|
Portakallı Pasta |
|
sude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2980
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
2 adet portakal
1 çay fincanı sıvı yağ
Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları katılaşana kadar çırpın. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip iyice karıştırın
Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
NOT: Hamurun kalıba yapışmaması içn, kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin.
ML® Mandalinalı Pasta için tıklayın
|
portakallı pasta |
|
ssk
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16862
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2007
2,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta sarısı,
2 çay bardağı tozşeker,
2 su bardağı krem şanti,
1 su bardağı süzme yoğurt,
5 yaprak jelatin,
3 adet rendelenmiş portakal kabuğu,
3 adet portakalın suyu,
1 adet limon suyu,
1 adet pandispanya
Yumurta sarısını şekerle karıştırın. Derin bir kapta süzme yoğurtla krem şantiyi karıştırın. Yumurtalı şekeri de ilave edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
Jelatini soğuk suyla ıslatın, eridiğinde portakal suyu ve limon suyunu ekleyin.
Yuvarlak bir kek tabağına pandispanyanın birinci katını yerleştirin. Üzerine sırayla yoğurtlu sos, ikinci pandispanya dilimi, tekrar sos ve en üste portakallı jöleyi yayın. Buzdolabında 45 dakika beklettikten sonra portakallı, çilekli sosla servis yapın.
|
Portakallı Yaş Pasta |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22151
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2008
3,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya Malzemesi:
7 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Pasta Kremi Malzemesi:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
Islatma Şurubu Malzemesi:
1/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı meyve suyu
Diğer Malzemeler:
1 kg. portakal
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2 çorba kaşığı fındık
Pandispanyanın Yapılışı:
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
Islatma Şurubunun Yapılışı
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
Pasta Kremi Yapılışı:
Bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
Pandispanya soğuyunca enine 2 eşit parçaya ayırınız. Her iki parçayı ıslatma şurubu ile ıslatıp bir miktar krema sürünüz. Altta kalacak parçanın dilimlenmiş ve beyaz kabuğu alınmış portakalların 3/4 ünü yerleştiriniz. Diğer parçayı kapatınız. Üstüne ve etrafına krema sürünüz.
Fındık, fıstık ve ayrılan portakal ile üzerini süsleyiniz.
|
Portakallı Yaş Pasta |
|
aktivist
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52525
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2010
4,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
KEK İÇİN
7 kaşık un
7 kaşık şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 kasık yatğ (eritilmiş)
ISLATILMASI İÇİN
Yarım su bardağı seker
1.5 su bardağı portakal suyu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
MUHALLEBİ İÇİN
2 yemek kasığı nişasta
1 yemek kasığı un
2 su bardağı portakal suyu
Yarım bardak şeker
1 Yumurta ve seker çırpılarak yağ ilave edilir. Un, kabartma tozu konulduktan sonra iyice çırpılarak yağlanmış tepsiye hamur dökülür. Kızgın fırında 20 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.
2 Islatılması için olan malzemeler bir taşım kaynatılarak sıcakken kekin üzerine dökülür.
3 Diğer tarafta muhallebi pişirilir, önce malzemeler karıştırılır, sonra portakal suyu konularak pişirilir. Sıcak olarak kekin üzerine boşaltılıp yayılır. Üzeri rendelenmiş portakal kabuğu ile süslenir.
|
Portakallı Pasta |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63315
Gönderme Tarihi: 20.May.2011
2,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr (20 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı
300 gr (2+1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı kendi kendine kabaran un
300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
5 yumurta
2 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
4 damla portakal rengi şeker boyası
Harcı:
2 küçük portakalın kabuğu (ince soyulmuş)
2 küçük portakalın suyu
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
90 gr (6 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (ufak parçalar halinde kesilmiş)
3 yumurta
Kaplaması ve süslemesi:
60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
175 gr (1 1/2 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş)
2 çorba kaşığı portakal suyu
2 damla portakal rengi şeker boyası
3 vişne şekerlemesi
1 çorba kaşığı badem (zarları soyulup, ortalarından ikiye ayrılmış)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
2 tatlı kaşığı yağla, 20 şer cm'lik 2 kek kabını yağlayıp, her birine 1 çorba kaşığı un serpiniz. Kapları döndürüp, vurarak unu yaydıktan sonra, fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız.
Kalan 300 gr yağı, büyük bir kasede tahta bir kaşıkla yumuşayana kadar dövünüz. Şekeri katıp, hafif ve kabarık olana kadar dövmeye devam ediniz.
