|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc37237
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2009
4,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
250 gr. vişne
Sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini koyun karıştırın. Ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluncaya kadar pişirin. İçine margarini, hindistancevizinin yarısını, vanilyayı koyun karıştırın. Derince ıslak bir kaba yarısını dökün. Cevizle tarçını karıştırıp üzerine yayın. Kalan irmiğe vişneyi ilave edin. Karıştırıp cevizin üzerine yayın. Dolapta bir gece bekletin. Üzerine kalan hindistancevizini serperek servis yapın.
ML® Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın
|
Vişneli İrmikli Tatlı |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc72584
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
2,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
Sos için: 1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
250 gram çekirdeksiz vişne
Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Süt, vanilya ve toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. İçine irmiği ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kare bir kaba boşaltın. Sosu için nişastayı suda eritin. Küçük boy tencereye alın. Toz şeker ve vişneyi ilave edin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Dikdörtgen kesilmiş tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin. Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.
|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
denden
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39464
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2009
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı tane vişne
Süt, şeker, irmik, vişne suyu ve vanilya orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Yarısı ıslatılmış fırın kabına dökülür. Üzerine vişneler atılır. Kalan tatlı üzerine yerleştirilir. Buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi günü dilimleyerek servise sunulur.
ML® Kakaolu Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın
|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71338
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012
2,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
100 gr vişne
1.5 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı krema
4 su bardagi sütü tencereye dökün. .Üzerine 1 paket vanilya, 1.5 su bardagi toz seker, 1 paket vanilya, 1 su bardagi irmigi ekleyip karistirarak koyulasincaya kadar pisirin. Koyulastiktan sonra kremayi ekleyin ve tasincaya kadar kaynatin. Visneleri tabaklara yerlestirin ve kaynayan tatliyi tabaklara dökün daha sonra tabaklari soguyana kadar buzdolabinda saklayin. Buzdolabinda hazir hale gelen tatlilari servis tabaklarina ters çevirip servis yapabilirsiniz.
|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
penbe menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117913
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2016
1,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu Yıldız
2,5 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyalı puding
1 kg süt
9 kaşık irmik
12 kaşık şeker
1 paket vanilya
Vişne suyuyla pudingi pişiriyoruz. Kalıba döküp soğumaya bırakıyoruz. Sonra süt, irmik, vanilya şekerini karıştırıp pişirin. Koyulaşınca altını kapayıp biraz soğumasını bekleyin. Sonra soğuyan sosun üzerine dökün. 10 dakika buzdolabında bekledikten sonra servise hazır.
|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
kınalı kuzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc143460
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019
1,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
Vişneli kısmı için
2,5 su bardağı vişne suyu
1 paket sade puding
İrmikli kısım için
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
Bir tencereye toz puding ve vişne suyunu alın ve koyulaşana kadar pişirin. Cam ya da seramik bir kap kullanın. Tatlıyı kolaylıkla çıkarmak için kalıbı yeteri kadar su ile ıslatın. Kullanacağınız kalıba streç film serip yine çok az ıslatabilirsiniz. Sıcakken ıslattığınız kalıba vişneli sosu dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İrmikli kısmı için bir tencereye süt, irmik ve şekeri alın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip göz göz olunca ocaktan alın.
Kalıpta soğumuş olan vişneli sosun üzerine dökün ve soğumaya bırakın. İyice soğuması için dolaba kaldırın. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
Not: Üzeri için 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişneyi, 1 tatlı kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı su ile koyulaşana kadar pişirip sos olarak kullanabilirsiniz. Taneli tercih ederseniz blenderdan geçirebilirsiniz.
|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164527
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
İrmik tatlısı:
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
25 g margarin
Jel:
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 paket Dr. Oetker Vişne Aromalı Jel
5 çay bardağı su
Sütü bir tencereye alın, üzerine irmik tatlısı poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, margarin ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselere yarılarına kadar dolduracak şekilde paylaştırın ve soğumaya bırakın.
Hazırladığınız tatlının üzerlerine vişne tanelerini sıralayın.
2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan irmik tatlılarının üzerlerine vişneleri kapatacak kadar jel dökün ve buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Daha sonra kalan jeli paylaştırın ve tekrar dondurun. Soğuk servis yapın.
|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164122
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 ml. Vişne suyu
2 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Alt Kısım için:
400 gr. Süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı irmik
Önce bir tencerede vişne suyu nişasta ve şekerle pişirip kaynatılır. Biraz su ile nemlendirilmiş kalıplara eşit olarak bölüştürülür. Soğuması beklenir.
Bu arada yine tencerede süt, irmik ve şeker pişirilip muhallebi gibi kaynatılır ve vişnelerin üzerine dökülür. Buzdolabında birkaç saat soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilip sunulur.
Not: Şayet çevirmeden yapılacaksa servis edeceğiniz kabınıza önce irmikli kısmı üstüne de vişneli kısmı konulur. Vişne suyunu hazır meyve sularını kullanarak da yapabilirsiniz.
|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167085
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 lt vişne suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
15 yemek kaşığı irmik
15 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
Tencereye yağımızı koyup eritiyoruz. İrmikleri kavuruyoruz. Ayrı bir tencerede sütü kaynatıyoruz, içine şekeri ilave ediyoruz. İrmik iyice kavrulduktan sonra içine 1 yemek kaşığı toz kakao ilave ediyoruz sonrada sütü ilave edip kaynatıyoruz. Sütü çektikten sonra tepsiye döküyoruz.
Ayrı bir tencerede vişne suyunu kaynatıyoruz, içine şeker ilave edip nişastayla bağlıyoruz. Jölemizi irmik tatlımızın üzerine döküyoruz.
Süsledikten sonra servis ediyoruz.
|
Vişneli İrmik Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173313
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2023
119 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu İçin;
3 su bardağı vişne suyu
3,5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı şeker
Vişneli irmik tatlısı tarifinin ilk aşaması, üzerindeki sosun hazırlanmasıdır. Sosunun soğuk olması gerektiği için ilk olarak vişneli sos yapılmalıdır. Sosu için 3 su bardağı vişne suyu, yarım çay bardağı şeker ve 3,5 yemek kaşığı nişastayı bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın. Bu malzemeler pişirildiğinde mutlaka tam kıvamında olmalıdır. Ne çok sulu ne de çok yoğun bir kıvam olmamalıdır. Tam kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve sosu soğutmak için kenarda bekletin.
Ayrı bir tencereye irmik, şeker, süt ve vanilyayı koyun. İyice kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Malzemeler kıvam aldıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Önceden hazırladığınız pötibör bisküvileri dikdörtgen bir borcamın tabanına yerleştirin.
Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün. Muhallebiyi tüm borcama orantılı bir şekilde dağıtın.
Daha önce hazırladığınız vişne sosunu muhallebinin üzerine dökün. Biraz soğumasını bekledikten sonra dolaba kaldırın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Vişneli irmik tatlısı yapımının en eğlenceli noktası, süsleme aşamasıdır. Yaklaşık 2 saat sonra tatlıyı buzdolabından alın ve istediğiniz şekilde süsleyin. hindistancevizi ya da bir miktar fıstığı süs için kullanabilirsiniz.
|
|