Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zargana Tarifleri > Somon Tava (4 adet - 163,918 defa bakıldı)

Somon Tava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Somon Tava

Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc27103
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
3,689 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet somon
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz

Somon ayıklanır, parçalara ayrılır. Tavaya yağ konur, ısınca somon yerleştirilir, tuz serpilir. Bir yüzü renk alınca çevrilir.Tavanın kapağı kaptılır, az ateşte yarım saat kadar pişirilir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.03.2024


SOM TAVASI

Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91
Şehir: Şiraz
Kısa URL: https://ml.md/lc53501
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010
2,697 defa indirildi / yazdırıldı




Balığın diliminden armut şeklinde fileler çıkararak tuzlayıp sadeyağla tavada ve kuvvetli ateşte dikkatle çevirerek pişiriniz. Tabağın etrafına dizip ortasını tavada kızartılmış patateslerle doldurunuz. Üzerine Alman Sosu dökünüz.


SOMON TAVA

rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc83767
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
2,568 defa indirildi / yazdırıldı




Somon fileto
50 gr oda sıcaklığında tereyağı
İri taneli tuz
İri çekilmiş karabiber

Somonların derili tarafına elinizle yumuşamış olan tereyağını bir kalıp şeklinde sürün. Daha sonra üzerini bir katman olacak şekilde tuz ve karabiberle kaplayın.
Unutmayın balıklar derisi tarafından tuzu içeri almaz o yüzden çok tuzlu olur diye endişe etmeyin. Önceden ısıtılmış tavaya derili yüzlerini yerleştirin, ve 5- 6 dakika hiç dokunmadan derisi kıtır olana dek pişirmeye devam edin. Bu sırada ön yüzlerini de tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Unutmayın balıklar narindir ve çok pişirilince kurur. Daha sonra ters çevirin ve 3 dakika kadar ön yüzünü pişirin. Eğer filetolarınız çok kalınsa önceden 180 dereceye gelmiş fırınınızda 2 dakika bekletin. İşte mükemmel somon fileto hazır ve bu kadar kolay.


Tavada Somon

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177345
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2024
123 defa indirildi / yazdırıldı




Somon pişirmek için teflon veya yapışmaz yüzeyli bir tava kullanmaya özen gösterin.
Somon yağlı bir balık olduğu için, pişirme esnasında ya çok az yağ kullanmanızda fayda var.
Somonu tavada arkalı önlü olacak şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirebilirsiniz.
Balık yağını salıp, rengini almaya başladığında pişmiş demektir. Eğer pişirme işlemini uzun tutarsanız, balık kısa sürede kurumaya başlar.







Somon Tava Tarifleri Zargana Tarifleri



(4 adet Somon Tava 163,918 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort