|
PATATES KÖFTESİ |
|
arajman
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Kırşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43802
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2009
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Kg. (5 adet orta boy) patates
2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi
1 Su bardağı galeta tozu
1 Su bardağı çiçek yağı
Biraz tuz
Kırmızı biber
Karabiber
YAPILIŞI
1 Patetesleri soyup yıkayınız ve dörde bölünüz.
2 Su dolu bir kapta haşlayınız ve fazla suyunu süzdürünüz.
3 Tekrar ağır ateş üzerinde suyunu emmesi için bekletiniz.
4 Ateşten alınız, ılınınca içine iki yumurta biraz hindistancevizi, tuz, kırmızı biber koyarak püre makinasından geçiriniz, (veya kalburdan) Fazla karıştırmayınız.
5 Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayınız. Önce unu sonra yumurtaya ve daha sonrada galeta tozuna bulayarak kızgın yağda 3-4 dakika kızartınız. Sıcakken servis yapınız.
ML® Patates Pilaki için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
kolaj
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc34609
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009
2,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram sarı patates
200 gram rende kaşar, ya da 250 gram beyaz peynir
40 gram patates nişastası (3/4 kahve fincanı)
3 bütün yumurta
335 gram rafine çiçekyağı (1 1/4 bardak)
Tuz
Karabiber
1 Bir tencereye; yıkanmış 1000 gram sarı patates ile, üstlerini rahatça kaplayabilecek kadar su koyarak, tencereyi ateşe oturtmalı ve patatesleri 25 - 30 dakika kadar haşladıktan sonra sularını süzmeli ve kabukları soymalıdır. (Su içinde patatesler çatlamaya yüz tutar tutmaz hemen sudan çıkarmalıdır, aksi halde patatesler su çeker ve böylelikle bunları hamur haline getirmek ve kızartmak olanaksızdır.)
2 Sonra, kabukları soyulmuş bu patatesleri, et makinesi ya da pompres (patates sıkıcı) ten geçirereK püre haline getirmeli, sonra da püre halindeki sıcak, ya da ılık patatesleri soğutmadan bunlara; iki bardak rende kaşar, ya da gravyer, ya da ezilerek macun haline getirilmiş 250 gram beyaz peynir, üç çeyrek kahve fincanı un, 2 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, yarım çorba kaşığı da tuz katarak, iyice yoğurmak suretiyle bunları hamur yapmalıdır.
3 Sonra, elde edilen bu hamurdan, irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde şekiller verilmeli ve yapışmaması için de bunlara içi hafifçe unlanmış bir tepsiye döşemeli, sonra da bu patatesleri, içinde kızdırılmış bir buçuk bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atarak, ateşin kuvveti biraz azaltılmalı ve köftelerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmah, sonra da köfteleri bir delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak hemen servis yapmalıdır. (Köfteler pişerken çatlamaya başlarsa ateşin kuvvetini artırmalıdır).
NOT: Kullanılacak olan patates, 10 - 45 günlük yeni mahsul taze patates ise, patates dozunu yüzde 20 ile 25 oranında artırmak, yani yukarıda gösterilen malzeme miktarına oranla patates 1000 gramdan 1250 grama çıkarılması gerekir. Aksi halde köftelerin tavada dağılmasına neden olur. Hazırlamış olduğunuz patates köftelerini buğday ununa bularsanız sert olur. Oysa, patates nişastasıyla bulanırsa yumuşak ve çok nefis olur.
ML® Altıntop için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Kuzucuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Kuzguncuk |
Kısa URL: https://ml.md/lc26618
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2008
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
5 büyük sarı patates,
1/5 kahve fincanı rende kaşar veya beyaz peynir,
1 adet yumurta,
1 adet yumurta sarısı,
1/2 kahve kaşığı karabiber,
yeterince tuz,
Kızartmak için: 1 bardak zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye yıkanmış patatesleri ve üstünü kaplayacak kadar su koyduktan sonra, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşin gücünü azaltarak patatesler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları 30 dakika kadar haşlayın. Sonra da patatesleri sudan çıkartarak kabuklarını soyun. Kabuğu soyulmuş bu patatesleri et makinesi veya püre makinesinden geçirin. Ya da çatalla iyice ezin. Püre halindeki bu patateslere 1 bardak rende kaşar veya beyaz peynirini, Yarım kahve kaşığı karabiber ile biraz da tuz ilâve ederek iyice yoğurun. Sonra elde ettiğiniz bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde şekiller verin. Hafifçe unlanmış tepsiye döşeyin . Sonra da içinde kızdırılmış zeytinyağı olan tavaya atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış köfteleri delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak derhal servis yapın.
ML® Sarılira Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24067
Gönderme Tarihi: 25.May.2008
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet orta boy tatlı patates
3 yumurta
tuz
karabiber
30 gram un
50 gram tereyağı
100 gram galeta tozu (patates unu)
Patatesleri kaynatıp kabuklarını sıcakken soyduktan sonra presten geçirin. Püre haline gelince tahta kaşıkla karıştırarak, koyulmasını sağlayın. Ilındığında, üzerine 2 yumurta sarısı ilave edin; tuz ve karabiber serpin.
Hamur tahtasını unlayın ve üzerine patates karışımından bir avuç koyarak, iki parmak kalınlığında silindir şekline getirin ve 5-6 santimetre uzunluğunda kesin.
Elde ettiğiniz karışımı, önce köpürtülerek üzerine tuz ve karabiber serpilmiş bir bütün tek yumurtaya, sonra da akına bulayın; ardından da galeta tozu, ya da tercihan patates ununa...
Bütün bu işlemleri bitirdikten sonra derin ve geniş bir kapta her tarafını kızartın.
ML® Ciğer Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
patrona
Aşçı
Kayıt: 13.05.2008
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc23813
Gönderme Tarihi: 14.May.2008
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet orta boy patates
1 su bardağı rende kaşar
Yarım demet maydanoz
4 adet taze soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Marul
Patatesler haşlanır. Sıcakken soyulur ve ezilir. Soğumadan rende kaşar eklenir yoğurmaya başlanır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, salça, tuz ve kimyon eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. İstenilen şekilde köfteler yapılır. Servis tabağına marul yaprakları dizilir. Üzerine patates köfteleri bırakılır.
ML® Safranlı Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23601
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg patates
2 kaşık nişasta
150 gr beyaz peynir
2 kaşık nişasta
3 yumurta
1 bardak zeytinyağı
tuz
karabiber
Yapılışı:
Bir tencereye patatesleri koyup haşlayın. Sularını süzüp, kabuklarını soyun. Sonra bu patatesleri rendeleyin. Patatese, tuz, karabiber, yumurta, nişasta katarak yoğurun. Sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp ortasına peynir koyup, kapatın. Kızgın yağda kızartın. Tabağa alıp servis yapın.
ML® Dolu Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
savaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20952
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2008
3,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 orta boy patates
3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
1/4 çay kaşığı karabiber
8-10 dat maydanoz
1 orta boy soğan
Patatesleri az su ile pişiriniz. Kabuklarını soyup püre makinasından geçirimiz veya rendeleyiniz. İçine yumurta, 3 çorba kaşığı yağ, soğan rendesi. Tuz ve karabiber maydanoz, ekmek içi katıp yoğurunuz.
Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yağlanmış avuç arasında yuvarlayınız. Yağlanmış tepsiye diziniz. Orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.
ML® Bezelyeli Ay Gölgesi için tıklayın
|
Patates köftesi |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20945
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008
3,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4-5 iri patates
50 gr kadar kaşar
1 büyük soğan
1/2 demet maydanoz
2 yumurta
2 kaşık un
kırmızı biber
karabiber
tuz
galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
Haşlanmış patatesleri sıcak sıcak derin bir kabın içerisinde çatalla eziyoruz. Karıştırıcınıza 1 yumurta, bir kaç parçaya bölünmüş kuru soğan, maydanoz ve peyniri koyuyor ve onları parçalıyoruz. Elde ettiğimiz bu yeşil karışımı patateslere ekliyoruz. Unu, tuzu ve baharatları da ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Sonra elimizle patateslere silindi-rik şekiller veriyoruz. Bu köfteleri önce iyice çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak tavada kızartıyoruz.
ML® Mubi Busesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Ayfer Yordem Sahin
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc20287
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2007
3,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 patates firinda pisirelim, kabuklarini soyup robottan gecirelim. 1 kasik yagda 2 ince kiyilmis sarmisak kizartalim. 2 yumurta akini ve tuz ilave edelim. Daha sonra pataesle malzemeyi karistiralim top top kofteler yapip firinda 7-10 dk pisirelim. Cikarinca yoğurt ile servis yapalim.
ML® Hazan Yaprakları için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16379
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
3,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme :
1 kg. patates
Tuz
4 adet yumurta
250 gr. Margarin (veya zeytinyağ)
120 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
7-8 dilim salam
1 çay bardağı galeta tozu
Yapılışı :
Patateslerin kabukları soyularak, üstünü örtecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kapalı olarak haşlanır. Sudan çıkarılan patatesler, sıcakken çatalla ezilerek püre yapılır. 2 yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ilâve edilerek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak köfte şekli verilir. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta tozuna bulanarak kızdırılmış yağda kızartılır. Her bir salam diliminin ortasına 3 er köfte konarak sarılır ve servis tabağına dizilir.
ML® Lahanalı Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16344
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
3,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Patates
1 Fincan galeta unu
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
1 Fincan un
1 Yumurta
Karabiber, kırmızı biber, tuz.
1 Bardak çiçek yağı
Patatesleri soyduktan sonra dörde bölerek haşlayın. İyice piştikten sonra çıkana ezin, rendelenmiş bol kaşar peyniri, karabiber, kırmızı biber, yumurta ve un katıp, iyice karıştırın.
Bu karışımdan isterseniz parmak biçiminde, isterseniz irice fındık biçiminde köfteler hazırlayın. Bu köfteleri önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın.
ML® Filistin Köftesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Ateş Kaptan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16116
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
3,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta boy patates
1 bardak galeta unu
5 yumurta
1 bardak çiçek yağı
3 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp tencereye koyunuz. Üzerine örtecek kadar tuzlu su koyup, kırk dakika kadar pişiriniz. Pişen patatesleri sudan çıkarıp süzünüz. Tuzunu, biberini, iki yumurtanın sadece sarılarını ilâve ederek çatalla veya püre makinesinden geçirerek iyice eziniz. Ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayınız ve altı unlu bir tepsiye koyarak, köftelerin unlanması için tepsiyi hafifçe sallayınız.
Köfteleri daha sonra beyazları ile birlikte çalkalayarak hazırladığınız yumurtaya ve galeta ununa bulayarak, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartıp, sıcak sıcak sofraya veriniz.
Not: Patates köftesini hazırlarken içine bir kahve fincanı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri de koyabilirsiniz. Ayrıca arzu edilirse, 1 soğan ve 100 gr. kıymayı kavurarak hazırlayacağınız içle, köfteleri doldurabilirsiniz.
ML® Islama Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
imran
Yamak
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 9
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13630
Gönderme Tarihi: 08.May.2007
3,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 adet orta boy patates
2 yemek kasigi nisasta
3 adet yumurta (birinin akini ayirrn)
3 kibrit kutusu kadar taze kasar
3 kibrit kutusu orta yagli beyaz peynir
Yeteri kadar tuz
1 çay kasigi karabiber
Üzeri ve kizartmak için :
Yeteri kadar sivi yag
YAPILIŞI
Patatesleri kabugu ile yikayip haslayin. Soyduktan sonra sogutup rendeleyin. Yumurtalari, tuzu, karabiberi ve nisastayi patateslere ekleyip hafifçe yogurun.
Yumurta büyüklügünde parçalar koparin. Elinize biraz nisasta bulayin, parmak uçlarinizi da nisastaya bulayip patates hamurunu düzlestirin. içine bir miktar kasar, beyaz peynir koyun. Nisasta serpilmis tepsiye yuvarlayin.
Yumurta akina sonra da galeta ununa bulayin. Kizgin yagda pembelesene kadar kizartin. Servis tabagina çikarip servise sunun.
ML® Harput Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
imran
Yamak
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 9
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13629
Gönderme Tarihi: 08.May.2007
3,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 patates
1 su bardagi rendelenmis kasar
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi fuz
1 kahve fincani kiyilmis dereotu
1 çay bardagi un
3 yumurta
3 su bardagi siviyag
1 kabartma tozu
YAPILIŞ
Patatesleri ince rendeleyip rendelenmis patatesleri avucunuzçla sikip suyunu akitin ve bir kaba bosaltin. Üzerine un, karabiber, tuz, yumurta, dereotu, kasar ve kabartma tozunu ilave ederek kasikla karistirin.
Elde ettiginiz karisima yuvarlak köfte sekli verin. Tavaya siviyag döküp kizdirin ve patates köftelerini kizartin. Servise hazirlayin.
ML® Nahna Küftesi için tıklayın
|
Neşeli Patates |
|
belinda2000
Aşçı
Kayıt: 31.01.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11656
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007
4,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler
3 Adet haşlanmış patates
2 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ
YAPILIŞI
Patatesleri rendeleyelim. Üzerine 1 yumurtayı diğer yumurtanın akını , 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, ilave edin.yoğurun.Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar yuvarlayın. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısınave galeta ununa bulayın. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalın.
ML® Kütahya Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11327
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
3,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4 Adet patates
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
100 gr kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı hindistancevizi
1 Su bardağı galeta unu
Tuz
1 Çay bardağından biraz az su
İçi için :
200 gr kıyma
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Kızartmak için :
2 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Kabuklarını soyup, ezerek püre haline getirin.
Tencereye 1 çay bardağından biraz az su ve margarini koyarak kaynatın.
Unu ilave edip, karıştırarak pişirin.
Hamur haline gelen karışım soğuyunca yumurtaları ilave ederek çırpın.
Patates püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, hindistancevizi ve tuzu ilave edip, yoğurun.
İçini hazırlamak için ; doğradığınız soğanları margarinde kavurun.
Kıymayı ilave edip, suyunu çektirin.
Tuzu ve karabiberini de ekledikten sonra soğumaya bırakın.
Patates püresinden istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, yassılaştırın.
İçine kıymalı içten koyup, yuvarlak veya yassı köfteler hazırlayın.
Her birini galeta ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
ML® Tire Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11293
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
3,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram sarı patates (5 büyükçe)
1/2 kahve kaşığı karabiber
100 gram rende gravyer ya da kaşar veya beyaz peynir
tuz
20 gram un (1/2 kahve fincanı)
280 gram vejetalin veya rafine zeytinyağı (1.1/4 bardak)
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1) Bir tencereye yıkanmış 500 gram sarı patates ile üstlerini rahatça kaplıyabilecek kadar su koyduktan sonra, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynamaya bırakmalıdır.
2) Su kaynaymca ateşin hararetini azaltarak, patatesler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar, bunları aşağı yukarı 25 ilâ 30 dakika arasında haşlamaya bırakmalı, sonra da patatesleri sudan çıkartarak kabuklarını soymalıdır. (Su içinde patatesler çatlamaya yüz tutar tutmaz derhal sudan çıkarmalıdır, aksi takdirde patatesler su çekeceğinden bunları hamur haline getirmek imkânı olmaz.)
3) Sonra kabuğu soyulmuş bu patatesleri et makinası veya pome pres tâbir edilen makineden geçirerek püre haline getirmeli, sonra da püre haline getirilmiş bu patateslere 1 bardak rende kaşer veya gravyer veyahut ezilerek macun haline getirilmiş beyaz peynir, 1/2 kahve fincanı un, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumuAa sarısı, 1 kahve kaşığı karabiber ile bir mikdar da tuz ilâve ederek iyice yoğurmak suretiyle bunları hamur yapmalıdır.
4) Sonra elde edilen bu hamurdan, irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde şekiller verdirmeli ve yapışmaması için de hafifçe unlanmış tepsiye döşemeli, sonra da bu patatesleri içinde kızdırılmış 1.1/4 bardak vejetalin veya rafine zeytinyağı olan tavaya atarak, harareti bir parçacık azaltmalı ve köftelerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmalı, sonra da kızartılmış bu köfteleri bir delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak, derhal servis yapmalıdır. (Köfteler pişerken çatlamaya başlarsa ateşin hararetini arttırmalıdır.
ML® Milföylü Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8084
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
3,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patatesin kabukları soyulur, irice parçalara bölünerek, bol su ile pişirilir. (Diğer haşlama patatesler gibi çok fazla pişirilmeyecek ve sarı, iyi cins patates olacaktır.) Süzgüye çıkarılır, bir kaba koyarak fırına sürülür, fırın olmazsa ateş üzerinde suyu çektirilir. Makineden geçirilir, bir yumurta sarısı, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber katılır, iyice yo-ğurulur. Kalın parmak kalınlığında yuvarlanır. Yuvarlanma tamamlandıktan sonra una, yumurtaya ve galetaya bulânıp hazırlanır. Servis edileceği zaman üçer, beşer bolca kızgın yağda kızartılır. Arzu edilen yerde garnitür olarak kullanılır. Suyu çıkmış beyaz peynir, kıyılmış maydanoz katılarak patates köftesi yapılabilir.
ML® Tekirdağ Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7493
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2006
3,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kilogram patates,
100 gram rendelenmiş kaşarpeyniri,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
2 adet yumurta,
yeterince tuz,
karabiber,
sıvıyağ
galeta unu.
Hazırlanışı:
Patatesleri soyarak haşlayalım. Daha sonra suyunu süzüp ezerek püre halinç getirelim. Mısır nişastası, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşarpeyniri, iki yumurtayı ilave edip hamur haline getirelim. Sonra elle şekiller vererek, her köfteyi galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım.
ML® Toros Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc6992
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2006
3,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
3 orta boy patates,
3 sap taze soğan,
1 küçük boy domates,
2 sivri biber,
1 çay kaşığı baharı,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
yarım demet maydanoz,
1 yemek kaşığı un,
1 yumurta, sıvı yağ
Yapılışı
Patatesleri yıkayın, tuzlu suda haşlayın ve biraz soğuyunca ezerek püre haline getirin. Soğanın kabuğunu soyun bir kaba ince ince çentin, 1 çay kaşığı tuz ile ovun, sudan geçirin, avucunuzla sıkın, patatese ekleyin. Domatesi ikiye bölün, rendeleyin. Sivri biberin sap ve tohumlarını atın, çok ince halkalar halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın, saplarını ayıklayın, yapraklarını ince ince kıyın. Köfte baharı, karabiber ve tuzu katın ve iyice karıştırın, yoğurun, ince uzun köfteler yapın. Sıvı yağı kızdırın, köfteleri önce una sonra yumurtaya batırıp kızartın. Domates yerine bir tatlı kaşığı salçayı ılık suda eritip katabilirsiniz.
ML® Pane Köfte için tıklayın
|
|