|
Yayla Çorbası |
|
merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127149
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.reisgida.com.tr
10 Bardak Et Suyu
Yarım Bardak Reis Pirinç
1,5 Çorba Kaşığı Reis Un
1 Yumurta
2 Bardak Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Yağ
2 Kahve Kaşığı Kuru Nane
1 Kahve Kaşığı Kırmızı Biber
Tuz
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın.
Et suyunda pirinçleri iyice haşlayın.
Yoğurt, un ve yumurta çırparak et suyu ile sulandırın.
Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletin.
Kuru nane serpin ve kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
gato
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc129629
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2017
690 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
8 su bardağı et suyu
1.5 kahve fincanı un
1 çay bardağı kırık pirinç
4 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı nane
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Pirinci yıkayıp süzün. Et suyunu tencereye aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Derin bir kasede yoğurt, 1 yumurtanın sarısı ve unu çırpın. Kaynamakta olan et suyuna azar azar ekleyerek koyu bir kıvam elde edinceye kadar sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Üzeri için tereyağını tavada eritip nane ve toz kırmızıbiberi kavurun. çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine tereyağında kavrulmuş baharatı gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
büyükhanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc132132
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
766 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 fincan pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Su, sıvı yağ, kuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
|
Yayla Çorbası |
|
aymelek
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133187
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
648 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Nane
Su
Tuz
Pirinci yıkayıp 2-3 bardak su ile haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz. Unu tencereye alıp kavuruyoruz ve haşlanmış pirinci suyu ile beraber tencereye döküyoruz ve 3-4 bardak daha su ekliyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarısı yoğurt ve rendenin ince kısmında rendelenmiş sarımsağı iyice çırpıp tencereye döküyoruz. Tuzunu, nanesini ekledikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten alıyoruz ve servis yapıyoruz.
|
Yayla Çorbası |
|
rızık
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc133335
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2018
601 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı un
2 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
Kuru nane
Yağ
Un, yumurta, pirinci güzelce karıştırın.
Yoğurdu ilave edip karıştırın ve suyunu ekleyip ocakta kaynayıncaya kadar karıştırın.
Tuz ilave edin.
Diğer tarafta sıvıyağ da nane yakarak ilave edip, 5-10 dakika kaynatın.
|
Yayla Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141381
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
628 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Tuz
Pirinci yıkayarak 5 su bardağı suda haşlayın. Başka bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra haşladığınız pirincin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin (suyu az ya da fazla ise ayarlayabilirsiniz). Bu karışım kaynayana kadar karıştırın. Pişmesi için 10 dakika yeterlidir.
Daha sonra bir tavada margarini eriterek içine nane ekleyin ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökün. Çorbanın kesilmemesi için tuzunu piştikten sonra ekleyin.
|
Yayla Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141760
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
1,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinç bir tencerede 5 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Pirinç haşlanırken, başka bir kapta un, yumurta ve yoğurt iyice çırpılır, yoğurdun kesilmemesi için üzerine 2 kepçe kaynar çorba suyu eklenir, karıştırılır ve kaynayan çorbaya eklenir, 10 dakika aralıksız karıştırarak kaynatılır.
Başka bir kapta sıvı yağ ısıtılır, üzerine kuru nane ve tuz eklenip karıştırılır.
Karışım çorbaya eklenir, karıştırılır ve çorba sıcak olarak servis yapılır.
|
Yayla Çorbası |
|
mustafa b.
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144382
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
898 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane
Tereyağı
Tencereye suyu koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Pirinçler patlayıp yumuşayana kadar haşlayın.
Bu sırada un, yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Çorbanızın kıvamının çok koyu olmasını istemiyorsanız un koymayabilirsiniz. Pirinçlerin haşlama suyundan yumurtalara azar azar ekleyip ılıştırın. Terbiyesini pirinçlere ilave edip, 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyin.
Son olarak 1 kaşık tereyağını kızdırıp naneleri içinde bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.
Not: Çorbanızı pirinç yerine haşlanmış buğdayla da yapabilirsiniz.
|
Yayla Çorbası |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146833
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2019
497 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı pirinç
5 su bardağı su
1.5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz nane
Tuz
Pirinci iyice yıkayıp, nişastasını akıtın ve tencereye alın. Üzerine su ilave edip pirinç hafif yumuşayana dek haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpıp yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak pirincin bulunduğu tencereye ilave edin. Kaynayana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ayarlayın ve karıştırın. Üzeri için tereyağını eritip nane ilave ederek bir iki kez karıştırın. Ocaktan alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150174
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
400 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kâse yoğurt
2 yemek kaşığı pirinç
1-2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
6 su bardağı su
Öncelikle suyu tencerede kaynatın. Ardından yıkanıp ayıklanan pirinç pirinçleri suya atın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edin ve iyice çırpılır. Bu karışımı yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edin. Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane ilave edin.
|
Yayla Çorbası |
|
volta
Aşçı
Kayıt: 10.09.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc152989
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020
354 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay bardağı pirinç
3 Türk kahvesi fincanı + 3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin. Kaynayan sudan 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma dökün ve ılıştırın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve pul biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
tijen kurtoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153164
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
389 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı arpa şehriyesi
1 yemek kaşığı çok dolu olmasın tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
Tuz
8 su bardağı su
İlk önce tereyağımızı ve sıvı yağı tencereye koyup eritelim. İçerisine 1 kaşık naneyi ilave edip naneyi çok yakmadan ocağın altını kapatalım.
Diğer taraftan çırpma kabımızın içerisine yoğurt, yumurta, un ve tuzu ilave edip iyice çırpalım. Üzerine suyumuzu ilave edip tekrar çırpalım.
Ocağımızın altını yakıp tenceremizdeki yağın üzerine yavaşça aktarıp bit taraftan karıştıralım. Kaynayana kadarda kesilmesin diye ara ara karıştıralım kaynayan çorbamızın içerisine şehriyeyi de ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım fakat dikkat edelim çorbamız pişerken arada karıştıralım dibine çok çabuk tutabilir.
Şehriyeler istediğiniz kıvama gelince altını kapatalım. İsteyen ilk başta çorbasını yapıp yağını ve nanesini daha sonradan ayrı bir tavada yakıp üzerine de dökebilir.
|
Yayla Çorbası |
|
pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc153814
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2020
281 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır. Çorbamızı hazır.
|
Yayla Çorbası |
|
ekmekci kız
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc154874
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2020
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
Tuz
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 kâse yoğurt
1 yumurta sarısı
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yayla çorbası hem kokusuyla hem de lezzetiyle kış aylarında içinizi ısıtacak. Öncelikle pirinci yıkayıp süzdükten sonra çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın. Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Bir kâse yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve güzelce çırpın.
Terbiyenin içerisine 1 bardak su alın ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır.
Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzu ilave edin.
Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin.
Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyin ve sosu ocaktan alın.
Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün. Yayla çorbası hazır.
|
Yayla Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156021
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2021
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Çorba Kaşığı Pirinç
1 Su Bardağı Yoğurt
7 Su Bardağı Su
1 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin:
3 Çorba Kaşığı Tereyağı ya da Margarin
2 Çay Kaşığı Pul Biber
2 Çay Kaşığı Kuru Nane
Bir tencereye su konur ve pirinçler ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Bir kâsede yumurta, un ve yoğurt iyice çırpılarak hazırlanır.
Kaynayan pirincin suyundan bu karışıma azar azar ilave edilerek karıştırılır.
Sonra bu karışım pişen pirincin içerine azar azar eklenir ve karıştırılmaya devam edilerek kaynayana kadar pişirilir.
Son olarak tuz ilave edilir.
Tavada tereyağı, nane ve pul biber hafif kavrulur ve tencereye boşaltılır.
Bir taşım kaynadıktan sonra servise hazırdır.
|
Yayla Çorbası |
|
Cumartesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156118
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2021
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
6 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
Tenceremize yoğurt, un, tuz, limon suyunu koyarak blendır yardımıyla 5 dk kadar karıştıralım.
Üzerine yumurta sarısını ilave edelim. 1-2 dk. daha karıştıralım.
Tencere de hazırladığımız karışımı üzerine ılık suyumuzu ilave edelim.
Orta ateşte 15-20 dk kadar pişirelim. Pirincimizi ilave edelim. Pirinçler pişene kadar karıştırarak, pişirmeye devam edelim.
Tavamıza yağları katalım. Kızan yağımızın içerisine baharatları ilave edelim.
Çorbamıza tavada hazırladığımız karışımı ilave ederek, 5 dk kadar karıştırarak pişirelim.
Çorbamız servise hazırdır.
Not: Süzme yoğurtla yapılırsa güzel bir kıvam elde edilir.
|
Yayla Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157867
Gönderme Tarihi: 23.May.2021
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı tuz
Pirinci yıkayıp süzün. 6 su bardağı su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt, kalan 1 su bardağı su ve yumurtayı çırpın. Ocağın altını kısıp, yoğurtlu karışımı azar azar ve karıştırarak ilave edin. 2 dakika daha kaynatın. Sıvı yağ ve tuz ekleyip ocaktan alın. Arzuya göre kuru nane ilave edip servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163868
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2022
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay bardağı pirinç
3 Türk kahvesi fincanı + 3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin. Kaynayan sudan 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma dökün ve ılıştırın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve pul biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164578
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yoğurt
Pirinç
Nane
Kemik
Tereyağı
Un
Yumurta sarısı
Tuz
Yarım çay bardağı pirinç düdüklü tencerede 10 dakika haşlanır. Bir kaseye alınır. Daha sonra aynı tencerede 4-5 adet kemik iyice yıkandıktan sonra yaklaşık yarım saat pişirilir. Bir süzgeçten geçirilip soğuması beklenir. Başka bir tencerede 1 yumurtanın sarısı, 3 kaşık yoğurt, 2 kaşık un, 1 kaşık tereyağı, 2 çay kaşığı tuz, çırpma teli ile çırpılır. Yoğurdun kesilmemesi için pirinçlerle ılınan kemik suyu ile bu karışıma eklenir. Topak olmaması için tahta kaşıkla devamlı karıştırılır. Kaynamaya başlayınca nanesi ve pul biberi eklenir.
|
Yayla Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166910
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
½ su bardağı pirinç
4,5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Suyu ve pirinçleri çorba tenceresine alın. Pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. Diğer yandan derin bir kasede yoğurt, 1 su bardağı kadar su, yumurta ve unu iyice çırpın. Karışımı tencereye yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın. Karabiber ve tuzunu ilave edin. Bir sos tavasında tereyağını eritin ve kuru naneyi de ilave ettikten sonra köpük köpük olmasını bekleyin. Yayla çorbası koyu bir kıvam aldığında nane ve yağ karışımı çorbaya ilave edin. Karıştırın ve servis yapın.
|
|