Yumurtaları teker teker, her biriyle kalan 300 gr undan 1 çorba kaşığı ekleyerek katınız. Kalan unu eleyip, portakal kabuğu rendesi ve şeker boyasıyla birlikte kaseye ekleyiniz.
Hamur pürtüksüz olunca, kek kaplarına boşaltıp, düz kenarlı bir bıçakla üstlerini düzgünleştiriniz.
Kekleri fırının orta katında 30 - 40 dakika, ortalarına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz.
Kapları fırından alıp, kekleri tel ızgara üstüne çıkararak tamamen soğutunuz.
Bu arada harcı yapmak için, portakal kabuğu ve şekeri, ateşe dayanıklı orta boy bir cam kaseye koyup, tahta kaşıkla kabuğu şekerin içinde ezerek özünü çıkarınız. Portakal suyu ve yağı ekleyiniz.
Kaseyi, yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, kasedeki karışımı sürekli karıştırarak şeker ve yağ eriyinceye kadar pişiriniz.
Yumurtaları birer birer, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla çırparak kattıktan sonra 20 - 30 dakika, çırpmaya devam ederek karışım çok koyu olana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarttıktan sonra, delikli bir kepçeyle portakal kabuğunu kaseden çıkarıp atınız.
Kaseyi, soğuk su dolu bir tencereye oturtup tamamen soğutunuz. (Soğurken pürtükleşmemesi için, sık sık karıştırınız.)
Bu arada kaplamayı yapmak için orta boy bir kasede yağ, pudra şekeri, portakal suyu ve şeker boyasını tahta bir kaşıkla pürtüksüz ve açık bir renk alana kadar dövünüz.
Kekler soğuyunca, her birini enlemesine ikiye bölünüz.
Bir kek parçasını tel ızgaraya koyup, düzgün kenarlı bir bıçakla üstüne harcın üçte birini döşeyiniz. Üstüne bir kek parçası daha kapatıp, onun da üstüne harcın üçte birini döşeyiniz. Üçüncü kek parçasını koyup, kalan harcı döşeyiniz. En üste dördüncü kek parçasını kapatınız.
Kenarı düz bir bıçakla kaplamayı, kekin tamammın üstüne ve kenarlarına sıvayınız. Bıçağı kaynar suya batırıp, kaplamanın üstünden geçirerek tamamen pürtüksüzleştiriniz.
Vişne şekerlemesi ve bademlerle pastanın üstüne çiçekler yapınız. Pastayı 1 saat bir kenarda beklettikten sonra süslü bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.
|
PORTAKALLI PASTA |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc66091
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011
2,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
Portakallı kek hazırlayınız.
Hazırladığınız keki 2 veya 3'e enine kesiniz.
Islatma suyu ile ıslatınız.
Pasta ara kremini hazırlarken 1 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyu koyarak hazırlayınız. Hazırladığınız kremin yarısını pastanın katlarına sürüp, üst üste koyunuz.
Üst yüzeyini ve kenarları da kalan pasta kremiyle kapatınız.
Pastanın üstünü portakal dilimleriyle süsleyiniz. Fındık, fıstık ve huniden sıkılmış kremlerle pastanın üzerine çeşitli süsler yapınız.
|
Portakallı Pasta |
|
Figen Hanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2013
Mesajlar: 89 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85423
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2013
1,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr portakal
150 gr şeker
150 gr su
Yarım vanilya çubugu
6 yumurta
250 gr şeker
250 gr toz badem
1 çaykaşığı kabartma tozu
15 gr corn flakes
250 gr krema
100 gr kakoyağı
250 gr erimiş beyaz çikolata
150 gr tereyağı
Portakallar kesilip şekerin yarısı ve vanilya ile kaynatılır. Soğuduktan sonra blenderden geçirilir. Yumurta, şeker ile kabartılıp badem ve kabartma tozu ilave edilir. Püre olmuş portakallı karışıma eklenir. Yağ lıkâğıtyayılmış tepsiye konarak 160 derecede 25-30 dk pişirilip soğutulur.
Erimiş beyaz çikolataya corn flakes karıştırıp kekin üzerine ince şekilde yayılır. Üzerine kağıt konarak çikolatalı taraf alta getirilir. Üzerine hazırlanan krema ve frambuaz karışımıdökülerek dolapta dondurulur ve daha sonra servis edilir.
|
Portakalı Pasta |
|
asude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2014
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99687
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
2,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
Krema:
2 adet portakal
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 adet portakal (ince dilimlenmiş)
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Portakalların kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve blenderda püre haline getirin. Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Arasına krema sürüp kapatın. Üzerini de krema ile kaplayın ve pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Portakal dilimleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
Portakallı Pasta |
|
güvercin
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2015
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104495
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
1,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı çiğ krema
1 adet kakaolu pasta keki
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
100 gram ahududu
Çikolataları kremayla eritin. Pasta kekini şekerli suyla ıslatın. Kreması için sütü, yumurta sarısını, portakal suyunu, kabuğunun rendesini, unu ve şekeri bir tencereye alıp çırparak koyulaşıncaya kadar ocakta pişirin. Bu karışımı ocaktan alıp içine tereyağı, kakao ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına yerleştirin. Kremayı tepeleme yerleştirip erimiş çikolatayla kapatın. Üzerine bir sıra portakal dilimi yerleştirip servis yapın.
|
Portakallı Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158348
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2021
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Kek için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1 su bardağı dolusu yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
Portakal şurubu için:
1 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 adet karanfil
Portakal şurubu için, karanfil, su ve toz şekeri kaynatın, portakal suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Yumurta ve toz şekeri 10 dakika çırpın. Unu ve portakal kabuğu ekleyerek, tahta kaşıkla karıştırın. Az yağlanmış mini kalıplara hamuru paylaştırın. 160 derecede, altın rengini alana kadar pişirin. Keklerinizi kalıptan çıkartıp üzerine şurup dökerek servis yapın.
|
Portakallı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161327
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket limonlu pasta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı portakal suyu
2 adet muz
1 adet portakal
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı hindistancevizi
2-3 adet şekerleme
Hazır pasta ununu yumurta ve yarım su bardağı sütle çırpın. 24 cm çapında kalıbı yağlayıp, karışımı yayın. 200 derece fırında pişirin. Keki fırından alıp sıcakken kalıptan çıkartın. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Kekin her iki yüzünü de portakal suyuyla ıslatın. Pasta kremasını 1 su bardağı sütle çırpın. Kekin alt kısmını büyük bir servis tabağına alın.
Kremanın yarısını kekin üzerine yayın.
Kremanın üzerine muzlardan birini dilimleyerek dizin. Hindistancevizi serpin. Üzerine diğer keki yerleştirip, kalan kremayı sürün. Pastayı 1 saat buzdolabında bekletin.
Portakal ve muz dilimleri ile pastanın üzerini süsleyin. şekerlemeleri de ince ince dilimleyip pastanın üzerine ekleyin. 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
|
Portakallı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161627
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4'er kahve fincanı tozşeker ve un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı tepeleme kakao
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Yarım kahve fincanı yoğurt
Portakallı krema için:
1,5 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı silme mısır nişastası
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet portakal
Yarım çay kaşığı tuz
Portakal kabuğu şekerlemesi için:
2-3 adet portakal
1 çorba kaşığı tozşeker
Yeteri kadar su
Çikolata sos için:
100 gram krema
100 gram çikolata
Süslemek için:
Hazır şeker hamuru
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Sıvıyağ ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış orta boy yuvarlak bir kalıba yayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pandispanya soğuyunca enlemesine 3 eşit parçaya kesin. Portakallı krema için tozşeker ve yumurtayı çırpma teli ile iyice çırpın. Un ve nişasta ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Tuz ekleyin. Ocağa oturtup, azar azar ve karıştırarak sütü katın. Tereyağı ve vanilya ilave edip ocaktan alın. Portakalın kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Daha sonra her ikisini de kremaya ekleyip ılınmaya bırakın. Mikserle 5 dakika çırpın. Portakal kabuğu şekerlemesi için portakalların kabuklarını soyup, küçük küpler halinde kesin. Su dolu bir kaba koyup, acısının çıkması için 5 dakika kaynatın. Suyunu değiştirip, 5 dakika daha kaynatın. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. En son suyunu değiştirdiğinizde tozşeker ekleyip ağdalaşana dek kaynatın. Suyunu süzdürüp soğumaya bırakın. Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Üzerine parçalara ayrılmış çikolata ekleyip, eriyene dek karıştırın. Pandispanya katlarının arasına portakallı krema sürüp, portakal kabuğu şekerlemesi serpiştirerek, üst üste yerleştirin. Pandispanyanın her tarafını çikolata sos ile kaplayın. Şeker hamuruyla dilediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
|