|
|
|
Tartolet |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178648
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2024
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş)
1 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı soğuk su
Pastacı Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üzeri İçin:
Taze meyveler (çilek, böğürtlen, frambuaz, yaban mersini vs.)
Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Un, toz şeker ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla veya bir pasta karıştırıcısı kullanarak tereyağını un karışımına yedirin. Karışım, iri kum taneleri gibi olmalıdır.
Yumurtayı ekleyin ve hamuru yoğurun. Gerekirse, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyerek hamurun toparlanmasını sağlayın.
Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
Fırını 180°C sıcaklığa ısıtın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve hafifçe unlanmış bir yüzeyde açın.
Küçük tartölet kalıplarının içine hamuru yerleştirin ve kenarlarını düzeltin.
Hamurun tabanını çatalla birkaç yerinden delin.
Tartölet hamurlarını ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, altın rengi olana kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın.
Pastacı Kreması için, sütü bir tencerede ısıtın (kaynatmayın).
Ayrı bir kapta toz şeker ve mısır nişastasını karıştırın.
Yumurtaların sarılarını ekleyin ve iyice çırpın.
Sıcak sütü yavaşça yumurta karışımına ekleyin ve sürekli karıştırarak birleştirin.
Karışımı tekrar tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşınca tereyağı ve vanilya özütünü ekleyin, iyice karıştırın.
Kremayı bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kaplayarak soğuması için buzdolabına koyun.
Soğumuş tartölet hamurlarının içine soğumuş pastacı kremasını doldurun.
Üzerlerine taze meyveleri yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak pudra şekeri serpin.

|
Tartolet |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185749
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Bir tutam tuz
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
(İsteğe bağlı) 2 yemek kaşığı labne veya krem peynir (daha pürüzsüz bir kıvam için)
Üzeri için:
Mevsim meyveleri (çilek, kivi, muz, böğürtlen, yaban mersini vb.)
(İsteğe bağlı) Tart jölesi veya 1 yemek kaşığı bal + 1 yemek kaşığı su karışımı (meyveleri parlatmak için)
Tereyağı, pudra şekeri, vanilin ve yumurta sarısını karıştırın.
Unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Hamuru unlu zeminde merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
Kalıpların içine yerleştirip tabanlarını çatalla delin.
180°C önceden ısıtılmış fırında 15–20 dakika, hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp tamamen soğutun.
Süt, yumurta sarısı, un, nişasta ve şekeri tencereye alın.
Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alınca tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın.
Soğuyunca labne eklerseniz kremanız daha hafif ve parlak olur.
Soğuyan tartolet tabanlarına krema doldurun.
Üzerini dilimlenmiş meyvelerle süsleyin.
Parlak görünüm için bal + su karışımını veya tart jölesini meyvelerin üzerine sürün.

|
|
Tartolet Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|