|
Meyveli Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169656
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023
201 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
2 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
Yaklaşık 300 - 350 g mevsim meyveleri
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
Kalıp:
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)
Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.
Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Yapışmasını önlemek için arada merdaneyi ve hamuru unlayın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamura hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Frından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kremayı tartın tabanına yayın.
Meyveleri ayıklayıp dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın.
Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile meyvelerin üzerine yayın.
Buzdolabında 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
Meyveli Tart |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146827
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019
599 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tart hamuru için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudraşekeri
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
2-3 damla limon suyu
Aldığı kadar un
Üstü için:
1 su bardağından 1 parmak eksik un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet muz
200 gram üzüm
Tart hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudraşekeri, kabartma tozu, tuz ve limon suyunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın ve geri kalan hamurdan 6 adet beze yapın. Her bir bezeyi yağlanmış 10 cm çapındaki tart kalıbının içine kenarları taşacak şekilde yerleştirin. Hamurların üzerlerini kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delin. Ayırdığınız mandalina büyüklüğündeki hamurdan bezelye büyüklüğünde toplar yapın ve tart kalıbının içindeki hamurların kenar kısımlarının üzerine yan yana olacak şekilde yerleştirin.
Tart kalıplarını fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Yarı pişmiş haldeyken fırından çıkarın. Hafif ılınınca orta kısımlarına dilimlenmiş muz ve üzümleri pay edin. Üst malzemesi için derin bir kaba un, tereyağı ve tozşekeri koyun. Parmak ucuyla karıştırarak karışımı ekmek ufağı haline getirin. Bu karışımı meyvelerin üzerine elinizle ufalayarak serpiştirin. Tart hamurlarını tekrar ısıtılmış 190 derece fırına koyun ve üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve dilerseniz beyaz çikolata sos ile birlikte servis yapın.
|
Meyveli Tart |
|
lezzeti ala
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc143663
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2019
580 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 tutam tuz
Üstü için:
1 paket hazır puding
1 paket tart jölesi
3 adet kivi
1 su bardağı çilek
6 adet kayısı
15 adet kiraz
1 su bardağı dut
Yumuşamış tereyağı, yoğurt, yumurta sarısı, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin.
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye kenarlarından yükselterek hamuru yayın. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Soğuması için bekletin.
Hazır pudingi pişirip tartın üstüne serin. Bütün meyveleri doğrayıp tartın üstüne dizin.
2 su bardağı suda tart jölesini pişirip soğutun. Jöleyi fırça yardımıyla meyvelerin üstüne sürün.
1 saat buzdolabında bekletin. Süsledikten sonra servis yapın.
|
Meyveli Tart |
|
dedecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2016
Mesajlar: 43 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc140481
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019
667 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
Tartın üzerine:
1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
Şeftali, muz, çilek, kivi gibi meyvelerden biri veya hepsi birden kullanılır.
Unun ortsına açıp sıvı yağı, yumurtaları, şekeri, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıp büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamuru çatalla 7-8 yerinden delelim. Tartı 180 derece ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirdikten sonra fırından alıp soğutalım. Tencereye şekeri, unu, sütü ve yumurta sarısını ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı soğutarak üzerine yayalım. Kremanın üzerine dilimlenmiş meyveleri sırt sırta ve aralıksız olarak dizelim. Tartı buzdolabında birkaç saat bekleterek servis yapalım.
|
Meyveli Tart |
|
garbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc136340
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018
574 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.electrolux.com
200 g un
1 tutam tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta
50 g şeker
50 ml soğuk su
Doldurma malzemeleri:
Mevsim meyveleri (400 g elma, şeftali, vişne, vs.)
90 gr öğütülmüş badem
2 yumurta
100 g şeker
90 gr yumuşak tereyağı
Unu karıştırma kasesine eleyin. Tuzu ve küçük parçalara kesilmiş tereyağını unla karıştırın. Daha sonra yumurta, şeker ve soğuk suyu ekleyin ve hamur haline getirin.
Hamuru 2 saat buzdolabında soğutun.
