|
Karnıyarık |
|
Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76672
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini hafifçe yağlayın ve fırında 15 dakika kızartın. Bu arada kıymayı ve soğanı kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber de ekleyip karıştırın. Baharatları ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kızaran patlıcanların içlerini açıp bu harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine bir miktar su koyup 25 dakika pişirin.
Fotoğraf "şans eseri" tarafından gönderildi. 19.02.2020
|
KARNIYARIK |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82747
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2012
2,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
5 kemer patlıcan,
200 g dana kıyma
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 kabuğu soyulmuş ve ince kıyılmış domates
2 ince kıyılmış çarliston biber
50 g zeytinyağı
10 g biber salçası
2 ince kıyılmış diş sarımsak
3 g tuz
Tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsaklar konulup kavrulur. Kıyma ilave edilip kavurmaya devam edilir. Domates ve çarliston biberler eklenip üç dakika daha kavrularak; salça, tuz ve bir su bardağı su ilave edilir ve10 dakika daha kaynatılır. Patlıcanlar ala şekilde soyulup, kızgın yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Kaşık yardımı ile ortası açılıp kıyma harcı doldurulur. Patlıcanların üstüne bir dilim domates ve bir dilim biber konulup önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Fotoğraf "muhafız" tarafından gönderildi. 06.05.2020
|
Karnıyarık |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83662
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012
2,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
300 gr kıyma
4 adet orta boy domates
Birkaç dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı salça
3 adet çarliston biber
Kızartmak için sıvıyağ
5 adet sivri biber (üzeri için)
Patlıcanların saplarını kısaltın ve alacalı soyun. Bıçak yardımı ile gövdesine çizik atıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra sudan çıkartıp süzdükten sonra kurulama beziyle iyice kurulayın. Patlıcanı kızgın yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzün. 2 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp önce soğan ve sarımsakları kavurun ardından kıymayı ekleyin. Küçük doğranmış biberleri ve zar şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymalı karışımı ocaktan alın, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Karışımı, her patlıcanın ortasındaki boşluğa paylaştırın. İsteğe göre üzerlerine dilimlenmiş domates ile sivribiber yerleştirin.Sosu için 2 bardak sıcad suda salçayı çırpın ve bu sosu tepsinin kenarından dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
|
KARNIYARIK |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83999
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2012
2,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
4 adet orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı tuz
2 kaşık silme yağ
2 adet orta boy ince kıyılmış soğan
150 gram az yağlı kıyma
3 adet soyulmuş, ince doğranmış domates
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su
1 demet kıyılmış maydanoz
4 kaşık tepeleme yağ
4 adet sivribiber
1 adet 4'e bölünmüş domates
1) Patlıcanların saplarını 2 santim yukarıdan kesip atınız. Sapın dibindeki yaprakların fazlalıklarını külâh biçimi keserek temizledikten sonra patlıcanın altından 1 santim kesip, alt ve üst kısmından 2'şer santim kabuk bırakarak kesin bir bıçakla tamamen soyup tam ortasına bir bıçak batırıp aşağı yukarı hareket ettirerek 4 santim yarınız.
2) Sonra patlıcanları bir kaba koyup tuzunu serpip 1 saat tuzda yatırıp sonra yıkayıp bir tabağa çıkarınız.
3) Küçük bir tencereye 2 kaşık yağ ve soğanı koyup orta ateşte 4-5 dakika kavurduktan sonra kıymayı ilâve edip karıştırarak 4-5 dakika daha kavurunuz.
4) Kıyılmış domates, tuz ve biberini ilâve edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra suyunu ilâve ederek 15 dakika ağır ateşte pişiriniz ve Maydanozunu da ilâve edip, süzülmesi için altında çukur bir kap bulunan ince bir süzgece koyarak bir kenara ayırınız.
5) Küçük bir tencereye kalan yağı koyup iyice kızdırdıktan sonra patlıcanları ilâve edip yakmadan sarı bir renk alıncaya kadar 4-5 dakika kızartıp pişireceğiniz tepsiye patlıcanları yağsız olarak çıkarınız.
6) Bir kaşığın tersiyle yarık kısımlarını basarak açıp süzgeçteki kıymayı do|durup üzerlerine biber, 1 dilim domates ve 1 adet sivribiber koyup kıymanın süzülmüş salçalı suyunu da üzerine dökünüz.
