Somon ayıklanır, parçalara ayrılır. Tavaya yağ konur, ısınca somon yerleştirilir, tuz serpilir. Bir yüzü renk alınca çevrilir.Tavanın kapağı kaptılır, az ateşte yarım saat kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc177345
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2024
123 defa indirildi / yazdırıldı
Somon pişirmek için teflon veya yapışmaz yüzeyli bir tava kullanmaya özen gösterin.
Somon yağlı bir balık olduğu için, pişirme esnasında ya çok az yağ kullanmanızda fayda var.
Somonu tavada arkalı önlü olacak şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirebilirsiniz.
Balık yağını salıp, rengini almaya başladığında pişmiş demektir. Eğer pişirme işlemini uzun tutarsanız, balık kısa sürede kurumaya başlar.