Soğutulmuş hamuru açın ve yağlanmış bir kiş tepsisine yerleştirip çatalla delin.
Meyveleri temizleyin, ortalarını ve çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalarya da dilimler halinde hamurun üzerine koyun.
Öğütülmüş badem, yumurta, şeker ve yumuşatılmış tereyağını bir kaseye koyun ve çırpın. Daha sonra meyvelerin üzerine koyun ve düzeltin.
Fırında pişirin.
|
Meyveli Tart |
|
sokak lambası
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2018
Mesajlar: 28 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc132396
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2018
4,389 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 paket sade krem şanti
1 çay bardağı süt
Kivi
Muz
Çilek
Mikser kabına yumurtalarımızı kırıyoruz ve üzerine toz şekeri döküp mikserle çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpıyoruz. Hamurumuzu yağlanmış tart kalıbına döküp önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alıyoruz. Öte yandan derin bir kaba krem şantiyi alıp süt ekleyerek çırpıyoruz ve kekimizin içindeki boşluğa dolduruyoruz. Meyvelerimizi yıkayıp dilimliyoruz ve krem şantinin üzerine düzenli bir şekilde diziyoruz. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
|
Meyveli Tart |
|
turp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2017
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc124183
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2017
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
Hamur için:
250 (500) gr. Un
80 (160) ml Su
100 (200) gr. Margarin
Üstüne:
900 (1800) gr. Meyve (Çilek, Şeftali, Kiraz, elma v.s.)
Glazür malzemesi:
175 (350) ml Krema
4 (8) yemek kaşığı Şeker
2 (4) Yumurta
Un, margarin ve suyu hızla pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve bir saat soğuk bir yerde bırakın.
Glazür için bütün malzemeleri karıştırın.
Meyvelerin suyunu süzün.
Hamuru ince açın ve fırın tepsisine yerleştirin, kenarları yukarı doğru çekin ve küçük bir rulo yapın.
Otomatik programı başlatın.
Meyveleri hamurun üstüne dağıtın, hazırladığınız glazürü üstüne gezdirin ve önceden ısıtılan fırına verin.
|
Meyveli Tart |
|
şems
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc105819
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2015
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı su
2-3 su bardağı un
Üzeri için:
1 paket kremşanti ve mevsim meyveleri
Hamuru yoğurmak için tereyağı, un, yumurta ve şekeri yoğurun. Unu azar azar ekleyin, gerekirse su ilave edersiniz. Hamuru 5 dakika dolapta bekletin. Merdane ile unlanmış zeminde açıp tart kalıbına yerleştirin. 180 derecede 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Kremşanti ya da istediğiniz ev kremasını hazırlayıp üzerine meyvelerle süsleyin. Kuru kayısıyı suda bekletip taze kayısı gibi yapabilirsiniz ama her türlü meyve üzerine yakışıyor. En üstü parlak olsun isterseniz reçel sulandırıp meyvelerin üzerine süzün.
|
Meyveli Tart |
|
naturell
Aşçı
Kayıt: 26.08.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc101132
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2014
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
Kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
2,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
1 kg vişne veya çilek
Üzerine:
1 paket tart jölesi
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için hamur malzemesini yoğurup, yağlanmış, unlanmış yuvarlak tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. 220 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, yumurta ve 3 çorba kaşığı unu çırpıp ocağa koyun. Koyulaşana dek pişirin. Ocaktan aldığınız tencereye yağ ve vanilyayı katın. Soğumaya bırakın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. 2 su bardağı suda haşlayın. Yarım su bardağı suyla nişastayı karıştırıp, eritin. Vişnelere ekleyip, ılınmasını bekleyin. Tartın içine kremayı sürün. Üzerine vişneli sosu ekleyin. Tart jölesini de üzerindeki tarife göre hazırlayıp, tartın üzerine gezdirin. Buzdolabına alın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın. Bu tartı vişne, çilek, böğürtlen ya da ahududu ile de yapabilirsiniz.
|
MEYVELİ TART |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88978
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1/2 kg. un
300 gr. margarin
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
5 çorba kaşığı pudra şekeri
Krema malzemesi:
6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1/2 litre süt
50 gr. margarin
Margarin, yumurta, pudra şekeri ve un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Tart kalıpları margarinle yağlanıp unlanır. Ceviz büyüklüğünde koparılan hamurlar, kalıplara paylaştırılır. Tart kalıpları, ortaları çukur, yanlara doğru çekilerek iyice kaplanır. Kabarmaması için ortaları çatal ile delinir. 160 derece fırında pişirilir. Soğuyunca kalıplardan çıkarılır.
Krema karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınır, içine 50 gr. margarin atılıp eriyene kadar karıştırılır. Ilık haldeki tart hamurlarının içine bu muhallebiden bolca doldurulur. Üzerine fındık, ceviz, damla çikolata, hindistancevizi veya mevsim meyveleri ile süslenebilir.
|
Meyveli Tart |
|
babacan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2012
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77034
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2012
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
1 yumurta
100 gram tereyağı
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
5 çoraba kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Kayısı ve kivi
Hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle kum gibi olana dek ovalayın. Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ekleyip yoğurmaya devam edin, kıvama gelince tart kalıbına kenarlarını yükseltip yerleştirin. Fırında 200 derecede pişmeye bırakın. Bu arada kreması için küçük bir tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karışıma yedirin. Soğumaya bırakın. Meyveleri doğrayıp hazırlayın. Fırından çıkan tart hamurun üzerine soğumuş kremayı yerleştirip üzerine de meyveleri dizin. İstenirse yanında dondurmayla da ikram edebilirsiniz.
|
MEYYALI TART |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76846
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
2,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 gr)
2 Adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Su bardağı un
Kreması için
2 Su bardağı süt
2 Kaşık tepeleme un
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
Üzeri için
Mevsim meyvaları
Karıştırma kabının içerisine yumurtayı kırıyoruz. Yumuşamış margarini ya da tereyağını elimizle biraz karıştırdıktan sonra unu, şekeri ve vanilyayı ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak. Tezgahın üzerine un serpip, merdaneyle parmak kalınlığında açıyoruz. Yağlanmış unlanmış tart kalıbına veya borcama hamuru seriyoruz. Kenarlardan taşan bölümleri bıçak yardımıyla kesip alıyoruz. Hamurun zemin kısımının 4-5 yerine çatal batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp soğuduktan sonra içerisine kremayı boşaltıp kaşık yardımıyla yayıyoruz ve istediğimiz meyva çeşitleriyle üzerini tamamen kaplayıp buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilim dilim keserek servis yapıyoruz.
KREMANIN HAZIRLANIŞI: Bir tencereye sütü, şekeri, unu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Soğuduktan sonra tartımızda kullanabiliriz.
|
MEYVELİ TART |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74594
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
TART İÇİN:
125 gram un
25 gram patates nişastası
1/2 paket kabartma tozu
4 adet yumurta
100 gram kavrulmuş fındık
200 gram tozşeker
200 gram tereyağ
KREMASI İÇİN:
2 adet yumurta
30 gram un
1 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
50 gram tozşeker
ÜZERİ İÇİN:
50 gram tozşeker
1 adet limon
1 salkım çavuş üzümü
2 adet olgun şeftali
2 adet armut
9-10 adet kiraz veya vişne
İlk iş olarak 50 gram tozşekeri bir limonun suyu ile karıştırıp.eritelim.
Ayıkladığımız üzüm, kabuklarını soyup, doğradığımız şeftali, armut ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazlar ile birlikte karıştıralım.
24 cm. çapında yuvarlak bir kalıbı tereyağı ile iyice yağlayıp, unlayıp, fazla ununu silkeleyelim.
Fındık içini robottan geçirip, toz haline getirelim.
Porselen bir kasenin içinde tozşekeri ve yumurta sarılarını çırparak, şekerin erimesini ve hafifçe köpürmesini sağlayalım.
Karışım köpürünce karıştırmaya ara vermeden ocakta içinde su kaynayan başka bir tencerenin içine oturtalım.
Karışım daha çok kabarıp, ısınınca kaseyi kaynar sudan alıp, içine devamlı karıştırarak, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, nişastayla karıştırdığımız unu, fındığı, köpürene kadar çırptığımız yumurta aklarını kaşık kaşık katıp, yedirelim.
Hazırladığımız karışımı kalıba döküp, önceden ısıttığımız 175°C'li fırında pişirelim.
Krema için süte vanilyayı ilave edip, kaynatalım ve ocaktan indirelim.
Porselen bir kasede 50 gram tozşekeri, 2 adet yumurta sarısı ile iyice çırpıp, eritelim.
Yumurta köpürünce karıştırmaya ara vermeden azar azar elenmiş unu ilave edelim.
Hazırladığımız bu karışımı kaynar süte sicim gibi akıtarak iyice yedirelim.
Kaseyi ya hafif bir ateşe ya da içinde su kaynayan bir tencereye oturtup, karıştırarak kremayı pişirelim.
Krema kaynamaya başlayıp, kıvama gelince ocaktan indirip, soğumaya bırakalım.
Pişen tartı kalıbından çıkarıp, bir servis tabağına alalım.
Üzerini hazırladığımız krema ile sıvıyalım.
Kremanın üzerine istediğimiz şekilde meyveleri dizip, süsleyerek, ılık veya soğuk olarak servis yapalım.
|
MEYVELİ TART |
|
mihmandar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2011
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71508
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
2,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un (8 çorba kaşığı dolusu)
150 gr. margarin
2 adet yumurta
50 gr. pudraşekeri
Vanilya
Salçası için:
200 gr. ceviz içi
1 adet yumurta
100 gr. pudraşekeri veya tozşeker (4 çorba kaşığı)
2 çorba kaşığı marmelât
Çeşitli mevsim meyveleri
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı içine koyup, incecik kıyınız.
Tekrar ortasını açıp, 2 yumurta yayı koyup, bir hamur yapınız.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra, merdaneyle 7-8 mm. incelikte açıp, yağlanmış bir fırın tepsisine merdaneye sararak koyup, muntazam yayınız.
Diğer tarafta cevizi ayıklayıp, makinede çekiniz.
Çekilen cevize, pudraşekerini, 2 yumurta akıyla 1 bütün yumurtayı kırıp, iyice karıştırınız.
Hazırladığınız bu cevizli salçayı tepside yayılmış hamurun üzerine döküp, muntazam yayınız.
Tepsiyi fırına koyup, ortadan daha az ısılı fırında salça ve hamur pişinceye kadar bırakınız.
Fırından alınca biraz soğutup, üzerine 2 çorba kaşığı marmelâtı muntazam yayınız.
Marmelatın üzerine de soyulmuş ve doğranmış meyve parçaları yapıştırınız.
Sonra keskin bir bıçakla kare, dikdörtgen, baklava vb. şekillerde küçük küçük kesip, servis yapınız.
Not: Keserken de meyvelerin üstte güzel durması dikkate alınarak, kesilir.
|
Meyveli Tart |
|
"o"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc71057
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011
2,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gram tereyağı
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Üzerine:
Hindistancevizi
Meyveler
Tereyağını derin bir kabın içine koyun. Üzerine süt, şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip harmanlayın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada kreması için sütü, unu, toz şekeri ve yumurtayı bir kapta çırpın. Ve tencereye aktarın ve krema koyulaşıncaya kadar pişirip ocak üzerinden alıp karıştırarak soğutun. Fırından çıkan kekin soğumasını bekleyin ve üzerine kremayı koyup hindistancevizi serpin. İstediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın.
|
Meyveli Tart |
|
zil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68161
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak un
2 adet yumurta
125gr margarin
1 bardak pudra şekeri
Krema
2 bardak süt
1 paket vanilya
1 bardak şeker
2 kaşık un
Üzerine istenildiği kadar meyve
Margarini yumurta ile yoğurun, üzerine pudra şekeri, vanilya ve unu katıp yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur yapıp merdaneyle açın. Kullanacağınız kalıp büyüklüğünde olsun. 170derecede 20dk pişirin ve soğumaya bırakın. Kremayı hazırlayın: bir tencere içinde süt, şeker ve unu karıştırarak kaynatın. İkisi de soğuyunca tartın üzerine kremayı sürün ve dilimlediğiniz meyveleri dizin. Buzdolabında bekletip servise sunun.
|
MEYVELİ TART |
|
tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66299
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
2,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
1 küçük paket margarin veya tereyağı (125 gr.)
