|
Somon Tava |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27103
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
3,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet somon
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
Somon ayıklanır, parçalara ayrılır. Tavaya yağ konur, ısınca somon yerleştirilir, tuz serpilir. Bir yüzü renk alınca çevrilir.Tavanın kapağı kaptılır, az ateşte yarım saat kadar pişirilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.03.2024
|
SOM TAVASI |
|
Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz |
Kısa URL: https://ml.md/lc53501
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010
2,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
Balığın diliminden armut şeklinde fileler çıkararak tuzlayıp sadeyağla tavada ve kuvvetli ateşte dikkatle çevirerek pişiriniz. Tabağın etrafına dizip ortasını tavada kızartılmış patateslerle doldurunuz. Üzerine Alman Sosu dökünüz.
|
SOMON TAVA |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83767
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
Somon fileto
50 gr oda sıcaklığında tereyağı
İri taneli tuz
İri çekilmiş karabiber
Somonların derili tarafına elinizle yumuşamış olan tereyağını bir kalıp şeklinde sürün. Daha sonra üzerini bir katman olacak şekilde tuz ve karabiberle kaplayın.
Unutmayın balıklar derisi tarafından tuzu içeri almaz o yüzden çok tuzlu olur diye endişe etmeyin. Önceden ısıtılmış tavaya derili yüzlerini yerleştirin, ve 5- 6 dakika hiç dokunmadan derisi kıtır olana dek pişirmeye devam edin. Bu sırada ön yüzlerini de tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Unutmayın balıklar narindir ve çok pişirilince kurur. Daha sonra ters çevirin ve 3 dakika kadar ön yüzünü pişirin. Eğer filetolarınız çok kalınsa önceden 180 dereceye gelmiş fırınınızda 2 dakika bekletin. İşte mükemmel somon fileto hazır ve bu kadar kolay.
|
Tavada Somon |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177345
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2024
123 defa indirildi / yazdırıldı
|
Somon pişirmek için teflon veya yapışmaz yüzeyli bir tava kullanmaya özen gösterin.
Somon yağlı bir balık olduğu için, pişirme esnasında ya çok az yağ kullanmanızda fayda var.
Somonu tavada arkalı önlü olacak şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirebilirsiniz.
Balık yağını salıp, rengini almaya başladığında pişmiş demektir. Eğer pişirme işlemini uzun tutarsanız, balık kısa sürede kurumaya başlar.
|
|