Küçük boy patateslerin üzerine birkaç delik açıp kızgın fırına verin. Ya da suda haşlayın. Her tarafının ve içinin güzelce piştiğinden emin olunca fırından alıp kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve hardalı çırpın ve üzerine döküp karıştırın. Üzerine domatesleri, yeşil salatayı ve maydanozu ekleyin. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı da baharatlarla ovup üzerine dizin. Haşlanmış yumurtayı da dilimlere bölüp üzerine ilave ederek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc83365
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
2,045 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet haşlanmış yumurta
2 adet patates
2 adet soğan
5 sap taze soğan
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Patatesleri 15 dakika haşlayın. Bu arada ay şeklinde doğranan soğanları çok az tuzla ovun. Üzerine baharatları da ekleyip karıştın. Haşlanmış patatesleri küp seklinde doğrayıp soğumaya bırakın. Daha sonra, patateslerin üzerine hazırladığınız soğanları, ince doğranmış taze soğanı ve maydanozu ekleyip karıştırın. Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına aktarın. Haşlanmış yumurtayı dilimleyip üzerine yerleştirin, mayonez ilave edin.