|
Musakka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178486
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2024
75 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet orta boy patlıcan
350 gram kıyma
3 adet çarliston biber
2 adet rendelenmiş domates
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
Musakka tarifi için önce patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
Ardından patlıcanların yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın. Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün. 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin. İstenen yumuşaklığı yakaladığınızda ocağı kapatın. Musakka tarifi hazır.
|
Patlıcan Musakka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179119
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet orta boy patlıcan
300 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ (kızartma için)
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Beşamel Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin.
Tuzlu suyun içinde 20 dakika kadar bekletip acısının çıkmasını sağlayın, ardından iyice kurulayın.
Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlayın.
Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
Yeşil biberleri de ince ince doğrayın.
Bir tencerede biraz sıvı yağ ile soğanları ve sarımsakları kavurun.
Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberleri ekleyin ve karıştırın.
Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
Domates salçasını ekleyip karıştırın.
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Tereyağını bir tencerede eritin. Yavaş yavaş sütü ekleyerek sürekli karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
Fırın kabının tabanına bir sıra kızartılmış patlıcan dizin.
Üzerine kıymalı harçtan bir kat koyun.
Bu işlemi patlıcanlar ve kıymalı harç bitene kadar tekrarlayın.
En üste beşamel sosu dökün ve eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
|
Patlıcan Musakka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179319
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2024
49 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
2 adet orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
3 diş sarımsak
1 orta boy yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Öncelikle tenceremize etimizi koyup kapağımızı kapatalım. Etimiz suyunu çektikten sonra tereyağı ve soğanı ekleyip bi 10 dk kavurulmasını bekleyelim. Bir yandan da patlıcanımızı kızartalım. Daha sonra biberimizi, sıvı yağımızı ekleyelim,5 dk sonrada domatesimizi ekleyelim. Domates kendini saldıktan sonra, salçamızı ekleyip karıştırdıktan sonra. Kızartmış olduğumuz patlıcanlarımızı ekleyelim. Hemen ardından baharatlarımızı ekleyip karıştıralım. Ve kapağımızı kapatıp pişmeye bırakalım.
Not: Ben çok yağ kullanmadım, ne kadar kızartırken patlıcanın yağını süzsek de yemekte yağ kendisini salıyor, yağ yerine su da ilave edebiliriz. Kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim.
|
Patlıcan Musakka |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180759
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet büyük patlıcan
300 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
Maydanoz
Patlıcanları alacalı soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suda 20-30 dakika bekletip acısını çıkarın. Ardından süzün ve kurulayın.
Tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Patlıcanları her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluya koyun.
Ayrı bir tavada küçük doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış domatesleri ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Domatesler yumuşayınca sıcak suyu ekleyip birkaç dakika pişirin.
Fırın kabına bir kat patlıcan, bir kat kıymalı harç olacak şekilde dizin. Üzerine kalan sosu dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
|
|