Kısa URL: https://ml.md/lc148019
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2020
422 defa indirildi / yazdırıldı
Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
Pezik (Pazı) yaprakları ayıklanır, yıkanır ve doğranır.
Doğrandıktan sonra kaynamış suya batırılıp çıkarılır.
Diğer tarafta tencereye yağ ve salça konulur, küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir. Kısık ateşte kavrulur.
Üzerine kaynar suya batırılıp çıkarılan pezik ilave edildikten sonra yeterince su katılarak kaynatılır, bir miktar kaynadıktan sonra pirinç ve tuzu ilave edilir.
Pirinç piştikten sonra kapatılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc171905
Gönderme Tarihi: 07.May.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 bağ pezik
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı fındık yağı
Tuz
Pezik (pazı) yaprakları ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Doğrandıktan sonra kaynamış suya batırılıp çıkarılır. Diğer tarafta tencereye yağ ve salça konulur, küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir. Kısık ateşte kavrulur. Üzerine haşlanmış pezik ilave edildikten sonra yeterince su katılarak kaynatılır bir miktar kaynadıktan sonra pirinç ve tuzu ilave edilir. Pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.