|
Tartar Sos |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc5700
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2006
6,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta sarisi
Biraz yağ
1 adet salatalık tursusu
Kıyılmış biraz maydanoz ve dereotu
Biraz krema
Tuz
Karabiber
Yumurta sarisini tuz ile iyice cirpin,icine sizdirarak zeytinyağini dokun ve mayonez yapin.(yada hazir mayonez kullanabilirsiniz) .Icine kiyilmis maydanoz dereotu,salatalik tursusu,krema,tuz ve karabiberi koyarak karistirin.
|
Sos Tartar |
|
mesutbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc18842
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2007
3,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 katı pişmiş yumurta
1 bardak zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı hardal
1 çorba kaşığı ince kıyılmış salatalık
1 çorba kaşığı ince kıyılmış kapari çiçeği
Sirke, tuz, karabiber ve hardalı bir kaba koyun.
Tuz ilâve edip karıştırın. Ezilmiş yumurta sarılarını da ilave edin.
Zeytinyağını sicim gibi azar azar akıtın ve bir yandan da karıştırın.
Geriye kalan tüm malzemeyi de katın ve sos boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Not: Sosu, haşlanmış tavuk eti, deniz ürünleri, yumurta ve salatalar ile servis yapabilirsiniz.
|
Tartar Sos |
|
zerzavat
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc33525
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2009
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta sarısı
1/2 kahve kaşığı un
1/2 orta büyüklükte limon
Tuz
220 gram zeytinyağı (1 bardak)
Karabiber
Hardal
Ayrıca:
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı sirke
2-3 adet kıyılmış yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Derince bir kâseye 2 adet yumurta sarısı, 2 kahve kaşığı tuz ile yarım kahve kaşığı da un koyarak küçük tahta kaşıkla üç beş defa karıştırmak suretiyle hepsini birbirleriyle harmanlamalıdır.
Sonra bu yumurta sarılarına; 15 - 17 derece sıcakta olan 1 bardak rafine zeytinyağını ilk önceleri damla damla, sonra da azar azar olmak üzere katmalı, fakat her kaşıkta bir küçük tahta kaşığı, daima aynı yöne doğru çevirerek bütün yağı yumurtalara yedirmelidir.
Yağ verildikten sonra buna yine azar azar olmak üzere yarım limonun suyunu katmalı ve tekrar karıştırmak suretiyle limon suyunu da zeytinyağlı yumurta sarılarına yedirmelidir.
Hazırlanmış bu mayoneze; 1 tatlı kaşığı hardal, 2 çorba kaşığı sirke, 2-3 adet kıyılmış yeşil soğan ve yarım demet maydanoz ilâve etmek suretiyle hazırlanmalıdır.
Not: Bu sosa; küçük kıyılmış 1 hazırlop yumurta da konulabilir. Bu sos, ızgara, biftek ve soğuk etlerde kullanılır.
|
Sos Tartar |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79727
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2012
2,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 litre mayonez
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 kahve fincanı çok ince kıyılmış kornişon (veya hıyar turşusu)
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı kıyılmış kapari
Hepsini bir kapta iyice karıştırınız.
Not: İsteyen servis yaparken, içine çok ince kıyılmış soğan karıştırabilir, güzel olur. Yalnız, hemen yenmelidir, soğan bir günden fazla sosun içinde beklemez, beklerse kokar.
|
Tartar Sos |
|
sektör
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52784
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
2,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kâseye soğuk olarak 2 kaşık Alman Sosu, 1 kaşık hardal, 2 çiğ yumurta sarısı, tuz ve biber, rendelenmiş hindistancevizi koyup tahta kasıkla iyice eziniz. O anda azar azar 4 kaşık zeytinyağı yedirip bir miktar sirke ve dövülmüş sarımsak ilâvesiyle iyice çevirdikten sonra bir kâseye şinuvadan geçirip salçalığa koyup servis yapınız.
Not: Alman Sosu yerine Ak Meyane de kullanılabilir. Bu salça, et kızartmalarıyla av kızartmaları içindir.
|
Tartar Sos |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98770
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2014
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 su bardağı mayonez (200 gr)
1 adet katı pişmiş ve çok ince kıyılmış yumurta
1 yemek kaşığı ince kıyılmış kornişon
¼ yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
¼ yemek kaşığı ince kıyılmış kapari
½ yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Taze soğanı maydanozu ince kıyınız.
Yumurtayı katı pişirdikten sonra çok ince kıyınız.
Kornişonu çok ince kıyınız.
Tüm malzemeleri sos kabı içinde karıştırınız.
Kullanılacağı zamana kadar buzdolabında saklayınız.
Not: Yumurtanın haşlama suyuna tuz atınız, böylece daha kolay soyulmasını sağlamış olursunuz. Sebzeleri önce ayıklayıp sonra yıkayınız. Sebzeleri iyice yıkadıktan sonra ½ çay bardağı sirke katılmış suda 5-10 dakika bekletiniz. Sos kabının çukur olmasına dikkat ediniz. Karıştırırken sebzelerin şekillerinin çok fazla bozulmamasına dikkat ediniz. Sosu kapaklı bir saklama kabı içinde bekletiniz.
|
Tartar |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171160
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2023
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Beyaz Biber 1 Tatlı Kaşığı
Maydanoz 1 Tutam
Mayonez 0.5 Kilogram
Sarımsak 3 Diş
Limon 2 Adet
Yumurta 2 Adet
Kapari 500 Gram
Kornison Tursu 10 Adet
Turşuları küçük küçük doğrayınız. Sarımsakları ezin. Haşlamış olduğunuz 2 adet yumurtanın aklarını incecik doğrayın. Kaparileri ve maydonozu da ince kesin. Daha sonra kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyaz biber ve mayonezi bir kasede karıştırın. Limon suyunu azar azar ekleyerek yoğun sos kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Arzu ettiğiniz bir tabakta servis yapın.
|
Tartar Sosu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165803
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tartar sosu, özellikle kızarmış balıklar için popüler bir sos çeşidi olarak karşımıza çıkar.
Bu sos bol miktarda mayonez içerir. Bu da onu kremsi ve yoğun yapar.
Turşu ve frenk soğanıyla da zenginleştirilebilen tartar sosu, deniz mahsulleriyle de tüketilebilir.
|
Tartar Sos |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2028 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180681
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2024
68 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
1 su bardağı mayonez
1 yemek kaşığı ince doğranmış kornişon turşu
1 yemek kaşığı kapari, durulanmış ve ince doğranmış
1 tatlı kaşığı taze limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı taze dereotu veya maydanoz, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı ince doğranmış kırmızı soğan veya arpacık soğanı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Bir karıştırma kabında mayonezi, kornişon turşu, kapari, limon suyu, hardal, dereotu (veya maydanoz) ve kırmızı soğanı birleştirin.
Tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. İsteğe bağlı olarak, daha fazla limon suyu veya hardal ekleyerek damak zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Sosun iyice harmanlandığından emin olun.
Tartar sosunu buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu, lezzetlerin birbirine geçmesini sağlar.
Not: Tartar sosun kökeni, 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanıyor ve Fransız mutfağından geliyor. Sosun adı, Fransızca'da "tartare" teriminden türemiştir ve bu terim, genellikle çiğ et veya balıkla yapılan yemekler için kullanılırdı. Ancak, tartar sosu, doğrudan çiğ etle ilgili olmayıp, genellikle mayonez, kapari, soğan, ve taze otlar gibi malzemelerden yapılır.
|
|