|
Palamut Pilaki |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160610
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut
2 adet patates
3 adet kırmızı iri soğan
1 adet rendelenmiş havuç
2 dal kereviz
2 tane defne yaprağı
3 diş sarımsak
3 adet limon
1 adet rendelenmiş domates
İlk olarak soğanları dilimleyin. Sonrasında tavada yağı kızdırıp soğanları hafif diri kalacak şekilde arkalı önlü pişirin.
Pişirdikten sonra üzerine karabiber ve domates rendesi ekleyin.
Daha sonra fırın kabının içine sotelemiş olduğunuz sebzeleri ekleyin.
Soğanların üzerine ince dilimlemiş olduğunuz patatesleri ekleyin.
Daha sonra patateslerin üzerine karabiber ve tuz ilave edin.
Patateslerin üzerine balıkları ve defne yapraklarını da ekledikten sonra içerisine yarıya kadar su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
|
Palamut Pilaki |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145746
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019
597 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet halka şeklinde doğranmış palamut
1 limon dilim
2 diş sarımsak
2 adet domates
3 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İri çekilmiş karabiber
2 adet kesme şeker
Balıkları fırın kabına yerleştirin.
Tüm malzemeleri çiğden üstüne koyun.
Üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sonra alüminyum kağıdı açın ve 5 dakika daha fırında pişirin.
|
Palamut Pilaki |
|
tarif dükkanı
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141139
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019
831 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 adet halka şeklinde doğranmış palamut
1 limon dilim
2 diş sarımsak
2 adet domates
3 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İri çekilmiş karabiber
2 adet kesme şeker
Balıkları fırın kabına yerleştirin. Tüm malzemeleri çiğden üstüne koyun. Üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra alüminyum kağıdı açın ve 5 dakika daha fırında pişirin.
|
Palamut Pilaki |
|
pan kek
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc139885
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2019
808 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
5 adet Palamut kuyruğu
1 adet Rezene
6-8 adet Taze patates
1 adet Limon ve kabuğu
1 yemek kaşığı Rezene tohumu
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Palamut kuyruklarının filetosunu çıkart.
Rezeneyi incecik doğra. Saplarını ayıklayıp bir kenara al.
Taze patatesleri temizle, limonla birlikte 0,5 cm kalınlığında halka doğra.
Yayvan bir tencereye zeytinyağını koy.
Sırasıyla doğranmış rezene, patates ve limon parçalarını diz.
Kuyrukları yerleştir.
Rezene tohumları, taze rezene sapları, limon kabukları ve şarabı ekle.
Tuz ve biberle tatlandırıp kapağını kapat.
Kaynayana kadar 5 dakika, daha sonra kısık ateşte 15 dakika patatesler yumuşayana kadar pişir.
|
Palamut Pilakisi |
|
ardan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2016
Mesajlar: 37 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc136814
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2018
623 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
3 adet palamut
2 adet soğan (doğranmış)
3 adet domates (doğranmış)
3 adet çarliston biber (doğranmış)
2 adet havuç (dilimlenmiş)
1 adet kereviz (doğranmış)
1 adet patates (doğranmış)
5-6 sap maydanoz (doğranmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (doğranmış)
2-3 adet defne yaprağı
Tuz
Balıklar ayıklanıp halka şeklinde dilimlenir.
Tüm malzeme birtencereyeveya yağlanmışfırın kabına konur, pişirilir. Fırında ise üzerine dilimlenmiş limon konabilir. Yanmaması için su ilave edilmelidir.
Soğuk olarak pilaki şeklinde veya sıcak olarak yahni şeklinde servis yapılabilir. Yahni şeklinde servis için hazırlanırken salça eklenebilir.
|
Palamut Pilakisi |
|
cep
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc133470
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018
901 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy palamut
3 küçük baş soğan
3 adet domates
5 adet yeşil sivribiber
1/2 bağ maydanoz
1-2 fincan zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu
Dilimlenmiş balığı suyunu süzdürdükten sonra tuzlayarak bir kaba koyun. yarım halka şeklinde ince ince kesilen soğanı zeytinyağında, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış kuşbaşı doğranmış domatesleri, küçük doğranmış sivri biberleri soğanların üzerine ekleyin, hepsini karıştırarak pişirin. Hazırlanan harcın 2/3'ünü bir tepsiye kıyılmış maydanozla birlikte yayın. Palamut dilimlerini bu harcın üzerine dizin. En üste de harcın geri kalanını maydanozla birlikte koyun. Tepsideki balığı 30 dakika süreyle ya ocakta üstüne kapak kapatarak veya orta ısıdaki fırında üstü açık olarak pişirin. Pilakiyi ılık veya soğuk olarak, arzuya göre limon suyuyla tadlandırarak yiyebilirisiniz.
|
Palamut Pilakisi |
|
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126325
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
919 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet palamut balığı
2 adet patates
1 adet havuç
3-4 diş sarımsak
6-7 adet kereviz yaprağı
2 baş soğan
1,5 fincan zeytinyağı
2 adet domates
1 limon
1 bağ maydanoz
Tuz
Soğanları ince ince kıyıp, zeytinyağıyla kavurun. Daha önce hazır ettiğiniz halka halka doğranmış havucu, soyulup dörde bölünmüş patatesleri, kereviz yapraklarım, kıyılmış maydanozu, sarmısağı, kabuklan soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ve 2-3 bardak sıcak suyu ilave edip 20-25 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Sonra aynı tepsiye, yine halka halka doğranmış balıklan ilave edin. Tuzu da koyduktan sonra 10-15 dakika kadar (balıklar iyice yumuşayıncaya kadar) pişirin. Sonra tepsiye, bir limonun suyunu gezdirerek koyun, artan maydanozları da ilave ederek tepsiyi indirin.
|
Palamut Pilaki |
|
Altaylı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc111830
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2015
1,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut
Yarım kilo domates
200 gr beyaz soğan
50 gr sivri biber
4-5 diş sarımsak
5-6 adet defne yaprağı
100 gr zeytinyağı
100 gr tereyağı
Tane karabiber
Fırın tepsisine halka halka doğranmış soğanları dizin. Domateslerin yarısını küp küp doğrayıp diğer yarısını rendeleyerek soğanların üzerine koyun. Biberleri de doğrayıp tepsiye yerleştirin. Fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp malzemenin üzerine yuvarlak ( takoz ) kesilmiş palamutları koyun. 1 su bardağı su, zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Düşük ısıda 10 dakika pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Fırından alıp servis yapın.
Not: Balık pişirirken ideal fırın sıcaklığı 160-250 derece arasındadır. Balık mutlaka önceden ısıtılmış fırına girmelidir.
|
Palamut Pilaki |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111099
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
1,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
Almanya Türk Toplumu
1 kg palamut
Yarım çay bardagı sıvı yag
1 sogan
2 havuç
2 dis sarımsak
2 patates
2 domates
Salça
Tuz
Karabiber
Sirke
Limon
Maydanoz
Su
Doğranmıs soğan ve sarımsak sıvıyağda kavrulur. Kesilmis havuç, patates ve domates kusbası dogranıp salça ile birlikte ilave edilir. Tuz, karabiber ve su eklenerek sebzeler pisirilir. Sebzeler pisince yarım fincan sirke, 1 limon ve biraz maydanoz eklenip ocaktan alınır. Fırın tepsisine pisirdigimiz pilakinin yarısı, sonra temizlenmis palamut balıkları ve en son geri kalan pilaki konup kendi suyundan ilave edilip fırında pisirilmeye bırakılır.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80500
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2012
2,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça palamut balığı, her biri 125'er gram fileto
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 orta boy ince kıyılmış soğan
2 diş sarmısak, piyaz doğranmış
2 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı su
1 adet orta boy kereviz
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy patates
1/2 bağ kıyılmış maydanoz
1) Dibi zeytinyağı ile yağlanmış bir tepsiye flato palamutları diziniz.
2) Domatesin kabuklarını soyup zar gibi doğrayınız.
3) Havuç, kereviz ve patatesi temizleyip ayrı ayrı zar gibi doğrayıp yıkayınız ve sularını süzdürünüz.
4) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Soğanı ilâve ederek 2 dakika kavurup, havuç ve sarmısağı ilâve ederek 3-4 dakika daha kavurunuz.
5) Sonra kereviz, patates, defne yaprağını ilâve ederek 2 dakika daha kavurup domatesi, suyunu, tuzunu ilâve ederek ağır ateşte 30 dakika pişiriniz.
6) Sonra pişen malzemeyi tepsideki balıkların üzerine dikkatlice boşaltıp ağzı kapalı olarak gayet ağır ateşte 10 dakika daha pişirip maydanozunu serpip ateşten alarak, soğuk olarak servis yapınız.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63214
Gönderme Tarihi: 17.May.2011
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 küçük palamut balığı (kafaları kesilip temizlenmiş)
1 küçük limon (dilimlenmiş)
100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 iri diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 orta boy havuç (kazınıp, iri zar biçiminde doğranmış)
2 küçük patates (kabukları soyulup, iri zar biçiminde doğranmış)
1 küçük kereviz (kabuğu soyulup, iri zar biçiminde doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış)
1 defne yaprağı
500 gr (1/2 su bardağı) su ya da balık suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Bir tepsiyi 1 çorba kaşığı rafine yağla yağlayınız. Palamutları tepsiye yerleştirip üstlerine limon dilimlerini diziniz. Kalan rafine yağı bir tencerede orta ateşte kızdırınız. Soğanları koyup, 3 dakika karıştırarak pişiriniz. Sarımsağı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurunuz. Sarmısaklar pembeleşir pembeleşmez havuç, patates ve kerevizleri ekleyip karıştırarak 3-4 dakika daha pişiriniz. Domates, defne yaprağı, su (ya da balık suyu) tuz ve biberi katıp ağır ateşte 30-35 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz.
Hazırladığınız bu harcı, tepsideki palamutların üstüne döküp maydanozu serpiniz. Tepsiyi fırında yada ağzı kapalı olarak orta ateşte, 15 dakika pişirip, palamut pilakinizi fırından alarak hemen yada soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61735
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2011
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr palamut balığı (kafaları kesilip içi temizlendikten sonra 1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1 küçük limon (dilimlenmiş)
100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 iri diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 orta boy havuç (kazınıp iri zar biçiminde doğranmış)
2 küçük patates (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
1 küçük kereviz (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 defne yaprağı
500 gr (2 1/2 su bardağı) su
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Bir tepsiyi 1 çorba kaşığı rafine yağla yağlayınız. Balık dilimlerini tepsiye yerleştirip üstlerine limon dilimlerini diziniz. Kalan rafine yağı bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. İçine soğanları atıp 3 dakika, karıştırarak pişiriniz Hemen sonra sarımsağı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurunuz. Sarımsaklar pembeleşir pembeleşmez havuç, patates ve kerevizleri ekleyip, karıştırarak 3-4 dakika daha pişiriniz. Domates, defne yaprağı, su, ve tuzu katıp ağır ateşte 30-35 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Hazırladığınız bu harcı balık dilimlerinin üstüne döküp maydanozu da serpiniz. Tepsiyi fırında ya da ağzı kapalı olarak orta ateşte 10-15 dakika daha pişirip, sıcak sıcak servis ediniz.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
Anadolu Lezzeti
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58490
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2010
3,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut balığı
250 gr. zeytinyağı
500 gr. patates
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet soğan
1,5 limon
Yarım demet maydanoz
2 küçük baş kereviz
2 defne yaprağı
Tuz
Soğan ve havuç ayıklanır. Uzunlamasına ikişer parçaya kesildikten sonra ince ince yarılarak halkalara doğranır. 2,5 desilitre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavrulur. Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kaynatılır. Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyularak boyuna olarak 4 - 6 parçaya kesilmiş patates, kaynamakta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır. Yavaş yavaş kaynatılarak 3 - 4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır. Limon sıkılır. Birkaç taşım daha kaynatılır. Servis tabağına konur.
|
PALAMUT PİLAKİ |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56913
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010
3,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pegasus Magazin
2 orta boy palamut
1 kuru soğan
3 sivri biber
3 diş sarımsak
1 defne yaprağı
2 domates
3/4 çay bardağı su
3/4 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Palamutları temizleyip dörde bölün. Tencereye zeytinyağını alın. Soğanları ufak doğrayıp kavurun, ince doğranmış sivri biber ve domatesleri ilave edip karıştırın. 3/4 çay bardağı su ekleyin. İnce doğranmış sarımsak ve baharatları da ilave edip 10 dakika pişirin.
Palamutları tencereye alın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yemeği güvece alın ve yemeğin üzerine isteğe göre renkli biber ve soğan koyup 5 dakika fırınlayın ve sıcak ya da soğuk servis yapın.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
şiar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56808
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2010
3,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilâki için, lüzumlu sebzeleri tedarik ektikten sonra, bir tencereye evvelâ, münasip miktarda zeytinyağı dökünüz. içine birkaç baş soğan çentiniz. Temizlenmiş birkaç havuç ve maydanozları da kökleriyle beraber doğrayınız. Birkaç, patatesi de ufak ufak kesip tencereye atınız. Hepsini ocakta soğan pembeleşinceye kadar, tahta kaşıkla karıştırınız. Arzu edilen baharatla beraber tuz ve biberini de serpiniz. Münasip miktar diş sarımsaklarını da bu tertibe katınız. Bu suretle vücuda getirilen harcı balık tepsisine yayınız. Üzerine de temizlenmiş ve usulüne tevfikan kesilmiş ve yıkanmış palamut parçalarını diziniz. Bunların üstüne ve etrafına da harçtan koyunuz. Domates peltesini su ile karıştırarak tepsiye dökünüz. Balık porsiyonlarını kapayacak kadar su doldurunuz. Tepsiyi orta kuvvette ocağa alınız. Limonu da halka halka kesip tepsiye harç ve balıkların üstlerine koyunuz. Kıvamı gelince, çeşnisine bakıp indiriniz. Diğer balıklara nisbetle daha az masrafla bol bir gıda olur.
Not: Palamut pilâkisinin soğuk olarak yenilmesi daha muvafıktır.
|
Palamut Pilaki |
|
ömercik
Aşçı
Kayıt: 02.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc32782
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2009
3,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet palamut
2 adet soğan
3 adet domates
5 adet sivri biber
1 fincan zeytinyağı
3 adet karanfil
maydanoz
tuz
limonsuyu.
Balık iyice yıkanıp suyu süzüldükten sonra dilimlenip tuzlanıp fırın kabına dizilir. Soğanlar halka şeklinde doğranır, biberler ve domateslerde doğranır. Diğer malzemeler ile birlikte balığın üzerine yerleştirilir. Üzerine limon ve zeytinyağı dökülerek fırında pişirilir.
|
Palamut Pilakisi |
|
kuş sütü
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31794
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine önce küp doğranmış havuç,5 dakika sonra da küp doğranmış patates eklenir. 5 dakika sonra tuz ve su katılır. Bir taşım kaynatılır. Fırın kabına karışımın yarısı konur. Üzerine kılçığı temizlenmiş, birkaç parçaya kesilmiş palamutlar yerleştirilir. Kıyılmış maydanoz ve halka doğranmış limon konur. Kalan havuçlu karışım üzerine bırakılır. 190 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30720
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
3,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 dilimlenmiş palamut
3 küçük soğan
3 domates
5 yeşil sivribiber
yarım demet maydanoz
1 fincan zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı tuz.
Balığı yıkayıp tuzlayın. Halka şeklinde ince kesilen soğanı yağda, pembeleştirin. Doğranmış domatesleri ve biberleri, soğanların üzerine ekleyip hepsini karıştırarak pişirin. Hazırlanan harcın 2/3 ünü fırın tepsisine kıyılmış maydanozla birlikte yayın. Balığı bu harcın üzerine dizin. En üste de harcın geri kalanını maydanozla birlikte koyun. 180 derece ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin. Pilakinizi sıcak ılık veya soğuk yiyebilirsiniz.
|
Palamut Pilaki |
|
ÇiftKaşarlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Mudanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24997
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2008
3,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet palamut balığı
4 adet soğan
4 adet patates
2 adet havuç
Yarım bardak ayçiçek yağı
2 adet domates
2 adet limon
Tuz
Defne yaprağı
Az salça
Maydanoz
Balıkları ayıklayıp yuvarlak doğrayın. Patatesleri ince dilim yapın. Havucu, soğanı da doğrayın. Hepsini beraber yağda 15 dakika kavurun. Salçayı ve domatesi de katın. Az daha çevirin. Tuzunu da katın. Balıkları tepsiye dizin. Yapılan malzemeyi üstüne serin. Defne yapraklarını ve limonu aralarına dilimleyip koyun ve fırına verin. 45 dakikada hazırdır. Maydanozu da üstüne serin. Salatayla servis yapın.
|
PALAMUT PİLAKİ |
|
feryal arıklı
Aşçı
Kayıt: 26.02.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22214
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008
3,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg'lık palamut
3-4 soğan
2 patates
4 domates
5-6 diş sarımsak
6-7 dal maydanoz
1 limon
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Balıkları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Dilimleyip tuzlayın. Soğan, pa-|ates, domates ve limonu halka lıalka dilimleyin. Maydanozları ayıklayıp yıkayın. Sarımsakları soyup iri iri doğrayın.
Fırın kalıbını hafifçe yağlayın. Balık ve limon dilimlerini değişimli darak dizin Domates, soğan ve patates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde balığın çevresine dizip sarımsakları ilave edin.
Üzerine sıvıyağı gezdirerek döküp tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
|
|