|
Karnıyarık |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178892
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024
72 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane patlıcan
3 tane sivri biber
1 tane domates
Kıymalı harcı için;
2 tane orta boy soğan
200 gr kıyma
2 tane domates
2 tane sivri biber
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 çay bardağı sıcak su
Sosu İçin;
1 kaşık salça
1 bardak su
Öncelikle patlıcanlarınızı alacalı bir şekilde soyun, bir tarafını bıçakla yardıktan sonra 15-20 dakika tuzlu suyun içinde bekletin. Daha sonra kurulayarak yanmaz bir tavanın içinde çok az yak sürerek her tarafını kızartın. Kızarak patlıcanları da havlu kağıdın üzerine alın. Geniş bir tencerenin içinde soğanları küp küp doğrayıp yağ ile birlikte kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip karıştırın. Bu şekilde de biraz kavrulduktan sonra biber ve sarımsağı ekleyin. Yine küp küp doğradığınız domatesleri ekledikten sonra baharatını atıp karıştırın. En son sıcak suyu da ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatın ocaktan alın. Daha sonra patlıcanların yarın kısmından hafifi ayırın ve içine kıymalı harçtan koyun tencerenin içine dizin. Üzerine bir biber ve dilimlediğiniz domatesten bir dilim koyun. Tüm patlıcanlara aynı işlemi yapın. Daha sonra bir kabın içinde sosunu hazırlayın ve patlıcanların arasından tencereye dökün. Ağzını kapatın. 25-30 dakika kadar pişirin.
|
Karnıyarık |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179261
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024
58 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
300 gram dana-kuzu karışık kıyma
2 soğan
1 sarımsak
2 adet domates
Sivri biber
Salça
Kara biber
Tuz
Sıvı yağ
Pijamalı olarak soyduğumuz patlıcanları sıvı yağda kızartıyoruz. Ayrı bir tavada kıymayı kavuruyoruz. Soğanı, sarımsağı, tuzu, domatesi, pul biberi ve salçayı ekliyoruz. Patlıcanların orta yerlerini keserek hazırladığımız harcı dolduralım. Biberler ve domateslerle üzerini süslüyoruz. Az salçalı suyla fırında veya ocakta biraz pişiriyoruz.
|
Karnıyarık |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179318
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2024
72 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 tane patlıcan
500 gr kıyma
1 kaşık salça
1 tane soğan
3 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
2 tane domates
Tuz
Pul biberi
Karabiber
Kızartma için;
Sıvı yağ
Üzerine;
Biraz salça
2 bardak su
Biraz tuz
Önce patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım. Kızartalım. Sonra küçük tavamıza kıymayı koyalım. Biraz yağ biraz su ilave edelim. Küçük doğranmış soğanı pempeleşinceye kadar pişirelim biberi ve salçayıda ekleyelim. En son domatesi ve baharatları atalım. Altını kapatalım biraz soğusun .Kızartılmış patlıcanın ortasından bi çizgi gibi açalım biraz tuz serpelim ve iç harcından dolduralım. Doldurduğumuzu tepsiye dizelim. Üzerine azcık salça, 2 bardak kadar su birazda tuz atmayalım üzerine gezdirelim. Fırında 20 dk pişirelim.
|
Karnıyarık |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180686
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
6 tane orta boy patlıcan
350 gram kadar kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy kuru soğan
2 tane yeşil biber
2 diş sarımsak
½ tatlı kaşığı biber salçası
½ tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6 adet orta boy yeşil sivri biber
2 tane domates
1 tutam maydanoz
Patlıcanlarımızı bol su ile yıkayalım ve ardından alacalı olacak şekilde soyalım.
Soyduğunuz patlıcanları tuzlu suya yatıralım ve 10-15 dakika bekletelim. Suda bekleyen patlıcanlar kızartma esnasında çok yağ çekmeyecektir.
Kızartma tavası alalım ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya dökelim. 1 adet soğanı yemeklik küçük küçük doğrayalım ve ardından tavaya ekleyelim. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
2 adet yeşil biberi doğrayalım ve soğanların üzerine ilave ederek birlikte kavurmaya devam edelim
350 gram kıymamızı tavaya ilave edelim. Kavrulmaya devam eden soğanlarla birlikte renk alana kadar pişirelim. Kıymalar suyunu salıp çekinceye kadar pişirme işlemine devam edelim ve ara ara karıştıralım.
Pişirme işlemi devam ederken 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı biber salçası, yarım tatlı kaşığı domates salçası, tuz ve karabiberi de ekleyelim. Karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Ardından kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim. 5 dakika pişirelim ve ocağın altını kısalım. Bir tutam doğradığımız maydanozları tavaya ilave edelim. Bir iki kere karıştıralım ve ocaktan alalım.
Suda bekleyen 6 adet patlıcanı kâğıt havlu ile kurulayalım.
Ardından yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü kızartalım.
Fırın kabına patlıcanları sırayla dizelim ve orta kısımlarını açarak ayıralım. Karnıyarık şeklini verelim.
Hazırladığımız iç harçtan patlıcanların orta yerine bolca koyalım.
Patlıcanların üzerine biber ve domates dilimi koyarak süsleyelim.
Bir kâsede bir kaşık domates salçasını suyla açalım ve fırın kabının tabanına dökelim.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
|
Karnıyarık |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180875
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2024
62 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
5-6 adet orta boy patlıcan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
İç harç için:
250-300 gram orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş veya ince kıyılmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)
Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için:
1 adet domates (dilimlenmiş)
1 adet yeşil biber (uzun kesilmiş)
Patlıcanları yıkayın ve sap kısımlarını temizleyin, ancak saplarını tamamen kesmeyin.
Her bir patlıcanın ortasına, dikkatlice uzunlamasına bir kesik atın. Kesik çok derin olmamalı; içini doldurabileceğiniz kadar açılması yeterlidir.
Tuzlu su dolu bir kabın içerisine patlıcanları koyarak acılığını almak için yaklaşık 20 dakika bekletin.
Sürenin sonunda patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve patlıcanları çevirerek kızartın.
Kızaran patlıcanları fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
Sarımsağı, doğranmış biberi ve salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Rendelenmiş domatesleri, tuz ve baharatları ekleyin.
Harcı kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirerek lezzetlerin birbirine karışmasını sağlayın.
Ocağı kapattıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin ve harcı karıştırın.
Kızarttığınız patlıcanları fırın kabına yerleştirin.
Ortalarındaki kesikleri bir kaşık yardımıyla nazikçe açın ve hazırladığınız kıymalı harcı içine doldurun.
Üzerlerine dilimlenmiş domates ve yeşil biber yerleştirerek görselliği artırabilirsiniz.
Bir kasede domates salçasını sıcak su ile karıştırarak homojen bir sos hazırlayın.
Sosun içine bir tutam tuz eklemeyi unutmayın.
Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine ve fırın kabının tabanına eşit şekilde dökün.
Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Sosun kaynadığından ve patlıcanların yumuşadığından emin olun.
Üzerine kıyılmış taze maydanoz serperek hem renk hem de lezzet açısından bir dokunuş yapabilirsiniz.
|
|