|
Yayla Çorbası |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20125
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2007
2,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı kırmızı biber
yarım çorba kaşığı nane
1/2 Çorba kaşığı un
1/2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı yoğurt
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. Tuz ve pirinci katıp hafif hararetli ısıda 1/2 saat pişiriniz. Yoğurtla unu karıştırıp eziniz.
Çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çorbaya ilave ediniz. Bir taşım kaynatıp çorba kâsesine boşaltınız. Üstünü eritilmiş kırmızıbiberili yağ ve kuru nane ile süsleyiniz.
ML® Yayla Çorbası için tıklayın
|
YAYLA ÇORBASI |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22592
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
6 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kuru nane
Kırmızı biber
Et suyunda pirinçleri iyice kaynatın. Başka bir kapta unu yağda kavurun. Yavaş yavaş tencereye ilâve edin. Ayrı bir kapta yoğurt ile yumurta sarısını kanştırıp çorbaya ilâve edin. Kaynamaya başlayınca nanesini katın. Çorbayı ocaktan alın. Arzu ederseniz kırmızı biberi yağda kavurup, kaşıkla çorbanın üzerine gezdirin.
Not: İçerisinde yoğurt olan çorbaların tuzunu içerken ilâve ederseniz yoğurdun kesilme ihtimalini ortadan kaldırırsınız.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23246
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
1,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak etsuyu
1.5 kahve fincanı kırık pirinç.
1.5 kahve fincanı un
biraz tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 bardak yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı nane
2 bardak su
1 fincan sıvı yağ
Tencereye etsuyu ile ayıklanmış, yıkanmış pirinci tuzu koyun. Hafif ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin. Ayrıca bir kasenin içine yoğurdu, yumurta ve unu koyun. Çatalla iyice çırpın. 2 bardak su koyarak karıştıra karıştıra biraz sulandırın. Kaynamakta olan pirinçli suya dökün 10-15 dakika pişirin. Yağı eritip nane ile karıştırıp çorbanın üstüne gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24087
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay fincanı pirinç
6 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yumurta sarısı
Pirinci iyice yıkayıp, ılık suda 20 dakika kadar ıslatın. Et suyuna süzülmüş pirinci, bir fincan suyla ezilmiş unu ve tuzu atarak karıştırın.
Piştikten sonra, tencereyi ateşten alın. Ayrı bir kapta bir fiske tuz ve bir bardak yoğurtla çırptığınız 2 yumurta sarısını, henüz kaynar haldeki çorbaya hızla karıştırarak katın. Üzerine dilerseniz içine kuru nane serpilmiş kızgın yağ dökebilirsiniz.
|
Yayla Çorbası |
|
mozerella
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc25889
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2008
2,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
80-100 gr. arpa
1 tane ince kıyılmış soğan
100 gr. yoğurt
2 yumurta sarısı
15 gr. un
1/2 limonun suyu
600-700 gr. su ya da et suyu ya da tavuk suyu
bol dereotu
bol nane
tuz
biber
maydanoz
Arpayı yumuşaması için birkaç saat suda bırakın. Sonra buradan alıp, et suyu, tavuk suyu ya da su ile birlikte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, çok ince kıyılmış soğanı, dereotunu, naneyi, tuzunu ve biberini katıp, arpalar pişinceye kadar hafif hafif kaynamaya devam ettirin. Diğer taraftan, yoğurdu,limon suyu, yumurta sarıları ve un ile karıştırın. Buna biraz da su katarak terbiyesini yapın. Çorba piştikten sonra servis yapmadan önce, ya da çorbayı ısıtırken terbiyeyi koyun ve çorbayı tekrar pişirmeden ateşten alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ya da nane serpiştirip servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
tombul yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26387
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2008
1,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
6 su bardağı et suyu
Tuz
Üzeri içn:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı kuru nane
Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Yoğurt, un ve yumurta az su ilavesiyle çırpılır. Pirincin üzerine et suyu ve tuz katılır. Kaynamaya başlayınca yoğurtlu karışım dökülür. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Sıvıyağ ve pul biber kızartılır. Servis yapılan çorbanın üzerine yeteri kadar gezdirilir, kuru nane serpilir.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26828
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir)
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Suyu tencereye koyun, pirinci yıkayın ve suya ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin. Bir kaseye yumurtayı kırın, unu, yoğurdu, tuzu ilave edin ve telle iyice karıştırın. Kaynayan pirinçli suya telle kanştıra karıştıra ilave edin ve on dakika pişirin. Bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin, biraz çevirin, kaynayan çorbanın üzerine ekleyip servis yapın. Et sulu istenirse pişirirken yarı suyuna ekleyebilirsiniz.
|
Yayla Çorbası |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27112
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
1,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su ya da etsuyu
Tuz
Kırmızıbiber
Nane
Ayıklanıp yıkanmış pirinci iki bardak su ve tuz ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta unu, yoğurdu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Pirinçleri sıcak etsuyunun ya da kaynamakta olan suyun içine alın. Çorba suyundan, hazırladığınız un, yoğurt, yumurta sarısı karışımına iki kaşık karıştırarak sulandırın. Karışım pirinçli suya yavaş yavaş döküp karıştırın, iki taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine tereyağlı nane ve kırmızıbiber gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
alizem
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc31330
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kg. su veya et suyu
tuz
kırmızı biber
nane.
Pirinç yıkanıp tuz ilavesiyle yumuşayıncaya kadar suda kaynatılır. Diğer yandan un, yoğurt, yumurta sarısı iyice çırpılarak et suyu ilavesi ile sulandırılır. Hazırlanan terbiye pirinçlere ilave edilir, tekrar ateş üzerinde kaynatıldıktan sonra üzerine yağda yakılmış kırmızıbiber ve nane dökülüp servis yapılır.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33332
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
8 bardak et suyu
1,5 kahve fincanı pirinç
1,5 kahve fincanı un
3 bardak yoğurt
3 yumurta
2 çorba kaşığı kuru nane
biraz tuz
2 bardak su
Hazırlanışı:
Tencereye et suyu ile ayıklanmış, yıkanmış pirinci tuzu koyun. Hafif ateşte pirinçler eriyinceye kadar pişirin. Ayrıca bir kasenin içine yoğurdu, yumurtaların sarılarını unu koyun. Hepsini çatalla çırparak iyice karıştırın. 2 bardak su koyup karıştıra karıştıra biraz sulandırın. .Sonra buna azar azar kaynamakta olan pirinçli et suyundan 3-4 kaşık katın. Hepsini iyice karıştırın. Kaynayan pirinçli et suyunun içine dökün. 10-15 dakika daha kaynatıp kaseye alın. Bir tavada yağı eritin. Naneyi bu yağda 1 dakika kavurup kasedeki çorbanın üzerine dökün ve servis yapın.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46163
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 çay fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı un
1-2 kaşık yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
tuz
kırmızıbiber
nane
4-5 bardak su
YAPILIŞI
Tencereye ayıklanmış yıkanmış pirinci, suyu, tuzu koyup orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Diğer tarafta unu, yoğurdu bir kâseye koyup çatalla iyice karışmasını, yoğurdun da ezilmesini sağlayınız. İsterseniz bir yumurtanın sarısını da koyabilirsiniz. Çorba suyundan bir iki kaşık bu karışıma katıp yoğurdu sulandırınız, kaynamakta olan pirince döküp karıştırarak bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız. Kâseye boşaltıp üzerine nane, kırmızıbiber serpiniz ya da kırmızıbiberli sıcak yağ gezdiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
yeşil vadi
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51116
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/2 su bardağı pirinç
5 su bardağı su veya et suyu
50 gr. margarin
1 yemek kaşığı kurunane
tuz
2 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su (terbiye için)
Yapılışı:
Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra yavaş ateşte 5 bardak suyla pişirilir. Tuz konur. Margarin eritilir, nane ilave edilir, hafif kavrulup çorbaya konur. Yumurta sarısı ile yoğurt çırpılır. 1 bardak su konarak çorbaya azar azar eklenir. Ateşten indirilir.
|
Yayla Çorbası |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54287
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
4,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1/2 su bardağı pirinç
5 çorba kaşığı sıvı yağ
6-7 su bardağı et suyu veya su
tuz, kırmızıbiber, kuru nane
Terbiyesi için
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
Pirinci yıkayıp tencereye alalım. Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyerek pirinçler suyunu çekene dek haşlayalım. Sonra 5-5,5 su bardağı suyu ekleyip bir taşım kaynatalım. Bir kabın içine yoğurdu, yumurtayı, unu, 1-2 kepçe çorba suyunu ekleyip karıştıralım. Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyelim. Karıştırmaya ara vermeden çorbayı bir taşım kaynatalım. Ateşten almadan 5 dakika önce tuzunu ayarlayalım. Tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım. Kırmızıbiber ve nane ekleyip ateşten alarak çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
Not: Yoğurtlu çorbalarda yoğurdun kesilmemesi için tuz, çorbayı ateşten almadan kısa bir süre önce eklenmelidir.
|
Yayla Çorbası |
|
sırça
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc61193
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
1,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 litre et suyu
1,5 yumurta
100 gram pirinç
100 gram un
250 gram yoğurt
75 gram tereyağı
10 gram nane
tuz
Et suyu bir tencerede kaynatılır. Pirinçler içerisine konulup pişirilir. Un, tereyağı, yoğurt ve yumurta sarısına 250 gr. su konup karıştırılır. Sonra ocağın üzerinde kaynayan et suyunun içerisine süzdürülerek ve bir tel ile karıştırılarak yedirilir. Ağır ateşte 20 dakika pişirilir. Sonra erimiş tereyağı ve nane karıştırılarak çorbanın içerisine dökülür ve servis yapılır.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61221
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
1,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et veya tavuk suyu
1 kahve fincanından bir çeyrek fazla pirinç
3 bardak koyuca yoğurt
2-4 yumurta sarısı
1,5 kahve fincanı un
ÜZERİNE:
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuru nane
Ayıklayıp yıkadığınız pirinci et, ya da tavuk suyuyla birlikte ağır ateşte haşlayınız. Ayrı bir kaba yoğurt, 2 veya 4 yumurtanın sarısıyla, unu koyup bir güzel karıştırdıktan sonra, birkaç kepçe de kaynamakta olan pirinçli et suyundan ilâve ederek karıştırınız. Bununla birlikte 10-15 dakika kaynatınız. Sonra da yağı bir tavada naneyle birlikte eritip sadece bir dakika kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapınız.
|
Yayla Çorbası |
|
meraklı meloş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc65592
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011
1,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 su bardağı pirinç
8 su bardağı su
1 yumurta
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 limon suyu
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Suyu tencereye koyup pirinçleri haşlayın. Yumurta, un, yoğurt, limon suyu ve tuzu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak çorbaya katın. Haşlanmış nohut ve mercimeği de çorbaya ilave edip iyice kaynayana kadar pişirin. Üzerine yağda kızdırılmış nane koyarak servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66429
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı pirinç
10 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri et suyunda yumuşayana kadar pişirin. Un ve sütü bulamaç haline getirip, kaynayan suya ekleyin. Beş dakika daha kaynatın. Yumurtayla yoğurdu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya karıştırın. Tuzunu ekleyin. Diğer yanda tereyağını eritin. Nane ve kırmızıbiberleri yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66713
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
1,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
4.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı margarin
Tencereye suyu alın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Tencereyi ocağa koyun. Unu, yarım su bardağı suyla karıştırıp, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pirinçler pişince, kaynayan suya azar azar ekleyip, birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alıp, tencereyi 10 dakika bekletin. Diğer yanda beş kase yoğurdu iyice çırpın. İçine tenceredeki sudan iki çorba kaşığı ilave edin. Daha sonra tencereye ekleyip, karıştırın. İki çorba kaşığı margarini, naneyle kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
yakın yıldızlar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc67018
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2011
1,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı et veya tavuk suyu
4 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tepeleme un
Tuz
4 bardak suyu ve et suyunu bir tencereye alın. İçine yoğurt, yumurta, un ve tuz ekleyin. Tümmalzemeyi bir çırpıcı ile iyice çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırın.Kaynamaya başladığında yıkanmış pirinci katın ve pirinç yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan bir tavada tereyağını eritin ve pul biber ile nane katın. Yağı çorbaya gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67569
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nane
Pirinci 5 su bardağı suda haşlayın. Yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, kaynayan çorba suyundan alarak terbiyeyi ısıtın, karıştırarak çorbaya ilave edin. Ayrı bir tavada, tereyağını eritin, naneyi ekleyin ve köpürünce çorbaya dökün, servis yapın.
|
|