7) Ağzını kapatıp ağır ateşte 30 dakika pişiriniz.
|
KARNIYARIK |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87950
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
2,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram patlıcan (6 küçük)
150 gram yağ (4'te üç bardak)
120 gram soğan (2 küçük)
40 gram zeytinyağı (2 çorba kaşığı)
200 gram kıyma
250 gram domates (2 orta)
1 kahve kaşığı karabiber
1 bardak su
1 adet domates üstüne
Tuz
6 adet yeşil biber (arzuya bağlı)
Bir tencereye çentilircesine küçük kesilmiş 2 küçük soğan ile 2 çorba kaşığı yağ koyarak, soğanlar pembe bir renk alıncaya kadar karıştırıp kavurunuz. Sonra da kavrulmuş soğanlara 200 gram kıymanın yalnız dörtte üçünü ilâve ederek, 10 dakika kıymalan da kavurduktan sonra bunlara, biraz tuz, kabukları soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış 2 orta boy domates ilâve ediniz. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmekte devam ediniz. Sonra da bunlara bir tarafa ayırmış olduğunuz dörtte bir kıyma ile bir kahve kaşığı da karabiberi kattıktan sonra hepsini karıştırınız ve tencereyi ateşten alınız.
Diğer tarafta 6 adet küçükçe patlıcanın baş kısımlarının birer parmak aşağısından alt kısmının nihayetine bir parmak kalana kadar kabuklarını soyduktan sonra, soyulmuş olan baş taraflarından aşağı kısımlarına kadar ve yalnız bir taraflarından olmak üzere patlıcanlan varınız, sonra da vanlmış olan bu parçaların üstlerine bir miktar tuz serperek acı sularının çıkması için 20-30 dakika arasında bir tarafa bırakınız. (Patlıcanların bir parça yağ çekmesini istiyenler patlıcanları tuzlamadan doğrudan doğruya yağa vurmalıdır. Bu tertipte pişirilen kamıyank daha lezzetli, fakat biraz ağırca olur.)
Patlıcanlar acı sularını salınca, iyice yıkayınız ve kurulayınız. Sonra bunları kızdınlmış yağa atarak, patlıcanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kızartıp, sonra da patlıcanların yarık tarafları üste gelmek üzere bunları bir delikli kepçe ile itinalı bir surette tavadan bir tepsiye alınız.
Sonra, tepsiye döşemiş olduğunuz bu patlıcanların yarık kısımlarını, bütün patlıcanlara yetebilecek miktarda domatesli kıymadan doldurunuz, kıvmaların üstlerine de kalınca kesilmiş birer domates dilimi oturtunuz ve bunlara bir bardakta su ilâve ediniz. Sonra da tencerenin kapağını kapatarak patlıcanlar iyice yumuşak bir hâl alıncaya kadar ortadan daha az hararetteki ateşte aşağı yukan 30-40 dakika arasında pişiriniz ve patlıcanlan parçalamadan tabağa alarak derhal servis yapınız.
|
Karnıyarık |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc101590
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2014
1,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlican
500 kg kıyma
1 adet soğan
4 adet biber
1 adet domates
2 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 bardak sıvı yağ
1 kaşık salça
1 çay kaşıgı pulbiber
2 su bardağı su
Tuz
Patlıcanları kemer şeklinde soyup kızartın sonra kıymayı pişirin soğanı, biberi, sarmısak, domatesi doğrayıp pişirin. Ateşten aldıktan sonra maydanozları ekleyin, patlıcanların içine koyun üstüne salça suyu ekleyip fırına koyun pişince servise hazır.
|
Karnıyarık |
|
kaide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc102567
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2014
1,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet kemer patlıcan
350 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
5 adet sivribiber
Patlıcanları kabuklarıyla yağda 4 dakika kadar kızartın. Soğan ve domatesleri irice doğrayın. Sarımsakları ezip üzerine serpiştirin. Zeytinyağını tuzunu da ilave edin. Sivribiberleri de üzerine iri parçalar halinde kesip ekleyin. Kızarttığınız patlıcanların içlerini karnıyarık gibi açıp domatesli soğanlı sarımsaklı karışımı içine doldurun. Son olarak kıymayı da üzerine koyup zeytinyağını gezdirip kapağını kapatıp hiç su koymadan kendi suyu ile pişmeye bırakın. Çok kısık ateşte pişirin ki lezzeti çok daha güzel olsun. Fırında da hazırlanabilir. Patlıcanları kızartmadan da hepsini çiğden hazırlayıp pişirebilirsiniz.
|
Karnıyarık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107423
Gönderme Tarihi: 08.May.2015
1,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kemer patlıcan
400 gram kıyma
3 adet sivribiber
1 adet soğan
6 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz, karabiber
3 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun, üzerini yağlayıp fırında ızgarada közleyin. Bu arada içi için soğanı ve yağı kavurup kıymayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. İçine kıyılmış sivribiberi, rendelenmiş domatesi, sarımsağı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak kıyılmış bol maydanozu içine ekleyin. Pişmiş patlıcanların içlerine kıymalı içi yerleştirin, tencerede az suyla pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110705
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015
2,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet patlıcan
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
İçi için:
300 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri için:
Domates
Sivri biber
Sosu için:
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Patlıcanlar çubuklu olarak soyulur. Yanmaz yüzeyli bir tavada çok az bir sıvı yağla çevire çevire kızartılır.
İçi için, ayrı bir kaba kıyma alınır, kavrulmaya başlanır. Kıyma suyunu salıp çekince önce doğranmış soğanlar, sonra biberler eklenir, beraberca biraz kavrulunca 1 kahve fincanı ayçiçek yağı ve tuz ilave edilir.
Kabukları soyularak çok küçük küp doğranan domates ilave edilir, domates biraz sulanınca salça, karabiber, kırmızı pul biber ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
İç malzemelerinin hepsi bütünleşip suyunu çekene kadar kavrulur, ateş kapatılır.
Kızarmış patlıcanlar geniş bir karnıyarık tenceresine yanyana dizilir. Bir bıçak yardımıyla araları düzgünce açılır, aralarına hazırlanan iç bölüştürülür.
Domateslerin kabukları soyularak dilimlenir. patlıcanların üzerine 1'er domates dilimi ve sapları kesilmiş, tohumları çıkartılmış, enine ve boyuna kesilmiş biberler dizilir.
1 yemek kaşığı domates salçası, yarım bardak suda eritilir, tencerede dizili olan karnıyarıkların üzerine dökülerek ateşe oturtulur. Suyunu çekene kadar kısa süre pişirilerek servise sunulur.
|
Karnıyarık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111112
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2015
1,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
T.C. Berlin Büyükelçiliği
6 tane patlıcan
250 gram kıyma
3 domates
2 soğan
6 diş sarmısak
4 adet yeşil biber
1/2 demet maydonoz
1 kaşık salça (10 g)
1/2 çay bardağı su (50 ml)
1/2 çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
1 su bardağı zeytinyağı (100 ml)
1 çay kaşığı tuz (8 g) ve karabiber (3 g)
Patlıcanlar alacalı soyulup biberle beraber bir su bardağı zeytinyağında kızartılır. (Daha az yağ kullanmak için; patlıcanların üzeri hafifçe yağlanıp aluminyum kağıdı ile kapatılır, fırında veya tost makinasında yumuşayıncaya kadar pişirilir.)
Sonra kağıt peçete üzerine alınır. Yarım çay bardağı zeytinyağında kıyma, ince kıyılmış soğan, domates ve biber, tuz, karabiber, sarmısak kavrulur ve doğranmış olan maydanoz ilave edilir.
Patlıcanlar bir tepsiye veya büyük tavaya sıralanır ve bıçakla ortadan ayrılır.
Hazırlanılan harç içlerine doldurulur ve üzerinlerine dilimlenmiş domates ve kızartılmış biber konulur.
Salça, yarım bardak suyla sulandılırıp tepsiye veya tavaya dökülür ve üzeri kapatalır.
Patlıcanlar tavada orta ateşte veya fırında 175°Cde yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Fotoğraf "nazmiye" tarafından gönderildi. 28.09.2020
|
Karnıyarık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111960
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2015
1,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patlıcan
Yağsız kıyma
1 tutam maydanoz
1 kuru soğan
1 domates (rendelenmiş)
Çok az salça
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Tuz
Karabiber
Patlıcanı pijama şeklinde soyduktan sonra fırın poşetine koyup fırınlayın. Diğer taraftan soğanları minik doğrayıp soteleyin. Kıyma ekleyip kavurun. Biberleri küçük doğradıktan sonra ekleyin. Salça, karabiber ve tuzu ilave edip kavurun. Pişen patlıcanın içine malzemeleri yerleştirip üzerine maydanoz serpin.
|
Karnıyarık |
|
topaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc123108
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2017
1,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.vzug.com
Patlıcan
4 patlıcan, her biri yaklaşık 200 g
2 l su
2 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme:
200 g kıyma, kuzu veya dana
2 soğan, küçük küçük doğranmış
1 uzun yeşil sivri biber, çekirdekleri çıkartılmış, şeritler halinde kesilmiş
2 diş sarımsak, küçük küçük doğranmış
1 domates, küçük küpler halinde doğranmış
2 çorba kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1 çay kaşığı biber
1 dl su
2 dilim domates, yarıya kesilmiş
2 uzun yeşil sivri biber, uzunlamasına ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış
Patlıcan kabuklarının yarısını şeritler halinde soyun, saplarını kesin.
