Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sarımsak Tarifleri > Pazı Kavurması (12 adet - 1,858,920 defa bakıldı)

Pazı Kavurması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pazı Kavurması

alperA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2005
Mesajlar: 2840
Şehir: Kavaklıdere/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1477
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006
5,659 defa indirildi / yazdırıldı




3 bağ pazı
karbonat
3 çorba kaşığı tepeleme margarin
3 iri soğan, ince kıyılmış
tuz
karabiber
1 kahve finacnı et suyu yada su

Pazı iyice yıkandıktan sonra içinde karbonat bulunan suda 5 dakika haşlayıp çıkarın, soğuk suya atarak süzün. Bir tencerede yağı eritin, soğanı atarak sarartmadan 1-2 defa çevirin. Diğer malzemenin hepsini koyarak 15 dakika kavurup ateşten alın.


Pazı Kavurması

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc6989
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
4,359 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 demet pazı (600-700 gram)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 orta boy soğan, tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber

Yapılışı:
Pazıları yıkayın, herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, damarlı kısmını çıkartıp 2 santim uzunluğunda doğrayıp bir kenara ayırın, yaprakları ince ince kıyın. Soğanın kabuğunu soyun, küçük küp şeklinde çentin. Geniş bir tava veya tencereye zeytinyağını koyun, soğanları atın, çevirerek iki dakika kavurun, pazı saplarını atın, üç dakika daha kavurun, fıstıkları ekleyin. İki dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, en son pazı yapraklarını atın. Hepsini alt üst ederek beş dakika daha pişirin, tuzunu ve biberini ekleyin, ılık veya soğuk olarak servis yapın. Arzu ederseniz üzerine yoğurt (sarımsaklı) koyabilirsiniz


Pazı Kavurması

lekelimelek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2006
Mesajlar: 49
Şehir: IZMIR
Kısa URL: https://ml.md/lc3503
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
4,221 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg pazı
3 orta boy soğan
1 kahve fincani ayçiçek yagi
1 yemek kasigi margarin
Tuz
Karabiber
1 kahve fincani su

1. Pazilarin kalin saplarini kesin, yaprak yaprak yikayin. Bir tencereye yerlestirip üzerine 1 bardak sicak su ekleyin ve 1 tatli kasigi tuz koyun. Kapali olarak 10 dk haslayin. Suyunu süzüp irice dograyin.
2.Ince dogranmis soğanlarla yagi, kisik ateste 10 dk börttürün. Kiyilmis paziyi katin, karistirarak altüst yapin; 1 kahve fincani su, tuz, karabiber ilave edin.


Pazı Kavurma

temaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc74316
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
3,049 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet pazı
1 adet soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmız biber
2 adet çarliston biber

Pazıların yapraklarını irice doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup doğranmış soğanları üç dakika sote edin. Üzerine uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi ve çarliston biberi ekleyin. Sarımsak ve pazı yapraklarını ekleyip 10 dakika pişirin.


Pazı Kavurması

Taciser
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2012
Mesajlar: 21
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc84831
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2012
3,009 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo pazı
1 soğan
3 diş sarımsak
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 domates

Pazıları çok iyice yıkayın. Süzülmeye bırakın. Tencereye zeytinyağını ve rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ince kıyılmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kıyılmış pazıları da ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Zeytinyağı ile pişirildiği için soğuk olarak servis yapılabilir. Yanında sarımsaklı yoğurtla ikram edilebilir.


Pazı Kavurması

seyrani
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2012
Mesajlar: 24
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc83429
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2012
2,640 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet pazı
1 soğan
3 adet taze soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema

Pazıları çok iyi yıkayın. Sap kısımlarını ayırıp bir kenarda bekletin. Yapraklarını ince ince kıyın. Tencerede tereyağını eritip içine iri doğranmış soğanı ekleyip 10 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve doğranmış pazı saplarını da içine ekleyip 10 dakika daha pişirin. Bu arada içine pazı yapraklarını ekleyip tuz ve baharatını ilave ederek kapağını kapatın. 5 dakika daha piştikten sonra üzerine çiğ kremayı ya da süt ekleyip bir taşım kaynatın.


PAZI KAVURMA

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84401
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012
2,592 defa indirildi / yazdırıldı




3 demet pazı
1/2 kaşığı tuz
Az karabiber
1 kahve kaşığı karbonat
Az rende hindistancevizi
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kahve fincanı et suyu
3 adet iri soğan ince kıyılmış

1) Pazıların yapraklarını ayıklayıp 3 defa bol su ile yıkayınız.
2) Sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat bulunan bol kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp üzerine soğuk su akıtarak soğutup iyice sıkarak bir tahtanın üzerine çıkarıp ince olarak kıyınız.
3) Bir tencereye yağı koyup eritiniz. Soğanı ilâve edip karıştırarak ağır ateşte soğanı sarartmadan 7-8 dakika kavurunuz.
4) Pazıyı, tuzu, biberi, hindistancevizini ve suyunu ilâve ederek 15 dakika ağır ateşte kavurup servis yapınız.

Not: Pazı Kavurması'nın kapağını kapatmayınız; rengini kaybeder.


Pazı Kavurma

bambu
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.01.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc95285
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2014
2,534 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo pazı
4 adet yumurta
1 adet soğan
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber, tuz, karabiber

Öncelikle pazıları iyice yıkayın. Saplarını ve yapraklarını ince ince kıyın. Soğanı rendeleyip tavada zeytinyağı ve az salça ile 5 dakika kavurun. Daha sonra üzerine kıyılmış taze soğanı ve pazıları ekleyip birlikte 10 dakika kavurun ve isterseniz üzerine yumurtaları kırın. 5 dakika daha pişirip ikram edin.


Pazı Kavurması

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc94255
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2013
2,324 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo pazı
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak

Öncelikle pazıları iyice yıkayın. Saplarını ve yapraklarını ince ince kıyın. Soğanı rendeleyip tavada zeytinyağı ile 5 dakika kavurun. Daha sonra üzerine pazıları ekleyip birlikte 10 dakika kavurun ve ister sıcak ister soğuk olarak ikram edin.

Not: Çok kolay ve her yemeğin yanında uyumlu bir kavurmadır bu. İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da harika oluyor.


Pazı Kavurması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96288
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
2,182 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg pazı
2-3 soğan
½ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Pazılar yıkanıp ayıklanır.
İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur.
Konkase doğranmış domatesler eklenerek biraz daha kavrulur.
Pazılar eklenerek sadece yağı kalana kadar pişirilir.
Karabiber atılarak karıştırılır ve ateşten alınır.


Pazı Kavurması

Hamdi Özmurat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc134185
Gönderme Tarihi: 18.May.2018
870 defa indirildi / yazdırıldı




2 bağ pazı yaprağı
1 büyük soğan
1 tutam tuz
1 tutam kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Tencereye su koyup kaynatalım pazı yapraklarını yıkayıp suyun içine alalım ve 5.6 dakika haşlayalım. Suyunu süzelim ve ilk sıcaklığı çıkınca iyice sıkalım suyunu tamamen çıkaralım. Soğanı piyazlık doğrayalım tencereye sıvıyağ koyup kızdıralım. Soğanı tencereye alıp iyice kavuralım. Daha sonra pazılarımızı birkaç yerden keselim ve tencereye alalım tuz ve kırmızı biber ekleyelim. 2-3 dakika kavuralım, servis yapalım.



Pazı Kavurması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160163
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı




2 demet pazı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Pul biber
Tuz

Pazıların yapraklarını iyice temizleyin ve bir parmak kalınlığında saplarıyla beraber doğrayın. Doğradığınız sapları ayrı bir yere alın ve daha sonra bir tencerede tereyağını eritip, zeytinyağı ekleyin. Yağa ilk önce pazının saplarını atın ve beş dakika kavurun. Yapraklarını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Tuz ve biberi ekleyip, ara ara karıştırın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirdikten sonra ayrı bir kapta yumurtaları kırıp çırpın. Pazının üzerine döküp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dakika daha pişirin. Pazı kavurmasını sıcak sıcak servis edin.







Pazı Kavurması Tarifleri Sarımsak Tarifleri



(12 adet Pazı Kavurması 1,858,920 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort