|
YAYLA ÇORBASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70652
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2011
1,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı
100 gr (1 su bardağından biraz az) un (elenmiş)
250 gr (1+1/4 su bardağı) süt (kaynar halde)
250 gr (1+1/4 su bardağı) kaynak et suyu
1 yumurtanın sarısı (çırpılmış)
1 limonun suyu
250 gr yoğurt
2-3 çorba kaşığı pirinç (haşlanmış)
1 çay kaşığı toz nane
1 çay kaşığı tuz
Yağı orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz. Tencereyi ateşten alıp, bir tahta kaşıkla unu ekleyerek, 1-2 dakika karıştırınız. Kaynak sütü ve et suyunu karıştırarak ekleyip, tencereyi yeniden orta ateşe oturtarak, karışımı 5-10 dakika kaynatınız.
Bu arada yumurta sarısını orta boy bir kaseye koyup, sürekli çırparak limon suyunu ve yoğurdu yediriniz. Yumurta sarısı, limon suyu, yoğurt karışımını, kaynamakta olan çorbaya azar azar ve sürekli karıştırarak yediriniz. Bütün karışımı yedirdikten sonra, sonra çorbayı 2 dakika daha pişirip, haşlanmış pirinç, nane ve tuzu ekleyiniz. Çorbayı karıştırarak 2-3 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine aktararak, servis ediniz.
|
Yayla Çorbası |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70768
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
1,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
2 su bardağı yoğurt
2 litre soğuk su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Su hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın, devamlı karıştırarak suyu ekleyin. Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak çorbayı kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kısın ve pirinçler uzayana kadar pişirmeye devam edin. Pirinçler uzayınca altını kapatın. Bu arada tereyağını eritip nane ile karıştırın, bunu çorbaya ilave edin. Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.
|
Yayla Çorbası |
|
hamurabla
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72059
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012
1,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı su
500 gram yoğurt
4 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı un
1 paket et bulyon
100 gram margarin
Pirinci yıkıyoruz, küçük bir tencereye alıp, üzerine 2 bardak su ilave edip haşlanmaya bırakıyoruz. Ayrı bir tencereye 6 bardak suyu ve et suyu tabletlerini alıyoruz, kaynadıktan sonra haşlanmış pirinçleri ilave ediyoruz. Yoğurdu büyük bir kaba alarak, mikserle çırpıyoruz. Tenceredeki et suyundan azar azar alarak yoğurdun içine ilave edierek ılınmasını sağlayalım, ılındıktan sonra tencereye yoğurdu boşaltıyoruz. Başka tencereye margarini alalım, unu azar azar ilave ederek kavuralım, un hafif sararmaya başlayınca yoğurtlu et suyundan alarak hızlı hızlı karıştırıyoruz, boza kıvamına gelince karışımı tencereye boşaltıyoruz. Kaynadıktan sonra servise hazır.
|
Yayla Çorbası |
|
kutluk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc72166
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
2,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Tuz, kuru nane
Altı su bardağı suyu kaynatıp içine yıkanmış pirinçleri ilave edin ve 20 dakika kısık ateşte pişirin. Pirinçlerin iyice piştiğinden emin olunca yoğurdu bir kasenin içinde iyice çırpın. Çorbanın suyundan kaşıkla yoğurda yavaş yavaş ekleyin. Yoğurt ılındıktan sonra da tencereye ilave edin, 3 dakika daha pişirip içine tereyağını ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Çorbanın tuzunu ve nanesini içine koyup sıcak olarak servis yapın. Çorbanın tuzu en son konulmalı ki yoğurt kesilmesin. Üzerine yağ yakılabilir ya da kırmızı pul biber eklenebilir.
|
Yayla Çorbası |
|
Mehmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2007
Mesajlar: 58 Şehir: Karadeniz |
Kısa URL: https://ml.md/lc73883
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012
2,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 su bardağı et suyu
1 su bardağı pirinç
6 çorba kaşığı un
125 gr tereyağı
250 gram yoğurt
2 adet yumurta sarısı
2 çay kaşığı kekik
Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc75218
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı nane
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet Knorr Tablet Tavuk Bulyon
1 adet yumurta
Yoğurt, pirinç, yumurta ve unu tencereye alın ve malzemeler özleşinceye kadar çırpın, karıştırarak soğuk suyu ekleyin ve yüksek ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca kullanacaksanız tavuk bulyon ilave edin ve kısık ateşte pirinçler pişinceye kadar arada karıştırarak kaynatın. Pişince ocaktan alın ve tuzunu ilave edin, tereyağını kızdırın, naneyi ekleyin, servis tabağına aldığınız çorbaların üzerine paylaştırın, sıcak olarak servis yapın.ekleyin ve …yüksek ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca kullanacaksanız tavuk bulyon ilave edin ve kısık ateşte pirinçler pişinceye kadar arada karıştırarak kaynatın kaynatın. Pişince ocaktan alın ve tuzunu ilave edin, tereyağını kızdırın, naneyi ekleyin, servis tabağına aldığınız çorbaların üzerine paylaştırın, sıcak olarak servis yapın.Devamını Görekleyin ve …yüksek ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca kullanacaksanız tavuk bulyon ilave edin ve kısık ateşte pirinçler pişinceye kadar arada karıştırarak kaynatın kaynatın. Pişince ocaktan alın ve tuzunu ilave edin, tereyağını kızdırın, naneyi ekleyin, servis tabağına aldığınız çorbaların üzerine paylaştırın, sıcak olarak servis yapın.Devamını Göru ekleyin ve …yüksek ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca kullanacaksanız tavuk bulyon ilave edin ve kısık ateşte pirinçler pişinceye kadar arada karıştırarak kaynatın kaynatın. Pişince ocaktan alın ve tuzunu ilave edin, tereyağını kızdırın, naneyi ekleyin, servis tabağına aldığınız çorbaların üzerine paylaştırın, sıcak olarak servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75369
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşiğı un
5 bardak su
Bir miktar tereyağı
Bir miktar nane
Su ve pirinç haşlanarak, yumurta sarısı, yoğurt ve un bir kasede çırpılıp haşlanmış olan pirince katılır. Bir taşımlık kaynatılarak, tavada tereyağı ile nane yakılarak çorbaya ilave edilir.
|
Yayla Çorbası |
|
hızır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc75467
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
2,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase yoğurt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
Tuz
Pirinci bir kapta yıkayalım. Yoğurdu bir tencereye koyalım. Yumurtayı ve pirinçleri de tencereye ekleyelim. Unu ayrı bir tavada kokusu yayılana kadar kavuralım ve unu da tencereye ekleyelim. Tenceredeki tüm malzemeleri iyice çırpalım. İsteğimize göre tuzunu ekleyelim. 3 su bardağı su ekleyelim. Tencereyi ocağa koyalım ve altını yakalım. Kaynamaya başlayana kadar karıştıralım. Böylelikle topak topak olmasını engellemiş oluyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatalım ve altını söndürelim. Bir tavaya yağı ve naneyi ekleyip, ısıtalım. Çorbamızın üzerine ekleyelim.
|
Yoğurtlu Yayla Çorbası |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75538
Gönderme Tarihi: 06.May.2012
3,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
3 su bardağı yoğurt
1,5 fincan un
1 /2 fincan pirinç
1 adet kuru soğan
3 adet yumurtanın sarısı
10 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
Tuz
Üstüne koymak için:
1/4 paket margarin
3 çorba kaşığı kuru nane
Yoğurdu, unu ve yumurta sarılarını bir tencereye koyup, iyice çırpalım.
Başka bir tencerede, et suyunun içinde pirinçleri haşlayarak, iyice pişmelerini sağlayalım.
Çırptığımız yoğurtlu karışıma, yeterince tuz ve kaynamakta olan et suyundan 1-2 kepçe koyup ılıştırdıktan sonra, et suyuna yavaş yavaş katıp bir yandan da karıştırarak, pişirelim.
Üzerine yağda yaktığımız kuru naneyi gezdirip, servis yapalım.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80082
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
4 çorba kaşığı tepeleme pirinç
20 su bardağı et suyu (2 litre)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt (yoksa su)
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı toz nane
6 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 adet yumurta sarısı
2 kahve fincanı su
1) Pirinci temizleyip 30 dakika ılık suda ıslattıktan sonra süzdürüp bir tencereye koyunuz ve et suyunu ve tuzunu ilâve ederek ağır ateşte 20 dakika kaynatınız.
2) Sonra sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan çorbanın içine ilâve ediniz. 10 dakika daha kaynatınız.
3) Tereyağını nane ile tavada hafif kızartıp çorbanın içine ilâve ederek, 5 dakika daha kaynattıktan sonra yoğurtla yumurtayı iyice karıştırıp kaynar çorbanın içine yediriniz.
4) Kaynatmadan hemen servis yapınız.
Not: Çorba, yoğurt ve yumurta ilâve edildikten sonra kaynarsa kesilir.
|
Yayla Çorbası |
|
abc
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc82337
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı nane
Tencerede suyu döküp kaynatın. Kaynayınca içine pirinçleri ekleyip 15 dakika pirinçleri pişinceye kadar kaynatın. Üzerine ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpıp ekleyin. Tenceredeki suyun içinden biraz üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu içine ve nane katıp karıştırın ve sıcak servis yapın. İsteyen bu çorbaya nohut da ekleyebilirsiniz.
|
Yayla Çorbası |
|
lezzetdünyası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc95050
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2014
1,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yemek kaşığı yoğurt
8 bardak et suyu
4 çorba kaşığı pirinç
2 fincan un
2 yumurta sarısı
125 gr. margarin
Bir su bardağı süt
Bir tutam tuz
Yeterince Nane
Pirinçler yıkanıp temizlenir. 1 saat ılık suda bekletilir. Daha sonra et suyu ve pirinç bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Un ile süt iyice karıştırılarak çorbaya eklenir. Diğer taraftan yarım paket margarin de eritilip çorbaya ilave edilir ve tuzu konulur. 10 dk kaynatılır. Ocaktan indirilen çorbaya yumurta ile yoğurt iyice karıştırılıp eklenir. Üstüne nane serpilip sıcak servis edilir.
Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021
|
Yayla Çorbası |
|
oluş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95562
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014
1,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. İçine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler pişince bir kabın içinde yoğurdu çırpıp çorbanın suyu ile ılıştırın ve çorbanın içine dökün. 5 dakika daha kaynatın. Karıştırıp sıcak ikram edin. Üzerine nane, kırmızıbiber yakılıp gezdirilebilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Yayla Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95950
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 litre et suyu
250 g pirinç
40-50 g un
2 adet yumurta
750 g yoğurt
60 g tereyağı
½ çay kaşığı kırmızıbiber
¼ çay kaşığı karabiber
½ yemek kaşığı kuru nane
Et suyunun bir su bardağı ayrıldıktan sonra pirinçler kalan et suyuyla birlikte pişirilir.
Yumurtalar, yoğurt ve unla birlikte ayrı bir kapta iyice karışıncaya kadar çırpılır.
Pirinçler yumuşadıktan sonra yoğurtlu karışım, sürekli karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edilir.
Un kokusu gidinceye kadar sık sık karıştırmak suretiyle pişirilerek ateşten alınır.
Nanenin yarısı eklenir.
Kızdırılmış tereyağı üzerine gezdirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Kalan nane servise alınırken üzerinde kullanılır.
Not: Tuz ve karabiber çorba ateşten alındıktan sonra ilave edilmelidir. Aksi takdirde yoğurt kesilerek istenmeyen bir görüntü oluşturur. Eğer un kullanılmadıysa, yoğurt eklendikten hemen sonra çorba ateşten alınmalıdır. Yoğurt çorbası da genel olarak yayla çorbasına benzese de yoğurt çorbasında pirinç yerine un kullanılmaktadır. Bazı yörelerde yayla çorbası hiç yoğurt kullanılmadan ya da çok az miktar kullanılarak da hazırlanmaktadır. Yayla çorbasının yapım teknikleri yörelere göre farklılık gösterse de genel uygulama yukarıdaki şekildedir.
|
Yayla Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95953
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2.5 litre et suyu
60 g tereyağı
250 g pirinç
½ çay kaşığı kırmızıbiber
40-50 g un
¼ çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
½ yemek kaşığı kuru nane
750 g yoğurt
Et suyunun bir su bardağını ayırarak pirinçleri kalan et suyuyla birlikte pişiriniz.
Yumurtaları, yoğurt ve unla birlikte ayrı bir kapta çırpınız.
Pirinçler yumuşadıktan sonra çorbaya ilave ediniz.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak iyice pişiriniz.
Nanenin yarısı ekleyiniz.
Bir taşım daha kaynatarak ateşten alınız.
Pirinçler kaynamaya başlayıncaya kadar, tencerenin kapağını kapatmayınız.
Yumurta, yoğurt ve unu çorbaya ilave etmeden önce yumurta teliyle iyice çırpmaya özen gösteriniz.
Çorbayı sürekli karıştırarak un kokusu gidene kadar pişiriniz.
Çorbayı pişirirken tuz atmayınız. Tuzsuz pişirdiğiniz çorbanın servise çıkmadan önce tuzunu eklemeyi unutmayınız.
Çorbayı ateşten almaya yakın naneyi ekleyiniz.
Sıcak olarak servise çıkmasını sağlayınız.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdiriniz. Kalan naneyle birlikte servis yapınız.
Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021
|
Yayla Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116211
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
50 gr. pirinç
250 gr. yoğurt
2 adet yumurta
50 gr. tereyağı
½ limon
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye 1½ litre su koyup kaynatın. Su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Pirinci, duru suyu çıkıncaya kadar yıkayıp, süzün. Yumurtaların sarılarını ayırıp, genişçe bir kaba koyun. 2 yemek kaşığı un ve yoğurdun tümünü katıp iyice karıştırın. Fazla koyu olmaması için biraz su ilave edin. Su, iyice kaynadıktan sonra pirinçleri tencereye boşaltıp pişirin.
Yumurta, un ve yoğurt karışımını, içinde tortu kalmaması için süzün. Pirinçler pişip yumuşadıktan sonra karıştırarak tencereye boşaltıp kaynatın. İyice kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz atıp ocağı söndürün. 50 gr. tereyağını tavada eritip, 2 tatlı kaşığı kuru naneyi şöyle bir çevirerek pişirin ve karıştırarak çorbaya katın. Servis yapacağınız kaseye aktardıktan sonra çorbanın üstüne, biraz da kırmızıbiberli yağ dökün.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
|
Yayla Çorbası |
|
anket
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117550
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meltem Demirci
1 fincan pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
½ fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır. Şık bir sunum olması açısından çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.
|
Yayla Çorbası |
|
kızıl erik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118305
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016
845 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özlem Kaya
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pirinç
Nane
Tuz
Yoğurdu suyla ayran gigi çırpıyoruz. 1 yumurta kırıp çırpıyoruz. Göz kararı pirinç atıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. kaynayınca altını kısıp pirinçler bitene kadar pişiriyoruz. Bir tavada yağ ve naneyi kızdırıp, çorbanın üstüne sos yapıyoruz.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
|
Yayla Çorbası |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123602
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Yoğurt 250 gr
Haşlanmış pirinç 150 gr
Yumurta (sarısı) 50 gr (1 adet)
Tereyağı 30 gr
Un 20 gr
Biber (toz) 2 gr
Nane (kurutulmuş) 3 gr
Su (sıcak) 2 Lt
Tuz
Yoğurt, yumurta sarısı ve unu ayrı kapta karıştırarak homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı koyun. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 5 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonraya hazneye tereyağı, biber ve nane koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basın. Baharatlı tereyağı ayrı kaba dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yoğurt karışımını dökün. Sürekli karıştırarak sıcak suyu yavaşça dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır çorbaya baharatlı tereyağı dökün, haşlanmış pirinci ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
|
Yayla Çorbası |
|
göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125860
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
880 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fikret Aktoros
3 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı un
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 /2 Çay kaşığı kırmızıbiber
1/2 Çorba kaşığı nane
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız.
Tuz ve pirinci katıp hafif hararetli ısıda 1/2 saat pişiriniz.
Yoğurtla unu karıştırıp eziniz.
Çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çorbaya ilave ediniz.
Bir taşım kaynatıp çorba kasesine boşaltınız.
Üstünü eritilmiş kırmızıbiberli yağ ve kuru nane ile süsleyiniz.
Fotoğraf "hacı karagöz" tarafından gönderildi. 21.08.2020
|
|