Kısa URL: https://ml.md/lc1782
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
2,296 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
100 gr yağsız kıyma
150 gr köy tarhanası
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı tereyağ
2 kg et suyu veya su
tuz
HAZIRLANIŞI
Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc139593
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2019
669 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
150 gr tarhana
10 gr domates salçası
10 gr biber salçası
1 diş sarımsak
40 gr kuru börülce
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Deniz tuzu
Bir gün önceden ıslattığınız kuru börülceleri orta boy bir tencerede haşladıktan sonra yuvarlak bir kaba alıp üzerine üzüm sirkesi, limon suyu, deniz tuzu ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip bekletin. İnce ince kestiğiniz sarımsağı orta boy bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.
Ardından domates ve biber salçalarını katıp kavurmaya devam edin. Önceden bir bardak su ile açtığınız tarhanayı da ekledikten sonra çırpma teli yardımıyla karıştırıp ara ara su ilave edin. Çorba istediğiniz kıvama gelince tuz ve pul biber ekleyin. Ardından kâseye aldığınız çorbanın üzerine ekşili kuru börülce ilave edip servise hazır hâle getirin.