|
Karnıyarık |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44108
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2009
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
100 gr. pirinç
200 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 tablet tavuk suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI:
Birinci ayıklayıp tuzlu suda 40 dakika haşlayınız. Süzüp pirinçleri alınız. Patlıcanları yıkayınız. Alaca soyup, karnını boydan boya yararak içini açınız. 10 dakika kaynar suda patlıcanları haşlayınız. Soğanları yemeklik doğrayıp, 1 çorba kaşığı zeytinyağında soğan ve kıymayı kavurunuz. Domateslerin kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarınız. Sonra yemeklik doğrayıp, kıymaya ilave ediniz. Patlıcanların içini oyarak boşaltınız, parçaları da ekleyerek, hepsini kavurunuz. Havanda dövdüğünüz sarımsağı, tuzu, biberi ekleyerek karıştırınız. Ateşten indirip, haşladığınız pirinçleri ilave ederek karıştırınız. Fırını 180 derece ısıtınız. Yaptığınız içi patlıcanların karın boşluğuna gevşek şekilde doldurunuz. Hazırladığınız patlıcanları fırın tabağına yerleştiriniz. Kalan zeytinyağını ve 1/2 tabletten hazırladığınız et suyunu üzerine dökünüz. Tabağı fırına sürüp 30-35 dakika pişiriniz. Pişme sırasında üstü kurumasın diye ayırdığınız tavuk suyundan kaşıkla üstüne dökünüz. Fırın tabağıyla sofraya getirip bölüştürerek ikram ediniz.
Fotoğraf "şans eseri" tarafından gönderildi. 19.02.2020
|
PATLICAN KARNIYARIK |
|
fener
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc44643
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
2,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 orta boy patlıcan
10 çorba kaşığı sadeyağ veya mutfak margarini
2 orta boy soğan
250 gram koyun kıyması
2 büyük boy domates
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 su bardağı su.
Bütün patlıcanın sapı bırakılıp diğer ucu 2-3 santim kesilir, kabukları soyulur, sapa yakın baş tarafında biraz kabuk bırakılır. Uzunluğunca karnı, keskin ve sivri bir bıçakla kesilir, 10-15 dakika kendi haline bırakılır ve suda iyice yıkanır. Sıkılır. Orta kızgın yağda pembe kavrulur, bir tepsiye dizilir. Kalan yağ ile, rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine kabukları soyulmuş ve ufak kesilmiş bir domates, kıyma, tuz ve karabiber konulur. 3-4 dakika daha kavrulup ateşten indirilir. Kıymanın salçası, patlıcanı koyduğunuz tepsiye süzdürülür, kıymanın içerisine ince kesilmiş maydanoz ilave edilerek iyice karıştırılır. Patlıcanların uzunlamasına kesilen yerleri, küçük bir kaşıkla aralanır ve bu yere kıyma doldurulur. Uzunlamasına kesilen bir domates dilimi kıymanın üzerine konulur. Arzu edilirse bir adet sivri biber de, domatesin üzerine konulur. Bir müddet fırında pişirilip kendi tepsisi ile servis edilir.
|
KARNIYARIK |
|
Şıpsevdi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53077
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010
2,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 adet orta boy patlıcan
5 adet sivri biber
200 gr yağsız kıyma
3 adet orta boy domates
3 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
biraz tuz
2 çay kaşığı margarin
Hazırlanışı:
2 çay kaşığı margarine ince kıyılmış soğanı ilâve ederek pembeleşinceye kadar kavurunuz, buna kıymayı ilâve ederek 5 dakika daha karıştırınız, ona da kabukları soyulup doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozu, tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika kısık ateşte pişiriniz. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanarak kurulanmış patlıcanları VMS tavasında 2 kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kızartınız, kızartılan patlıcanları boyuna ortalarından yarınız ve bunlara hazırlanan harcı doldurunuz, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1 fincan su ilâve ederek 10 dakika pişiriniz. Kapağı açarak sivri biberleri karnıyarıkların üzerine koyunuz ve kapağı tekrar kapatarak ateşi söndürünüz, 15 dakika kapağı kapalı tutarak demlenmesini sağlayınız.
|
PATLICAN KARNIYARIK |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53774
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcanları doğrayarak bir tarafını uzunlamasına yarınız. İçini oyup bir boşluk veriniz. Tencereye 2 - 3 soğan çenterek 1,5 kaşık sadeyağ ile öldürünüz. İçine 300 gram ince kıyma, fıstık, üzüm atarak pembeleşinceye kadar kavurup indiriniz. Kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve baharat karıştırarak patlıcanları doldurunuz. Tepsiye dizerek fırında pişiriniz.
|
KARNIYARIK |
|
ölçü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54195
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
4 patlıcan
1 domates
2 sivribiber
1 soğan
2 diş sarımsak
150 gram dana+koyun kıyma
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı ayçiçek yağı
4-5 dal maydanoz
Şeker
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları şerit soyun, ikiye bölüp ortalarını çizin, yağda kızartın. Soğanı küp doğrayın tereyağında pembeleşene kadar kavurun, kıymayı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun, salçayı ekleyip 3-4 defa karıştırın, su ve dövülmüş sarımsak ilavesinden sonra karıştırıp 10 dakika kaynatın, suyunu süzün. İnce kıyılmış maydanoz ve karabiber ekleyin. Patlıcanların içine tuz ve şeker serpin, içi pay edin. Üzerlerine domates ve sivribiber dilimleri yerleştirin. Etten süzdüğünüz sosu patlıcanların üstüne gezdirin, orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirdikten sonra servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54304
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
2,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
300 gr. kıyma (yağsız)
2-3 sivribiber
3 orta boy domates (biri üstü için)
1/2 demet maydanoz
1/2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak dilimlere kesip patlıcaların üzerine yerleştirelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile incelterek tencereye alalım. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.
Not: Arzuya göre üzerine kaşar serpip 10 dakika fırınlayabilirsiniz.
|
Karnıyarık |
|
zümre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56723
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2010
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
150 gr. kıyma
Kızartmak için sıvıyağ
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15 dk. bekletin. Sudan aldığınız patlıcanları temiz bir mutfak havlusu ile kurulayın. Sıvı yağı kızdırın, patlıcanları içine atıp kızartın ve kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Başka bir tencerede iki çorba kaşığı sıvıyağ kızdırın, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye dek kavurun ve kıymayı tencereye alın. Bir çorba kaşığı salçayla birkaç dakika daha kavurun, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve kırmızı biber ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve patlıcanların ortasını bıçakla açın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun ve tepsiye dizin. Artan domates ve biberleri dilimleyerek patlıcanların üzerine koyun. Bir su bardağı su ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk. pişirin.
|
Karnıyarık |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58390
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2010
2,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 patlıcan
300 g kıyma
2 orta boy soğan
1 domates
Maydanoz
Salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzerine
1 domates
4-5 adet sivri biber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Patlıcanlar alacalı soyulup ortası kesilip tuzlu suda bekletilir. Yıkadıktan sonra kızartılır. Bu arada diğer malzemelerle karnıyarığın iç malzemesi hazırlanır. Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir, kıyma harcı ile içleri doldurulur. Her birinin üzerine domates ve biber dilimi yerleştirilir. 1 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salça sulandırılıp tepsiye dökülür. Domates ve biberler kızarana kadar fırında pişirilir.
|
KARNIYARIK |
|
limon çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc58634
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010
2,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 buçuk kilo patlıcan
3 baş soğan
4 domates
1 avuç biber
1 demet maydanoz
4 kaşık yağ
Tuz
Biber
Karnıyarık için üç baş soğanı ince ince doğrayın, iki kaşık yağda kavurun. Buna, ince ince doğrayacağınız, dört domatesi tuz ve karabiberi katın. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce de, ayıklayacağınız, demet maydanozu ekleyin.
Alaca soyulmuş olan patlıcanları ortalarından yarıp yağda kızartın. Bundan sonra kızaran patlıcanları ateşten indirin ve soğumaya yüz tutunca da içlerine hazırlamış olduğunuz içi doldurun, tepsiye dizin. İçlerin üzerine de dilinmiş biber ve domatesleri dizin. Yarım bardak su ve bir kaşık yağ koyarak biraz pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.
|
KARNIYARIK |
|
Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61259
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
1,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
200 gram kıyma
150 gram tereyağı
250 gr. soğan (üç orta boy)
3 adet domates (büyük)
6 adet yeşil biber
1 bardak su
tuz
Küçük bir tencere içerisine, küçük, küçük çentilmiş soğan ile iki çorba kaşığı tereyağı koyarak, soğanları ateş üzerinde hafifçe öldürünüz. Sonra üzerine kıymayı ilâve ederek, on dakika daha karıştırarak kavuru nuz. Üzerine iki tatlı kaşığı tuz, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri katınız. Domatesler eriyip de suyunu çekinceye kadar pişirip, ateşten indiriniz.
Bu arada, patlıcanların bir kısım kabuklarını soyup, diğerlerini bırakarak, boyuna doğru soyunuz. Patlıcanları soyulmuş olan baş taraflarından, aşağı kısmına kadar, çok derin olmamak şartiyle gövdelerini yarınız. Sonra bunları, içinde bol tuzlu su olan kaba atarak yarım saat kadar öylece bırakınız. Yarım saat sonra, patlıcanları tuzlu sudan çıkararak, içinde kızdırılmış, yarım bardak ayçiçeği yağı olan tavaya atıp, pembe bir renk alana kadar kızartınız. Sonra da delikli kepçe ile alarak, yarık tarafları üste gelmek üzere, sıra ile bir tepsiye yerleştiriniz. Daha önce hazırlamış olduğunuz kıymalı içten herbirisinin içine yetecek miktarda doldurup, ince doğranmış domates dilimi dizip, birer adet de yeşil biber koyarak, bir bardak su ilâve ediniz. Sonra tencerenin kapağını kapatıp, patlıcanlar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar, ortadan az hararetli ateşte yarım saat pişiriniz. Piştikten sonra ateş üzerinden indirip, servis yapınız.
Not: Fırında pişerse daha lezzetli olur.
|
KARNIYARIK |
|
mırmır
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc61370
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011
2,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet patlıcan
250 gram koyun kıyması
250 gram zeytinyağı
250 gram domates
2 adet soğan
50 gram pirinç
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
Patlıcanların sivri uçlarını birer parça kesiniz. İki ucundan ikişer santim kabuk bileziği bırakınız. Arada kalan kısmı tamamen soyunuz. Soyulan kısmın bir yüzünden uzunlamasına kesiniz. Tavada zeytinyağı içerisinde, yumuşayıncaya kadar kızartınız. Tepsinin içine sıra ile diziniz.
Diğer taraftan, soğanları tavaya incecik çenterek, yağ içerisinde hafifçe kızartınız. Bu arada kıymayı da on dakika kadar kavurunuz. Kavururken karabiber ve tuzu aynı zamanda, ince ince kıyılmış maydanozu ilâve ediniz. Ayrıca bol suda yıkanmış, pirinci de buna katınız. Sonra bunları iyice karıştırarak, tepsideki patlıcanların, yardığınız kısımlarına kaşıkla doldurunuz. Kıymanın üzerine de yarım daireler şeklinde doğradığınız domatesleri diziniz. Tuz, yağ ve su ilâve ederek, orta hararetli ateş üzerinde yarım saat kaynatıp, kapağını örterek fırında hafif pişiriniz. Daha sonra servis yapınız.
|
KARNIYARIK |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61491
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2011
2,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy patlıcan
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
200 gr kıyma (az yağlı)
2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
2 domates (kabukları soyulup ince doğranmış)
2 orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/4 kahve kaşığı karabiber
1 su bardağı rafine yağ
1 domates (dörde bölünmüş) 4 sivri biber
Patlıcanların her iki ucunu kesip atınız. Patlıcanların kabuklarını uçlarında 1'er cm bıraktıktan sonra tamamen soyarak (ya da uzunlamasına 1 cm ara ile şerit biçiminde soyarak) temizleyiniz. Keskin bir bıçağı patlıcanların tam ortalarına batırıp, aşağı yukarı hareket ettirerek 4'er cm uzunlusunda birer yarık açınız. Sonra, patlıcanların çeşitli yerlerine, bıçağın ucunu hafifçe batırıp çıkarınız.
Patlıcanları bir kaba koyup, üstlerine 2 çorba kaşığı tuz serperek 1 saat bekletiniz.
Küçük bir tencereye tereyağı koyup eritiniz. Soğanı ekleyip 5 dakika kavurduktan sonra, kıymayı katarak 5 dakika daha kavurunuz. İnce doğranmış domatesleri, karabiberi ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip 1 dakika daha kavurunuz. 1 su bardağı suyu ekledikten sonra, 15 dakika ağır ateşte pişiriniz.
Genişçe bir tencerenin üstüne bir kevgir yerleştiriniz. Tencereyi ateşten alıp, içindeki harcı kevgire koyarak suyunu süzdükten sonra, maydanozu serpiniz.
Küçük bir tencereye rafine yağı koyup iyice kızdırınız. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra tencereye atıp 4 dakika, renkleri sararana kadar kızartınız.
Patlıcanları derin olmayan bir güvece yada tepsiye dizip, yarık kısımlarını bastırıp açarak, kevgirdeki kıymayı eşit olarak doldurunuz. Her patlıcanın üstüne 1 sivri biber ve 1 parça domates yerleştiriniz.
Tencereye süzdüğünüz harç suyunu ekleyip (gerekirse biraz daha su koyunuz), güveci ağzı kapalı olarak ağır ateşte 30 dakika pişirdikten sonra, servis ediniz.
|
Karnıyarık |
|
şahin bey
Aşçı
Kayıt: 27.05.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc63900
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2011
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
5 adet patlıcan
250 gram kıyma
4 adet sivri biber
4 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Patlıcanları alacalı soyup yıkayın. Patlicanın her tarafına elinizle zeytinyağını yedirin. İki, üç yerinden şişle delikler açıp tepsiye dizin. Fırının ızgara bölümünde patlıcanlar kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada içi için; kıymayı kavurup, içine rendelenmiş soğanı ekleyin. Tereyağını da ilave edip kavurmaya devam edin. Domatesleri rendeleyip kıymanın içine koyun. Salça, sarımsak ve çok ince kıyılmış sivri biberleri ve 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edip 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip fırında kızardığınız, ortasını kaşık yardımıyla açtığınız patlıcanların içine doldurun. Yemeği biraz sulu isterseniz tepsiye yine az su koyup karnıyarıkların üzerini kapatıp 200 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak serviz yapın.
|
Karnıyarık |
|
tzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2011
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65824
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
300 gr kıyma
3 domates
4 diş sarımsak
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Patlıcanları alacalı olarak soyup iki ucu arasında uzunlamasına bıçağın ucu ile bir kesik atın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip acısını alın. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda çevirerek hafifçe kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Kıymayı kıyılmış soğan ve dilimlenmiş sarımsakla birlikte 1 kaşık yağda kavurun. Domatesleri soyup kııçıık küçük doğrayın. Kıymaya ekleyin. Tuz karabiber ilave edip 5 dakika daha kavurun. Patlıcanları kesik yerinden elinizle biraz ııçtn ve kıymalı malzemeyi içlerini doldurun. Bir fırın kabına dizip 1 pqrmak kadar su ekleyin. Hafifçe tuz ilave edip fırında veya tencereyle ocakla kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
sarı kiraz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66611
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2011
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
Yarım kilo kıyma
3 adet biber
2 adet domates
4 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Patlıcanları alacalı soyun. Sıvıyağı kızdırın, patlıcanları kızartın. Başka bir kapta soğanları biraz yağda kavurun. Üzerine kıymayı ilave ederek, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Biber ve domatesleri ekleyin. Baharatları katın. Dövülmüş sarmısağı ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp, beş dakika daha pişirin. Patlıcanları tencereye alın. İçlerini açın. Hazırladığınız içi kaşık yardımıyla patlıcanların içine doldurun. Tencereye bir bardak kadar sıcak su koyup, 15-20 dakika pişirin.
|
Karnıyarık |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68103
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
1,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 patlıcan
2 kase kıyma
2 kuru soğan
2 yeşil biber
2-3 dal maydanoz
1 domates
2 yemek kaşığı salça
yeterince tuz, karabiber
pulbiber
Patlıcanları çizgili olarak soyun, uzunlamasına ikiye kesip önlü arkalı az yağda hafif kızartın. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyup ince doğranmış kuru soğanları kavurun, küçük küçük doğranmış yeşil biberi de koyup hafif kavurun ve kıymayı ekleyin. İyice kavurup indirmeden bir kaşık salçayı ekleyin.Yeterince tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Patlıcanların kabuksuz kısmını hafifçe açarak iç malzemeyi eşit şekilde yerleştirin. Domates, biber ve maydanozu kesip üzerini süsleyin, bir kaşık salçayı bir su bardağı suda çok az tuzla karıştırıp üzerine dökün. Fırında pişirin
|
Karnıyarık |
|
mesut bahtiyar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72145
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 küçük patlıcan
8 yeşil biber
2 orta soğan
4 diş sarımsak
1 domates
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 adet biberide yağda kızartın. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek birmüddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarımsak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.
|
KARNIYARIK |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73030
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2012
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
6 adet orta boy patlıcan
200 gr kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet büyük boy domates
3 adet sivribiber
50 gr margarin
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyduktan sonra, uzunlamalarına ortalarından hafifçe keselim.
Acısının çıkması için bol tuzlu suyun içinde 20-25 dakika bekletelim. Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim. Kıymayı da soğanlara ilave edip, suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
2 adet domatesin kabuklarını soyup, kuşbaşı kestikten sonra, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ilave edelim.
Domatesler eriyinceye kadar pişirip, ocaktan indirelim.
Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzüp, temiz bir bezle kuruladıktan sonra, kızgın sıvıyağda kızartalım.
Kızaran patlıcanları, bir tepsiye kesik kısımları üstte kalacak şekilde dizelim.
Kesik kısımlarını 1 çay kaşığı yardımıyla genişletip, içlerine birer tutam tuz ve tozşeker serpelim.
Hazırladığımız kıymalı içi, eşit miktarlarda patlıcanların içlerine dolduralım.
Kalan domatesi ince ince dilimleyip, sivribiberlerin de çekirdek kısımlarını çıkardıktan sonra, uzunlamalarına ikiye keselim.
Patlıcanların üzerine birer adet domates ve sivribiber yerleştirip, yeterince su ilave edelim ve ister ocakta, istersek de fırında pişirelim.
Pişen patlıcanları dağıtmadan servis tabağına çıkarıp, sıcak olarak servis yapalım.
|
Karnıyarık |
|
Meriç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc74790
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012
2,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
250-300 gr kıyma
1 adet büyük boy kurusoğan
2 adet domates
5-6 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
Soğanı küçük küçük doğrayalım 2 sivri biberi ince ince kıyalım 2 yemek kaşığı sıvı yağda biraz öldürelim kıymayı ekleyip bi güzel kavuralım 1 tatlı kaşığı salça, damak tadımıza göre baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştıralım soyulmuş bir domatesi minik doğrayıp kıymaya ekleyelim en son ince kıyılmış maydanozları ekleyip ocaktan alalım. Patlıcanları alaca soyup,büyükse ikiye bölüp kızgın yağda kızartalım.fırın kabına alıp bıçakla ortasını çizerek açalım, hazırladığımız kıyma harcını eşit miktarlarda patlıcanların içine dolduralım üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.1 yemek kaşığı salçayı 2/3 su bardağı sıcak suda eritelim, içine isterseniz baharat ekleyebilirsiniz. Patlıcanların yarısına gelecek şekilde suyu patlıcanların üzerine gezdirerek koyup 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
|
Karnıyarık |
|
tacir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74963
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
1,936 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
250-300 gr kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Patlıcanları şerit şerit soyun uçları ayrılmayacak şekilde ortadan yarın ve tuzlu suya koyun. Kuruladıktan sonra patlıcanları kızartın. Öte yandan küçük doğranmış soğanları üç yemek kaşığı margarinde pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Daha sonra tuz, karabiberini ilave edin. Küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanozu katıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bu içleri patlıcanların ortalarına koyun. Üzerlerine bir dilim domates ve yeşil biberle süsleyin. İki bardak suyla beraber bir çimdik tuz atın. Üzerini kapatıp pişirin.
|
|