Suyu tuzla karıştırın. Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika dinlendirin, çıkarın, mutfak havlusuyla kurutun. Yağı büyük bir kaplamalı tavada kızdırın, patlıcanları yakl. 10 dakika altın renginde kızartın. Çıkarın ve bir porselen kalıba koyun. Patlıcanları boyuna kesin, biraz dışarı bastırın ve kalan tuzu ekleyin.
Kıymayı kavurun, soğan, biber ve sarımsağı da birlikte kavurun. Domates küpleri ve püresini ekleyin, baharatlayın. Su dökün, suyu buharlaşana kadar biraz kaynatın. Kıymayı patlıcanların üzerine dağıtın, domates dilimlerini ve biberleri üstüne koyun. Kalıbı ısıtılmış fırının içindeki ızgara telinin üzerine yerleştirin. Fırınlayın.
|
Karnıyarık |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123652
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
941 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Patlıcan 400 gr (2 ad.)
Kıyma 250 gr
Domates 150 gr
Tatlı biber 120 gr
Soğan 50 gr
Domates salçası 20 gr
Bitkisel Yağ 40 ml
Sarımsak 2 gr
Tuz
Baharatlar
Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve tohumları çıkartın. Soğan ve sarımsağı bıçakla doğrayın. Domates ve tatlı biberi 0,5 cmlik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye patlıcanları koyun, tuz ekleyin. Kapağı kapatmadan patlıcanları çevirerek çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır patlıcanları kağıt havluya koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye kıyma, soğan, domates salçası, domates, biber koyun. Tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Patlıcanları, elde ettiğiniz karışımla doldurun. Pişiricinin dibine mutfak kağıdını ve üstüne patlıcanları koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Karnıyarık |
|
mutfak kölesi
Aşçı
Kayıt: 23.01.2017
Mesajlar: 18 Şehir: Bitlis |
Kısa URL: https://ml.md/lc124831
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017
1,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
1 su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
2 orta boy soğan (doğranmış)
3-4 diş sarımsak
300 gr. kıyma
4 adet ortaboy domates
Bir tutam maydanoz,
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
5 adet sivribiber
Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun.
Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
Bir tavaya 1 bardak sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın.
Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın.
Kızartma yaptığınız tavanın fazla yağını süzün (2 yemek kaşığı kadar kalsa yeterli) yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun.
Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp küp doğradığınız yada rondodan geçirdiğiniz domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Hafifçe yağda kızarttığınız sivribiberleri üzerlerine yerleştirip süsleyin.
1 su bardağı et suyunu kalan domates püresi ve saklça ile karıştırın. Sosu tepsinin kenarından dökün.
Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. Karnıyarıklarınızı, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125079
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.annemutfagi.com
4 tane patlıcan
1 kase kıyma
1 kaşık salça
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
Kimyon
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Patlıcanları yıkayıp, al al soyup enine ve boyuna bölerek dörder parçaya ayırın, bol yağda kızartın. Kızardıklarınızı tepsiye dizin.
İç harcı: Kıymayı, salçayı, soğanı ve baharatları sıvı yağ ile kavurun. Tepsideki patlıcanların için doldurup üzerine bir dilim domates ve biber koyun. 1 bardak salçalı suyu tepsiye koyup 15 dk pişirin.
Not: Patlıcanları kabuğu ile yıkayınız. Soyduktan sonra suya sokmayın. Yağ çekmemesi için patlıcanların iyice kızarıp kendini salması bekleyin.
|
Karnıyarık |
|
uygun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131711
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
746 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet küçük boy patlıcan
1 adet büyük soğan
150-200 gram yağsız kıyma
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tavaya küp küp kesilmiş soğanları ve halka halka kesilmiş biberleri 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Kıymayı ilave edin suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra domates ve salçasını ilave edin.Domates piştikten sonra ocağı kapatıp maydanoz,tuz,karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Patlıcanları alacalı soyun.Üst kısma bıçakla bir uzun bir kesik atın.
Elinize kalan yağı alıp patlıcanlara bulayın. Yağsız tavaya alıp kızartın.
Çevire çevire ortaları ayrılana kadar kızartın. Her tarafı iyice kızarınca fırın tepsisine alın. İçlerine kıymalı harcı koyun.
1 tatlı kaşığı salçayı sıcak suda ezip üstüne dökün. Fırında pişirince 2,5-3 su bardağı sıcak su koyun.
Tencerede yaparsanız patlıcanların yarısı kadar su koyun.Üstüne halka domates ve biber koyun.
|
Patlıcan Karnıyarık |
|
Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc134896
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
625 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 tane uzun ince patlıcan
Sıvıyağ kızartmak için
2 tane soğan
400 gr kıyma
4 tane domates
Maydanoz isteğe bağlı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
5 diş sarımsak
Sivribiber
Su
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat kadar acısının çıkmasını bekliyoruz. soğanları yemeklik doğruyoruz tenceremize sıvı yağ koyup kavuruyoruz. sarımsakları rendeliyoruz ve ardından kıymamızı kavuruyoruz .kıyma suyunu çekene kadar kavuralım ve ardından küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim tuzunu karabiberini ekleyelim karıştıralım.domateslerde suyunu çekince ocaktan alalım maydanozu ince ince kıyalım .patlıcanları kağıt havluya alalım kurulayalım ortasına birer çizik atalım ve kızgın yağda kızartalım.tekrar kağıt havluya alalım yağını bırakmaları için.aralarını bir çatal yardımı ile açıp harçtan dolduralım tepsiye dizelim güzelce ardından 1 su bardağı suya salçayı koyup eritelim tepsinin kıyısından koyalım. patlıcanlarımızın üzerine dilim domates yerleştirelim sivri biber yerleştirelim.180 derecede patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim ve afiyet olsun benden yapıp göstermesi size de denemek kalıyor.
|
Karnıyarık |
|
tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136454
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
703 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (ya da 2 adet domates)
250 gram Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1/3 bardak sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak sıcak su suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Patlıcanları alaca soyup, üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesip atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak, yarım saat bekletin.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp, bir bezle kuruladığınız patlıcanları, hafif pembemsi bir renk alana kadar, her tarafını döndürerek kızartın.
Domateslerin kabuklarını soyun, küçük parçalara doğrayın. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, kıymayı ilave edin ve kavurun. Kıymalar suyunu salıp çekilince, 2-3 dakika kadar kavurun. Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurun (salça kullanmak isterseniz, 1 çorba kaşığı ilave edin).
Hafifçe renk alınca, ateşten alın, tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. Eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada da yayabilirsiniz.
2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı (kaya) tuzunu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp, fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
adda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140571
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
754 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
50 gram margarin
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
5 dal maydanoz
4 adet patlıcan
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2 difl sarmısak
4 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyup ortalarına boydan boya çizik atın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kurulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Soğan, domates, çarliston biber ve sarmısağı temizleyip ince kıyın. Margarini bir tavaya alıp kıymayı ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğan ve sarmısak ekleyin. Soğanın rengi dönünce kıyılmış biber, domates ve salça ekleyip kavurun. Su katıp, 15 dakika pişirdikten sonra suyunu süzün. Kıymalı harca kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin. Harcı içlerine paylaştırın. Sivri biberleri temizleyip her patlıcanın üzerine bir adet koyun. Süzdüğünüz suyu üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
Canfeda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2013
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143031
Gönderme Tarihi: 27.May.2019
497 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patlıcan
300 gram orta yağlı kıyma
2 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
3 adet büyük boy domates
2 adet sivri biber
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıvı yağ
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı kaynar su
Patlıcanları alaca soyun. Yağ çekmemesi için 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın, sıvı yağda kızartın ve bir tepsiye dizin.
Tepsiye aldığınız patlıcanların ortasına, dibine gelmeyecek şekilde çizik atarak ayırarak içlerine tuz serpin. Kızartma yaptığınız tavaya biraz daha sıvı yağ ekleyin. Soğanları küp küp doğrayarak tavada kızartın. Birkaç dakika sonra kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Daha sonra üzerine sarımsak, küp küp doğranmış domates, tuz ve karabiberi ekleyin. Bir müddet kavurduktan sonra ateşten alın. Doğranmış maydanozu ekleyin ve patlıcanların içlerine doldurun. Üzerine birer dilim domates ve sivri biber koyun.
Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakın. Salça, tuz, kırmızı biber ve suyu karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerinde gezdirin. Daha sonra tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak fırına verin. Yarım saat üzeri kapalı, 15 dakika da üzeri açık şekilde pişirin. Servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.
|
|