Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Vişneli İrmik Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vişneli İrmik Tatlısı

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc37237
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2009
4,312 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
250 gr. vişne

Sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini koyun karıştırın. Ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluncaya kadar pişirin. İçine margarini, hindistancevizinin yarısını, vanilyayı koyun karıştırın. Derince ıslak bir kaba yarısını dökün. Cevizle tarçını karıştırıp üzerine yayın. Kalan irmiğe vişneyi ilave edin. Karıştırıp cevizin üzerine yayın. Dolapta bir gece bekletin. Üzerine kalan hindistancevizini serperek servis yapın.


ML® Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın


Vişneli İrmik Tatlısı

denden
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39464
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2009
2,210 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı tane vişne

Süt, şeker, irmik, vişne suyu ve vanilya orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Yarısı ıslatılmış fırın kabına dökülür. Üzerine vişneler atılır. Kalan tatlı üzerine yerleştirilir. Buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi günü dilimleyerek servise sunulur.


ML® Kakaolu Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın


Vişneli İrmik Tatlısı

beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc71338
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012
2,073 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
100 gr vişne
1.5 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı krema

4 su bardagi sütü tencereye dökün. .Üzerine 1 paket vanilya, 1.5 su bardagi toz seker, 1 paket vanilya, 1 su bardagi irmigi ekleyip karistirarak koyulasincaya kadar pisirin. Koyulastiktan sonra kremayi ekleyin ve tasincaya kadar kaynatin. Visneleri tabaklara yerlestirin ve kaynayan tatliyi tabaklara dökün daha sonra tabaklari soguyana kadar buzdolabinda saklayin. Buzdolabinda hazir hale gelen tatlilari servis tabaklarina ters çevirip servis yapabilirsiniz.


Vişneli İrmikli Tatlı

Nesli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc72584
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
2,747 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
Sos için: 1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
250 gram çekirdeksiz vişne

Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Süt, vanilya ve toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. İçine irmiği ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kare bir kaba boşaltın. Sosu için nişastayı suda eritin. Küçük boy tencereye alın. Toz şeker ve vişneyi ilave edin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Dikdörtgen kesilmiş tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin. Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.


Vişneli İrmik Tatlısı

penbe menekşe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc117913
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2016
1,393 defa indirildi / yazdırıldı




Arzu Yıldız

2,5 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyalı puding
1 kg süt
9 kaşık irmik
12 kaşık şeker
1 paket vanilya

Vişne suyuyla pudingi pişiriyoruz. Kalıba döküp soğumaya bırakıyoruz. Sonra süt, irmik, vanilya şekerini karıştırıp pişirin. Koyulaşınca altını kapayıp biraz soğumasını bekleyin. Sonra soğuyan sosun üzerine dökün. 10 dakika buzdolabında bekledikten sonra servise hazır.



Vişneli İrmik Tatlısı

kınalı kuzu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2019
Mesajlar: 21
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc143460
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019
1,085 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

Vişneli kısmı için
2,5 su bardağı vişne suyu
1 paket sade puding
İrmikli kısım için
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya

Bir tencereye toz puding ve vişne suyunu alın ve koyulaşana kadar pişirin. Cam ya da seramik bir kap kullanın. Tatlıyı kolaylıkla çıkarmak için kalıbı yeteri kadar su ile ıslatın. Kullanacağınız kalıba streç film serip yine çok az ıslatabilirsiniz. Sıcakken ıslattığınız kalıba vişneli sosu dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İrmikli kısmı için bir tencereye süt, irmik ve şekeri alın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip göz göz olunca ocaktan alın.
Kalıpta soğumuş olan vişneli sosun üzerine dökün ve soğumaya bırakın. İyice soğuması için dolaba kaldırın. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.

Not: Üzeri için 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişneyi, 1 tatlı kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı su ile koyulaşana kadar pişirip sos olarak kullanabilirsiniz. Taneli tercih ederseniz blenderdan geçirebilirsiniz.



Vişneli İrmik Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc164122
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
284 defa indirildi / yazdırıldı




300 ml. Vişne suyu
2 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Alt Kısım için:
400 gr. Süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı irmik

Önce bir tencerede vişne suyu nişasta ve şekerle pişirip kaynatılır. Biraz su ile nemlendirilmiş kalıplara eşit olarak bölüştürülür. Soğuması beklenir.
Bu arada yine tencerede süt, irmik ve şeker pişirilip muhallebi gibi kaynatılır ve vişnelerin üzerine dökülür. Buzdolabında birkaç saat soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilip sunulur.

Not: Şayet çevirmeden yapılacaksa servis edeceğiniz kabınıza önce irmikli kısmı üstüne de vişneli kısmı konulur. Vişne suyunu hazır meyve sularını kullanarak da yapabilirsiniz.



Vişneli İrmik Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167085
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

1 lt vişne suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
15 yemek kaşığı irmik
15 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya

Tencereye yağımızı koyup eritiyoruz. İrmikleri kavuruyoruz. Ayrı bir tencerede sütü kaynatıyoruz, içine şekeri ilave ediyoruz. İrmik iyice kavrulduktan sonra içine 1 yemek kaşığı toz kakao ilave ediyoruz sonrada sütü ilave edip kaynatıyoruz. Sütü çektikten sonra tepsiye döküyoruz.
Ayrı bir tencerede vişne suyunu kaynatıyoruz, içine şeker ilave edip nişastayla bağlıyoruz. Jölemizi irmik tatlımızın üzerine döküyoruz.
Süsledikten sonra servis ediyoruz.



Vişneli İrmik Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164527
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023
338 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

İrmik tatlısı:
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
25 g margarin
Jel:
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 paket Dr. Oetker Vişne Aromalı Jel
5 çay bardağı su

Sütü bir tencereye alın, üzerine irmik tatlısı poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, margarin ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselere yarılarına kadar dolduracak şekilde paylaştırın ve soğumaya bırakın.

Hazırladığınız tatlının üzerlerine vişne tanelerini sıralayın.
2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan irmik tatlılarının üzerlerine vişneleri kapatacak kadar jel dökün ve buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Daha sonra kalan jeli paylaştırın ve tekrar dondurun. Soğuk servis yapın.



Vişneli İrmik Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173313
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2023
107 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu İçin;
3 su bardağı vişne suyu
3,5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı şeker

Vişneli irmik tatlısı tarifinin ilk aşaması, üzerindeki sosun hazırlanmasıdır. Sosunun soğuk olması gerektiği için ilk olarak vişneli sos yapılmalıdır. Sosu için 3 su bardağı vişne suyu, yarım çay bardağı şeker ve 3,5 yemek kaşığı nişastayı bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın. Bu malzemeler pişirildiğinde mutlaka tam kıvamında olmalıdır. Ne çok sulu ne de çok yoğun bir kıvam olmamalıdır. Tam kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve sosu soğutmak için kenarda bekletin.
Ayrı bir tencereye irmik, şeker, süt ve vanilyayı koyun. İyice kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Malzemeler kıvam aldıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Önceden hazırladığınız pötibör bisküvileri dikdörtgen bir borcamın tabanına yerleştirin.
Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün. Muhallebiyi tüm borcama orantılı bir şekilde dağıtın.
Daha önce hazırladığınız vişne sosunu muhallebinin üzerine dökün. Biraz soğumasını bekledikten sonra dolaba kaldırın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Vişneli irmik tatlısı yapımının en eğlenceli noktası, süsleme aşamasıdır. Yaklaşık 2 saat sonra tatlıyı buzdolabından alın ve istediğiniz şekilde süsleyin. hindistancevizi ya da bir miktar fıstığı süs için kullanabilirsiniz.






Vişneli İrmik Tatlısı Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(10 adet Vişneli İrmik Tatlısı 147,074 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort