|
Meyveli Tart |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2695
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
tarçın
1 paket vanilya
2 adet yumurta
125 gr margarin
2 su baradağı un
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1/2 kg vişne (ya da elma, kayısı, şeftali vs.)
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı eritip diğer malzemelerle karıştırın ve yağladığınız bir tart kalıbına dökün. Üzerine tarçın serpin ve meyveleri dilimleyip dizin. Soğuk fırına koyup, hafif ateşte pişirin.
|
Meyveli Tart |
|
savran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36 Şehir: sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8392
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006
2,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 adet rendelenmiş limon kabuğu.
İçi için:
1 paket krem şanti
1 salkım üzüm
3 adet kiv
1 adet muz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri karıştırın. Yumurtayı, unu, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bu karışımı yarım saat buzdolabında bekletin. Daha sonra hamuru elinizle açın, su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına veya tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi olana dek pişirin. Krem şantiyi hazırlayın. Fırından aldığınız tartların arasına krem şantiyi sürün. Muz ve kiviyi küçük doğrayın. Pudra şekeri ile karıştırın. Meyveleri de ekledikten sonra diğer katı kapatın.
|
Meyveli Tart |
|
fert
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35 Şehir: nice |
Kısa URL: https://ml.md/lc8918
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un (450 gr)
1 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (17 gr.)
1 1/4 kahve fincanı pudra şekeri (50 gr.)
1/2 su bardağı ılık sut (100 gr.)
50 gr. tereyağ
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz (1 gr.)
ÜST KREMA MALZEMELERİ:
5 su bardağı süt (1 litre)
2 adet yumurta
2 su bardağı un (220 gr.)
5 kahve fincanı toz şeker (300 gr.)
1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)
2/5 paket margarin (100 gr.)
Mayalı hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra 5-6 mm. kalınlığında açın ve yağlanmış bir tepsiye veya yuvarlak pasta kalıbının içine alın. Aşağıda yapımı anlatılan kremayı yayın ve istediğiniz yaş veya kuru meyveleri uygun şekillerde dizerek üzerini süsleyin. 25-30 dakika dinlendirdikten sonra 110°C ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıktığında üzerine marmelat sürerek servis yapın.
Üst Kremasının Hazırlanması: Bir kabın içine sütü ve şekerin 3/4'ünü (150 gr.) koyarak kaynatın. Diğer tarafta 2 yumurtayla kalan şekeri iyice çırpın ve unu da ilâve ederek karıştırın. Kaynayan sütten azar azar alarak bu kanşıma dökün ve karıştırmaya devam edin. Sütün tamamını bu şekilde kullandıktan sonra tekrar kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bu kremayı soğuttuktan sonra içine vanilya ve 100 gr. margarin katarak iyice çırpın ve parfe kıvamı almasını sağlayın.
|
Meyveli Tart |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10927
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
3,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. un
120 gr. yağ
1 iri yumurta
90 gr. Pudra şekeri 2,5 kahve fincanı
1/4 çay kaşığı karbonat
amonyak
Biraz limon kabuğu rendesi
Garnitür:
500 gram Krem Şantiy
400 gram Çilek
Ağaç çileği muz veya iç kabukları da alınmış biraz portakal
Meyvelerin altına arzu edilirse pastacı kreması da döşenebilir
Şeker ve un hamur açılacak yere boşaltılır. Ortası açılır ve buraya eritilmiş yağ konur, mıncıklanarak hallolacak hale getirilir, bir yumurta ilâve edilir ve elle döndüre döndüre birkaç dakika çalıştırılır. Aynı zamanda yavaş yavaş un ile şeker yedirilir. Amonyak tuzu bir kahve kaşığı su ile avuç içinde halledilerek hamur toparlanır ve yoğrulur. Sonra bir yağ kâğıdı içerisinde yarım saat dinlendirilir. Küçük formalara veya bir tek büyük tart kalıbına yarım santim kalınlığında yerleştirilir. Ortalara doğru bıçak ucu darbeleri ile ufak delikler açılır. El ile yerleştirmek güç gelirse kalıp kutrunda oklava ile açılır. Bundan sonra tart fırına verilerek hafif pembeleşinceye kadar orta hararette pişirilir. «Renk beyaz pembe olacaktır.»
Kremanın Hazırlanması:
375 gram süt «Takriben 1,5 bardak» 100 gram şeker «takriben 3/4 bardak», 80 gram un «takriben yarım bardak», 20 gram nişasta «takriben 1 yemek kaşığı», 1 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta, bir tutam vanilya arzu edilirse ve limon kabuğu rendesi. Toz şeker, vanilya ve yumurta bir kapta tel ile vurularak karıştırılır. Sonra yavaşça kaynayan sütün birazı ilâve edilir ve kalan süt çarpılarak konur ve bu sırada un ile nişasta da konur. Bu durumda karıştırmaya devam edilerek 7 - 8 dakika kadar pişirilir ve karışım tamamiyle koyulaşınca ateşten alınır. Alta krema döşendikten sonra üstüne meyva dizilir ve aralarına duy ile arzu edilen şekillerde krem şantiy sıkılır veya böyle sıkacak bir duy yoksa bıçak ile bolca sürülür.
Not: Karbonat d'amonium eczanelerde satılır. Hamura karbonat d'amonium konmadan da bu tart yapılabilir. Tabiî ki konduğu takdirde sonuç daha müsbet olur.
|
Meyveli tart |
|
Karabiber
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2007
Mesajlar: 28 Şehir: Reyhanlı/HATAY |
Kısa URL: https://ml.md/lc16911
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2007
2,781 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamura için:
2.5 su bardağı un,
125 gram margarin,
1 fiske tuz,
2 çorba kaşığı süt
Kreması için:
4 adet yumurta sarısı,
4.5 çorba kaşığı un,
2 su bardağı su,
yarım su bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
yarım paket vanilya.
Üstü için:
2 adet kivi,
6 adet kayısı
6 adet erik,
1 salkım siyah üzüm
Unu ve tuzu yayvan bir kaba eleyin. Küçük parçalara ayırdığınız margarini unun ortasına koyun, sütü ekleyip yoğurun. Hamuru tart kalıbından 3 parmak büyük açın. Tart hamurunu kenarlarını da kaplayacak şekilde tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için birkaç yerinden bıçakla delin. Orta derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kremasını hazırlamak için yumurta sarısı ve unu bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Orta ateşte karıştırarak koyülaşın-caya kadar pişirin. Ocağı kapatın. Krema ılındıktan sonra 1 su bardağı şekeri ekleyip kanştınn. Rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin. Hazırladığınız kremayı tart hamurunun üzerine yayın. Üzerine dilimlenmiş meyveleri dizin.
|
Meyveli Tart |
|
Pembe
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc17119
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tart hamuru için:
50 gram kakaolu fındık kreması,
130 gram (3 buçuk su bardağı) eritilmiş tereyağı veya margarin.
150 gram (1 su bardağı) tozşeker,
3 adet yumurta,
1.5 çorba kaşığı kakao,
160 gram un,
fındık parçaları veya üzüm.
Kreması için:
Hazır krem şanti,
125 ml. süt,
50 gr. (yarım su bardağı) pudra şekeri,
120 gram kakaolu fındık kreması,
hazır çikolata sosu
Fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın. Kakaolu fındık kremasını, tereyağı nı ve şekeri çırparak köpürtün. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kakao ve unu elekten geçirerek ilave edin. Önceden yağlanmış minik tartolet kalıplarına hazırladığınız hamuru bölüştürün ve kalıbın şeklini alması için elinizle bastırarak düzgünce yayın. Fırına sürerek 20 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın. Krem şantiyi, süt ve pudra şekeri ile çırpın ve benmari usulü yumuşatılmış kakaolu fındık kremasını ekleyerek krema haline getirin.
