Kısa URL: https://ml.md/lc86461
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2013
1,772 defa indirildi / yazdırıldı
TC Karabük Valiliği
Yarım kg nişasta
1/2 kg. pirinç
1,5 kg toz şeker
250 gr antep fıstığı
Yarım çay kaşığı safran
Safran önceden ıslatılır. Pirinçler haşlanınca, ıslatılan safran üzerine eklenir. Jöle kıvamına gelmesi için nişasta sulandırılıp pişirilir. Kaselere alındıktan sonra antep fıstığı ile süslenip servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc51943
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
Pirinç su ile yumuşayana kadar haşlanır. içine çekirdeksiz üzüm isteğe göre konulur. Şeker ve akşamdan ıslatılmış bir tel safran suyu ile birlikte ilave edilir. Muhallebi kıvamında pişirildikten sonra kaselere konulur. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Not: Özellikle kentte bayramlarda cenaze evinde mevlitten sonra ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc51881
Gönderme Tarihi: 21.May.2010
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
(Arzu edildiği kadar) pirinç
(Arzu edildiği kadar) çekirdeksiz kuru üzüm
Tel safran
Toz şeker
Su
Pirinci suyla yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış pirince çekirdeksiz üzümü katın. Toz şeker ile akşamdan ıslattığınız bir tel safran suyunu karıştırıp pirince ilâve edin. Bu karışımı muhallebi kıvamında pişirip cam kâselere koyun. Soğuduktan sonra ikram edin.
Not: Yörenin ismini taşıyan Safranlı Zerde, kentte özellikle bayramlarda, cenaze evinde ise mevlütten sonra ikram ediliyor.