Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bakla Tarifleri > Patlıcan Musakkası (43 adet - 4,800,549 defa bakıldı)

Patlıcan Musakkası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcan Musakka

çikolata kahramanı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc118365
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,426 defa indirildi / yazdırıldı




Ecem Yorat

4 adet patlıcan
500 gr. kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Pul biber
Tuz

Patlıcanlar alacalı soyulur ardından isteğe göre dikdörtgen ya da yuvarlak şekilde dilimlenir. Bir tencereye sıvıyağ koyulur iyice ısınması beklenir ve patlıcanlar kızartılır. Bir tencereye az miktar sıvıyağı ve yemeklik doğradığımız soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğradığımız domatesi, pul biberi, tuzu ve sarımsakları ilave ediyoruz. Kızarttığımız patlıcanları borcama diziyoruz. Ardından hazırladığımız kıymalı harcımızı ekliyoruz. Bir miktar sıcak su ile salçayı karıştırıp sos haline getiriyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.



Musakka

ruhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc123648
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
953 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Kıyma 500 gr
Domates 350 gr
Patlıcan 200 gr
Soğan 100 gr
Yeşil acı biber 12 gr
Domates salçası 10 gr
Ayçiçeği yağı 40 ml
Sarımsak 3 gr
Tuz
Baharatlar

Patlıcanları ve domatesleri halka olarak kesin. Patlıcanları 1 saat suda bekletin. Soğan, acı biber ve sarımsağı bıçakla doğrayın.
Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 30 ml ayçiçeği yağı dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın.
Geri sayım başladıktan sonra hazneye kıyma, soğan, sarımsak ve domates salçasını koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin ve sonra "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Hazır kıymayı ayrı kaba koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içini ayçiçeği yağı (10 ml) ile yağlayın, malzemeleri aşağıdaki sırayla tabaka tabaka koyun: patlıcan, kıyma, domates, acı biber. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Patlıcan Musakka

ana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc124476
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017
1,099 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

1250 gr. Patlıcan
50 ml Zeytinyağı
1 Soğan, doğranmış
30 gr. Tereyağ
750 gr. Kıyma
1 Konserve Domates (480 gr.)
2 yemek kaşığı Maydanoz, kıyılmış
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı Galeta Unu
2 Yumurta akı
500 ml Beşamel sos
2 Yumurta sarısı
Üstünü kızartmak için:
100 gr. Gouda peynir, rendelenmiş

Patlıcanları yaklaşık 1cm kalınlığında doğrayın, üstüne tuz serpin ve yaklaşık 20 dakika çekmesini bekleyin.
Soğanları tereyağında döndürün, kıymayı ilave edin ve karıştırarak kavurun.
Doğradığınız domatesleri, maydanozları ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve yaklaşık 15 dakika düşük ayarda pişirin. Galeta unu ve yumurta akını içine karıştırın.
Patlıcan dilimlerini çok az suda yıkayın, kurulayın ve zeytinyağında altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın.
Sufle kalıbına patlıcanların yarısını dizin.
Et-domates karışımını üstüne dağıtın.
Kalan patlıcanları üstüne dağıtın. Yumurta sarısı ve peynirin üçte ikisini beşamel sosla karıştırın. Sosu patlıcanların üzerine sürün, kalan peynirleri de üstüne serpin ve altın sarısı renginde pişirin.


Patlıcan Musakka

not defteri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc133375
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
858 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr. kıyma
2 patlıcan
2 domates
3-4 yeşil biber
1 soğan
1 kaşık salça
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz

Patlıcanları yıkayıp bir parmak genişliğinde kesip tuzlu suda 5 dakika bekletip kağıt havluya alıp suyunu çekmesini sağlıyoruz ve kızgın yağda çok pişmeyecek şekilde kızartıp geniş fırın kabının tabanına diziyoruz.
Öte yandan soğanı biberleri soyulmuş domatesleri rondodan geçiriyoruz.
Tavaya yağ koyup kızdırıyoruz soğan biber ve domates karışımını kavuruyoruz.
Daha sonra kıymayı ve salçayı ilave edip 2-3 dk. soteliyoruz. 1 diş sarımsağımızı, tuz ve karabiberi de ilave edip ateşten alıyoruz ve tenceredeki patlıcanlarımızın üzerine seriyoruz.
Üzerine 1 su bardağı su gezdirip fırında yaklaşık 10 dakika pişirip servis yapıyoruz.



Patlıcan Musakka

tuzak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc136122
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
739 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
300 gr kıyma
2 büyük soğan
4 adet domates
6-7 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Sıvıyağı
1 1/2 su bardağı et suyu veya su
İsteğe bağlı olarak, maydanoz, kimyon ve kekik eklenebilir

Patlıcanların kabuklarını alaca soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Bir kapta üzerlerine bol tuz serpip, acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın, patlıcanları alt üst ederek hafif kızartın. Kağıt peçete üzerine çıkartıp, fazla yağlarını süzdürün.
Bir tencerede tereyağını eritin, ince doğranmış soğanı arasıra karıştırarak birkaç dakika kavurun. Sonra kıymayı ilave edin, ardından biberleri ilave edip biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Arzuya göre, içine ince kıyılmış maydanoz ilave edip, ocağın altını kapatın.
Geniş bir tencereye, kızarmış patlıcanların yarısını dizin, hazırladığınız iç'i üzerine yayın. Kabukları soyup, halka halka doğranmış domatesi yerleştirin. Kalan patlıcanları üzerine dizin. En üste tekrar halka doğranmış domates ve birkaç kızarmış sivri biber dizin.
Arzuya göre çok az kimyon ve kekik ile tatlandırabilirsiniz. Bir çay bardağı kadar sıcak su katarak, kısık ateşte 10 - 15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.

Not: Bu tarif fırında da hazırlanabilir.



Patlıcan Musakka

ferzan ata
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2017
Mesajlar: 48
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc140438
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019
701 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Patlıcan, 3 ya da 4 tane işinizi görecektir.
300-350 gr kıyma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
Sarımsak
1 kaşık salça
Zeytinyağı
Baharat
Tuz


Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları, yuvarlak bir şekilde dilimleyin. Ardından derin bir kabın içine tuzlu su koyun ve dilimlediğiniz patlıcanları da bu kabın içerisinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra yanmaz tavanın için patlıcanları çok az miktarda bir yağ ile kızartın.
Üzerine, soğanı, biberi, küçük küçük doğranmış domatesleri, sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Domatesler suyunu çektiğinde ise üzerine bir bardağın yarısı kadar su koyun v tekrar çekilene kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında ise başka bir tencerenin dibine patlıcanlarınızı dizin ve üzerie kıyma harcınızı dökün. Üzerine bir bardak su ekleyip ağzını kapatın. Eğer yemeğinizi süslemek istiyorsanız biber ve domates dilimleri koyabilirsiniz. Bu şekilde de 15 ila 20 dakika pişirirseniz yemeğiniz sunuma hazır olacaktır.



Patlıcan Musakka

sofa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2019
Mesajlar: 26
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc143069
Gönderme Tarihi: 28.May.2019
533 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 adet tombul patlıcan
1 kilogram orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
4 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı beyaz şarap
2 su bardağı rende kaşar peyniri
4 su bardağı beşamel sos
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet çırpılmış yumurta

Patlıcanları ister alaca olarak isterseniz tamamen soyun. Yarım santimetrelik halkalar halinde dilimleyip su dolu bir tasın içine koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz atarak en az 30 dakika acı suyunun çıkması için bekletin.
Bir taraftan derin bir tavaya kıymayı, çok ince yemeklik kıyılmış soğanı ve zeytinyağını koyup orta ateşin üzerinde karıştırarak kavurun. Yaklaşık 10-12 dakika sonra kıymanın rengi iyice kahveleştiğinde altını söndürün.
Bu arada beşamel sosu da hazırlayın. Bunun için ufak bir tencereye yağı koyun, erir erimez unu ekleyip kavurmaya başlayın. Unun rengi sararmaya başladığında azar azar sütü ilave ederken, sürekli karıştırmaya da devam edin. Tuz ve karabiberi de serpiştirip katılaşıncaya kadar pişirin. Sos kaynadıktan 1 dakika sonra ocağın altını söndürün, içine çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın ve bir kenarda arada karıştırarak beklemeye bırakın.
Patlıcanların suyunu süzüp, kağıt peçete arasında kurulayın ve bol kızgın yağda kızartın. Musakkayı yapmak üzere, en az 40 santimetre uzunluğunda ve 2-3 parmak derinliğindeki fırın kabını önünüze alın. En alt sıraya kızarmış patlıcanların yarısını dizin. Üzerine 1 su bardağı rende peyniri serpin. Kıymalı harcınızın hepsini kalın bir kat olacak şekilde yayın. En üste koyu kıvamdaki beşamel sosu da dikkatli bir şekilde boşaltın.
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Eğer varsa üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peynirini de serpin. Yaklaşık 35-40 dakika pişirip çıkarın.



Musakka

hacı karagöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.08.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc152508
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
347 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy çarliston biber
4 adet orta boy patlıcan
300 gram az yağlı kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 adet domates
1 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı

Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin. Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın. Domatesler piştikten sonra ocaktan alın. Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün. Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin.



Patlıcan Musakka

peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc154794
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
355 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

4 adet orta boy patlıcan
350 gr kıyma
3 adet çarliston biber ya da köy biberi
2 adet domates (rendelenmiş ya da küçük doğranmış)
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su

İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.
Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
Patlıcanlar kızardıktan sonra yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın.
Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun.
Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün.
1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.



Patlıcan Musakka

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156775
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2021
222 defa indirildi / yazdırıldı




2 orta boy patlıcan (dilimlenmiş)
Kızartmak için sıvı yağ
1 büyük soğan (doğranmış)
2 diş sarmısak (ezilmiş)
1/2 kg. kuzu veya dana kıyması
Maydanoz
Karabiber
Köfte baharatı
Tuz
3 yemek kaşığı domates salçası
1/2 kg. haşlanmış dilimler halinde kesilmiş patates
Sosu için:
25 gr. tereyağı veya margarin
40 gr. un
1/2 Lt. süt
Köfte baharatı
Tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı

Patlıcanlar kurulanarak kızgın yağda kızartılır. Bitince aynı yağda soğan ve sarmisak pembeleşinceye kadar kızartılıp kıyma eklenir. Maydanoz, köfte baharı, karabiber, tuz ilave edilir ve 3 kaşık domates salçası ile sulandırılır. Yüksek kenarlı bir servis tabağına bir kat kıyma, bir kat patlıcan koyularak dizilir. En üste dilimlenmiş patatesler dizilir.
Tereyağ eritilerek un ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur, daha sonra azar azar süt ilave edilerek iyice karıştırılır. Baharatlar eklenir, biraz soğuyunca bir kapta iyice çırpılmış yumurta akına azar azar ilave edilerek alıştırılır. Yumurta akı alıştıktan sonra sütlü sosa ilave edilir, patateslerin üzerine dökülür.
Orta hararetli fırında sos kabarıp pembeleşinceye kadar takriben 25-30 dakika pişirilir.


Patlıcan Musakka

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157352
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
500 gram kıyma
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 büyük diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su

Patlıcanları pijama şeklinde soyduktan sonra 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. İç harcı için doğranmış soğanı ve biberi tencereye alın sıvı yağ ile biraz kavurun. Ardından domatesi ve salçayı ekleyip karıştırın. Son olarak sarımsak, kıyma ve baharatları ekleyip kıyma pişene kadar kavurun.
Patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra kızgın bol yağda kızartın ve sonra tepsiye tek sıra halinde dizin. Üzerine iç harcı ekleyip bir sıra daha kızarmış patlıcan dizin. 2 su bardağı sıcak suya yarım yemek kaşığı domates salçası ekleyip çırptıktan sonra tepsinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.



Patlıcan Musakka

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157648
Gönderme Tarihi: 08.May.2021
202 defa indirildi / yazdırıldı




5 orta boy patlıcan
100 gram margarin
2 adet soğan
250 gram kıyma
3 orta boy domates
5 yeşilbiber
1 kahve kaşığı karabiber
3/4 su bardağı su veya et suyu
2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Soğanlar ince ince doğranır ve zeytinyağı ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte pişirilir.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca, kıyma ilave edilerek karıştırmaya ara vermeden devam edilir.
Kıymanın rengi değişinceye kadar kavurduktan sonra karabiber ile tuz serpilir.
Kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domates katılır ve tenceredeki malzeme domates iyice eriyip suyunu çekene kadar pişirilir.
Patlıcanlar alacalı soyulur. 2 parmak eninde yuvarlak dilimler halinde doğranır ve tuzlanıp yarım saat kadar bekletilir.
Acı suyu çıkan patlıcanlar bol su ile yıkanır.
Patlıcanları kızartmak için tavaya yeterince zeytinyağı koyup kızdırılır ve Patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.
Kızaran patlıcanlar kevgirle yağı süzülerek alınır ve tenceredeki malzemenin üstüne yerleştirilir.
Küçük parçalar halinde doğranmış biberleri ve domatesleri de ilave ettikten sonra tencerenin kapağı kapatılır, hafif ateşe oturtulur.
Patlıcanlar yarım saat piştikten sonra ateşten indirilir ve servis tabağına alınır.
Arzu ederseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.


Patlıcan Musakka

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158242
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021
313 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 soğan
2 domates
3-4 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 kaşık zeytinyağı
Sıvıyağ

Patlıcanları çizgili olarak doğrayıp 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve tuzlu suda acısının çıkması için yaklaşık 20 dakika bekletin. Ardından soğanları yemeklik doğrayıp yağda hafif kavurun, üzerine kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve sulandırdığınız salçayı ekleyin. Harcı karıştırıp biraz tuz ve karabiber ekleyin. Acı suyu çıkan patlıcanları önce süzün sonra havlu peçete ile kurutun. Daha lezzetli olması için patlıcanları sıvıyağ ile biraz rengi dönene kadar kavurun. Pişen patlıcanları borcama yatay olarak dizin. Üzerine kıymalı harcı dökün. Domatesi ve biberleri dilimleyip harcın üstüne dizin. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Biraz ılıyınca servise hazır demektir.



Patlıcan Musakka

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158644
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
215 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 patlıcan
250 gram kıyma
1 kuru soğan
2 domates
2 sivri biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
2 çay bardağı salçalı su
Sıvı yağ

Patlıcanlar yıkandıktan sonra alacalı soyulur ve yuvarlak olarak doğranır.
Tuzlanarak az su da bekletilir.
Bir kağıt havluyla kurulanır.
Sonrasında bir tavada pembeleşene kadar kızartılır.
Bu arada bir tencerede zeytinyağı eklenerek, doğranmış soğan ve biber sotelenir.
İçerisine kıyma konularak iyice kavrulması sağlanır son olarak domates eklenir ve az suyu çekene kadar pişirilir.
İndirmeye yakın tuz ve karabiber atılır.
Ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz konur ve karıştırılır.
Yayvan kapaklı bir tavaya kızartılan patlıcanlar konularak üzerine kıymalı harç dağıtılarak aktarılır.
Üzerine salçalı su konur ve pişmeye bırakılır.
15 dakika yeterli olacaktır.



Patlıcan Musakka

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159104
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
336 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kıyma
4 adet patlıcan
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Pul biber
Karabiber
Tuz

Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun ve yuvarlak dilimleyin.
Ardından patlıcanların kararmasını önlemek için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
Tuzlu sudan çıkardığını patlıcanları iyice kurulayın ve yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için de havlu kağıt üzerine koyun.
Yağı ve kıymayı bir tavaya alın ve güzelce kavurun. Daha sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanı, rendelenmiş domates, salça, biber ve sarımsağı ekleyin.
Daha sonra domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak su ilave edin ve suyunu çekene pişirin.
Fırın tepsisinin tabanına patlıcanları dizin, üzerine kıymalı harcı yayın.
Yemeğinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve 15 dakika kadar pişirin.
Dilerseniz pilav ve yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.



Patlıcanlı Musakka

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160162
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı




6 tane patlıcan
8 tane yeşil biber
400 gram kıyma
1 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
4 tane domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 paket krema
Karabiber
Tuz
Kekik
Üzeri için:
Maydanoz
Kaşar

Patlıcanları alacalı soyun ve tekerlek şeklinde doğrayın. 15 dk tuzlu suda bekletin bu patlıcanların acısını alacaktır. Patlıcan ve biberleri kızartın ve bu kızarttığınız sebzeleri fırın kabının tabanına döşeyin. Sarımsak ve soğanı farklı bir yerde pembeleşinceye kadar pişirin. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekinceye kadar soteleyin. Domates, salça, krema ve baharatları ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen sosu patlıcanların üzerine yayın. Maydanoz ve rende kaşarı sosun üzerine koyun. 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Patlıcan Musakka

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160608
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2021
176 defa indirildi / yazdırıldı




4 patlıcan
250-300 gr kıyma
1 domates
1 kuru soğan
Sarımsak
1 demet maydanoz
Zeytinyağı
Baharat
Tuz
Üzeri için:
3 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Çeri domates
Su

Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları yuvarlak şekilde dilimleyin. Derin bir kabın içinde tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
Daha sonra yanmaz tavanın içinde çok az yağ ile kızartın. Fazla yağını çekmesi için bir havlu kağıdın üzerine alın.
Başka bir tencerede ise kıymayı kavurun. Üzerine, soğanı, küçük küçük doğranmış domatesleri, sarımsağı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.
Son olarak maydanozları da ekleyip ocaktan alın.
Bir borcama kızarmış patlıcan dilimlerini dizin. Kıymayı üzerine boşaltın ve yayın.
Ayrı bir kabın içinde salça, tuz ve sıcak suyu karıştırın.
Daha sonra patlıcan ve kıymaların üzerine güzelce gezdirin.
Üzerini seri domates ve biberlerle süsleyin.
180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis edin.

Not: Üzerine dilerseniz beşamel sos hazırlayabilir ve kaşarla süsleyebilirsiniz.


Patlıcan Musakka

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166889
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr kuzu kıyma
2 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet dolmalık biber
100 gr küp doğranmış domates
½ su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber

Patlıcanların sap kısımlarını kesin. Patlıcanları çizgi çizgi soyun, halka halka dilimleyin ve tuzlu suda bekletin. Soğanı yemeklik, domatesi halka halka, dolmalık biberi küp küp doğrayın. Patlıcanların suyunu sıkıp kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve soğanı kavurun, Kıymayı da ekleyin ve kavrulduktan sonra küp küp doğradığınız biberi ilave edin. Biberler yumuşadığında küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin. Karıştırın ve domateslerin yumuşamasını bekleyin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın kabına önce patlıcanların bir kısmını dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın ve kalan patlıcanları da dizin. Halka dilimlenmiş domateslerle süsledikten sonra 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Taze maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.



Patlıcan Musakka

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171860
Gönderme Tarihi: 05.May.2023
106 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 adet soğan
2-3 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
Yarım çay bardağından fazla zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 avuç çeri domates
1 tatlı kaşığı salça

Kıyma, küp şeklinde doğranmış soğan ve biberleri yağda kavuruyoruz. Ardından salça, tuz ve sıcak su ilave edip karıştırıyoruz. Hafifçe pişirip ocaktan alıyoruz. Yayvan bir tencereye alacalı soyduğumuz ve dilimlediğimiz patlıcanları yerleştiriyoruz. Üzerine az zeytinyağı gezdiriyoruz. Ardından kıymalı harcı her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz. Üstüne çeri domates koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dakika pişiriyoruz.


Patlıcan Musakka

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172507
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
116 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1 kg patlıcan
40 g tuz, patlıcanın acısını çıkartmak için
500 ml zeytinyağı, patlıcanları kızartmak için
2 adet orta boy soğan, ince doğranmış
250 g az yağlı kuzu veya dana kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
3 adet orta boy domates
200 ml et suyu

Patlıcanları alaca soyun ve halka halka doğradıktan sonra tuzlayın. 30 dakika bekleterek acısını alın. Yıkadıktan sonra kurulayın.
Patlıcanları kızgın yağda kızartın. Yağının süzülmesi için bir kâğıt havlu üzerinde bekletin.
Soğanı kıymayla kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin.
Patlıcanları küçük bir tepsiye yan yana dizin, üzerine kıymayı döşeyin.
Domatesi ezerek suyunu et suyuyla birlikte çoğaltarak yemeğin üzerine dökün. Fırında orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Tepsiyle sofrada servis edin.

Not: Musakka Osmanlı mutfağından miras kalan bir etli sebze pişirme tekniğidir. Sebzeler önce kızartılır, daha sonra kavrulmuş kıymayla birlikte hafifçe pişirilir. Kabak, patates, pırasa, şalgam ve benzeri her türlü sebzeyi aynı şekilde pişirmek mümkündür.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.06.2024






Patlıcan Musakkası Tarifleri Bakla Tarifleri



(43 adet Patlıcan Musakkası 4,800,549 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort