|
Mısır Çorbası (Sinop) |
|
mişmiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc28486
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
3,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır yarması
1/2 su bardağı barbunya fasulyesi
1 soğan
8 su bardağı su
500 gr. kemikli kuzu eti
4 çorba kaşığı katı yağ
1/2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Mısır yarmasını ve barbunyaları 1 gece önceden ıslatın, ince kıyılmış soğanı, yağda pembeleştirin. Salçayı da katıp karıştırın. Etleri ekleyip, biraz renk alıncaya kadar kızartın. Kavrulmuş etlere mısır yarmasını ve barbunyayı da katın. Suyunu koyup tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatıp, köpüğünü alın. Ateşi kısıp, yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
|
Mısır çorbası (Sinop) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32344
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
3,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çorbalık mısır ve barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılır. Soğan kavrulur, kemikli et eklenir. Bu kavrulan karışıma ıslatılmış mısır ve barbunya da konur. Üzerini kapatacak kadar soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
|
Mısır Çorbası (Sinop) |
|
aşı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc116069
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2016
3,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Çorbalık mısır
Barbunya fasulye (mısırdan daha az)
Yağ
Soğan
Kemikli et
Tuz
Çorbalık mısır ve barbunya bir akşam önce bir kapta soğuk suyla ıslatılır. Ertesi gün içine su ilave edilerek biraz haşlanması sağlanır. Daha sonra ayrı bir tencerede kavrulan kemikli et haşlanan bu karışıma eklenir ve pişirmeye devam edilir. Ne et ne de mısır tam olarak pişmemelidir ki her ikisi bir araya gelince pişme olayı devam edebilsin. İyice piştikten sonra ayrı bir kapta iri doğranmış ve yağda hafifçe sarartılmış soğanlar tuz ile birlikte yemeğe ilave edilir. Biraz daha pişirilip altı kapatılır.
|
MISIR ÇORBASI (Sinop) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82392
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 bardak akşamdan ıslatılıp süzülmüş mısır yarması (kırık mısır)
1 su bardağı akşamdan ıslatılıp süzülmüş barbunya
3 çorba kaşığı tereyağı
6 veya 7 su bardağı et suyu
200 gram ince küp şeklinde kesilmiş kuzu eti
1 ince kıyılmış kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber.
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Öncelikle soğan yağda sotelenir. Etler de eklenip biraz pişirdikten sonra salçası ilave edilir. Üzerine barbunya, mısır yarması, et suyu ve tuzunu konur. Kaynayınca üzerinde köpük oluşursa alınır ve altı kısılıp istenen yumuşaklığa gelene kadar pişirilir. Servis yaparken üzerine tereyağıyla pul biberi soteleyip gezdirilir.
|
Mısır Çorbası (Sinop) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110862
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2015
1,781 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet küçük soğan
2 Çorba kaşığı un
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı su etsuyu veya tavuk suyu (et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 Dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin. Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın. Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
Mısır Çorbası (Sinop) |
|
seda hoş
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc136948
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018
657 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 su bardağı mısır
1 su bardağı barbunya
1 adet kuru soğan
1500 ml sıcak su
500 gr kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Maydanoz
Önceden taze mısırı ve taze barbunyayı haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencereye tereyağını koyup erittikten sonra soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından salçayı ekleyip bir dakika karıştırın. Eti ekleyip biraz renk alıncaya kadar soteleyin. Etler renk değiştirince mısırı, barbunyayı ve kenarda beklettiğiniz sıcak suyu tencereye ekleyin. Kısık ateşte bir saat pişirin. Servis etmeden önce 15 dakika dinlendirin. Maydanoz ile süsleyin.
|
Mısır Çorbası (Sinop) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157800
Gönderme Tarihi: 20.May.2021
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı mısır yarması
1 su bardağı barbunya
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Biber salçası
2 litre suda mısır yarmasını, barbunyayı ve soğanı bütün olarak atıp yaklaşık 2 saat boyunca düdüklü tencerede kısık ateşte kaynatıyoruz. Piştikten sonra tereyağını eritip salça ile kavurup çorbaya ilave ediyoruz.
|
|