Hazırlanan kremayı tartoletlerin üzerine dökün. İstediğiniz taze meyvelerle süsleyip üzerine hazır çikolata sosu dökün.
|
Meyveli Tartlar |
|
Meral Akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19264
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2007
5,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
150 g un
50 g seker
50 g rendelenmiş badem
100 g tereyağı veya margarin
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı krema
Krema:
50 g yumuşak tereyağı
75 g pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
100 g taze peynir (tuzsuz)
1 tutam tuz
1 yumurta akı
Üst:
500 g olgun kayısı
150 g frenk üzümü
50 g yabani mersin
Jöle:
Yarım litre elma suyu
2 tepeleme yemek kaşığı toz seker
1 paket jöle
limon suyu
nane yaprakları
Malzemelerden hızlı bir şekilde hamur yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolabına kaldırın.
Krema: Tereyağı ve yumurta sarısını köpürtün. Limon suyu, taze peynir ve tuz karıştırın. Yumurta akını köpürtün ve özenle karıştırın.
Üst: Kayısıları yıkayarak ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, dilimleyin. Frenk üzümleri ayıklayarak yıkayın ve kurulayın.
Hamuru unlu zemin üstünde 4 mm kalınlığında açın. 10 cm çapında tart kalıplarını yağlayın, hamur parçalarını döşeyin (parmak uçlarınız unlu olsun). Kalıpları 5-10 dakika soğutun. Soğuduktan sonra 175 derecede ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişirin. Tartların rengi altın sarısı olmalı. Kalıpları ters çevirin, tartları çıkarın ve soğumaya bırakın.
Jöle: Elma suyu, şeker ve jöle tozu ile jöle hazırlayın, bir miktar limon suyu ilave edin. Tartlara krema doldurun, meyveleri dizin, jöleyi kaşık kaşık üzerine dökün. Nane yaprakları ile garnitür yapın.
|
MEYVELİ TART |
|
Elvin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20175
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
2,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gr. un
100 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket sana yağı
1 adet yumurta beyazı
Krema için;
250 gr. süt
100 gr. toz şeker
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya,
1/5 paket Sana yağı
Un, yağ, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı mikserde veya elde edilen hamuru merdane veya oklava yardımıyla açın. Daha sonra hamuru tart kalıbının içine koyun ve 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğmaya bırakın.
Kreması için; bütün malzemeyi süt ile birlikte küçük bir tencereye koyun. Karışımı ağır ateşte sürekli karıştırarak yoğurun. 15 dakika pişirin. Krema soğuduktan sonra sana yağını içine yedirin. Tart hamurunu açıp içine kremayı koyun ve üzerine mevsim meyveleri koyun. Arzu ederseniz meyvelerin üzerine jöle koyabilirsiniz. Tartı soğuduktan sonra servis yapın.
|
Meyveli Tart |
|
Petek
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc20298
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007
2,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
200 g margarin (oda sıcaklığında),
1 yumurta,
1 fincan yoğurt
1 paket şekerli vanilin,
1 paket hamur kabartma Tozu,
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri,
3 su bardağı un
Krema İçin;
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı şeker,
1 yumurta,
1 paket şekerli vanilin,
1/2 kalıp peynir
2 su bardağı süt
Hamur malzemeleri yoğurulup yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurun dörtte biri aynlır. Büyük parça yaslanmış tart kabına yayılır, ayrılan parçasına saç örgüsü şekli verilin hamur etrafıma çevrilir,180°C'de pembeleşinceye kadar pişirilir.
Krema malzemelerini karıştırılır, üzerine 2 su sütü yavaş yavaş ilave edilerek pişirilir. Soğutulan tartın üzerine pişirilen krema yayılır, üzeri meyve dilimleri ile süslenir.
|
Meyveli Tart |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35287
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Malzemesi:
250 gr un
125 gr tereyağ
1 adet yumurta beyazı
75 gr pudra şekeri
İç malzemesi:
50 gr çilek
50 gr frambuaz
50 gr dut
50 gr vişne
Hazırlanışı:
Un, tereyağ, yumurta beyazı ve pudra şekerini hamur haline getirene kadar karıştırın. Merdane ile düzgünce açıp ortasına meyveleri yerleştirip kenarlarından toplayarak kase şeklinde fırın tepsisine koyun. 150 derecede 25 dakika kadar pişirin ve fırından çıkarınca pudra şekeri serpin.
|
Meyveli Tart |
|
burçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37490
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2009
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
10 çorba kaşığı un
1 küçük paket margarin
1 yumurta
50 gr. pudra şekeri (1,5 çorba kaşığı)
vanilya
Kreması:
1/2 bardak süt
1 küçük margarin
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta.
Mevsim meyvaları
Süslemek için yeşil fıstık
Unu hamur tahtasına eleyin. Ortasını açıp yağı koyun. Bir bıçakla yağ ve unu incecik kıyın. Tekrar ortasını açıp yumurtayı, kenarlarına da pudra şekeri, vanilya ve tuzu koyup yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 10-15 dakika dinlendirin. İyice yağlanmış kalıba koyup pişirin. Kalıptan çıkarıp soğutun. Diğer tarafta kremasını hazırlamak için, sütü ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı çok az su ile kullandırıp kaynayan süte koyup kaynatın. Karıştırarak boza kıvamından biraz daha koyu olunca ateşten alın. Ateşten alınca vanilya veya likörü koyup karıştırarak soğutun. Krema soğuduktan sonra margarini koyup kremaya iyice yedirin. Bu pasta kremini soğumuş olan tart hamuruna bolca sürün. Pasta kreminin üzerine mevsim meyvalarını zevkinize göre yerleştirin. Kıyılmış fıstık veya krem şantiyle süsleyin. Servis tabağma alarak servis yapın.
|
Meyveli Tart |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc38310
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2009
2,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 desilitre su
1/2 paket vanilya
5 gr. tuz
1 limon kabuğu rendesi
125 gr. tereyağı
250 gr. un
İstenilen mevsim meyvesi
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı yumuşatınız, (bir tahta kaşık ile çevire çevire)
Yağı ve unu karıştırınız. Elde edilen karışımın ortasını havuz biçiminde açınız.
Tuz ve suyu ortasına koyunuz.
Unun kenarlarına vanilya limon kabuğu rendesi serpiniz.
Hamuru elinizle yavaşça toplayınız. Çok az yoğurunuz.
Üzerine nemli bir bez örtünüz. Ve biraz dinlendiriniz.
Hamur tahtasını unlayarak merdane ile kalıba yerleştirecek biçimde açınız.
Bu kalıplar içine istenilen meyve ince ince kesilerek doldurunuz.
Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz.
Piştikten sonra üzerlerine şeker serpiniz veya küçük meyve yerleştiriniz.
Not: Eğer meyveler biraz sulu ise tart kalıplarının alt kısmına meyveleri koymadan önce bisküvi kırıntıları ile döşeyiniz. Böylece meyvenin suyunu çeker. Fırınlanmış meyveler, tartla beraber çok lezzetli olur. Arzu edilirse tabağa yerleştirildikten sonra ayrıca üzerini meyve ile süsleyiniz.
|
Meyveli Tart |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64870
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet armut
2 adet elma
1.5 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı ceviz
1 çorba kaşığı süt
Meyveleri dilimleyip fırın kabına yayın. Üzerine su ve vanilyayı serpin. Unu, sıvı yağı, dövülmüş cevizi, portakal kabuğunu ve suyunu, şekeri yoğurun. Hamuru folyonun arasına koyup fırın kabından biraz büyük açın ve meyvelerin üstüne kapak gibi yayın. Üzerine süt serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
|
MEYVELİ TART |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc66183
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tart Hamuru
Mevsim meyveleri
Beyaz süsleme kremi veya yeşli fıstık
Pasta ara kremi
Tart hamuru hazırlayınız.
İyice yağlanmış kalıba koyup, pişiriniz.
Kalıptan çıkarıp, soğutunuz.
Pasta kremini bolca sürünüz.
Pasta kremi üzerine mevsim meyvelerini zevke göre yerleştiriniz.
Meyvelerin üzerini aralarını beyaz süsleme kremi veya kıyılmış yeşil fıstıkla süsleyiniz.
Servis tabağına alıp, servis yapınız.
Not: Beyaz krem olmadığı zaman meyvelerin üzerine 1 yaprak jelatini ılık suda eritip fırçayla meyvelerin üzerine sürünüz. (Bu işlem meyvelerin kararmaması içindir.)
|
MEYVELİ TART |
|
tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66299
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
2,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
1 küçük paket margarin veya tereyağı (125 gr.)
10 gr. kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
Tuz
250 gr. çilek veya herhangi bir meyve
Kremşanti veya taklidi Hiçbiri yoksa, marmelat
Mayalı katmerli hamuru hazırlayınız.
En son yarım cm. kalınlıkta açıp, yağlanmış tart kalıbına yerleştiriniz.
Birkaç yerinden bıçak ucuyla deliniz (kabarmaması için).
Orta ısılı fırında pişiriniz.
Fırından alıp, soğutunuz. Kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyunuz.
Soğuyunca içerisine ya hakiki kremşanti veya taklidini koyunuz, hiçbiri yoksa, marmelat sürünüz.
Bunların üzerine çilek veya istediğiniz bir meyveyi yerleştiriniz. Üzerlerini fıstık, beyaz krem vb. ile süsleyip, servis yapınız.
Not: Bu hamuru bütün tartlara uygulayabilirsiniz.
|
Meyveli Tart |
|
zil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68161
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak un
2 adet yumurta
125gr margarin
1 bardak pudra şekeri
Krema
2 bardak süt
1 paket vanilya
1 bardak şeker
2 kaşık un
Üzerine istenildiği kadar meyve
Margarini yumurta ile yoğurun, üzerine pudra şekeri, vanilya ve unu katıp yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur yapıp merdaneyle açın. Kullanacağınız kalıp büyüklüğünde olsun. 170derecede 20dk pişirin ve soğumaya bırakın. Kremayı hazırlayın: bir tencere içinde süt, şeker ve unu karıştırarak kaynatın. İkisi de soğuyunca tartın üzerine kremayı sürün ve dilimlediğiniz meyveleri dizin. Buzdolabında bekletip servise sunun.
|
Meyveli Tart |
|
"o"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc71057
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011
2,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gram tereyağı
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Üzerine:
Hindistancevizi
Meyveler
Tereyağını derin bir kabın içine koyun. Üzerine süt, şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip harmanlayın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada kreması için sütü, unu, toz şekeri ve yumurtayı bir kapta çırpın. Ve tencereye aktarın ve krema koyulaşıncaya kadar pişirip ocak üzerinden alıp karıştırarak soğutun. Fırından çıkan kekin soğumasını bekleyin ve üzerine kremayı koyup hindistancevizi serpin. İstediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın.
|
MEYVELİ TART |
|
mihmandar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2011
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71508
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
2,206 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un (8 çorba kaşığı dolusu)
150 gr. margarin
2 adet yumurta
50 gr. pudraşekeri
Vanilya
Salçası için:
200 gr. ceviz içi
1 adet yumurta
100 gr. pudraşekeri veya tozşeker (4 çorba kaşığı)
2 çorba kaşığı marmelât
Çeşitli mevsim meyveleri
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı içine koyup, incecik kıyınız.
Tekrar ortasını açıp, 2 yumurta yayı koyup, bir hamur yapınız.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra, merdaneyle 7-8 mm. incelikte açıp, yağlanmış bir fırın tepsisine merdaneye sararak koyup, muntazam yayınız.
Diğer tarafta cevizi ayıklayıp, makinede çekiniz.
Çekilen cevize, pudraşekerini, 2 yumurta akıyla 1 bütün yumurtayı kırıp, iyice karıştırınız.
Hazırladığınız bu cevizli salçayı tepside yayılmış hamurun üzerine döküp, muntazam yayınız.
Tepsiyi fırına koyup, ortadan daha az ısılı fırında salça ve hamur pişinceye kadar bırakınız.
Fırından alınca biraz soğutup, üzerine 2 çorba kaşığı marmelâtı muntazam yayınız.
Marmelatın üzerine de soyulmuş ve doğranmış meyve parçaları yapıştırınız.
Sonra keskin bir bıçakla kare, dikdörtgen, baklava vb. şekillerde küçük küçük kesip, servis yapınız.
Not: Keserken de meyvelerin üstte güzel durması dikkate alınarak, kesilir.
|
MEYVELİ TART |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74594
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
TART İÇİN:
125 gram un
25 gram patates nişastası
1/2 paket kabartma tozu
4 adet yumurta
100 gram kavrulmuş fındık
200 gram tozşeker
200 gram tereyağ
KREMASI İÇİN:
2 adet yumurta
30 gram un
1 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
50 gram tozşeker
ÜZERİ İÇİN:
50 gram tozşeker
1 adet limon
1 salkım çavuş üzümü
2 adet olgun şeftali
2 adet armut
9-10 adet kiraz veya vişne
İlk iş olarak 50 gram tozşekeri bir limonun suyu ile karıştırıp.eritelim.
Ayıkladığımız üzüm, kabuklarını soyup, doğradığımız şeftali, armut ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazlar ile birlikte karıştıralım.
24 cm. çapında yuvarlak bir kalıbı tereyağı ile iyice yağlayıp, unlayıp, fazla ununu silkeleyelim.
Fındık içini robottan geçirip, toz haline getirelim.
Porselen bir kasenin içinde tozşekeri ve yumurta sarılarını çırparak, şekerin erimesini ve hafifçe köpürmesini sağlayalım.
Karışım köpürünce karıştırmaya ara vermeden ocakta içinde su kaynayan başka bir tencerenin içine oturtalım.
Karışım daha çok kabarıp, ısınınca kaseyi kaynar sudan alıp, içine devamlı karıştırarak, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, nişastayla karıştırdığımız unu, fındığı, köpürene kadar çırptığımız yumurta aklarını kaşık kaşık katıp, yedirelim.
Hazırladığımız karışımı kalıba döküp, önceden ısıttığımız 175°C'li fırında pişirelim.
Krema için süte vanilyayı ilave edip, kaynatalım ve ocaktan indirelim.
Porselen bir kasede 50 gram tozşekeri, 2 adet yumurta sarısı ile iyice çırpıp, eritelim.
Yumurta köpürünce karıştırmaya ara vermeden azar azar elenmiş unu ilave edelim.
Hazırladığımız bu karışımı kaynar süte sicim gibi akıtarak iyice yedirelim.
Kaseyi ya hafif bir ateşe ya da içinde su kaynayan bir tencereye oturtup, karıştırarak kremayı pişirelim.
Krema kaynamaya başlayıp, kıvama gelince ocaktan indirip, soğumaya bırakalım.
Pişen tartı kalıbından çıkarıp, bir servis tabağına alalım.
Üzerini hazırladığımız krema ile sıvıyalım.
Kremanın üzerine istediğimiz şekilde meyveleri dizip, süsleyerek, ılık veya soğuk olarak servis yapalım.
|
MEYYALI TART |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76846
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
2,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 gr)
2 Adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Su bardağı un
Kreması için
2 Su bardağı süt
2 Kaşık tepeleme un
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
Üzeri için
Mevsim meyvaları
Karıştırma kabının içerisine yumurtayı kırıyoruz. Yumuşamış margarini ya da tereyağını elimizle biraz karıştırdıktan sonra unu, şekeri ve vanilyayı ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak. Tezgahın üzerine un serpip, merdaneyle parmak kalınlığında açıyoruz. Yağlanmış unlanmış tart kalıbına veya borcama hamuru seriyoruz. Kenarlardan taşan bölümleri bıçak yardımıyla kesip alıyoruz. Hamurun zemin kısımının 4-5 yerine çatal batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp soğuduktan sonra içerisine kremayı boşaltıp kaşık yardımıyla yayıyoruz ve istediğimiz meyva çeşitleriyle üzerini tamamen kaplayıp buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilim dilim keserek servis yapıyoruz.
KREMANIN HAZIRLANIŞI: Bir tencereye sütü, şekeri, unu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Soğuduktan sonra tartımızda kullanabiliriz.
|
|