Kısa URL: https://ml.md/lc134185
Gönderme Tarihi: 18.May.2018
883 defa indirildi / yazdırıldı
2 bağ pazı yaprağı
1 büyük soğan
1 tutam tuz
1 tutam kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tencereye su koyup kaynatalım pazı yapraklarını yıkayıp suyun içine alalım ve 5.6 dakika haşlayalım. Suyunu süzelim ve ilk sıcaklığı çıkınca iyice sıkalım suyunu tamamen çıkaralım. Soğanı piyazlık doğrayalım tencereye sıvıyağ koyup kızdıralım. Soğanı tencereye alıp iyice kavuralım. Daha sonra pazılarımızı birkaç yerden keselim ve tencereye alalım tuz ve kırmızı biber ekleyelim. 2-3 dakika kavuralım, servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc160163
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
313 defa indirildi / yazdırıldı
2 demet pazı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Pul biber
Tuz
Pazıların yapraklarını iyice temizleyin ve bir parmak kalınlığında saplarıyla beraber doğrayın. Doğradığınız sapları ayrı bir yere alın ve daha sonra bir tencerede tereyağını eritip, zeytinyağı ekleyin. Yağa ilk önce pazının saplarını atın ve beş dakika kavurun. Yapraklarını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Tuz ve biberi ekleyip, ara ara karıştırın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirdikten sonra ayrı bir kapta yumurtaları kırıp çırpın. Pazının üzerine döküp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dakika daha pişirin. Pazı kavurmasını sıcak sıcak servis edin.