suyu ortasına koyunuz.
Unun kenarlarına vanilya limon kabuğu rendesi serpiniz.
Hamuru elinizle yavaşça toplayınız. Çok az yoğurunuz.
Üzerine nemli bir bez örtünüz. Ve biraz dinlendiriniz.
Hamur tahtasını unlayarak merdane ile kalıba yerleştirecek biçimde açınız.
Bu kalıplar içine istenilen meyve ince ince kesilerek doldurunuz.
Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz.
Piştikten sonra üzerlerine şeker serpiniz veya küçük meyve yerleştiriniz.

Not: Eğer meyveler biraz sulu ise tart kalıplarının alt kısmına meyveleri koymadan önce bisküvi kırıntıları ile döşeyiniz. Böylece meyvenin suyunu çeker. Fırınlanmış meyveler, tartla beraber çok lezzetli olur. Arzu edilirse tabağa yerleştirildikten sonra ayrıca üzerini meyve ile süsleyiniz.


Meyveli Tart

sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64870
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,552 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet armut
2 adet elma
1.5 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı ceviz
1 çorba kaşığı süt

Meyveleri dilimleyip fırın kabına yayın. Üzerine su ve vanilyayı serpin. Unu, sıvı yağı, dövülmüş cevizi, portakal kabuğunu ve suyunu, şekeri yoğurun. Hamuru folyonun arasına koyup fırın kabından biraz büyük açın ve meyvelerin üstüne kapak gibi yayın. Üzerine süt serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.


MEYVELİ TART

kinot
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129
Şehir: Katmandu
Kısa URL: https://ml.md/lc66183
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
2,474 defa indirildi / yazdırıldı




Tart Hamuru
Mevsim meyveleri
Beyaz süsleme kremi veya yeşli fıstık
Pasta ara kremi

Tart hamuru hazırlayınız.
İyice yağlanmış kalıba koyup, pişiriniz.
Kalıptan çıkarıp, soğutunuz.
Pasta kremini bolca sürünüz.
Pasta kremi üzerine mevsim meyvelerini zevke göre yerleştiriniz.
Meyvelerin üzerini aralarını beyaz süsleme kremi veya kıyılmış yeşil fıstıkla süsleyiniz.
Servis tabağına alıp, servis yapınız.

Not: Beyaz krem olmadığı zaman meyvelerin üzerine 1 yaprak jelatini ılık suda eritip fırçayla meyvelerin üzerine sürünüz. (Bu işlem meyvelerin kararmaması içindir.)


MEYVELİ TART

tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
Kısa URL: https://ml.md/lc66299
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
2,498 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un
1 küçük paket margarin veya tereyağı (125 gr.)
10 gr. kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
Tuz
250 gr. çilek veya herhangi bir meyve
Kremşanti veya taklidi Hiçbiri yoksa, marmelat

Mayalı katmerli hamuru hazırlayınız.
En son yarım cm. kalınlıkta açıp, yağlanmış tart kalıbına yerleştiriniz.
Birkaç yerinden bıçak ucuyla deliniz (kabarmaması için).
Orta ısılı fırında pişiriniz.
Fırından alıp, soğutunuz. Kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyunuz.
Soğuyunca içerisine ya hakiki kremşanti veya taklidini koyunuz, hiçbiri yoksa, marmelat sürünüz.
Bunların üzerine çilek veya istediğiniz bir meyveyi yerleştiriniz. Üzerlerini fıstık, beyaz krem vb. ile süsleyip, servis yapınız.

Not: Bu hamuru bütün tartlara uygulayabilirsiniz.


Meyveli Tart

zil
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc68161
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011
2,286 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak un
2 adet yumurta
125gr margarin
1 bardak pudra şekeri
Krema
2 bardak süt
1 paket vanilya
1 bardak şeker
2 kaşık un
Üzerine istenildiği kadar meyve

Margarini yumurta ile yoğurun, üzerine pudra şekeri, vanilya ve unu katıp yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur yapıp merdaneyle açın. Kullanacağınız kalıp büyüklüğünde olsun. 170derecede 20dk pişirin ve soğumaya bırakın. Kremayı hazırlayın: bir tencere içinde süt, şeker ve unu karıştırarak kaynatın. İkisi de soğuyunca tartın üzerine kremayı sürün ve dilimlediğiniz meyveleri dizin. Buzdolabında bekletip servise sunun.


Meyveli Tart

"o"
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc71057
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011
2,390 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
250 gram tereyağı
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Üzerine:
Hindistancevizi
Meyveler

Tereyağını derin bir kabın içine koyun. Üzerine süt, şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip harmanlayın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada kreması için sütü, unu, toz şekeri ve yumurtayı bir kapta çırpın. Ve tencereye aktarın ve krema koyulaşıncaya kadar pişirip ocak üzerinden alıp karıştırarak soğutun. Fırından çıkan kekin soğumasını bekleyin ve üzerine kremayı koyup hindistancevizi serpin. İstediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın.


MEYVELİ TART

mihmandar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2011
Mesajlar: 30
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc71508
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
2,208 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un (8 çorba kaşığı dolusu)
150 gr. margarin
2 adet yumurta
50 gr. pudraşekeri
Vanilya
Salçası için:
200 gr. ceviz içi
1 adet yumurta
100 gr. pudraşekeri veya tozşeker (4 çorba kaşığı)
2 çorba kaşığı marmelât
Çeşitli mevsim meyveleri

Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı içine koyup, incecik kıyınız.
Tekrar ortasını açıp, 2 yumurta yayı koyup, bir hamur yapınız.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra, merdaneyle 7-8 mm. incelikte açıp, yağlanmış bir fırın tepsisine merdaneye sararak koyup, muntazam yayınız.
Diğer tarafta cevizi ayıklayıp, makinede çekiniz.
Çekilen cevize, pudraşekerini, 2 yumurta akıyla 1 bütün yumurtayı kırıp, iyice karıştırınız.
Hazırladığınız bu cevizli salçayı tepside yayılmış hamurun üzerine döküp, muntazam yayınız.
Tepsiyi fırına koyup, ortadan daha az ısılı fırında salça ve hamur pişinceye kadar bırakınız.
Fırından alınca biraz soğutup, üzerine 2 çorba kaşığı marmelâtı muntazam yayınız.
Marmelatın üzerine de soyulmuş ve doğranmış meyve parçaları yapıştırınız.
Sonra keskin bir bıçakla kare, dikdörtgen, baklava vb. şekillerde küçük küçük kesip, servis yapınız.

Not: Keserken de meyvelerin üstte güzel durması dikkate alınarak, kesilir.


MEYVELİ TART

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74594
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012
2,587 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

TART İÇİN:
125 gram un
25 gram patates nişastası
1/2 paket kabartma tozu
4 adet yumurta
100 gram kavrulmuş fındık
200 gram tozşeker
200 gram tereyağ
KREMASI İÇİN:
2 adet yumurta
30 gram un
1 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
50 gram tozşeker
ÜZERİ İÇİN:
50 gram tozşeker
1 adet limon
1 salkım çavuş üzümü
2 adet olgun şeftali
2 adet armut
9-10 adet kiraz veya vişne

İlk iş olarak 50 gram tozşekeri bir limonun suyu ile karıştırıp.eritelim.
Ayıkladığımız üzüm, kabuklarını soyup, doğradığımız şeftali, armut ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazlar ile birlikte karıştıralım.
24 cm. çapında yuvarlak bir kalıbı tereyağı ile iyice yağlayıp, unlayıp, fazla ununu silkeleyelim.
Fındık içini robottan geçirip, toz haline getirelim.
Porselen bir kasenin içinde tozşekeri ve yumurta sarılarını çırparak, şekerin erimesini ve hafifçe köpürmesini sağlayalım.
Karışım köpürünce karıştırmaya ara vermeden ocakta içinde su kaynayan başka bir tencerenin içine oturtalım.
Karışım daha çok kabarıp, ısınınca kaseyi kaynar sudan alıp, içine devamlı karıştırarak, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, nişastayla karıştırdığımız unu, fındığı, köpürene kadar çırptığımız yumurta aklarını kaşık kaşık katıp, yedirelim.
Hazırladığımız karışımı kalıba döküp, önceden ısıttığımız 175°C'li fırında pişirelim.
Krema için süte vanilyayı ilave edip, kaynatalım ve ocaktan indirelim.
Porselen bir kasede 50 gram tozşekeri, 2 adet yumurta sarısı ile iyice çırpıp, eritelim.
Yumurta köpürünce karıştırmaya ara vermeden azar azar elenmiş unu ilave edelim.
Hazırladığımız bu karışımı kaynar süte sicim gibi akıtarak iyice yedirelim.
Kaseyi ya hafif bir ateşe ya da içinde su kaynayan bir tencereye oturtup, karıştırarak kremayı pişirelim.
Krema kaynamaya başlayıp, kıvama gelince ocaktan indirip, soğumaya bırakalım.
Pişen tartı kalıbından çıkarıp, bir servis tabağına alalım.
Üzerini hazırladığımız krema ile sıvıyalım.
Kremanın üzerine istediğimiz şekilde meyveleri dizip, süsleyerek, ılık veya soğuk olarak servis yapalım.


MEYYALI TART

delibaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76846
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
2,818 defa indirildi / yazdırıldı




Oktay Usta

Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 gr)
2 Adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Su bardağı un
Kreması için
2 Su bardağı süt
2 Kaşık tepeleme un
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
Üzeri için
Mevsim meyvaları

Karıştırma kabının içerisine yumurtayı kırıyoruz. Yumuşamış margarini ya da tereyağını elimizle biraz karıştırdıktan sonra unu, şekeri ve vanilyayı ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak. Tezgahın üzerine un serpip, merdaneyle parmak kalınlığında açıyoruz. Yağlanmış unlanmış tart kalıbına veya borcama hamuru seriyoruz. Kenarlardan taşan bölümleri bıçak yardımıyla kesip alıyoruz. Hamurun zemin kısımının 4-5 yerine çatal batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp soğuduktan sonra içerisine kremayı boşaltıp kaşık yardımıyla yayıyoruz ve istediğimiz meyva çeşitleriyle üzerini tamamen kaplayıp buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilim dilim keserek servis yapıyoruz.
KREMANIN HAZIRLANIŞI: Bir tencereye sütü, şekeri, unu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Soğuduktan sonra tartımızda kullanabiliriz.






Meyveli Tart Tarifleri Kestaneli Pasta Tarifleri



(31 adet Meyveli Tart 752,428 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort