Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Portakal Kremalı Profiterol


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakal Kremalı Profiterol

serap71
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2010
Mesajlar: 20
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc46086
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
2,342 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
100 gr bitkisel margarin
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
İçinin kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
25 gr bitkisel margarin
Üzeri için:
1 paket hazır çikolatalı sos (veya 1 paket kakaolu puding)

Margarini, suyu, tozşekeri ve tuzu orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Su kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kısıp unu azar azar ekleyerek tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. 2-3 dakika sonra, un suyu iyice çekip katılaşacak ve tencerenin içinde toplanmaya başlayacaktır. Hamur toplanmaya başladığında tencereyi ocaktan alıp içindeki hamuru büyük bir cam ya da porselen kaseye aktarın. Ilınmaya bırakın, bir kenarda soğumaya bırakın. Hamur iyice ılınınca yumurtaları üzerine teker teker kırıp bir tel çırpıcı ya da metal kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. Hamurun içinde hiç topaklanma kalmamalı, iyice özleşmeli. Akıcı kıvamdaki hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar koparın ya da hamuru krema sıkacağıyla sıkın. Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın ve ve hazırladığınız yuvarlak hamurlan, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurları 5 dakika önceden ısıtıp 150 dereceye ayarladığınız fırının orta rafının altındaki rafta tepsiyi yerleştirin, üzerleri hafif kahverengiye dönüşünceye kadar, 40-50 dakika pişirin. Fırının kapağını açın ve hamur toplarını soğuyuncaya kadar fırında bekletin, (ben profiterolleri 5 dakika önceden ısıtıp turboya ayarladığım (200 derecede) fırında 30 dakika pişirip çıkarıyorum. Bu yöntemle hamur topları formunu kaybetmeden pişiyor.) Hamurların soğumasını bekleyip bir bıçakla ortalarını yarın. Diğer taraftan, içinin kremasını hazırlamak için; tüm krema malzemelerini ufak bir tencereye koyun. Kısk ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Hemen ocaktan alıp mikserle 2-3 dakika çırpıp hafifçe ılıtın. Sonra da bir çay kaşığıyla profiterollerin içine doldurun. Hazırladığınız profiterollerin üzerine erimiş bitter çikolata veya hazır çikolata sosu ya da pişirdiğiniz kakaolu pudingi sıcakken gezdirip servise sunun.


Fotoğraf "ferahnur" tarafından gönderildi. 03.03.2021






Portakal Kremalı Profiterol Tarifleri Kayısılı Pasta Tarifleri



(1 adet Portakal Kremalı Profiterol 90,760 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort