Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > Mısır Çorbası (Sinop) (3 adet - 303,944 defa bakıldı)

Mısır Çorbası (Sinop)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mısır Çorbası (Sinop)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110862
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2015
1,781 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet küçük soğan
2 Çorba kaşığı un
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı su etsuyu veya tavuk suyu (et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 Dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin. Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın. Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.



Mısır Çorbası (Sinop)

aşı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.03.2016
Mesajlar: 37
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc116069
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2016
3,154 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Çorbalık mısır
Barbunya fasulye (mısırdan daha az)
Yağ
Soğan
Kemikli et
Tuz

Çorbalık mısır ve barbunya bir akşam önce bir kapta soğuk suyla ıslatılır. Ertesi gün içine su ilave edilerek biraz haşlanması sağlanır. Daha sonra ayrı bir tencerede kavrulan kemikli et haşlanan bu karışıma eklenir ve pişirmeye devam edilir. Ne et ne de mısır tam olarak pişmemelidir ki her ikisi bir araya gelince pişme olayı devam edebilsin. İyice piştikten sonra ayrı bir kapta iri doğranmış ve yağda hafifçe sarartılmış soğanlar tuz ile birlikte yemeğe ilave edilir. Biraz daha pişirilip altı kapatılır.



Mısır Çorbası (Sinop)

seda hoş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc136948
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018
657 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

1 su bardağı mısır
1 su bardağı barbunya
1 adet kuru soğan
1500 ml sıcak su
500 gr kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Maydanoz

Önceden taze mısırı ve taze barbunyayı haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencereye tereyağını koyup erittikten sonra soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından salçayı ekleyip bir dakika karıştırın. Eti ekleyip biraz renk alıncaya kadar soteleyin. Etler renk değiştirince mısırı, barbunyayı ve kenarda beklettiğiniz sıcak suyu tencereye ekleyin. Kısık ateşte bir saat pişirin. Servis etmeden önce 15 dakika dinlendirin. Maydanoz ile süsleyin.







Mısır Çorbası (Sinop) Tarifleri Amasya Yemekleri



(3 adet Mısır Çorbası (Sinop) 303,944 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort