|
Pazı Kavurması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160163
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet pazı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Pul biber
Tuz
Pazıların yapraklarını iyice temizleyin ve bir parmak kalınlığında saplarıyla beraber doğrayın. Doğradığınız sapları ayrı bir yere alın ve daha sonra bir tencerede tereyağını eritip, zeytinyağı ekleyin. Yağa ilk önce pazının saplarını atın ve beş dakika kavurun. Yapraklarını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Tuz ve biberi ekleyip, ara ara karıştırın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirdikten sonra ayrı bir kapta yumurtaları kırıp çırpın. Pazının üzerine döküp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dakika daha pişirin. Pazı kavurmasını sıcak sıcak servis edin.
|
Pazı Kavurması |
|
Hamdi Özmurat
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc134185
Gönderme Tarihi: 18.May.2018
870 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bağ pazı yaprağı
1 büyük soğan
1 tutam tuz
1 tutam kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tencereye su koyup kaynatalım pazı yapraklarını yıkayıp suyun içine alalım ve 5.6 dakika haşlayalım. Suyunu süzelim ve ilk sıcaklığı çıkınca iyice sıkalım suyunu tamamen çıkaralım. Soğanı piyazlık doğrayalım tencereye sıvıyağ koyup kızdıralım. Soğanı tencereye alıp iyice kavuralım. Daha sonra pazılarımızı birkaç yerden keselim ve tencereye alalım tuz ve kırmızı biber ekleyelim. 2-3 dakika kavuralım, servis yapalım.
|
Pazı Kavurması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96288
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pazı
2-3 soğan
½ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Pazılar yıkanıp ayıklanır.
İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur.
Konkase doğranmış domatesler eklenerek biraz daha kavrulur.
Pazılar eklenerek sadece yağı kalana kadar pişirilir.
Karabiber atılarak karıştırılır ve ateşten alınır.
|
Pazı Kavurma |
|
bambu
Aşçı
Kayıt: 21.01.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc95285
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2014
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pazı
4 adet yumurta
1 adet soğan
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber, tuz, karabiber
Öncelikle pazıları iyice yıkayın. Saplarını ve yapraklarını ince ince kıyın. Soğanı rendeleyip tavada zeytinyağı ve az salça ile 5 dakika kavurun. Daha sonra üzerine kıyılmış taze soğanı ve pazıları ekleyip birlikte 10 dakika kavurun ve isterseniz üzerine yumurtaları kırın. 5 dakika daha pişirip ikram edin.
|
Pazı Kavurması |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94255
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2013
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pazı
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Öncelikle pazıları iyice yıkayın. Saplarını ve yapraklarını ince ince kıyın. Soğanı rendeleyip tavada zeytinyağı ile 5 dakika kavurun. Daha sonra üzerine pazıları ekleyip birlikte 10 dakika kavurun ve ister sıcak ister soğuk olarak ikram edin.
Not: Çok kolay ve her yemeğin yanında uyumlu bir kavurmadır bu. İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da harika oluyor.
|
Pazı Kavurması |
|
Taciser
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc84831
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2012
3,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo pazı
1 soğan
3 diş sarımsak
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 domates
Pazıları çok iyice yıkayın. Süzülmeye bırakın. Tencereye zeytinyağını ve rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ince kıyılmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kıyılmış pazıları da ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Zeytinyağı ile pişirildiği için soğuk olarak servis yapılabilir. Yanında sarımsaklı yoğurtla ikram edilebilir.
|
PAZI KAVURMA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84401
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012
2,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 demet pazı
1/2 kaşığı tuz
Az karabiber
1 kahve kaşığı karbonat
Az rende hindistancevizi
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kahve fincanı et suyu
3 adet iri soğan ince kıyılmış
1) Pazıların yapraklarını ayıklayıp 3 defa bol su ile yıkayınız.
2) Sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat bulunan bol kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp üzerine soğuk su akıtarak soğutup iyice sıkarak bir tahtanın üzerine çıkarıp ince olarak kıyınız.
3) Bir tencereye yağı koyup eritiniz. Soğanı ilâve edip karıştırarak ağır ateşte soğanı sarartmadan 7-8 dakika kavurunuz.
4) Pazıyı, tuzu, biberi, hindistancevizini ve suyunu ilâve ederek 15 dakika ağır ateşte kavurup servis yapınız.
Not: Pazı Kavurması'nın kapağını kapatmayınız; rengini kaybeder.
|
Pazı Kavurması |
|
seyrani
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc83429
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2012
2,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pazı
1 soğan
3 adet taze soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema
Pazıları çok iyi yıkayın. Sap kısımlarını ayırıp bir kenarda bekletin. Yapraklarını ince ince kıyın. Tencerede tereyağını eritip içine iri doğranmış soğanı ekleyip 10 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve doğranmış pazı saplarını da içine ekleyip 10 dakika daha pişirin. Bu arada içine pazı yapraklarını ekleyip tuz ve baharatını ilave ederek kapağını kapatın. 5 dakika daha piştikten sonra üzerine çiğ kremayı ya da süt ekleyip bir taşım kaynatın.
|
Pazı Kavurma |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc74316
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
3,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pazı
1 adet soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmız biber
2 adet çarliston biber
Pazıların yapraklarını irice doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup doğranmış soğanları üç dakika sote edin. Üzerine uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi ve çarliston biberi ekleyin. Sarımsak ve pazı yapraklarını ekleyip 10 dakika pişirin.
|
Pazı Kavurması |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6989
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
4,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 demet pazı (600-700 gram)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 orta boy soğan, tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
Yapılışı:
Pazıları yıkayın, herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, damarlı kısmını çıkartıp 2 santim uzunluğunda doğrayıp bir kenara ayırın, yaprakları ince ince kıyın. Soğanın kabuğunu soyun, küçük küp şeklinde çentin. Geniş bir tava veya tencereye zeytinyağını koyun, soğanları atın, çevirerek iki dakika kavurun, pazı saplarını atın, üç dakika daha kavurun, fıstıkları ekleyin. İki dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, en son pazı yapraklarını atın. Hepsini alt üst ederek beş dakika daha pişirin, tuzunu ve biberini ekleyin, ılık veya soğuk olarak servis yapın. Arzu ederseniz üzerine yoğurt (sarımsaklı) koyabilirsiniz
|
Pazı Kavurması |
|
lekelimelek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2006
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR |
Kısa URL: https://ml.md/lc3503
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
4,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pazı
3 orta boy soğan
1 kahve fincani ayçiçek yagi
1 yemek kasigi margarin
Tuz
Karabiber
1 kahve fincani su
1. Pazilarin kalin saplarini kesin, yaprak yaprak yikayin. Bir tencereye yerlestirip üzerine 1 bardak sicak su ekleyin ve 1 tatli kasigi tuz koyun. Kapali olarak 10 dk haslayin. Suyunu süzüp irice dograyin.
2.Ince dogranmis soğanlarla yagi, kisik ateste 10 dk börttürün. Kiyilmis paziyi katin, karistirarak altüst yapin; 1 kahve fincani su, tuz, karabiber ilave edin.
|
Pazı Kavurması |
|
alperA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2005
Mesajlar: 2840 Şehir: Kavaklıdere/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1477
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006
5,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bağ pazı
karbonat
3 çorba kaşığı tepeleme margarin
3 iri soğan, ince kıyılmış
tuz
karabiber
1 kahve finacnı et suyu yada su
Pazı iyice yıkandıktan sonra içinde karbonat bulunan suda 5 dakika haşlayıp çıkarın, soğuk suya atarak süzün. Bir tencerede yağı eritin, soğanı atarak sarartmadan 1-2 defa çevirin. Diğer malzemenin hepsini koyarak 15 dakika kavurup ateşten alın.
|
|