|
SAFRANLI ZERDE (Karabük) |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51881
Gönderme Tarihi: 21.May.2010
2,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
(Arzu edildiği kadar) pirinç
(Arzu edildiği kadar) çekirdeksiz kuru üzüm
Tel safran
Toz şeker
Su
Pirinci suyla yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış pirince çekirdeksiz üzümü katın. Toz şeker ile akşamdan ıslattığınız bir tel safran suyunu karıştırıp pirince ilâve edin. Bu karışımı muhallebi kıvamında pişirip cam kâselere koyun. Soğuduktan sonra ikram edin.
Not: Yörenin ismini taşıyan Safranlı Zerde, kentte özellikle bayramlarda, cenaze evinde ise mevlütten sonra ikram ediliyor.
|
Safranlı Zerde (Karabük) |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51943
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pirinç su ile yumuşayana kadar haşlanır. içine çekirdeksiz üzüm isteğe göre konulur. Şeker ve akşamdan ıslatılmış bir tel safran suyu ile birlikte ilave edilir. Muhallebi kıvamında pişirildikten sonra kaselere konulur. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Not: Özellikle kentte bayramlarda cenaze evinde mevlitten sonra ikram edilir.
ML® Zerde (görsel)
|
Safranlı Zerde (Karabük) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86461
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2013
1,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
TC Karabük Valiliği
Yarım kg nişasta
1/2 kg. pirinç
1,5 kg toz şeker
250 gr antep fıstığı
Yarım çay kaşığı safran
Safran önceden ıslatılır. Pirinçler haşlanınca, ıslatılan safran üzerine eklenir. Jöle kıvamına gelmesi için nişasta sulandırılıp pişirilir. Kaselere alındıktan sonra antep fıstığı ile süslenip servis edilir.

|
|