|
Patates Köftesi |
|
agali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2006
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3510
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
3,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr. patates
1 çorba kasigi margarin
1 adet yumurta
Un
1 adet rendelenmis soğan
1/4 su bardagi ufalanmis ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kizartma yagi
Karabiber
YAPILIŞI
Patatesleri soyup yumusayincaya kadar haslayin. Suyunu iyice süzüp, margarini ekleyin ve ezerek püre haline getirin. Yumurtayi, tuzu, karabiberi, soğani ve ufalanmis ekmek içini ekleyip iyice yogurun. Elinizi unlayarak yogurdugunuz karisima irice köfte sekli verin. Bir kaseye galete ununu bosaltin. Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayin ve genisçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabinda bekletin. Bu arada yagi kizdirin. Köftelerin her iki yüzünü altin rengi alincaya kadar kizartin. Yagini süzüp, servis yapin.
ML® Şehriyeli Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESI |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2793
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
4,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4-5 adet orta boy haşlanmış patates
3 adet havuç (1 tanesi içine diğerleri üstüne)
ince kıyılmış maydanoz
karabiber
pul biber
2 tatlı kaşığı mayonez
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın ve çatalla iyice ezin.1 adet havucu patatesin içine rendeleyin. Pul biber, karabiber, tuz ve sıvıyağ (salatada kullanıldığı kadar) ilave edin. Mayonezi ilave edin.(Azar azar eklenmesi mayonezin tadının ön plana çıkmaması için önemli) Hepsini birlikte iyice yoğurun. Kıvamı yumuşak olmalı. Köfte seklinde elde yuvarlayın, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş havuca batırıp servis tabağına bir yeşil bir turuncu seklinde dizin. Hem gözünüze hem de midenize hitap edecektir.
ML® Sahan Köftesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESI |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2792
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg patates
2 yumurta
2 kaşık nişasta
Tuz
Biber
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 kaşık margarin
HAZIRLANIŞI
Patatesler kabuklarıyla haşlanır, sonra soyulur ve püre yapılır. Daha sonra yumurta, nişasta, tuz ve biber üzerine ilave edilir ve hepsi birden yoğurulur. Diğer tarafta kıyma soğan ve margarinle birlikte hafifçe kavrulur. Kıyma soğuduktan sonra kıymalı harç ve yoğurduğumuz patates de soğumaya bırakılır. Her iki malzeme de soğuduktan sonra avuç içine sığacak kadarı alınıp açılır ve içine kavrulmuş kıyma konulur. Uzun veya top şekline getirildikten sonra una bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Not: Köftenin daha başarılı olması için yoğurulmuş patates 15 dakika kadar buzlukta bekletilmelidir.
ML® Sultan Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2791
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet büyük patates
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir
Bir tutam rendelenmiş küçük hindistancevizi
Panesi için:
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı çiçek yağı (kızartmak için)
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanırken kabukları çatlamasın. Soğuk suya atın, soğuttuktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Beyaz peynir, un, tuz, karabiber, hindistancevizi ve yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Dilediğiniz şekilde çok büyük olmayan köfteler yapın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağda pembeleşinceye dek kızartın.
ML® Çayır Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1282
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006
3,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta büyüklükte patates
3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır).
5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.)
Yarım demet maydanoz
2- 3 çorba kaşığı un, galeta unu
Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı.
Tuz ve karabiber.
Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulur ve rendelenir.
Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
Önce una, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır.
Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.
Not: Peynir yerine kıymalı iç de konabilir. (Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımı.) İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa batırılıp kızartılırsa Patates Kroket olur.
ML® Patatesli Kek için tıklayın ML® Patatesli Sini Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
Amazon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2005
Mesajlar: 34 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc53
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2005
4,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 iri patates
2 yumurtanın sarısı
yarım tatlı kaşığı tuz
biraz karabiber
biraz hindistancevizi rendesi
bir kapta çırpılmış 3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı galeta tozu
Patatesleri soyup dörde böldükten sonra 40 - 45 dakika pişirin. Suyunu iyice süzdükten sonra kalburdan geçirin. Daha sora tuzu biberi, yumurta sarısını, hindistancevizini katın, iyice yoğurun.
Sonra elinizi unlayıp cevizden cevizden biraz küçük köfteler yapın. Önce yumurtaya, sonra galeta tozuna buluyarak kızgın yağda kızartın.
ML® Patates Köftesi için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 04.04.2022
|
|