Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Vişneli İrmik Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vişneli İrmik Tatlısı

penbe menekşe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc117913
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2016
1,394 defa indirildi / yazdırıldı




Arzu Yıldız

2,5 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyalı puding
1 kg süt
9 kaşık irmik
12 kaşık şeker
1 paket vanilya

Vişne suyuyla pudingi pişiriyoruz. Kalıba döküp soğumaya bırakıyoruz. Sonra süt, irmik, vanilya şekerini karıştırıp pişirin. Koyulaşınca altını kapayıp biraz soğumasını bekleyin. Sonra soğuyan sosun üzerine dökün. 10 dakika buzdolabında bekledikten sonra servise hazır.



Vişneli İrmik Tatlısı

kınalı kuzu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2019
Mesajlar: 21
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc143460
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019
1,089 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

Vişneli kısmı için
2,5 su bardağı vişne suyu
1 paket sade puding
İrmikli kısım için
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya

Bir tencereye toz puding ve vişne suyunu alın ve koyulaşana kadar pişirin. Cam ya da seramik bir kap kullanın. Tatlıyı kolaylıkla çıkarmak için kalıbı yeteri kadar su ile ıslatın. Kullanacağınız kalıba streç film serip yine çok az ıslatabilirsiniz. Sıcakken ıslattığınız kalıba vişneli sosu dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İrmikli kısmı için bir tencereye süt, irmik ve şekeri alın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip göz göz olunca ocaktan alın.
Kalıpta soğumuş olan vişneli sosun üzerine dökün ve soğumaya bırakın. İyice soğuması için dolaba kaldırın. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.

Not: Üzeri için 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişneyi, 1 tatlı kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı su ile koyulaşana kadar pişirip sos olarak kullanabilirsiniz. Taneli tercih ederseniz blenderdan geçirebilirsiniz.



Vişneli İrmik Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc164122
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
286 defa indirildi / yazdırıldı




300 ml. Vişne suyu
2 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Alt Kısım için:
400 gr. Süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı irmik

Önce bir tencerede vişne suyu nişasta ve şekerle pişirip kaynatılır. Biraz su ile nemlendirilmiş kalıplara eşit olarak bölüştürülür. Soğuması beklenir.
Bu arada yine tencerede süt, irmik ve şeker pişirilip muhallebi gibi kaynatılır ve vişnelerin üzerine dökülür. Buzdolabında birkaç saat soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilip sunulur.

Not: Şayet çevirmeden yapılacaksa servis edeceğiniz kabınıza önce irmikli kısmı üstüne de vişneli kısmı konulur. Vişne suyunu hazır meyve sularını kullanarak da yapabilirsiniz.



Vişneli İrmik Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167085
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

1 lt vişne suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
15 yemek kaşığı irmik
15 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya

Tencereye yağımızı koyup eritiyoruz. İrmikleri kavuruyoruz. Ayrı bir tencerede sütü kaynatıyoruz, içine şekeri ilave ediyoruz. İrmik iyice kavrulduktan sonra içine 1 yemek kaşığı toz kakao ilave ediyoruz sonrada sütü ilave edip kaynatıyoruz. Sütü çektikten sonra tepsiye döküyoruz.
Ayrı bir tencerede vişne suyunu kaynatıyoruz, içine şeker ilave edip nişastayla bağlıyoruz. Jölemizi irmik tatlımızın üzerine döküyoruz.
Süsledikten sonra servis ediyoruz.



Vişneli İrmik Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164527
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023
339 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

İrmik tatlısı:
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
25 g margarin
Jel:
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 paket Dr. Oetker Vişne Aromalı Jel
5 çay bardağı su

Sütü bir tencereye alın, üzerine irmik tatlısı poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, margarin ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselere yarılarına kadar dolduracak şekilde paylaştırın ve soğumaya bırakın.

Hazırladığınız tatlının üzerlerine vişne tanelerini sıralayın.
2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan irmik tatlılarının üzerlerine vişneleri kapatacak kadar jel dökün ve buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Daha sonra kalan jeli paylaştırın ve tekrar dondurun. Soğuk servis yapın.







Vişneli İrmik Tatlısı Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(5 adet Vişneli İrmik Tatlısı 147,139 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort