|
|
Tartolet |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11135
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram un
10 gram tuz
90 gram tereyağ
1 adet yumurta sarısı
60 gram su
Hamur açılan yere 200 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açmalı, sonra havuz gibi açılan bu yere, 1 adet yumurta sarısı, 90 gram tereyağ, 10 gram tuz ile 60 gram da soğuk su ilâve ederek iyice yoğurmak suretile bunları hamur yapmalı ve bir saat kadar dinlenmeğe bırakmalıdır.
Bir saat sonra hamuru üstü hafifçe unlanmış hamur tahtası veya taşına koyarak, merdane ile, üstüne bastırmak suretile bir santim inceliğinde uzunca açmalı, sonra uzun açılmış bu hamurdan, bir bardak veya kupat ile, tartöletleri içinde pişirecek olduğumuz küçük kalıpların kutrunda yuvarlak kesmeli, sonra da bunları, içleri hafifçe yağlanmış küçük formaların içlerine bastırarak yerleştirdikten sonra üstlerine yine ayni yuvarlaklıyta kesilmiş küçük kâğıtlar oturtmalı, kâğıtların üstlerine de ağırlık mahiyetinde bir miktar nohut, fasulye gibi bir şeyler doldurduktan sonra hamurları orta hararetteki fırına sürerek yirmi, yirmi beş dakika pişirmelidir.
Bilâhare, kalıpları fırından çıkararak soğuduktan sonra üstlerindeki ağırlıkları kâğıtlarile birlikte almalı ve hamurları da kalıplarından çıkararak reçetelerimizde tarif edildiği veçhile, bunların çukur olan kısımlarını doldurmak ve servis yapmalıdır.
|
Tartolet |
|
yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65085
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
2,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı soğuk su
1/2 çay kaşığı
tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
80 gr.'lık iki paket bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı marmelat
Tereyağı ve unu karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerini delerek, 200 derece fırında pişirin. Tereyağı, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Soğuyan tartoletlerin üzerine çikolata ve marmelat sürün. Buzdolabında bekletip servis yapın.
|
Tartolet |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178648
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2024
80 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş)
1 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı soğuk su
Pastacı Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üzeri İçin:
Taze meyveler (çilek, böğürtlen, frambuaz, yaban mersini vs.)
Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Un, toz şeker ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla veya bir pasta karıştırıcısı kullanarak tereyağını un karışımına yedirin. Karışım, iri kum taneleri gibi olmalıdır.
Yumurtayı ekleyin ve hamuru yoğurun. Gerekirse, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyerek hamurun toparlanmasını sağlayın.
Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
Fırını 180°C sıcaklığa ısıtın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve hafifçe unlanmış bir yüzeyde açın.
Küçük tartölet kalıplarının içine hamuru yerleştirin ve kenarlarını düzeltin.
Hamurun tabanını çatalla birkaç yerinden delin.
Tartölet hamurlarını ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, altın rengi olana kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın.
Pastacı Kreması için, sütü bir tencerede ısıtın (kaynatmayın).
Ayrı bir kapta toz şeker ve mısır nişastasını karıştırın.
Yumurtaların sarılarını ekleyin ve iyice çırpın.
Sıcak sütü yavaşça yumurta karışımına ekleyin ve sürekli karıştırarak birleştirin.
Karışımı tekrar tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşınca tereyağı ve vanilya özütünü ekleyin, iyice karıştırın.
Kremayı bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kaplayarak soğuması için buzdolabına koyun.
Soğumuş tartölet hamurlarının içine soğumuş pastacı kremasını doldurun.
Üzerlerine taze meyveleri yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak pudra şekeri serpin.
|
Tartoletler |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1447 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179696
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2024
29 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Tart Un 1 yumurta 50 g margarin
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Dondurma
Üzeri için:
Mevsim meyveleri
Tart un karışımının üzerine yumurta ve margarini ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3 dakika çırpın. 12 adet küçük tart kalıbının içlerini margarin ile yağlayın. Tart hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile açın ve kalıbın dibini ve yanlarını kaplayacak şekilde bastırarak yayın. Diplerini çatal yardımı ile delin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Fırından çıkartıp iyice soğuduğunda kalıplarından çıkartın.
Krema: Vanilinli pudingi 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. İyice soğuduğunda üzerine 1 poşet toz dondurmayı döküp 2-3 dakika çırpın. Bu kremayı buzdolabında 10-15 dakika bekletip tartoletlerin içine doldurun.
Üzerlerini meyvelerle süsleyip tarifine göre hazırladığınız tart jölesi ile kaplayın.
|
|
Tartolet Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|