10 gr. kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
Tuz
250 gr. çilek veya herhangi bir meyve
Kremşanti veya taklidi Hiçbiri yoksa, marmelat
Mayalı katmerli hamuru hazırlayınız.
En son yarım cm. kalınlıkta açıp, yağlanmış tart kalıbına yerleştiriniz.
Birkaç yerinden bıçak ucuyla deliniz (kabarmaması için).
Orta ısılı fırında pişiriniz.
Fırından alıp, soğutunuz. Kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyunuz.
Soğuyunca içerisine ya hakiki kremşanti veya taklidini koyunuz, hiçbiri yoksa, marmelat sürünüz.
Bunların üzerine çilek veya istediğiniz bir meyveyi yerleştiriniz. Üzerlerini fıstık, beyaz krem vb. ile süsleyip, servis yapınız.
Not: Bu hamuru bütün tartlara uygulayabilirsiniz.
|
MEYVELİ TART |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc66183
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tart Hamuru
Mevsim meyveleri
Beyaz süsleme kremi veya yeşli fıstık
Pasta ara kremi
Tart hamuru hazırlayınız.
İyice yağlanmış kalıba koyup, pişiriniz.
Kalıptan çıkarıp, soğutunuz.
Pasta kremini bolca sürünüz.
Pasta kremi üzerine mevsim meyvelerini zevke göre yerleştiriniz.
Meyvelerin üzerini aralarını beyaz süsleme kremi veya kıyılmış yeşil fıstıkla süsleyiniz.
Servis tabağına alıp, servis yapınız.
Not: Beyaz krem olmadığı zaman meyvelerin üzerine 1 yaprak jelatini ılık suda eritip fırçayla meyvelerin üzerine sürünüz. (Bu işlem meyvelerin kararmaması içindir.)
|
Meyveli Tart |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64870
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet armut
2 adet elma
1.5 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı ceviz
1 çorba kaşığı süt
Meyveleri dilimleyip fırın kabına yayın. Üzerine su ve vanilyayı serpin. Unu, sıvı yağı, dövülmüş cevizi, portakal kabuğunu ve suyunu, şekeri yoğurun. Hamuru folyonun arasına koyup fırın kabından biraz büyük açın ve meyvelerin üstüne kapak gibi yayın. Üzerine süt serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
|
Meyveli Tart |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc38310
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2009
2,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 desilitre su
1/2 paket vanilya
5 gr. tuz
1 limon kabuğu rendesi
125 gr. tereyağı
250 gr. un
İstenilen mevsim meyvesi
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı yumuşatınız, (bir tahta kaşık ile çevire çevire)
Yağı ve unu karıştırınız. Elde edilen karışımın ortasını havuz biçiminde açınız.
Tuz ve suyu ortasına koyunuz.
Unun kenarlarına vanilya limon kabuğu rendesi serpiniz.
Hamuru elinizle yavaşça toplayınız. Çok az yoğurunuz.
Üzerine nemli bir bez örtünüz. Ve biraz dinlendiriniz.
Hamur tahtasını unlayarak merdane ile kalıba yerleştirecek biçimde açınız.
Bu kalıplar içine istenilen meyve ince ince kesilerek doldurunuz.
Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz.
Piştikten sonra üzerlerine şeker serpiniz veya küçük meyve yerleştiriniz.
Not: Eğer meyveler biraz sulu ise tart kalıplarının alt kısmına meyveleri koymadan önce bisküvi kırıntıları ile döşeyiniz. Böylece meyvenin suyunu çeker. Fırınlanmış meyveler, tartla beraber çok lezzetli olur. Arzu edilirse tabağa yerleştirildikten sonra ayrıca üzerini meyve ile süsleyiniz.
|
|